Persoonlijk verhaal van XkrissieX

Hallo allemaal,

Ik ben 30 jaar en mijn moeder heeft uitgezaaide borstkanker.

Mijn moeder heeft 15 jaar geleden borstkanker gehad. Ze is toen geopereerd, heeft chemo en bestralingen gehad. Daarna heeft ze nog 5 jaar hormoontabletten geslikt.

Twee jaar geleden (13 jaar later) bleek mijn moeder uitzaaiingen te hebben in de botten. Ze is toen gestart met hormoonbehandelingen. Inmiddels zitten er ook plekjes in de lever en nu krijgt ze chemo (in tabletvorm). Ze is op het moment erg moe, heeft steeds bloedarmoede en al twee keer een bloedtransfusie gehad. Mijn moeder is 58 jaar.

Ik vraag me af of er meer vrouwen zijn die dit ook hebben en welke behandelingen zij ondergaan en welke bijwerkingen ze hebben.

Veel liefs

Offline
Berichten: 4238

Hoi XkrissieX,

Heel moeilijk om je moeder zo langzaam achteruit te zien gaan.

Hier heb je haar gevonden: ik, ellenk, nog zo'n vrouw, van 55, die 13 jaar na haar tweede keer borstkanker uitzaaiingen in de botten en lymfeklieren bleek te hebben. Ook ik had vroeger al amputatie, bestraling, chemo en hormoonbehandeling gehad.

Nu heb ik hormoonbehandeling en botversterkers. Je moeder heeft nu ongetwijfeld Xeloda (dat is de merknaam voor capeticabine meen ik). Dat klinkt dus als precies de normale behandelingen die je in haar (en mijn) geval krijgt.

Na de capecitabine zou ze navraag kunnen doen naar een nieuw medicijn palbociclib (juist vrijgegeven) dat ook weer in combinatie met een hormoon gegeven wordt en er soms voor kan zorgen dat zwaardere chemo behandelingen nog een poosje weg blijven. De tabletten die ze nu heeft kunnen soms met een pauze waarbij je met een ander medicijn behandeld wordt nog een keer ingezet worden, maar vooral als je moet stoppen vanwege hand- en voetklachten.

Hierna komen zwaardere medicijnen als taxol aan bod. Dan wordt het allemaal wat moeilijker maar kun je even goed vaak nog wel een poosje vooruit. Het einde is duidelijk, je moeder kan helaas niet meer genezen maar ik wens haar en jou en jullie familie en vrienden toe dat ze het nog een poosje redt met een kwalitatief goed leven.

Veel sterkte!

Offline
Berichten: 873

Hoi XkrissieX,

Wat naar dat de borstkanker is uitgezaaid. Die bloedarmoede is wel heftig, daar heb ik geen ervaring mee. Ik neem aan dat dat de rede is van haar vermoeidheid?
Zelf voelde ik me met die pillen heel goed.
Nu heb ik de medicatie die Ellen beschrijft. Die is voor mij een stuk vermoeiender en is ook wel vaak een aanslag op je bloed. Maar het is zeker het navragen waard.
Ik heb zelf twee anti-hormonale middelen gehad, daarna een studiemedicijn dat niet werkte, toen capecitabine en nu faslodex+palbociclib.
Van de anti-hormonale middelen had ik geen bijwerkingen. Van de chemo pillen (capecitabine) erg last van m'n voeten (en beetje van handen). Nu met palbociclib vooral vermoeidheid (in de rustweek).

Sterkte voor je moeder en jou!

afbeelding van flicka
Offline
Berichten: 1

Hoi XkrissiX,

Ook bij mij is na 10 jaar weer borstkanker vastgesteld na in 2005 de eerste keer borstkanker te hebben gehad nu weer in 2015 met uitzaaingen naar de botten en longen .

Ben nu sinds april tamoxifen aan het gebruiken en om de 4 weken een xgeva spuit voor de botten .

Heb me tot nu toe heel goed gevoeld ,ik was nadat het bij mij weer was vastgesteld meteen ook met medicinale wietdruppels begonnen .Een kennis van mij wees me op de site van mediwiet en door de vele goede verhalen ben ik er ook aan begonnen. De plekjes op de botten en in de longen waren na drie maanden nauwelijks nog waarneembaar. Ik gebruik er savonds twee druppels van onder de tong en sinds april vorig jaar gebruik ik er ook nog 2 druppels cbd-olie bij omdat ik overdag liever geen wietolie gebruik i.v.m auto rijden .Stoned wordt je van de wietolie niet alleen ben ik er wel beter door gaan slapen en ik was al meer dan anderhalf jaar aan het hoesten en dat was na een paar dagen druppels al weg .Tewijl ik toen nog geen andere medicatie had.  Nu is er bij de laatste scan iets op de lever gezien waar ik woensdag de uitslag van krijg . Als dit weer een uitzaaiing is start ik waarschijnlijk ook met Palbociclib. Ik heb zelf het gevoel dat door de wietolie ik de medicatie beter verdraag want ik heb zo nergens last van alleen af en toe een opvlieger maar dat is ook natuurlijk de leeftijd [56 jaar]. Ik weet dat er nog steeds huiverig naar wietolie wordt gekeken ,dat deed ik ook want ik was voorheen helemaal anti drugs maar nu maak ik mijn eigen olie en veel vrienden en kennissen van mij zijn door dat ik me zo goed voel er ook al aan begonnen voor allerlei ziektes b.v ms en iemand met leukemie waar het al een stuk beter mee gaat .Mijn arts weet dat ik de wietolie gebruik en ze vindt het goed in duitsland zijn ze al zo ver er mee dat het zelfs wordt gegeven op recept . Ook facebook staat er elke dag vol mee met goede ervaringen. de cbd-olie wordt al in bijna ieder drogist verkocht ook het kruitvat en de dio . ik werk gewoon weer in de zorg met veel plezier.

Hoop dat je wat aan mijn info hebt .