Persoonlijk verhaal van De Breischool

Hoi,

Ik ben geen amazone, heb geen borstkanker maar heb wel een ellenlang medisch dossier en door mijn hobby heb ik veel te maken met vrouwen en vriendinnen met borstkanker.

Ik heb een myeloproliferatieve aandoening, namelijk polycytemia vera. Mijn bloedwaarden zijn dus niet goed, ik maak teveel aan, een soort leukemie. Heel zeldzaam, geen behandeling voor alleen chemo. Alle complicaties al zo'n beetje gehad (http://www.debreischool.com/geschiedenis.html) en kan niet meer werken.

Dus heb ik van mijn hobby mijn levenswerk gemaakt. Ik brei en wil kinderen en volwassenen leren breien. Dat is nu een beetje uit de hand gelopen en nu breien we met velen borstprotheses van Knitted Knockers (dus geen Breiboezem, die zijn anders!) uit amerika en chemomutsen voor Brigitte Bosman van stichting Bribos, geweldig mens. De borstprotheses zijn gratis aan te vragen maar je kunt ze ook lekker zelf breien, haken of loomen  met katoen. Ook deel protheses. Patronen staan op mijn site.

We doen alles gratis en willen graag veel vrouwen bereiken die het nodig hebben en meer groepen in Nederland aanmoedigen die voor ze gaan breien, zelfstandig. Fijn zou zijn als het helemaal niet meer bestond de hele borstkanker, maar zo lang het er nog is moeten de gratis gebreide boezems makkelijk te vinden zijn en voor iedereen toegankelijk.

Als ik iets geleerd heb in het hele ziekteproces en de gezondheidszorg is het wel dat je totaal onvoorbereid bent en ieder licht- en steunpuntje welkom is om je op te beuren en verder te gaan. Dat wil ik graag zijn voor een ander.

Mij persoonlijk heeft ook het nieuws van Ty Bollinger The Truth about cancer, een totaal nieuwe kijk gegeven op kanker en hoop op toch een fijne toekomst die ik zonder chemo en farmaceutische pillen tegemoet kan gaan. Met een orthomoleculaire arts samen zoeken we naar  voedingssupplementen die het lichaam versterken en strijdbaar maken voor de kanker. Het gaat goed, de waarden zijn ook zonder chemo redelijk goed waardoor alleen aderlaten en ascal om het bloed te verdunnen voldoende is. Het is fijn om zo een stukje regie terug te krijgen over je leven. De energie is nog heel problematisch, moet goed doseren. 

BIj het uitdelen en versturen van gebreide borstprotheses heb ik veel vrouwen gesproken, sommigen hadden al 35 jaar geleden borstkanker gehad en genoten van het leven. Anderen zaten er nog midden. Samen dragen maakt het lichter. Sommigen zijn mee gaan breien. Omdat ik al zo'n traject afgelegd heb in de gezondheidszorg en het ziek zijn kan ik ook naast iemand staan die aan het begin van de weg staat. Het duurt best een tijd voor de acceptatie en berusting er is als je nog zo jong bent en midden in het leven staat zoals met mij gebeurde. Je gaat door allerlei fases heen, en dat is niet voor iedereen even vanzelfsprekend. Begrip en geduld zijn heel belangrijk. En vooral ook vertrouwen en liefde naar jezelf toe en dan ook de ander. En kennis is een belangrijke sleutel om je te helpen.

Groetjes,

Corrie Kuster

Hobby: De Breischool xxxxkiss