Persoonlijk verhaal van Sampai jumpa

Ik heb tot nu toe alleen gelezen wat anderen vertelden. Dat gaf mij steeds opnieuw kracht en steun op mijn eigen pad. 

Nu voel ik behoefte om mijn verhaal te delen en mogelijk daarmee  andere vrouwen te kunnen ondersteunen.

Ik wist begin vorig jaar binnen 3 dagen dat ik borstkanker had. Op dinsdag voelde ik  n knobbeltje, op woensdag ging ik naar de huisarts en op vrijdag hoorde ik na n mammografie, echo en punctie dat ik zo goed als zeker borstkanker had. De maandag daarna werd het met 100% zekerheid gezegd.

Het bleek lobulaire borstkanker en100% hormoongevoelig. De poortwachtersklier en n andere waren niet schoon.

Mijn rechterborst werd geamputeerd en alle okselklieren werden verwijderd. Ik koos er heel bewust voor om geen reconstructie te laten doen. Mede dankzij gerichte fysiotherapie en veel oefenen kon ik na 2 maanden weer voorzichtig met 2 uur per dag aan t werk. Na 9 maanden was ik weer volledig (40 uur) aan t werk. 

Nog steeds ben ik heel tevreden met mijn besluit om geen reconstructie te laten doen. Ik draag n losse prothese en doe daar alles mee. 

Ik heb gelukkig steeds mijn eigen keuzes kunnen en mogen maken gedurende het hele traject samen met mijn man, vrienden en familie, artsen en collega's.  Zowel privé als in de behandeling als in mijn werkhervatting. Dat heeft voor mij erg veel meerwaarde gehad en mee ervoor gezorgd dat ik nu kan zeggen dat ik weer  gelukkig en optimistisch in het leven sta. 

Daar  draagt zeer zeker het feit dat ik zo goed als geen last van bijwerkingen ervaar van de amputatie, de verwijdering van de klieren en de anti hormoontabletten, aan bij.

Het had ook heel anders kunnen verlopen.....

 

Offline
Berichten: 72

Ben blij voor je dat het allemaal voorspoedig is verlopen. Ik hoop dat je zo verder kunt gaan.

afbeelding van Sampai jumpa
Offline
Berichten: 0

Dankjewel. Ik hoop dat anderen die net  de diagnose borstkanker  hebben gekregen,  door mijn verhaal beseffen dat het  niet altijd het meest negatieve scenario hoeft te worden.  

Offline
Berichten: 230

Dank je wel voor het delen van je verhaal. En fijn dat je hier steun vond in moeilijke tijden