Persoonlijk verhaal van Jans

Jeetje wat voelt dat vreemd om hier mijn verhaal te doen, erbij te horen... Maar ook voel ik de behoefte om verhalen van anderen te lezen en zit ik met nog veel vragen en onzekerheden...

Half juni is bij mij borstkanker geconstateerd en twee weken geleden ben ik al geopereerd. Helaas bleek na verwijdering van de poortwachtersklier deze niet schoon, en staat mij naast bestraling ook nog chemo en hormoon therapie te wachten. 

Als moeder van twee meiden van 3 en 4 jaar staat momenteel mijn leven op z'n kop....

Offline
Berichten: 333

Hoi Jans, 

Ik kan me voorstellen dat je hele wereld op zijn kop staat. Mijn ervaring is dat het straks wel wat rustiger wordt. Dan weet je waar je aan toe bent en hoe je kaarten liggen. 

En je kinderen. Ze zijn 3 en 4 las ik. Jong maar oud genoeg om dingen te begrijpen. Voor mijn dochtertje heb ik destijds een boekje geleend van het ziekenhuis. Het heette Radio Robbie. Dat ging over bestraling en wat dat dan was. Ik weet dat er ook boekjes zijn over kanker. Hierin wordt op het niveau van kinderen verteld wat er aan de hand is met mama. Het ziekenhuis weet er vast meer van. Misschien is het wat voor je en kun je de moeilijke situatie zo aan je kinderen vertellen. 

Verder wens ik je de komende tijd heel veel sterkte! Ik hoop dat je genoeg mensen in je omgeving hebt die je willen helpen. Dat zou het misschien makkelijker kunnen maken. 

Op de website vindt je vast genoeg lotgenoten en veel ervaringsdeskundigheid. 

Offline
Berichten: 441

Hoi Jans, 

Ik hoop dat je de komende tijd weer wat kunt landen en aarden. Het is ook gewoon superheftig, sowieso, en zeker als moeder met jonge kinderen, denk ik. Ik kan je maar een advies geven: neem het zoals het komt en volg je gevoel. Vragen en spuien staat hier altijd vrij. 

Hartelijke groet, 

Linda 

Offline
Berichten: 4201

ja, dan is het met een behandeling niet gedaan. Het is maar goed dat het één voor één komt en niet allemaal tegelijk. Veel sterkte in je traject. Hou je kleintjes maar vaak en goed vast, ze kunnen een enorme troost zijn, die knuffels.