Amazone
Lid geworden op: 02/10/2017 - 14:34
Offline
Berichten: 2

Het verhaal van Teas

Mijn verhaal

Februari 2016, ons jongste zoontje is bijna zes maanden. Bij het geven van borstvoeding ontdek ik een gekke bult die niet weggaat. Voor de zekerheid even langs de huisarts, een week met veel onderzoeken later blijkt dat ik borstkanker heb. 1 plek kwaadaardig triple negatief. Na drie chemo kuren is de tumor alleen maar gegroeid. Snel geopereerd en daarna weer drie andere chemo kuren. En dan ook nog bestralen. December erg moe maar blij dat alles nu achter de rug is.

Maart 2017 sleutel van ons nieuwe huis. We zijn zo blij met deze frisse start. Half maart ben ik erg moe veel pijn, hoop dat ik te hard heb geklust. Helaas blijken dit uitzaaiingen te zijn. Daar zit je dan huis half af twee kleine mannen en geen idee hoe verder.

Naar het AVL, daar zouden we mee doen met een studie helaas blijkt bij de nieuwe pet scan dat ik nu veel meer dan drie uitzaaiingen heb en niet meer in aanmerking kom. Onze laatste hoop is de Tonic studie, immuuntherapie met Nivolumab. Eerst lijkt dit absoluut niet aan te slaan en hebben we gesprekken over chemo tabletten. Samen met mijn man de moeilijke beslissing genomen dit niet te gaan doen! Dus we zitten klaar voor een moeilijk gesprek niet eens meer bezig met de uitslag van de laatste scan. Als de dokter totaal onverwacht aangeeft voorzichtig “goed” nieuws te hebben. De plekken zijn niet gegroeid en het bloed ziet er voor het eerst ook beter uit. Even weten we totaal niet wat we met deze info moeten, blij zijn durven we nog lang niet. Maar geen chemo tabletten en de nivolumab gaat voorlopig door. Nu zijn we weer een aantal weken en een scan verder waar duidelijk op te zien was dat de plekken kleiner worden. Ook heb ik duidelijk heel veel minder pijn. We zijn nu voorzichtig positief. Als het nl een half jaar zo goed blijft gaan dan kunnen we er vanuit gaan dat het langere tijd goed blijft gaan. 

Wat ik wel moeilijk vind is dat niemand een idee heeft wat langere tijd is en hoe je moet leren om dat los te laten. Maar als het nu een keer mee blijft zitten heb ik de tijd om daar allemaal achter te komen. En hopelijk heel veel tijd om te genieten van mijn mooie mannen :)

Offline
Berichten: 93

Welkom hier Teas, wat een heftig verhaal meisje! Hoop dat de nivolumab goed zijn werk blijft doen en dat je nog heel veel tijd met je mooie mannen kunt doorbrengen en ik hoop dat je er ook van kunt genieten.

 

Offline
Berichten: 366

Wat een ontzettend verdrietige en afschuwelijke situatie, Teas. Dat die ‘langere’ tijd maar heel erg lang mag worden dankzij de immunotherapie en gun jou nog veel tijd met je mannetjes en al wie je lief is. X

 

Offline
Berichten: 2

Bedankt voor jullie berichtjes, ga zeker genieten!