Persoonlijk verhaal van Stoere Leeuw3

Offline
Berichten: 332

Wauwwwww!. Misschien echt een hele domme vraag, maar zijn deze tattoos van jou? 

Offline
Berichten: 152

Ik plaats even een foto van mijn borstkas. Even in het kort: 27-11-2013 dubbele borstamputatie - mei 2015 klaar met chemo en immuno - half 2016 na apk met oncoloog besproken dat ik de littekens van ieder 24 cm weg zou laten werken met tattoo's. En dat is in twee sessies in 2016 gebeurd.

Helemaal tevreden met het resultaat. Ben weer trots op mijn lijf als ik na het douchen voor de spiegel sta. Ik kan elke ochtend zelf kiezen of ik ze wel of niet zichtbaar laat zijn. T-shirt met normale ronde hals bedekt de tattoo's geheel.

Ik koop bewust ook shirts met lage hals en show met trots mijn hond en kat aan de hele wereld. En afkeurende blikken - die doen me niks. Dit is MIJN lijf.

Dit jaar mijn laatste apk gehad (bij een andere oncoloog - de mijne werkt alleen nog als wetenschapper) en daarbij een MRI omdat ik heftige pijn in nek, schouder en arm heb. Best een beetje bang voor uitzaaiingen. Maar gelukkig bleek er niks op te lichten. Het is "slechts" een nek-stenose - 3 ingezakte nekwervels en daardoor klem-zittende zenuw. Ik baal van de dagelijkse hoeveelheden pijstillers die ik nodig heb. 

Maar ja het is wat het is. Lid geworden van een speciale lotgenotengoep. In Nederland is de trend alleen opereren bij functieverlies. Daarom wijken veel mensen uit naar Duitsland om zich te laten opereren. Met veel teleurstellende resultaten. Sommigen zijn al 3 x geopereerd en hebben nog steeds heftige pijn. 

Gisteren weer bij de huisarts geweest omdat ik toch eigenlijk wel doorgestuurd zou willen worden naar een neuroloog. Wie weet kan ik er goede info en adviezen krijgen. Bezoek aan de huisarts was weer teleurstellend, bij is 66 en lijkt er niet zo'n zin meer in te hebben.

Volgens hem kon ik geen zenuwpijn hebben in mijn arm door die ingezakte wervels. Want daar zou die zenuw niet heen gaan. Nou ik heb het op internet uitgezocht en de zenuw van C5-6-7 loopt wel degelijk langs de bovenkant van mijn arm, tot aan de middelvinger.

De bloeddruk-medicatie die hij een paar maanden geleden voorschreef gaven teveel bijwerkingen. Ik kon niet eens meer praten zonder een hoestbui. De POH gaf aan dat dat door die medicatie kon komen dus 2 weken stoppen en inderdaad - het is nu weg, wat een opluchting. Ben geen rochelende ouwe kerel meer.

Huisarts wilde geen andere medicatie voorschrijven en ook mijn bloeddruk niet opmeten - vaaaaaaaag gedoe. Moest over 1-2 weken maar naar de POH. Die blikt tot 10 september op vakantie te zijn. Nou hij gaat lekker. Tijd voor een nieuwe huisarts denk ik.........maar ja dat is een stap die ik toch wel moeilijk vind. Vroeger had ik een heel goede band met deze arts.

Tot hij me in 2013 van januari tot oktober rond liet lopen met een druipende tepel. Kon geen borstkanker zijn volgens hem. Nou in oktober bleek het inmiddels in beide borsten te zitten.

Ik geef toe, ik voel me niet serieus genomen maar ik neem hem ook totaal niet meer serieus. Ik vroeg een keer aan hem of die veel te hoge bloeddruk mede door de pijn kon komen. Nee hoor zei hij, daar kreeg je geen hoge bloeddruk van. Ik stelde dezelfde vraag aan de POH en zij gaf aan - ja van pijn kan je bloeddruk flink stijgen.

Het lijkt op de foto net of het rechteroor van de hond een beetje te klein is, maar dat komt doordat ik mijn arm hoog had voor het nemen van de foto.

Offline
Berichten: 440

Jij bent echt een stoere leeuw. Geweldig! De beestjes staan jou duidelijk en letterlijk na aan het hart. 

Hartelijke groet, 

Linda 

Offline
Berichten: 332

Sorry Stoere Leeuw, ik was iets te snel met reageren. 

Wat een verhaal! En wat prachtig dat je de tattoos hebt laten zetten. Echt een kunstwerk! Ik kan me voorstellen dat je er hartstikke trots op bent! Ik vind ze super! 

En die huisarts! Je zou zeggen dat je er bij een andere huisarts enkel op vooruit kunt gaan. Want deze man is wel echt een prutser. En als jij naar een neuroloog wilt, dan moet dat toch kunnen? Heel raar als iemand vertelt wat je wel en niet voelt of moet of kunt voelen. Dat weet je toch echt zelf het beste! 

Offline
Berichten: 152

En nog even ter aanvulling. Die tattoo's zijn uniek, ze zijn speciaal voor mij ontworpen. En dat maakt het extra speciaal. Mijn opdracht was - de dieren uit mijn jeugd. Was leuk steeds contact tussendoor, zij stuurde wat ze had en vroeg b.v. hoe het konijnenras "Hollander" eruit zag. Dus echt werk in wording met tussendoor overleg. Ze heeft helemaal begrepen wat ik wilde. Tweemaal tussen de 4 en 5 uur daar "mishandeld". Genezing ging perfect na afloop beide keren.

Ach het is weer eens wat anders dan een reconstructie. Alleen jammer in sommige winkels dat het personeel het raar vindt als ik herenoverhemden sta te passen. Hahahaha lopen ze steeds aan mijn kop te zeuren - dit is de herenafdeling hoor......

 

Offline
Berichten: 4201

Indrukwekkend stoere leeuw. Ik zou dat zelf niet durven.

Maar je huisarts: daar kun je dus helemaal niks mee.

 

Ook al is het heel moeilijk, toch zou ik switchen. Ik vind dat zelf ook heel moeilijk, maar ik vind het echt heel ondeskundig overkomen, zoals je behandeld wordt. Je hoeft dat echt niet te accepteren.

succes met je overwegingen!

Offline
Berichten: 255

Wat leuk om een foto te hebben van je prachtige tattoes stoere leeuw, je had er al eerder over geschreven en ik was best nieuwsgierig. Ze zijn erg mooi, ik vind het een prachtig alternatief. 

Wat betreft je huisarts ben ik het wel met ellenk eens stoere leeuw. Ik denk dat je je zelf echt tekort doet als je bij deze huisarts blijft. Ik zou switchen, want een goed contact met de huisarts is belangrijk vind ik. Wat geweest is geweest, maar voor alles wat gaat komen is vertrouwen in een huisarts belangrijk. Hoe moeilijk ook, het levert vast op.