Amazone
Lid geworden op: 19/02/2009 - 20:42
Offline
Berichten: 84

Blogs van MariekeH

Light it up!

donderdag, 19 oktober 2017

De dokter is een lieve Chinese vrouw. Ze praat met een fors buitenlands accent, soms wat lastig te volgen. Snel vraagt ze mijn voorgeschiedenis uit maar komt vrij snel “to the point”. Er zitten nog 3 vrouwen in de wachtkamer die dezelfde vragenlijst hebben ingevuld als ik. We komen allemaal voor het zelfde. De wonderdokter in Maastricht.

Donderdag

dinsdag, 17 oktober 2017

Donderdag ga ik naar Maastricht.
Inmiddels weet ik wat meer over de afspraak en over de dokter. In de middag mag ik me melden in het MUMC. Daar worden via een speciale techniek  (lymfofluoroscopie) opnames gemaakt van de lymfebanen in mijn arm.

De lymfebanen in de arm worden zichtbaar gemaakt door een contrastvloeistof in te spuiten tussen de vingers en vervolgens wordt met een speciale camera bekeken in hoeverre de lymfebanen nog vocht transporteren van de hand naar de oksel.

Oplossing in het verschiet voor lymfeoedeem ?

dinsdag, 3 oktober 2017

Ik had een afgelopen week afspraak bij mijn huisarts. Voor een verwijzing naar het ziekenhuis in Maastricht.

Post

zaterdag, 22 november 2014

lymph*e*de*ma [lim-fi-dee-muh]

maandag, 4 augustus 2014

lymph*e*de*ma [lim-fi-dee-muh]:

Switchen, wel of niet ?

zaterdag, 19 oktober 2013

Grenzen verkennen

maandag, 6 mei 2013

Ik ben weer een paar weken verder en mijn kous begint af te zakken. Een goed teken, want dat betekent dat mijn arm nog iets meer reduceert. Het gaat goed met me. Ik begin te merken dat het iedere week iets beter gaat en de gevoelens van doofheid en overgevoeligheid in mijn onderarm beginnen een soort van te " wennen"  of te minderen. Ik kan mijn arm fijn bewegen en kleding past dus zoals gezegd. Ik merk wel dat ik de spierkracht en belastbaarheid enorm moet opbouwen, maar de laatste dagen gaat dat als een speer.

Blij.....of.... ?

zaterdag, 6 april 2013

 

Progressie

maandag, 18 maart 2013

Trein

vrijdag, 15 maart 2013

Alsof er een trein, een flinke, over mijn arm is gereden. Natuurlijk vertellen alle doktoren wat je kan verwachten, dat het pijnlijk zal zijn, dat je morfine krijgt, dat het blauw wordt, dat je spierpijn zal hebben, ook tot ver richting de schouder....maar als dan ook alles waarheid wordt.....

Pagina's