Persoonlijk verhaal van leysje68

Woensdag 6 januari, jaarlijkse mammografie. Uitslag week erna. Gisteren was het vier jaar geleden dat ik geopereerd werd. En zo zijn er steeds herinneringen en gebeurtenissen die je af en toe dwingen om er toch bij stil te staan.

Ook heb ik vanaf januari geen werk meer. Ik heb weliswaar nog een 0 uren contract tot 30 september maar wordt voorlopig niet meer ingezet. Het is een geldkwestie, geld is dus op....

Ik probeer niet cynisch te doen maar val nu toch in een gat. Ik weet morgen kan het anders zijn en ik weet dat ik positief moet blijven. ik heb alleen inmiddels wel geleerd dat positief blijven en goed je best doen geen garantie is voor het behouden van een baan. 

Deze (werk) ervaring nemen ze je niet meer af krijg je dan te horen maar ervaringen brengen geen geld in het laatje. Hou lekker even vakantie, het komt vast wel goed, je moet wel vertrouwen houden etc. etc. etc.

Soms vraag ik me wel eens af hoe vaak je het deksel om je neus moet krijgen om tot een bepaald besef te komen. En het ergste is nog dat ik mezelf gruwelijk in de weg zit. Er zijn zoveel dingen die ik nu zou kunnen doen maar ik haal nergens voldoening uit.

Tot overmaat van ramp is mijn oven kapot en nu geen geld voor iets anders dus moet ik het doen met vier pitjes......

Maar goed daar wordt je dan wel weer creatief van, het doen met de middelen die je WEL hebt, Heey dat lijkt wel "de story of my life". Het nog doen met de haren die ik wel nog heb en de oedeemarm die niet altijd mee wil werken....

Fijne zondag nog, morgen schijnt de zon wellicht weer.

Offline
Berichten: 4238

Als het goed is zie je nu de zon al schijnen. Hier komt hij de kamer binnen piepen gelukkig. Ben je al naar buiten geweest.

Met zo'n sombere bui wil een uur wandelen soms helpen. Maar balen is het en ondanks alle bemoedigen verandert dat niet. Heb je geen recht op WW? Dat zou nog schelen toch? Al die bemoedigingen zijn goed bedoeld maar je hebt er niks aan: daardoor krijg je geen werk en ook geen brood op de plank. Moeilijk om ermee te dealen want ook al accepteer je het, dan nog is het naar.

Ondanks een onwillig lijf of pech op andere vlakken vind je soms zomaar ineens een heel andere reden om gelukkig te zijn. Mijn man heeft altijd een goede dag als hij een roodborstje ziet. Het zijn meestal de kleine dingen.

Ik hoop dat 2016 je veel zonnige dagen mag brengen.

ellenk

Offline
Berichten: 4238

en veel succes met de mammo!

truus
afbeelding van truus

Ht leven is niet eerlijk, maakt niks uit hoe hard je best doet.  Ik heb jaren geleden tegen mijzelf gezegd, je doet je best, maar verwacht niets terug. Als ze je niet nodig hebben, schoppen ze net zo hard de straat op, als een ander. Wat dan ook erg is, zijn natuurlijk de financiële  gevolgen, kanker is niet alleen ziek zijn, daar komt heel veel bij kijken, waar een buitenstaander niet bij stil staat. De enigste die het kan verander is jezelf, probeer je daar in een weg te vinden, en probeer een regelmaat aan te houden, ieder ochtend bijv. Een wandeling, doet je geestelijk ook goed en kost geen geld. Wat de oven betreft, kijk eens op internet, sommige gaan samenwonen en verkopen nog goedkoop spul voor een prikkie. Als je zin hebt, kun je ook bij mij een bakkie komen doen, kost ook niks  ;).

Dikke knuffel xxx

Offline
Berichten: 526

Knuffel voor jou Leysje68, ff vet kl..te dit!!