Persoonlijk verhaal van Fraz

Daar gaan we weer, beter nieuwe nou nee. Heb verleden week gehoord voor de tweede keer borstkanker te hebben. Andere borst, opnieuw lobulair, hormoongevoelig en dat ondanks de tamoxifen. 

afbeelding van australie
Offline
Berichten: 1

lieve fraz, 

ik weet niet wat ik lees. ik zat in 2012 in hetzelfde schuitje als jou met dezelfde grote en vorm tumor. nu lees ik dit! Ongeloof. 

wat gaat er nu gebeuren? hoe groot is de tumor. 

pffff ik denk aan je en duim voor je.

liefs australie 

truus
afbeelding van truus

Helaas dat kan en dat is een klap in je gezicht. Je denkt ik doe er alles aan, maar toch. Begint nu alles weer opnieuw, heel veel sterkte

Offline
Berichten: 4227

Oh Fraz, dat is schrikken. En nu weet je al zoveel meer vooraf. Sterkte met wachten op je nieuwe plan.

(Heb je destijds erfelijkheidsonderzoek gehad?)

Offline
Berichten: 565

Oei, ik sloeg al wat voorzichtig je verhaal open bij het zien van je naam. Verdorie Fraz, dat is echt ongelooflijk balen! Ondanks de tamoxifen dus. ik wil je veel sterkte wensen, want zo'n tweede keer is zo mogelijk nog heftiger dan de eerste. Hou je taai meis.

liefs, Linnie

Offline
Berichten: 232

Lieve Fraz,

 

Kom hier niet zo vaak meer. Las dit net. Wat een rotnieuws zeg. We zaten toendertijd in een vergelijkbaar schuitje.

Ik had ook lobulair en hormoongevoelig. Maar bij mij is toen al ontdekt, dat ik ook in de andere borst kanker had (ander soort).

Heel veel sterkte !!! Weet je al een behandelplan?

 

Liefs,

Angelique

 

 

afbeelding van Fraz
Offline
Berichten: 102

Ik heb vrijdag een petscan laten doen, daar krijg ik vandaag de uitslag van. Afhankelijk daarvan gaan we behandelplan opstellen. Indien goed dan wil ik meteen expanders laten plaatsen tijdens de amputatie. Is mijn tumor niet groot, zijn er geen metastasen in de poortwachtersklier dan wil ik een mammaprint laten doen om te kijken of chemo wel nodig is. Maar dan moet dus alles gunstig uitvallen.

vorige keer is er gekeken naar brca1 en 2 en dat heb ik niet. Ik heb nu een nieuwe afspraak met de klinische geneticus en laat dan ook chek2 controleren. Als je die mutatie van beide kanten krijgt heb je verhoogd risico op dubbelzijdige borstkanker. 

ene kant heel heftig om het weer mee te maken, andere kant heb ik wel al zoveel meer kennis dus hoef minder energie te steken in alles uit te zoeken. Maar het is het wel ontzetten shit allemaal. Had net alles weer een beetje op de rit. Ben namelijk na de 1e keer meteen gaan scheiden wat zeker niet vlekkeloos verliep en nu dit. Terug naar af, u gaat direct door naar het ziekenhuis en niet langs start. Pfffff

afbeelding van Fraz
Offline
Berichten: 102

Hulahoop is bij jou toen ook gecontroleerd op chek2 ? Dat doen ze pas sinds kort doen ze dat zie ook http://www.artsennet.nl/nieuws/nieuws-onderzoeken/nieuwsartikel/139405/v...

 

in 2012 hebben ze dat dus nog niet gedaan bij mij.