Amazone
Lid geworden op: 19/01/2014 - 09:13
Offline
Berichten: 1020

Het verhaal van Stoere Leeuw

Mijn verhaal

Bij mij schijnt de dood nooit alleen te komen. Net de uitvaart van mijn moeder achter de rug. Krijg ik bericht dat een oud collega is overleden. Ze was net met pensioen en is maar 67 geworden. Dat viel wel koud op mijn dak. Zo oneerlijk - zo'n lieve hartelijke vrouw.

Gisteravond met oudste dochter naar huis van ouders gegaan. Ze zijn het aan het opruimen en leeghalen. Voelt als hartstikke fout om hun spullen mee te nemen. Maar ja het huis moet natuurlijk leeg en beter dat het in de familie blijft dan dat het naar de kringloop gaat.

Hier thuis heeft oudste dochter een ladenkastje en een volle poef in haar eentje naar de slaapkamer gedragen. Vanmorgen wezen uitzoeken en spulletje zo goed mogelijk een plekje gegeven.

Heb nog drie bijzettafeltjes waarvan ik nog niet weet waar het heen moet. Het ladenkastje in gebruik genomen bij het puzzelen, er stond een stapel puzzels op een stoel, nu in iedere la een puzzel en een stapel op het kastje. Staat veel stabieler dan op de stoel.

Paar keer trap op en neer met spullen en toen ik dingetjes in een vitrinekast ging doen, liet ik een sierbordje van mezelf vallen. Uiteraard een dure en niet een uit een kringloop. Als het in 3-4 stukken was geweest had ik het gelijmd maar het was in veel kleine scherfjes. Dus opgeveegd en weggegooid. Jammer maar helaas.

Het slechte nieuws is dat hij stuk is het goede nieuws is dat er daardoor wel weer een plek vrij kwam voor spullen van mijn moeder. Altijd positief blijven nietwaar.

Ik was daarna zo moe dat ik in slaap ben gevallen, uur geslapen ongeveer. Beetje murv nu. Morgen maar een zo normaal kalm dagje van maken.

 

Offline
Berichten: 76

Ach wat akelig. Ja de dood is hard en niet eerlijk. Je krijgt het wel voor de kiezen. En dan inderdaad ook spullen opruimen dat is heel onwerkelijk. Fijn dat je nu een mooi kastje hebt voor je puzzels! En inderdaad proberen positief te blijven! Scherven brengen geluk hopen we dan maar....

Offline
Berichten: 1020

Vandaag mee naar Schiphol om zus Y. uit te zwaaien. Die gaat terug naar USA. Ze is twee weken geweest. Helaas gaat zus J. ook mee. Hele nacht liggen piekeren of ik dan wel mee wil. besloten het wel te doen. Nu ma er niet meer is is de kans groot dat we elkaar heel lang niet meer zien.

Zus J. is degene die een relatie met mijn echtgenoot heeft gehad. En dat zorgde er toen voor dat de familie uit elkaar klapte, ik was niet meer welkom op feesten en zo. Omdat ik me een soort tweede keus kind voelde heb ik toen alle contact met ouders verbroken. En dat is ruim 20 jaar zo gebleven.

Ik heb tegenwoordig e-mail-contact met zus J. - doordat haar man nu ook voor kanker behandeld wordt. Ik probeer haar bij te staan.

Maar dat ze nu meegaat naar Schiphol is voor mij eigenlijk wel een domper. Daarmee is mijn speciale contact voor het afscheid met zus Y. verprutst. Of hoe leg ik dat uit. Keuzes keuzes keuzes. Ik moet het loslaten, maar ik kan er niks aan doen dat er oude bagger komt opbulken.

Offline
Berichten: 1020

Was prima zo op Schiphol. Uitgebreid met ons 4-en zus uitgezwaaid. Die heeft 21 uur overstaptijd en komt daardoor komende nacht pas thuis. Niet handig, maar scheelde qua prijs 600 euro.

Ik ben gisteren weer naar mijn moeder geweest. Later op de dag hebben ze de huisartsenpost erbij gehaald, maar ze wilde thuis blijven. Vanmorgen alsnog naar het ziekenhuis want ze was steeds benauwder.

Bleek vocht in de longen. Er is besloten niets meer te doen. Ze is thuis en krijgt om de 6 uur morfine. Mijn ene zus uit USA is onderweg, die komt vannacht aan. Andere zus kan niet weg want haar man is er slecht aan toe.

