afbeelding van Suzi1
Lid geworden op: 01/08/2018 - 14:12
Offline
Berichten: 1

Het verhaal van Suzi1

Mijn verhaal

Hallo allemaal.

Mijn naam is Suzan . 36 jaar en mamma van 2 kinderen (1 en 2 jaar oud)en ik heb 4 dagen geleden gehoord dat ik borstkanker heb . Ik had een vervorming gezien van mijn tepel en kreeg eigenlijk dezelfde dag al biopsie nadat ze iets gezien hadden op de echo. 2 dagen later kregen we de diagnose. Invasief lobair carcinoom. En de tumor bleek een dag later op mri 7 cm groot. Prognostisch is dit niet zo gunstig en werd een pet ct afgesproken voor morgen om te kijken of ik uitzaaiingen heb. Daarbij hebben ze op echo ook een vergrote lymfeklier gevonden. 

 

Al met al lijkt het geen goed scenario. Ik krijg meteen na de petct morgen de uitslag van mijn biopsie van de lymfeklier en van de petct. 

 

In mijn gedachten ben ik al zo goed als opgegeven. Ik lees overal dat als er uitzaaiingen zijn dat je ten dode bent opgeschreven en dat maakt mij vreselijk bang. Ik slaap niet meer en heb paniek aanvallen terwijl ik aanvankelijk toch redelijk nuchter was. 

 

Pfff ik hoop dat t mee valt. 

Offline
Berichten: 142

Suzan, het is een verschrikkelijke tijd, die eerste paar weken rondom en na de diagnose. Daarna wordt het, gek genoeg, iets beter omdat er dan een behandelplan komt, waarop je je gaat richten. 

Ik kan me heel goed voorstellen hoe vreselijk het is dat je dit overkomt nu je moeder bent en je kinderen nog van die ukkies zijn. Mijn kinderen waren al een stuk groter toen bij mij de bom viel, en dat vond ik al verschrikkelijk. 

Ik wens je veel sterkte de komende dagen/weken. Vandaag heb je de pet-scan. Laat je ons weten hoe de uitslag was? 

Groet, Anne

Offline
Berichten: 43

Hallo Suzan, wat een verschrikkelijk nieuws heb je gehad. Er komt nu een heleboel op je af. Hopelijk helpt het je als er meer duidelijk wordt en er een behandelplan voor je wordt gemaakt. Stel vooral alle vragen aan de mensen in het ziekenhuis en laat ze weten met welke dingen je vooral in je hoofd bezig bent.

Heel veel sterkte.

lieve groet, stokstaartje

Offline
Berichten: 3814

Heel heftig dat je deze diagnose kreeg. Maar, waar zit die verdachte lymfeklier? Als dat bij je borst is (of in je oksel) dan spreken ze nog steeds niet over uitzaaiingen op afstand en gaan ze ook gewoon voor genezing. Dus stap voor stap: eerst afwachten wat de uitslag van de pet-ct-scan is en dan pas kijken hoe het ervoor staat. Ik wéét dat het wachten op de uitslagen echt verschrikkelijk.

En bovendien: als je uitzaaiingen zou hebben die niet in het borstgebied zijn, dan is er nog steeds een leven. Ik weet al bijna drie jaar dat ik uitzaaiingen heb en het gaat goed met mij. De behandeling die ik nu krijg is mild maar slaat heel goed aan. De kanker verdwijnt er niet helemaal door maar houdt zich enorm koest. Ik kan gewoon fietsen, wandelen, gek doen (en ik ben geen 20 meer ;) ). Dus nog even geen paniek. Het is nog niet nodig, hoe éng het ook is om te horen dat je kanker hebt.

laat je de uitslag weten?

 

Offline
Berichten: 163

Hoi Suzi,

Ik herken heel erg wat je schrijft. Het eerst wat ik dacht toen ik hoorde dat ik borstkanker had, was dat ik dood zou gaan. Een gevolg daarvan zou zijn day k mn dochtertje niet op zou zien groeien.

De angst en de paniek die daar bij hoorde was enorm. Gaande de behandelingen kwam er wat meer rust en berusting. En het vertrouwen dat als het niet goed komt, dat dan ook niet gelijk je leven over is en jij dood bent. 

Heb je inmiddels al meer uitslagen en misschien een behandelplan? Dat geeft wat meer inzicht en dat is misschien fijn in deze onzekere tijd. Ik wens je heel veel sterkte!

afbeelding van Suzi1
Offline
Berichten: 1

Bedankt voor jullie reacties.

De pet ct toonde LK metastasen in de oksel aan de kant van de tumor. De tumor zelf is 7 cm wat maakt dat ze over een stadium 3 spreken. Ik heb echter geen metastasen op afstand volgens de pet ct. 

Ik ben inmiddels geopereerd en ze hebben alles weggehaald  .Ik heb een radicale operatie gehad met volledig okselkliertoilet.  

Ik heb momenten van hoop en momenten van diepe wanhoop. Soms zie ik t niet zitten.  Als de drain eruit is zullen ze met chemo starten. 

Suzi

Offline
Berichten: 76

Dag Suzi. Dat is op zich goed nieuws dat er geen uitzaaiingen op afstand zijn gevonden op de petct. En het is heel begrijpelijk dat je steeds heen en weer slingert tussen hoop en wanhoop. Je krijgt nogal wat te verduren in korte tijd. Fijn dat de operatie achter de rug is. Nu op naar de chemo. Alles stap voor stap. Sterkte!

Offline
Berichten: 142

Heel erg fijn dat er geen uitzaaiingen op afstand zijn, en heel veel sterkte met de chemo!