Persoonlijk verhaal van Pasje

Ik schrijf niet zo vaak meer een verhaal, hoe komt dat? Nou veel te druk, vakanties, drukke agenda. Ik verveel me geen minuut. Dus als jullie even niets horen geen paniek!

Even denken de laatste blog was op vakantie,  Ja dat ken ik goed op vakantie gaan. De dag van thuiskomst was rustig. De volgende dag had ik de scan. Zenuwachtig ben ik hier nie r voor, wel voor de uitslag maar die was een week later. Wat had ik nog op mijn programma staan? Ja lunch met lotgenoten,  spannend ik zou de meiden ontmoeten van hier op kanker.nl en van ons groepje . Uitgerekend op de dag dat ik vanuit Limburg naar Utrecht moet zijn ze aan het spoor aan het werken. Dus contact met Dasje en ze neemt me vanuit Eindhoven samen met Hebe mee. Wat een gezellige boel in de auto. Tijdens de rit besef ik dat het net lijkt alsof we elkaar al jaren kennen. Bij aankomst in Utrecht zijn we een van de laatste dus kennisgemaakt met iedereen. Het is een ongedwongen sfeer. Fijne mensen leren kennen. De tijd vliegt.  Wat een bijzondere groep, we lachen veel hebben gelijk een klik. Anderen mensen zullen niet zien dat we mensen zijn die kanker hebben of hebben gehad. Iedereen gaat dood de een sneller dan de ander. In onze groep geldt dat hetzelfde maar we zijn er niet mee bezig. Soms als we thuis zijn denken we erover na,  niet teveel want we leven ! We leven nu! Zo doen we dat. 

De dag van de uitslag is aangebroken er wordt bloed geprikt  en na een uur ben ik aan de beurt. Mijn man en ik lopen naar binnen. Het eerste wat de arts zegt: je mag door! Poeh wat ben ik blij. Dan zegt ze me de uitslag van de scan, er is afname maar ook toename. Afname is meer dan toename dus ik mag door. Eigenlijk vind ik dit raar, ze legt me uit dat de toename ook kan zijn van de medicatie  heel verhaal maar ik mag door. Mijn tumormarker was ook wat gestegen maar daar maakte ze zich ook niet zo druk om. Ze kijkt naar het gehele plaatje. In januari een nieuwe scan en dan kijken we verder. Wat een fijn nieuws. Ik voel me goed, ben 14 kilo afgevallen, zit goed in mijn vel. Met eten moet ik oppassen in verband met min suiker.  Ik heb er ook een tablet bijgekregen. Dan denk ik weer  als dat alles is? 

Ik voel me goed en ik hoop dat ik dat ook nog jaren mag volhouden. Ik ga voor 10 -15 jaar. Langer mag natuurlijk ook. Ik leef een zo normaal mogelijk leven, ben soms ook niet de aardigste en dan heeft mijn man het te verduren maar wat hou ik van hem. Wat hou ik van mijn familie. Er zijn vrienden afgevallen en mooie voor terug gekomen. 

Kortom: IK BEN GELUKKIG

Offline
Berichten: 271

Weer een mooie positieve update zoals we die graag van je lezen Pasje. Wat heerlijk dat je zo’n mooie dag met lotjes hebt gehad! Blijf lekker genieten en soms heerlijk mopperen!

Offline
Berichten: 4258

heart

Offline
Berichten: 338

Dat klinkt goed, Pasje! En wat fantastisch dat je gelukkig bent! Lekker door gaan zo! 

Offline
Berichten: 11