Persoonlijk verhaal van OrangeDaisy

Anderhalve week geleden weer een check- up bij de oncoloog. Gesproken over het nut van de anti- hormoontherapie en de bijwerkingen. 

Wat betreft het nut, mijn lange termijn overlevingskansen stijgen met zo'n 8 procent als ik de medicijnen blijft gebruiken. Vooral omdat ik nog zo jong ben, dat heeft ze wel 3x benadrukt. Dus ja, toch maar blijven gebruiken. Zeker nog zo'n 7 jaar...

Waar ik gelukkig wel mee mocht stoppen, zijn de pillen tegen botontkalking. Die moest ik 1x per  maand, een uur voor het ontbijt nemen, dat vond ik zo onhandig... dus blij dat ik dat vanaf  ben. Keerzijde is wel dat ik nu iedere 2 jaar een DXA- scan moet laten maken. Maar goed dat is dan maar zo. 

Onder het mom pilletje eraf, pilletje erbij, kreeg ik een  nieuw middel  tegen de opvliegers mee. Dat leek veelbelovend, de opvliegers bleven weg, maar omdat ik zo naar van de pillen werd, ben ik toch maar gestopt. 

Komende zondag vertrekken we naar Oostenrijk, eigenlijk vakantie. Voor mij wel speciaal, want ik ga weer de Villacher Alpenstrasse op fietsen. Dat heb ik, net voor mijn diagnose, ook gedaan. Toen ging het bijzonder slecht. Omdat ik mezelf wil bewijzen dat ik na alle behandelingen weer helemaal terug ben een fitter ben dan toen. Ik heb er zin in, maar zie er ook als een berg ;) tegen op. Ik weet nu al dat het heel zwaar gaat worden, maar ik ga boven komen, de vraag is alleen hoe. Hoe dan ook, het gaat een  heel speciale en emotionele fietstocht worden .

Offline
Berichten: 333

Wat voor bijwerkingen ervaar je van je anti hormoontherapie? Vindt je het zwaar?

8 % meer overlevingskans vind ik best veel. Begrijpelijk dat ze graag willen dat je doorgaat. Hopelijk heb je niet teveel klachten zodat het niet een te grote opgave is.

En wat fantastisch dat je weer gaat fietsen! Echt superknap! En hartstikke emotioneel! Helemaal te begrijpen. Het is ook een stuk bewijzen naar jezelf toe. En je wilt graag groter en beter zijn als voorheen en vooral sterker! Ik snap je helemaal! 

Ik wens je een hele fijne vakantie en supergoede fietstocht! 

Offline
Berichten: 139

OrangeDaisy veel plezier in Oostenrijk! een hele speciale beleving met die fietstocht. 

Geniet ervan!

Offline
Berichten: 419

Ik hoop dat je die berg tot een hobbeltje reduceert. Heel veel plezier en succes, we horen graag of het je gelukt is! 

Hartelijke groet, 

Linda 

Offline
Berichten: 248

Wat mooi omdat weer te kunnen doen! Zal zeker emotioneel zijn, maar je vast ook goed doen. Die Dexascan valt erg mee hoor,  ik krijg hem ook elke 2 jaar.  Ik slik nu extra vitamine D3 en calcium op recept. Ik wens je een hele fijne tijd in Oostenrijk zet hem op!