Persoonlijk verhaal van Cecylia

Ik kreeg in juli 2017 de diagnose invasieve borstkanker te horen. Ik had aan mijn linkerborst  een tumor van 4 cm. Bij mij waren 6 lymfeklieren aangetast. Het is HER2/Neu-positieve, hormoon ongevoelig en immuuntherapie gevoelig. Tijdens MRI onderzoek zagen ze ook een DCIS in mijn linkerborst. Ik kreeg FEC kuren. Mijn borst is geamputeerd en lymfeklieren verwijderd (okselkliertoilet). Daana 25 bestralingen en immuuntherapie trastuzumab.

Helaas heb ik veel last van de late gevolgen, bijwerkingen tgv de behandelingen. Klachten: oedeem, longfribose, polyneurophatie, spier-en gewrichtsklachten, breukjes (insufficientie fracturen) in sacrum en bekken (osteoperose), frozenshoulder, oververmoeid, oogklachten, chemobrein en momenten dat ik behoorlijk emotioneel uit balans ben. 

Medicatie: Morfine, paracetamol 1000mg., amitriptyline, magrocol, VitD calsiumchew en ik krijg 2x per jaar Zometa via infuus. 

Gelukkig ben ik "schoon"verklaard, maar nog steeds in behandeling bij mijn oncoloog, chirurg, neuroloog, longarts en therapeuten.

Ik heb eerder te maken gehad met kanker, in 1999 baarmoederhalskanker en mijn baarmoeder is verwijderd. 

De laatste jaren veel heb moeten doorstaan (mei 2015 herseninfarct en begin 2017 aangereden door een auto), probeer ik toch zoals vele mij kennen positief te blijven, maar ik heb ook  momenten dat ik zo moe ben en dan voel ik mij rusteloos.

Toch zoek ik positieve afleiding, probeer ik in beweging te blijven, blijf ik leuke dingen ondernemen en kan ik genieten van de kleine dingen! Ik krijg veel steun van mijn lieve vriend, kinderen, familie, vrienden en mijn kleinkinderen geven mij positieve energie smiley 

Ik woon sinds paar jaar in Rotterdam, samen met mijn vriend. Ik woon hier naar mijn zin en kan het nu aardig vinden hier in Rotjeknor, echt een gezellige stad en ik geniet van onze uitzicht op de Nieuwe Maas.

Verder hoop ik via deze weg in contact te komen met lotgenoten, om ervaringen te wisselen, elkaar te steunen met tips en advies. En misschien ook om wat leuks te ondernemen (liefst regio Randstad) 

 

 

 

 

 

 

 

Offline
Berichten: 4223

Welkom hier Cecylia, ik ben eigenlijk benieuwd welk immuuntherapie je kreeg?

Offline
Berichten: 265

Welkom, ik hoop dat je hier steun en herkenning vindt.

Offline
Berichten: 459

Welkom Cecylia! De diagnose is al even geleden zie ik. Hoe gaat het nu met je? 

Offline
Berichten: 335

Wat een traject heb je afgelegd. Ik ben ook heel benieuwd hoe het nu met je gaat! 

Offline
Berichten: 11

Hoi allen, bedankt voor jullie reacties smiley Ik heb mijn verhaal aangevult, dan weten jullie iets meer over mij. Op dit moment gaat het redelijk goed hoor, laatste twee dagen voelde ik mij futloos. Ik had teveel gedaan en dus tsja dan moet ik tol betalen, dus had best moeite mezelf op te laden, ik was echt heel moe maar voldaan wink Ik hoop ook hier steun, tips en herkenning te vinden. 

Groetjes Cecylia