Persoonlijk verhaal van martine95

april 2014 kreeg ik op mijn 18 jarige leeftijd te horen dat ik borstkanker heb, heel mijn wereld storte in, ik geloofde het niet tot dat mijn behandeling van start is gegaan..

mei 2014 kreeg ik mijn eerste chemo kuur (AC). Ik kreeg ze 1 x in de 2 weken en moest er 6 krijgen, nou het was juli 2014 ik was blij dat ik mijn laatste chemokuur kreeg want toen was alle eerste waar ik aan dacht YES mijn haar komt weer terug!! alleen daar maakte ik me druk om en de rest maakte mij niks uit, ik was helemaal niet ziek geworden van de chemo alleen had ik last van bot en spierpijn..

augustug 2014 werd ik geopereerd.. ik kreeg een borstamputatie met gelijk reconstructie.. de dag was aangebroken en ik besefde het nog niet goed wat er ging gebeuren.. ik staarde maar vooruit... totdat ze mij op gingen halen en toen kwamen mijn zenuwen en voor de eerste keer voelde ik angst en bangheid.. hoe zou ik me naar de operatie voelen? heb ik dan pijn? ben ik dan misselijk? allemaal vragen wat door mijn hoofdspookte.. maar toen ik weer bij kwam van de operatie.. viel alles gelukkig reuze mee.. de eerste dag had ik alleen pijn en de rest van de dagen tot nu ik dit schrijf heb ik geen pijn gehad! 
dagen en weken van herstel, maar alles ging gelukkig snel en kon snel alles weer doen , gelukkig maar!

september 2014 moest ik opnieuw aan de chemo.. moest ik 12 weekelijkse chemo kuren van taxol en herceptin.. helaas mijn haar viel weer uit door de taxol, wat baalde ik als een stekker.. maar december brak aan en mijn laatste kuur zat er op van de 12 kuren! ik was blij!

januarie 2015 ik begin nu aan mijn hormoontherapie en eierstokspuit om even mijn eierstokken helemaal stil te leggen.. maar ik begin nu ook 1x in de 3 weken met de herceptin spuit kuur wat ik tot december 2015 moet doen.. maar 1 ding is belangrijk mijn haar groeit gelukkig nu wel weer waar ik ontzettend blij mee ben :)

mijn toekomst en berichten zien er nu goed uit en ik kom in een rustige vaarwater terecht!!

Offline
Berichten: 4259

Welkom hier. Wat heb je al veel achter de rug en ook nog zo extreem jong.

Volgens mij doe je het supergoed en ik lees dat ook je vooruitzichten goed zijn.

Ben je wel op erfelijkheid onderzocht?

truus
afbeelding van truus

Welkom en heel veel succes

Offline
Berichten: 1

dankjullie wel!
ja ik ben extreem jong helaas, komt bijna niet voor!
ja ik ben op erfelijkheid onderzocht en ik heb niks in de genen zitten of brca 1 of 2 heb ik ook niet of p53 ben ik ook getest en dat heb ik ook niet, ze kunnen helemaal niks zien in mijn bloed, ene kant wel blij dat ik dat niet heb andere kant nu weet ik nog steeds niet waar het vandaan komt,
ik kom wel in aanmerking in nijmegen om daar te onderzoeken waar het dan vandaan komt omdat ik nu nog de jongste ben met borstkanker.. maar ik mocht dat beslissen wanneer ik er zelf aan toe ben en dat ben ik zelf nu nog niet,
maar ik doe het inderdaad super goed en ik ben ook altijd heel positief, ook al hoor ik soms slechte dingen of iets anders ik blijf altijd positief en wil wil deze rotziekte gewoon verslaan!