Persoonlijk verhaal van Wennel

Precies een week verder zijn we, en ik voel me weer een beetje mens.

Vorige week woensdag heb ik mijn operatie ondergaan, amputatie van beide borsten (brca1 gen draagster, dus 1 borst preventief) met een directe reconstructie. Het was de bedoeling dat ik in beide borsten middels de Brios studie mijn defintieve implantaten zou krijgen maar helaas bleek tijdens de operatie dat de huid van de borst met tumor te dun was. Nu is er in die borst alsnog een tissue expander geplaatst om later dus alsnog de definfiteve prothese te plaatsen.

Ik zit er niet zo mee eerlijk gezegd, ben heel blij dat dat kl*te ding uit mijn lijf is!

Ik ben tot maandag in het ziekenhuis gebleven. Zondagochtend durfde ik pas naar 'het resultaat' te kijken...en...het viel me echt ontzettend mee! Ik had echt een verkeerd beeld in mijn hoofd maar dat kwam nu dus eigenlijk wel goed uit aangezien het me mee is gevallen.

Over de gereconstrueerde borst ben ik heel tevreden :) en tja, de andere ..dat komt nog wel...

Vandaag mocht ik terug voor de uitslag van het onderzoek;

Goed nieuws: Snijvlakken zijn vrij en de okselklieren zijn ook schoon :)

Achteraf heb ik dus een OKD voor niets gehad, maargoed het was een weloverwogen keuze van mijn behandelend arts en ik.  In de SWK een week ervoor vonden ze namelijk een micrometastase van 1.9 mm en gezien het feit dat mijn tumor triple neg is wilde men geen risico's nemen.

Hoe voel ik me nu?  Ik besef nu langzaamaan hoe snel alles gaat, 1 dec kreeg ik de diagnose en krap 1 1/2 maand heb ik stap 1 van de behandeling alweer bijna achter de rug....JA een echte rollercoaster, ik weet nu ook wat dat is....Maar daarnaasr ben ik ook opgelucht dat het rotding uit mijn lijf is en nu maar goed herstellen van de operatie om straks de volgende fase in te gaan..chemo...

Groetjes Wendy!

 

afbeelding van Natje76
Offline
Berichten: 0

Hoi Wendy,

zo, tijd om weer even adem te halen!! Fijn dat de uitslag goed was, dat zal ook ruimte geven om weer vooruit te kijken. Tja, en dan straks chemo, wordt ws de TAC kuur? Het is klote chemo, maar als ik er op terugkijk is het me ook nog weer mee gevallen, elke kuur werd wel wat zwaarder maar ik vond het dus te doen, goed voor je laten zorgen!

in maart gaan mijn eierstokken/eileiders er uit wil er niet langer mee wachten  en mijn borsten, tja dat is de volgende stap dan weer, zover ben ik nog niet.....

 

succes het het het herstel, hou je taai, en houd moed!!

 

groetjes,

natje

Offline
Berichten: 42

Hoi Natje,

Precies, even ademhalen! Heb het ook wel nodig wink Ik denk idd dat het een TAC kuur wordt...en nee het is niets om naar uit te kijken idd maargoed, het is preventief en wat moet, dat moet....vind ik tenminste...

Wel spannend dat je je eierstokken/eierleiders eruit laat halen (keuze die ik later ook nog ga maken) ....Tis niet niks he, dat ook nog... maar ik kan me goed voorstellen dat je er niet mee wil wachten, zeker gezien het bijna niet te controleren is voordat het al mis is...Dat is een spook dat sinds ik weet dat ik erfelijk belast ben ook door mijn hoofd spookt...Ik wil je alvast veel moed wensen (moed heb je al door je keuze wink) en veel sterkte!

Groetjes Wendy