Persoonlijk verhaal van annie_2

MEEVALLEND NIEUWS

Vanmiddag gingen we voor de uitslag van de ct scan, het hartpompfunctie onderzoek, de bloedwaarden en het te vervolgen kuurbeleid naar mijn oncoloog. We hadden ons eerder voorbereid op slecht nieuws dan op meevallend nieuws. Ik kuur immers met de taxol maar op 75% . En in combinatie met herceptin  heb ik al 8 kuren gehad. Voor een vijfde lijnsbehandeling al best veel. 

De kans op dusdanige groei dat ik over zou moeten stappen op een andere kuur leek ons iets om rekening mee te houden. Temeer omdat enkele weken geleden mijn tumormarker een keer met 17 punten gestegen was! Maar mijn situatie werd door mijn oncoloog voorzichtig benoemd als STABIEL. Daar had ik natuurlijk wel op gehoopt, maar eigenlijk dus niet verwacht.

Hij lichtte daarna aan de hand van de scanbeelden zijn conclusie nog toe. Een conclusie die ik ook teruglees in de copie van het rapport van de radiodiagnost die de beelden beoordeelde. In de longen is 1 uitzaaiing met 3,2 mm afgenomen. Een andere is met 3,6 mm toegenomen. Die lijken dus stuivertje gewisseld te hebben.  De vele andere longuitzaaiingen zijn niet dusdanig veranderd dat er over gesproken moest worden.   De levermetastasen zijn beiden iets gegroeid, eentje met 2,3 mm de andere met 8,7 mm. Toch valt deze toename nog onder stabiel. 

Mijn oncoloog sprak dus wel over wat groei. Als techneut rekende hij gauw uit 12%!  Maar wij hoorden vooral  en ook veel liever wat hij daarna allemaal nog zei!  Zoals : We spreken pas van echte progressie  als de groei 20% of meer is. En wat ook heel belangrijk is om van een nog stabiele situatie te mogen spreken is dat er nergens nieuwe uitzaaiingen bijgekomen zijn , dat er geen pleuravocht in de longen te zien is en geen tekenen van ascites in de buikholte zijn.

Mijn hartpomp pompt nog geweldig ( consequent stabiel op 51%) en al mijn bloedwaarden zijn  tov de vorige meting verbeterd. Zelfs mijn trombocyten, die bottleneck voor mijn T-DM1 kuren toendertijd, staan bijna normaal: 145. En toen 3 keer zijn telefoon ging ( wat eigenlijk nooit gebeurt ) en om zijn professionele advies gevraagd werd konden wij een hoop voorbereide vragen wegstrepen en even lekker relaxed achterover gaan hangen!

En niks maar 8 kuren Herceptin/ taxol  vanwege neuropathie gevaar.  Dat zei hij laatst immers met een stem die geen tegenspraak dulde. En waarbij ik dacht: nou, dat zullen we dan wel eens zien! En nu zien we het : ik ga gewoon door met herceptin/ taxol volgens het huidige schema.  Bij het vorige consult vertelde ik hem nog maar eens dat ik geen last van neuropathie had en kietelde hem even zachtjes dat ik bij een stabiele scan dus wel door kon gaan met taxol . Waarop hij niet meteen weer begon te steigeren, maar liet doorschemeren dat dat bij weinig toxiteit tot de mogelijkheden behoorde. Dat had ik dus alweer half gewonnen ;-)

En vandaag helemaal! Want Donderdag gaat gift 1 van kuur 9 erin, voor drie weken de H en erachteraan voor 1 week de T. End so on ! En de 10de kuur staat ook al gepland!  We spraken af dat we in de loop van de volgende kuren aan de hand van hoe ik me voel en hoe de bloedwaarden zijn bepalen of we na drie of na vier kuren weer scannen!  

We beseffen terdege , de huidige stabiliteit is kwetsbaar. Maar voor nu zijn we blij!  Het nieuwe jaar is dus beter begonnen dan we verwacht hadden. En dat geeft wel wat warmte op deze koude dag! 

Offline
Berichten: 4259

Oh Annie, wat een goed begin van 2015 zeg! Gefeliciteerd!

Offline
Berichten: 168

Fijn om te horen Annie. Ik hoop met heel mijn hart dat je deze kuur nog lang mag krijgen.

Offline
Berichten: 10

Wat een fijn bericht! Een van mijn wensen voor jou is dat je nog een poosje door kan/mag gaan met deze kuur!

Offline
Berichten: 542

Ik ben ook blij, Annie. Voor jou, voor jullie! Go go go!

afbeelding van nana
Berichten: 357

Wat een fijn bericht annie! Zo kan je dus ook 2015 beginnen, stukken beter!

Offline
Berichten: 36

Nou Annie, dat zijn berichten waar we het nieuwe jaar mee kunnen beginnen. Van ons ook een wens dat we je berichten nog lang mogen lezen.

Hug van mij!!

Teuntje
afbeelding van Teuntje

Hallo Annie

Fijn om te lezen , hoe kwetsbaar maar vol hoop !!

Een goed begin van 2015 liefs Teuntje

afbeelding van Yolan
Berichten: 44

Wat een prachtig bericht Annie! Een mooie start van 2015! Wat heerlijk te horen dat dit bij een vijfdelijns traject kan! Bedankt voor deze opsteker en lekker van genieten.

Offline
Berichten: 22

Wat een mooie berichten weer. Toch opluchting want stilletjes had je slechter nieuws verwacht.

Annie, je bent een bikkel smiley

Offline
Berichten: 2

gefeliciteerd annie

Offline
Berichten: 242

Wat een fijn nieuws, Annie!