afbeelding van MoniqueJvR
Lid geworden op: 13/04/2018 - 11:42
Offline
Berichten: 3

Het verhaal van MoniqueJvR

Mijn verhaal

Hallo ik ben Monique 56 jaar en heb in 2012 borstkanker gekregen. Na chemo en bestraling heb ik mijn leven weer opgepakt.

Tot afgelopen zomer ging het goed. Tot ik in mei 2017 een knobbel in mijn nek voelde. Biopt, pet-scan gehad, het was gelukkig maar 1 uitzaaing, na operatie en antihormoon pillen, leven weer opgepakt.

In januari 2018 voelde ik weer een knobbel in mijn nek, pet-scan wees toen helaaas uit dat ik meerdere uitzaaiingen had in rechter bovenbeen, verschillende plekken in de wervelkolom, lever en nek. Ik heb inmiddels een pillen chemokuur gehad, die niet werkte en nu reeds mijn tweede infuus chemokuur gehad. De paclitaxel kuren op dag 1, 8 en 15 ineen cyclus van 28 dgn

Offline
Berichten: 138

Hi Monique,

Ik herken veel van wat je schrijft. Ook ik heb al veel op mijn bordje gehad in korte tijd en ben inmiddels in het palliatieve circus terecht gekomen. Lees mijn verhaal maar als je dat wilt. Heb je behoefte aan of zin in contact? Stuur me even een pb'tje. Sterkte met alles, want het is best pittig, en vooral lastig voor je omgeving, is mijn ervaring. Niemand snapt eigenlijk waar je doorheen gaat. Ik hoop dat je hier vindt wat je zoekt.

Kiki

afbeelding van MoniqueJvR
Offline
Berichten: 3

Leuk dat je reageert Kiki. Sinds wanneer weet je dat je niet meer te genezen bent? Ik sinds eind januari 2018. Mij werd gezegd dat ik nog 2/3 jaar heb. Maar ik ga voor 5 jaar!!!!

 

Monique

M

Offline
Berichten: 93

Welkom hier Monique,

Wat jammer dat de chemopillen niet werkten en welke chemo en behandeling krijg je nu dan? 

In ieder geval sterkte met alles!

Offline
Berichten: 3791

Hoi Monique, welkom hier!

Ik ben ook benieuwd naar welke chemo je nu krijgt.

Zelf weet ik dat ik uitzaaiingen heb sinds november 2015.

Die 2 a 3 jaar zijn inderdaad indicatief. Je kunt er vrij weinig van zeggen hoe lang je nog hebt. Wie weet hoeveel jaren jij ervan maakt!

afbeelding van MoniqueJvR
Offline
Berichten: 3

Ik heb het even nagevraagd. Ik dacht iets van tax. Laat het nog even weten. 

Fijn. Om te horen dat 2/3 jaar een indicatie is. Misschien heb ik dan toch langer.....

Offline
Berichten: 138

Ach die statistieken.... probeer dat een beetje los te laten hoor. Dat zijn gemiddelden van heel veel verschillende mensen in verschillende stadia op een hoop geveegd. Mijn vorige oncoloog gaf me nog 3 maanden en wilde eigenlijk niet eens meer moeite doen om een passende behandeling te vinden. Dat was in december 2016. Een vriendin van me met uitzaaiingen in haar hersenen loopt na 20 jaar ziektevrij rond. Dus, staar je daar vooral niet blind op. Zelf goed blijven opletten, assertief zijn en een behandeling zoeken waar je goed bij voelt en waar je achter staat. En soms een beetje eigenwijs zijn en blijf ook zelf nadenken!

Offline
Berichten: 769

Hoi Monique, wat *piep* dat je kanker is uitgezaaid. Hier een patient die bij diagnose direct uitzaaiingen had... Heb een aantal jaren fijn geleefd op anti-hormonale therapieën en de chemopillen die jij ook hebt gehad en nu ook aan de infuuschemo. In het begin vond ik het reuze meevallen maar onderhand wordt het helaas wel zwaar. 
Ik hoop dat het bij jou goed gaat en dat de behandeling goed aanslaat!