Persoonlijk verhaal van Mora2202

Mijn tweede apk!

Daar was die dan. De tweede apk. Nog zenuwachtiger als de eerste apk. Waarom? Geen idee. In aanloop naar de controle kreeg ik allemaal pijntjes. Die vandaag ineens allemaal verdwenen zijn. 

Mijn dochtertje had ik naar haar oma gebracht en verteld dat mama even moest werken. Ik vond het vreselijk om tegen haar te liegen maar dit was ter bescherming van haar. Ons gezin is heel close en klef en dus zijn we het allerliefste met z'n drietjes bij elkaar. Nu in de echte wereld kan dat natuurlijk niet. Dus mijn meisje naar oma en ik door naar het ziekenhuis.

Moraman werkt in het ziekenhuis en dus was dat makkelijk. Ik had mijn nieuwe hakken aan gedaan en heb er hele ziekenhuis mee af gestapt. Wat voelde ik me vrouwelijk en mooi. Dat is een soort tic. Als ik in het ziekenhuis voor controle moet dan trek ik iets moois aan waarin ik me lekker voel. Als het dan slecht nieuws is, dan zie ik er in ieder geval mooi uit.

De foto was snel gemaakt ook al hadden ze de juiste papieren nog niet. Het zou gefaxt worden. Ik maakte me niet druk. Het zou wel goed komen en dat deed het ook. Die foto was snel maar pijnlijk en ongemakkelijk. Dat wachten om te horen of de foto gelukt is (en je dus niet door hoeft voor een punctie met rinkelende alarmbellen) was echt heel spannend. Daarna even wat gegeten en gedronken in het restaurant en weer 2 kilometer op mijn prachtige hakken. Inmiddels liepen ze wel iets minder lekker. Ach, gewoon doorgaan.

Bij de radioloog oncoloog kreeg ik snel de uitslag en die was goed! Jippie! Opgelucht! Ze bekeek nog mijn borst en was onder de indruk. De geopereerde en bestraalde borst was mooi soepel. Ook qua uiterlijk ziet er echt heel goed uit. Ik heb bijna geen verschil in maat en het litteken zit mooi in de vouw van mijn borst naar m'n arm en oksel. Het enige is een kleurverschil in de tepel. Nou als dat het is. Ik ben er ook echt heel blij mee en supertrots op mijn mooie borsten. 

Over het tattoeagepuntje zei ze dat ik het weg kon laten halen. Dat had ik zelf al bedacht. Verder heb ik een pijntje van m'n hernia maar dan precies aan de andere kant van de hernia. Een soort gelijk oversteken verhaal. De radioloog oncoloog had geen verstand van hernia's maar raakte niet ongerust van het verhaal. Ik kijk het nog even aan en anders bel ik de neuroloog. Dan kijken we verder.

Wat een opluchting en wat een spanning! Zou dat altijd zo blijven? Of wordt die angst en onrust steeds minder? Ik heb zeker begrip voor vrouwen die deze controle overslaan en zelf aan de bel trekken bij klachten. Het schijnt dat deze controle niet meer gevallen aan het licht brengt dan de zelfcontrole. En toch voelt het veilig. Ik zelf ben soms wat lomp en ik vraag me af of ik het bij mezelf zou constateren. En die controle geeft me ook het gevoel van veiligheid en dat is ook wat waard.

Voor dit jaar zit die controle er op! Until we meet again. En tot die tijd geniet, lief heb, leef en doe ik lekker verder!

 

P.s. Ik heb een enorme blaar maar het was het helemaal waard! wink

Offline
Berichten: 147

Mora wat heb je dat prachtig verwoord en wat ben ik met jou blij dat de apk goed is. Kan me je stress van te voren goed voorstellen. En dan nu de opluchting. 

Ik denk dat de spanning per keuring wel afzakt en dan 5 jaar na diagnose word je "vrij" gelaten. Ook dat voelt dubbel kan ik je zeggen. Voor mij in ieder geval wel. We gaan vrolijk door tot de 95!

Zo hier en daar piept en kraakt er wat aan het lijf, maar je weet - krakende wagens lopen het langst!

Offline
Berichten: 332

Hahhaa dank je wel, Stoere Leeuw! 

 

Ik ga samen met jou 95 worden! Een prachtig streven! 

Offline
Berichten: 255

Hi Mora, heel herkenbaar allemaal hoor. Wat héérlijk dat alles goed is, en lekker leven! Met zere hakken, maar dat heb je er vast graag voor over!

Offline
Berichten: 332

Klopt Atalanta! Dat heb ik er graag voor over. Normaal loop ik zelf en op hakken en dus was het nogal een uitdaging, haha. Wel een geslaagde gelukkig!

Dat vind ik echt het fijne aan het forum en aan jullie. Die herkenbaarheid!

Offline
Berichten: 434

Pfff, ook weer geweest! Super nieuws hoor. Dan weeg je toch even wat minder als je het ziekenhuis weer verlaat. Geniet van dit goede gevoel. 

Offline
Berichten: 332

Dank je wel, Linda! Ik geniet me suf, hahaha! 

Offline
Berichten: 4201

Gefelciteerd! die mooie kleren, ik doe dat ook vaak. dan denk ik : ik ga wel een keertje dood aan borstkanker maar nu nog niet en ik wil dat de dokter ziet dat het nog niet zover is ;).

Maar echt top dus dat je weer door je apk heen bent.

fijne zomer weer !