Amazone
Lid geworden op: 13/09/2012 - 10:48
Offline
Berichten: 13

Het verhaal van meisje

Mijn verhaal

In 2012 ontdekte ik een klein knobbeltje bij mijn borst - doordat ik jeuk had. Ik kreeg een borstsparende operatie, radiotherapie en begon daarna - met tegenzin - aan de hormoontherapie (Tamoxifen). Binnen een week had ik heel veel pijn, binnen een maand kon ik niet meer lopen, zitten, liggen of staan. Ik ben tweemaal naar de gynaecoloog onderzocht, naar de overgangspoli geweest en slikte enorm veel pijnstillers. Het hielp allemaal niet en een half jaar na de start ben ik gestopt. Twee weken later voelde ik me een stuk beter, hoewel ik zeurende pijn bleef houden (hardlopen, bijvoorbeeld, niet mogelijk bleek) en ik ook moe bleef.

Ik heb altijd doorgewerkt, ben een eigen bedrijf begonnen en heb mezelf steeds voorgehouden dat ik er best goed van af gekomen was - en dat vind ik ook nu nog. Helaas bleek de pijn zes jaar later te verklaren. Ik viel tijdens een doodnormale wandeling en brak beide armen. Na een, door mij min of meer afgedwongen, dexascan bleek dat ik ernstige botontkalking had. Vandaar... 

Ik krijg jaarlijks een MRI en een mammografie. Daar komt nu een tweejaarlijkse dexascan bij. 

Offline
Berichten: 59

Wat akelig. En dat je dan ook nog min of meer een DEXA moest afdwingen. Gezien je leeftijd had je gewoon bij de start of binnen een half jaar na de start van de tamoxifen al een DEXA moeten krijgen voor een 0 meting en daarna elke twee jaar. Je was vast nog niet in de overgang toen je de tamoxifen kreeg. Maar ja dat is achteraf en daar heb je nu helaas niets meer aan. Super trouwens dat je je eigen bedrijf bent begonnen! 

Offline
Berichten: 159

Jeetje meisje, wat een verhaal! 2 armen breken is nogal wat. Borstkanker ook maar die armen trokken even mijn aandacht!

Jammer dat je de hormoontherapie niet goed kon verdragen. Ik neem sinds eind oktober Tamoxifen en het is prima te doen. Wel klachten maar allemaal acceptabel gelukkig.

Die botontkalking, komt dat specifiek ergens vandaan? Dus een bijwerking van iets? Of gewoon pech?

Wat knap dat je je eigen bedrijf bent begonnen! Super!

Offline
Berichten: 13

@ Atlanta: ik was zeker niet in de overgang en inderdaad hadden er metingen moeten plaats vinden. ik kan het nog geen plekje geven dat dit 6 jaar geleden niet is gebeurd. vooral mijn linkerpols - die uiteindelijk geopereerd moest worden, doet voortdurend pijn. 

@Mora2202: die botontkalking is zeer waarschijnlijk ontstaan door het gebruik van Tamoxifen. Vandaar dat het logisch zou zijn als ik dexascans had gehad.