Persoonlijk verhaal van Anma

Zoals beloofd nog even het vervolg van de second opinion
Hieronder een kopie van mijn blog op hyves:
De Daniel den Hoed is accoord met het behandelplan en ik ga dus op de al gekozen weg verder. Tuurlijk waren er wel een paar oncologen die vonden dat er wel Chemo moest maar het definitive advies is hetzelfde als wat we al aan het doen zijn.
Wel waar er nog wat verhelderende antwoorden voor wat betreft het wel/niet amputeren van mijn borst.
Het blijkt dus zo te zijn dat als je borstkanker hebt met uitzaaien (bij de 1e diagnose) dat er dan niet meer geamputeerd wordt, de kankers zit immers toch al verder in je lichaam , het kwaad is dan al geschiet. Mocht het nou zo zijn dat ik last blijf houden van mijn borst dus met pijn klachten of dat de huid opeens nog gekker gaat doen dan kan dat alsnog besloten worden.
En wat mijn rug betreft ( ik heb al wat mensen via sms laten schrikken) maar.... het zijn nog steeds de 3 wervels waar het inzit (zij hebben niks meer gevonden) en op dit moment worden er geen zenuwen bekneld. Maar door de behandeling vallen er straks gaten op de plekken waar nu kanker zit, die we hopen op te vullen met botversterkende tabletten waar ik de hoogste dosis van slik.
Maar omdat er 1 wervel toch best wel ver is aangevreten is het risico daar dat ik zo'n wervel breek.
De pijn die ik daar nu van heb is dus een goeie indicatie om te voelen hoe het daar mee gaat, word het erger zal er waarschijnlijk bestraald moeten worden om het een halt toe te roepen. Mocht dit gebeuren betekend dus ook dat de behandeling niet aanslaat.
Vooralsnog lijkt het erop dat het wel aanslaat want mijn borst is minder hard/gespannen, maandag hoor ik weer meer van mijn eigen oncoloog dmv de uitslagen van mijn bloedwaarden.
Dusssssssssss al met al goed nieuws.
Ik ga maandag dan ook vragen of ik op vakantie zou mogen en malariatabletten kan slikken naast mijn hormonen zodat ik weer wat vrienden kan opzoeken in Afrika.