Persoonlijk verhaal van teuntje5

Eind september diagnose borstkanker gekregen. Half oktober is de tumor verwijderd dmv borstbesparende operatie. Ik moet nu nog 2 bestralingen van de 26. Dit vond ik allemaal erg meevallen. Ben hiervan alleen wat sneller moe en misselijk (bestralingskater) maar heb hier medicijnen voor en de borst is erg gevoelig.

Oud en nieuw vond ik wel moeilijk want gelukkig nieuw jaar word het niet, wel gelukkig nieuw haar.. 20 januari krijg ik de eerste chemo en daar zie ik als een berg tegenop. Heb zelfs heel even overwogen om dat helemaal niet te doen. Maar omdat er micro uitzaaiingen zijn gevonden in de poortwachterklier durf ik het risico niet te nemen. Maar wat gaat de komende tijd brengen? Ik ben zelfstandig ondernemer, vind mijn werk erg leuk. Kan dat gewoon door gaan?Word ik erg ziek? Voel ik me kaal en lelijk? Wat voor een impact heeft dit allemaal op je leven?

 

Offline
Berichten: 4265

Welkom hier Teuntje,

Veel vragen waarop niemand antwoord heeft. Dat is ook wel een van de lastigste dingen: als je een planner bent (vast als je ondernemer bent!) dan is dat gewoon niet meer 100% mogelijk. Je kunt wel plannen maar mogelijk moet je hier en daar toch je hele planning weer aanpassen. Met dat in je achterhoofd kun je gewoon aan de gang gaan, zonder van alles aan je opdrachtgevers te beloven. Of je kunt met iemand afspreken dat hij of zij je backup is voor als jij niet meer kunt. Je snapt het: ik was lang ondernemer en had een goede zakelijk partner die alles opving als het mij niet lukte. Maar mijn ervaring is dat ik toch - zij met een andere intensiteit - kon werken.

Veel succes het komend jaar: het gaat je lukken en de volgende jaar wisseling is alles achter de rug!

Offline
Berichten: 8

Hoi Teuntje,

 

Welkom! Tja en al je vragen, feest der herkenning! Ik kan ze helaas niet beantwoorden. Het verschilt echt van persoon tot persoon. Ik heb net de chemo's achter de rug. Ik vond het ongelofelijk eng en spannend de eerste. Nu ik erop terug kijk vond ik het goed te doen en ik ben er best goed doorheen gegaan. Waar ik het meest last van had was de vermoeidheid. 

Ik kon er niet bij werken, dat hing deels samen met mijn type functie en bijbehorende werkzaamheden. Met name projecten leiden en veel overleg. Niet echt afgebakende werkzaamheden.  Maar de vermoeidheid nam toe en daardoor ook geen puf meer om te werken. 

Wat mij hielp was afstrepen, iedere behandeling, iedere kuur, die lag weer achter me. Het hielp me ook om het op te delen in kleine stappen. Stap voor stap. En weet er zit een eind aan! 

Heel veel sterkte!

Offline
Berichten: 0

Dank voor jullie reacties! Ik ga het inderdaad maar stap voor stap nemen. Leef bij de dag en go with the flow!

Offline
Berichten: 526

Hoi Teuntje5, welkom bij de Amazones!

Niemand kan je vragen beantwoorden, er zijn ook zoveel verschillende ervaringen met chemo's. Je zou evt bij het soort chemo die je krijgt rechts bovenin de zoekbalk kunnen kijken en daar de ervaringen kunnen lezen. Staan ook tips bij.

Ik hoop dat je je er goed doorheen slaat en dat je bij vragen weet dat je hier altijd terecht kunt, allemaal vrouwen zoals jij!

Heel veel succes 20 januari!

Lieve groetjes, Zangeres

Offline
Berichten: 183

Hoi Teuntje, ik ben net iets later in de mallemolen gestapt dan jij. Ik had de diagnose eind oktober, en mijn behandeling is andersom: beginnen met chemo, daarna operatie, dan eventueel nog bestraling, afhankelijk wat er uitkomt bij de operatie, poortwachter-procedure. 

Ik heb nu twee kuren gehad, sta pal voor de derde, voor mij belangrijk omdat ik dan op de helft zit, daar "kijk ik naar uit". Het kuren is zwaar, chemo is zeer sterk, sterker dan mijn lichaam, maar wat helpt is heel zorgvuldig met eten zijn. Ik maak het mijn lijf, en dan vooral mijn maag en darmen zo makkelijk mogelijk, want die hebben het zwaar; dus heel weinig koolhydraten, geen zoet, geen witmeel producten, geen vlees en vis, maar wel zo veel mogelijk groenten en fruit, karnemelk, kortom alles wat licht verteerbaar is, dat scheelt enorm, ook ivm obstipatie, dan wel diarree. 

Ik ben ook zelfstandig ondernemer, maar wel een ondernemer van niks, dus ik heb heel weinig werk, waarmee ik het financieel net red. Dat komt heel goed uit deze periode, het betekent dat ik toch inkomsten genereer, al heb ik chemo. En dat ik in de dagen na een kuur zoveel mogelijk kan rusten, zo min mogelijk hoef en moet. Dus als je dat zou kunnen organiseren voor jezelf, zou het helpen denk ik. 

Sterkte!

 

afbeelding van patris
Offline
Berichten: 17

Oef dat haar......ik heb hier geloof ik het meeste moeite mee gehad toen ik de diagnose bk kreeg. En ja ook ik heb in een splitsecond gedacht nix geen chemo maar ja het alternatief hè. Nu mn haar eraf is baal ik daar soms best nog van maar ik heb er vrede mee, de keuze was goed.

Mij lukt het niet om te werken, simpelweg het soort werk en de reisafstand. Wel kan ik in mn tweede week vanuit huis werken. Op mn eigen tempo/tijd met telefonisch en Skype contact.

Impact heeft het zeker maar je weet waarvoor je het doet.

Onwijs veel sterkte!