Amazone
43 jaar
Gelderland
Lid geworden op: 08/08/2018 - 17:00
Offline
Berichten: 1

Het verhaal van Natal75

Mijn verhaal

Door toeval eigenlijk na vijf jaar weer beland op de mammapoli. Flink wat biopte weggehaald vanuit mijn rechter en linker borst. Uiteindelijk positieve uitslagen voor beide borsten op 10 juli j.l. Tijdens een MDO ben ik als casus besproken en zijn mri afbeeldingen, gegevens van biopten bij elkaar genomen en gekozen om in rechter borst nog wat biopt weefsel weg te nemen. Dit werd 11 juli telefonisch gemeld, het was niks verontrustends maar meer een extra check van een plek gezien door de radioloog. Dit is afgelopen vrijdag gedaan en mijn gevoel hierover was positief, de uitslag was immers goed en er was niks verontrustends. Gisteren had ik een belafspraak, vanochtend een afspraak met de chirurg. De uitslag in de  belafspraak gister kwam als totaal onverwachts . In de biopten kwaadaardigheid gevonden. Met wat voor een tumor ze te maken hebben wisten ze toen nog niet. Vandaag heb ik alles in een gesprek gehoord. De tumor is klein maar van ren snelgroeiend soort. Er zijn meer ontustige details waarvan ze niet weten wat daar mee gebeuren gaat in de toekomst, achter de tepel zitten vlekken waar ze nog in wilde prikken. Heel kort heb ik twee opties:

Borstbesparend kan, maar houd in vaker prikken, in wetendheid dat de tumor snelgroeiend is, wat zit of ontstaat er nog meer.  

Borstamputatie, dat is waar ik voor ga. Dat is ook wat nu besproken is en waar het team en de chirurg zich in kunnen vinden dat dat een goede optie is.

Daar zit je dan...

JA ik wil van mijn borst af, klinkt nuchter en resoluut, zo voelt het ook. Ik sta er volledig achter.

en toch is het hele besef van de uitslag, dat het borstkanker is, dat IK borstkanker heb nog niey helemaal geland geloof ik....

volgende week heb ik de eerste operatie, verwijderen van de poortwachterklier en daarna volgt de rest

Ik hoop hier, wanneer ik de behoefte heb, ervaringen te lezen, daar wellicht iets voor mijzelf uit te halen. 

Verder weet ik het allemaal nog niet zo goed wat ik wil, denk en voel....

groet smiley