Persoonlijk verhaal van Renate76

Hoi Ellenk,

ik krijg al tamoxifen en om de 12 weken moet ik die spuit hebben. Volgens mij is dat ook de merknaam. Weet het ook niet zeker, wel dat het helpt voor je hormonen. Ik zit nu al kunstmatig in de overgang door de medicijnen. 

Zangeres72, dank je wel ik ga zoeken. 

 

Offline
Berichten: 78

Hoi Renate, 

Fijn dat je alleen hormoontherapie hoeft. Heb je er veel last van?

Ik heb inmiddels een heel pakket behandelingen achter me liggen, maar krijg nu ook nog (anti)hormoontherapie. En volgens mij krijgen wij hetzelfde: tamoxifen en lucrin. De werking ervan is tweeledig.

De Lucrin zorgt ervoor dat je lichaam geen hormonen meer aanmaakt. Dat stofje werkt dus op de hersenen. Van mijn oncoloog heb ik overigens begrepen dat de spuit van lucrin vriendelijker is dan zoladex.

De tamoxifen zorgt ervoor dat een eventuele achtergebleven tumorcel niet meer kan groeien. De tamoxifen gaat namelijk op die tumorcel zitten zodat er geen andere voedingsstoffen (hormonen) op de tumorcel kunnen gaan zitten.

Hoop dat dit eea duidelijk maakt!

Take care. Liefs, G.

Offline
Berichten: 6

Hoi OrangeDaisy,

in het begin had ik niet veel last van de bijwerkingen maar nu ik ze wat langer gebruik komen de vervelende bijwerkingen. Veel last van opvliegers vooral s'avonds en s'nachts. Sinds afgelopen week ook duizelig af en toe en meer last van mijn spieren.

 

Super bedankt voor je uitleg!  De oncoloog heeft mij dat dus niet verteld,alleen dat ik die spuit moest omdat mijn hormoongehalte te hoog was. 

Ik wacht nu op een oproep van de gynecology voor een gesprek om mijn eierstokken te verwijderen.  

 

En heb jij veel last van de bijwerkingen? 

Offline
Berichten: 78

Beste Renate,

Ik heb eigenlijk geen last van bijwerkingen. In het begin had ik wel regelmatig opvliegers, vooral 's Nachts, maar die zijn grotendeels weg. Wel is mijn libido niet al te best meer... maar goed, verder weinig last, dus als dat zo blijft ben ik blij.

Ik hoop dat de bijwerkingen bij jou ook nog minder worden.

Liefs, G.