Persoonlijk verhaal van lisdodde

De kerstdagen achter de rug, heel rustig lekker met mijn man doorgebracht. Daarna de jaarwisseling, tot 23.00 uur kon ik het olhouden, maar daarna ging het licht bij mij uit. Iedere dag steevast een pittige wandeling gemaakt. Maar nu ben ik getroffen door een fikse verkoudheid, dat kon haast niet uitblijven met dit weer. Ik hoop maar dat het snel opknapt omdat ik dinsdag wel met de bestraling wil beginnen. Ook staat maandag de manueel therapeut weer op het programma en donderdag de acupunctuur. Ik ben nu een week "aan de" letrozol heb wel erge rugklachten, maar inmiddels heb ik gelezen dat je de klachten eerst voor langere tijd moet aanzien omdat de kans groot is dat het beter wordt. Wel alvast bij de huisarts een botscan meting aangevraagd, een goed uitgangspunt voor verdere controle en behandeling lijkt me.

Ik heb wel al ook via een topic van De Amazones gekeken naar informatie over de consequentie van wat als je met de hormoontherapie stopt. Eigenlijl blijkt dat geen serieuze optie te zijn. Omdat bij mij, als door een wonder het accute gevaar is geweken, zal ik dat moeten omarmen en doorzetten. Ik krijg immers de kans die velen helaas niet zullen krijgen.

O ik kijk zo uit naar de zomer, heerlijk in de warmte koesteren, wat zal me dat goed doen. Was het maar zover.

Volgens mij is me het afkicken van de oxazepam inmiddels gelukt!!    Ik ben nu bezig met om de morfine af te bouwen, Ik slikte max 20 mg retard overdag en ook 's nachts. Probeer langzaam op 10 overdag over te schakelen en 's nacht niet meer.

Maar gisteravond toen ik naar mijn favoriete serie Downton Abbey keek begon ik zo te trillen dat ik naar bed ben gegaan. ( gelukkig is er uitzending gemist) Ja, morfine is goed spul als je het nodig hebt maar als je ervan af wilt, houdt het je in een ijzeren wurggreep.

Ik wens al mijn Amazone zusters heel veel sterkte in welke fase je ook bent, inmiddels weet ik dat iedereen de eigen ellende meemaakt.

Ja, was het maar zomer!!!!

 

( "vroeger" was er een televisie serie met Willeke Alberti dat heette, De Kleine Waarheid. In deze serie was ook een Joodse handelaar, deze had een spreuk in zijn winkel hangen met de tekst:

TEL ALLEEN DE HELDERE UREN.

Offline
Berichten: 4265

Wat goed dat je de axezepam al afgebouwd hebt. Petje af hoor. En nu de morfine nog. Je brengt erg veel discipline op maar pas je goed op dat je het niet te snel doet want dan lukt het juist niet! En ondertussen ben je aan de letrozol gegaan: het is een erg goed medicijn en als het maar enigszins kan hou je het natuurlijk vol!

Ik wens je een fijn jaar toe en dat de kanker maar voorgoed je lijf verlaten mag hebben!

ellenk

Offline
Berichten: 89

Knap Lisdodde, dat je al van de oxazepam af bent. Een mooie mijlpaal! Gefeliciteerd ermee! Nu de morfine nog. Ik ben het wel met Ellenk eens dat je de lat bij het afbouwen van de morfine niet te hoog moet leggen, vooral omdat je pittige rugklachten hebt. Beter langzaam en vol te houden, dan op discipline snel, maar met de kans op een terugval.

Sterkte!

Offline
Berichten: 8

Wat knap dat je aan het afbouwen bent! Oxazepam er al af, goed zeg. Nou heb ik geen enkele ervaring met afbouwen van medicijnen, maar het lijkt me erg pittig. Voor jou een prachtjaar toegewenst met veel heldere uren en een lekkere warme zomer.