Persoonlijk verhaal van Nicole83

En hup we zitten weer in de eerste week van het nieuwe jaar.

Hopelijk een jaar met veel goede uitzichten en dat we de slechte van vorig jaar een plekje kunnen geven.

De feestdagen gezellig doorgekomen, lekker gegeten, gezellig gedronken in de kroeg. En oud & nieuw rustig gevierd. Geknalt op het oude jaar, want wat was het een bewogen jaar. Als een storm voorbij geraast, met helaas de littekens die het achter laat. Getoast op het nieuwejaar, dat het maar beter beter mag gaan. Met hopelijk na 20 januari een goede uitslag van de PET scan.

Gister weer begonnen met opbouwen werken. Ik heb er zin in en wil graag heel snel. Gelukkig trapt mijn teamleider op het rem en maken we een rustig opbouwent schema. Ik reed gister naar mijn werk en had er ook echt weer zin in. Het gevoel dat ik er weer bij hoor, weer een beetje bij het normale leven. Moet wel eerlijk toegeven, dat ik na die 2 uur best wel even moe in mijn hoofd was. Misschien ook wel de spanning en zoveel mensen die even met je willen kletsen. Maar merk ook dat mijn concentratie niet optimaal is. Maar knok er tegen dat ik dat niet wil en weer helemaal Nicole ben, maar soms wint je verstand en lukt het even niet. We gaan het mee maken hoe het re-integreren gaat.....

Pijn heb ik nog wel. Mijn linkerborst gedeelte, blijft gevoelig. Net of er overal blauwe plekken zitten. Mijn arm kan ik nog wel goed bewegen. 1x in de week krijg ik fysiotherapie. Voornamelijk om het oedeem weg te masseren en mijn spieren door te bewegen. Erg fijn en prettig gevoel. En zo af en toe last in mijn linker gedeelte van mijn hals en sleutelbeen. Het zou ook nog wel met de bestraling te maken hebben. Soms speelt de angst dan even op, maar dan praat ik er overheen en kan ik het weer even van me af zetten.

Ook ben ik ben ik in december bij mijn nieuwe oncoloog geweest, erg prettige vrouw. Heb aan kunnen geven dat de Tamoxifen toch wel een aanslag op mijn lijf is. Afvallen gaat niet meer zo makkelijk, en voel me regelmatig futloos. ZIj had mijn dossier nog eens goed doorgelezen en had toch haar vraagtekens of ik die Tamoxifen nog wel moet gebruiken. Dit omdat na de hormoongevoelige tumor, de triple negatief aan het licht kwam. Heel fijn, zij gaat nog eens contact zoeken met het AVL om mijn dossier voor te leggen en wat zij ervan vinden. Omdat mijn zus ook de triple negatief had, wil ze onze beide dossiers met elkaar gaan vergelijken. 14 januari krijg ik telefonisch te horen of ik wel of niet moet doorgaan met de Tamoxifen. Als het moet dan moet en is het een extra behandeling, maar als ze belt met de medeling dat het niet meer hoeft, dan ben ik daar toch wel blij om.

Dus de eerste maand van het jaar zit nog vol vragen en spanning, maar hopelijk gaan we de tweede maand en de rest van de maanden en jaren goed van start.

Ik wens iedereen hier op Amazone, heel veel liefde, geluk, gezondheid, vriendschap en gezelligheid. Genieten van elke dag en wees lief voor elkaar!! Een oud jaar afsluiten blijft moeilijk, maar bedenk dan ook bij iedere afsluiting opent een nieuw begin. Voor de een heel veel hoop, voor de ander heel veel zorgen en angst. Maar Leef en geniet!!!

xx

Offline
Berichten: 4238

Dat 2016 maar een bruisend stralend prachtig jaar voor je mag worden!

Offline
Berichten: 8

Hoi Nicole,

 

oef spannend allemaal, ik ga duimen voor prachtige uitslagen. Wat fijn dat je ook weer begonnen bent met werken. Dat lijkt me toch ook wel een hele stap. Ik wens je een prachtig 2016 met veel geluk, veel liefde en voorspoed.

Dank je wel voor je lieve berichtje bij mijn verhaal!