Persoonlijk verhaal van Eva Maria

smileyAllereerst wil ik zeggen dat jullie alemaal toppers zijn! Stoere dames, ga zo door!heart

Nou, dat gezegd, zeg ik HALLO!

Ik kom uit Canada, (NL is mijn derde taal dus zal er af en toe engels tussen zitten of vragen over NL termen ;) en ik ben BRCA-2 draagster, gekregen van ons Opa. Al zijn zussen zijn overleden aan borst of baarmoeder/eirstok kanker.

Meer rescentelijk, hebben mijn  tantes (ook BRCA-2 + ) die meerdere malen borst kanker hebben geahd, heb ik besloten om preventief borsten te verwijderen en tegelijkertijd de PAP flap op beide kanten te doen.

Dit zal plaats vinden in Nijmegen, zoals iedereen die deze procedure neemt. Het lijkt mij het meest natuurlijk resultaat op te gaan leveren, en na bijna 2 jaar wachten, zit ik in de plannin voor midden april 2016!

 

Offline
Berichten: 181

Welkom Eva Maria. Het staat er daar zo onbenadrukt, maar daarom juist des te schrijnender...al je zussen overleden aan borst- of baarmoeder/eierstok kanker. Wat verschrikkelijk. En wat een beslissing dan om preventief je borsten te laten verwijderen. Het lijkt mij zwaar, maar ik denk dat ik het wel kan begrijpen.

Sterkte met de operatie alvast. Hoop dat je hier kunt vinden wat je misschien zoekt. Groet!

Teuntje
afbeelding van Teuntje

Welkom bij de Amazones  Eva Maria .

En dankjewel voor het compliment smiley

Veel sterkte toegewenst voor de operatie ,al duurt het nog even .

Lieve groet Teuntje 

 

Offline
Berichten: 526

Hoi Eva Maria, welkom bij de Amazones! Goed dat je je hebt aangemeld, want het is niet niks allemaal...Ik wil je alvast heel veel succes wensen voor je operatie, er is ook een topic over, misschien heb je m al gevonden. Daar staan de ervaringen van andere vrouwen, misschien heb je er wat aan!

@Anne Tjula; volgens mij staat er " alle zussen van opa zijn overleden" Ook heel erg natuurlijk! Maar dus niet al háár zussen.

Veel sterkte tot die tijd in april!

Groetjes, Zangeres

afbeelding van lisdodde
Berichten: 3

Eva Maria, ook welkom bij "ons". Flink dat je preventief je borsten laat amputeren, maar ik begrijp dat je daar alle reden toe hebt. Heel veel sterkte alvast met de voorbereiding en laat wat van je horen.

Offline
Berichten: 181

Oh....Ja, niet goed gelezen....chemo-brein zullen we maar zeggen :( (En ik had het nog wel terug gelezen.....en gemist)

 

Offline
Berichten: 8

Van harte welkom en veel stertke toegewenst met de operatie,

Offline
Berichten: 10

Dankjewel iedereen voor de fijne berichten. Dat wachten is het ergste tot nu toe. Ik heb zin om het achter de rug te hebben. Zullen jullie vast oko allemaal gehad hebben.

Ik zal zeker mijn verhaal delen want ik vond het tot dat ik hier terecht kwam wel lastig en had honderd vragen.

Ben blij dat deze forum er is om me te kunnen uiten en alle vragen stellen aan jullie.

Heb inderdaad al de Pap topic gevonden en ben al goed ontvangen en geholpen.

Dank nogmaals :)