Amazone
46 jaar
Zuid-Holland
Lid geworden op: 10/08/2017 - 21:21
Offline
Berichten: 0

Het verhaal van M@@ike

Mijn verhaal

Toen ik 28 was kreeg ik borstkanker. Ik vond een klein knobbeltje in de rechterborst. Na punctie bleek het een graad 3 tumor te zijn. Met spoed ben ik geopereerd, borstsparend. Godzijdank waren de schildwachtklieren schoon. Omdat ik zo jong was en de tumor agressief heb ik toch chemokuren gekregen en 33 bestralingen.
Tijdens de bestralingen heb ik een longembolie opgelopen. Ik moest een week platliggen in het ziekenhuis, thuis moest ik mezelf injecteren met bloedverdunners. Verder heb ik alles goed doorstaan. Mede omdat ik zo positief in het leven stond.
De vraag was of ik ooit nog kinderen zou kunnen krijgen.
Door de chemo kreeg ik overgangsverschijnselen. Opvliegers.
Maar op een dag, toen ik me er al bij neer had gelegd, kwam opeens de menstruatie weer op gang.
Drie jaar later is onze eerste zoon geboren. Daarna volgden nog twee kindjes. Allemaal kadootjes, waarvan het leven het grootste Kado was. Ik hoop dan ook dat alle jonge Amazones die dit lezen, die in het zelfde schuitje zitten als ik toen zat, hier hoop en moed uit kunnen putten. Er is hoop en leven na borstkanker. Maar ik heb wel heel veel geluk gehad, waar ik tot op de dag van vandaag nog dankbaar voor ben.

Offline
Berichten: 366

Bedankt voor jouw positieve verhaal, Maaike, een hart onder de riem dat sommige amazones hier zeker hoop en energie zal geven.

Offline
Berichten: 987

Wat fijn dat je 3 kindjes hebt kunnen krijgen na je medische avontuur. Geweldig om deze positieve afloop zo te lezen.