afbeelding van Luna1943
Lid geworden op: 13/05/2018 - 19:59
Offline
Berichten: 0

Het verhaal van Luna1943

Mijn verhaal

Ikzelf heb gelukkig geen borstkanker maar mijn moeder wel. D.m.v. mijn (ons) verhaal hoop ik andere mensen te kunnen helpen of duidelijkheid te kunnen geven omtrent de kuren (chemo) die mijn moeder krijgt. Mijn moeder is er in jan. 2018 achter gekomen dat ze borstkanker heeft (steken in de borst en bij voelen een harde schijf), na allerlei onderzoeken was het een tumor van 2,5 cm groot met uitzaaiingen in de oksel en 1 uitzaaiing op afstand in de bekken. Er is in eerste instantie gestart met Docetaxel (Taxotere), hier kon mijn moeder niet tegen en werd al meteen een aantal dagen na de eerste kuur opgenomen met koorts en een flinke dipperiode. Na hiervan te zijn hersteld en een extra week rust is mijn moeder begonnen met de kuur Paclitaxel (Taxol), Pertuzumab, Trastuzumab de eerste dag van de kuur, dag 8 alleen Paclitaxel dan een week rust. Daarna weer start volgende kuur met weer Paclitaxel, Pertuzumab, Trastuzumab etc. Ze moet nu nog 2 kuren. Ze ondergaat de kuren goed. Weinig klachten. Alleen 2 dagen na de kuur zware benen, huiduitslag daar waar de zon op heeft geschenen. PET-scan heeft na 3 kuren hele positieve resultaten laten zien. Er is niets meer te zien aan activiteit. Bij deze kuur hoort eigenlijk ook nog Carboplatine maar dit wordt te zwaar voor mijn moeder en aangezien de kuur zo ook zeer goed aanslaat laten ze de Carboplatine achterwege. Alleen hebben ze de Carboplatine afgelopen dinsdag per ongeluk wél gegeven. Dit blijkt een  fout, heel erg natuurlijk met nu weer een ziekenhuisopname tot gevolg. Veel braken en erge diarree. Hierna moet ze nog 2 kuren. Ze hebben beloofd nóóit meer Carboplatine te geven! Daarna volgt nog een operatie, hoe en wat weten we nog niet en daarna nog bestralen.......dan hopelijk klaar. Moet wel zeggen dat mijn moeder veel baat heeft bij eiwitverrijkte voeding,  hier voelt ze zich beter door. Ze heeft wel al haar haar verloren dat wel. Hopelijk heeft iemand wat aan deze informatie en voor mij natuurlijk goed om het van me af te schrijven. Mijn moeder is overigens 74 jaar. Ze heeft met deze kuur geen last van dipperiodes. Leuko's blijven mooi rond de 7 (moet tussen de 4 en 10 zijn), ook het HB blijft goed. 

Offline
Berichten: 159

Heel veel sterkte, Luna! Voor je moeder en voor jou!

Offline
Berichten: 59

Dag Luna, schrijf hier maar lekker van je af! Wat erg dat ze toch de Carboplatine hebben gegeven. Hopen dat de laatste twee kuren weer meevallen. Sterkte voor jullie!

Offline
Berichten: 3791

Wat fijn dat de chemo zo goed aanslaat. Wel een heftige blunder dat ze toch weer het ongewenste spul kreeg. Het is een lange weg hé? Wens je moeder veel succes.