Ik ben blij dat ik gisteren geweest ben en dat ik nog even contact met haar had. Mijn naam heeft ze niet meer gezegd overigens, was niet duidelijk of ze wist wie ik was. Vannacht ga ik mee naar Schiphol.

Rare dag vandaag - mijn kleindochter is ook jarig en mijn man zit 10 dagen in Duitsland, die is vrijdag vertrokken en komt volgende week maandag dus over 8 dagen pas terug. Maar door familietoestanden zou hij toch niet mee hebben gemogen naar de uitvaart. Klinkt raar als iemand nog leeft.....

Voel me zo leeg vandaag.

Offline
Berichten: 1020

Mijn zusje komt me zo halen. Ik denk dat het een kwestie van aflopende zaak is nu. Poeh kan ik dit aan......

Offline
Berichten: 163

Lieve Stoere Leeuw,

Zo ineens lijkt dat moeilijke moment van afscheid nemen ineens heel dichtbij. En dat terwijl je moeder en jij nog zolang weer contact hebben. En een moeder kun je eigenlijk nooit missen. Ook al is het lang niet altijd rozengeur en maneschijn.

Ondanks de moeilijke situatie is het vast een geruststelling dat ze geen pijn heeft. En fijn dat iedereen die kan of mag komen, ook daadwerkelijk komt. Jammer dat je man nu net deze week met vakantie is. Ook al is hij niet welkom in jouw familie. Het is wel jouw man.

Voor de komende tijd ( hoe lang die ook mag duren ) wens ik jou en je geliefden heel veel sterkte. 

Liefs Mora

Offline
Berichten: 163

Sorry dat was 2 keer.

Offline
Berichten: 1020

Ze is even voor drie uur overleden. Ik word rond 6 uur gehaald voor naar Schiphol, zus halen. Die heeft het net niet op tijd gered om haar nog in leven te zien. Toen haar schoonmoeder overleed (in USA) was ze in Nederland bij onze moeder.

Het is goed zo - ik heb afsluiting en heb er vrede mee.

Offline
Berichten: 163

Gecondoleerd, Lieve Stoere Leeuw!

Offline
Berichten: 3814

Gecondoleerd Stoere leeuw.

Offline
Berichten: 54

Gecondoleerd, is toch altijd moeilijk om iemand te verliezen!

Offline
Berichten: 147

Lieve Stoere Leeuw,

Ook al zat het eraan te komen, het overvalt je toch altijd. Gecondoleerd en heel veel sterkte!

 

Offline
Berichten: 1020

Bedankt allemaal. Net terug uit uitvaartcentrum. Met ons zessen valt er veel te regelen. Gelukkig worden we het over het algemeen redelijk eens.

Ik ben goed gaar nu - zit er zo doorheen dat ik op het eind alleen nog maar kon janken. Mijn sociaal vermogen is schoon op voor vandaag.

Offline
Berichten: 76

Gecondoleerd stoere leeuw. Heel veel sterkte de komende periode. 

Offline
Berichten: 142

Gecondoleerd Stoere Leeuw. Rust goed uit zodra het kan.

Offline
Berichten: 432

Lieve Stoere Leeuw, gecondoleerd. Tropendagen zijn het rondom de uitvaart. Bovenop alle emoties ben je zwaar in touw. Veel sterkte gewenst & liefs. heart

Offline
Berichten: 1020

Gisteren de uitvaart. Alles soepel en zonder gedoe verlopen. Het is goed zo. Twee dochters en schoonzoon waren met me mee en dat was heel fijn. Had ik niet verwacht want er was helemaal geen contact meer.

Offline
Berichten: 1020

Even ter aanvulling/verduidelijking. Uiteraard wel contact tussen mij en mijn dochters - ik bedoelde geen contact tussen mijn dochters en mijn ouders.

Slecht nieuws gehad. Partner zijn zus blijkt eierstokkanker te hebben met uitzaaiingen in het buikvlies. Stadium 3 noemen ze het. Vandaag begint ze met chemo en na serie kuren volgt een operatie om zoveel mogelijk weg te halen. De vooruitzichten zijn slecht.

Ik ben er letterlijk beroerd van. Heb zo te doen met haar, haar man en kinderen.

Weekend was juist zo fijn, dat lijkt nu weg te ebben. Met ons tienen in Utrecht gegeten en nieuwe vriend van jongst dochter ontmoet. Zij wonen in Zweden dus de mogelijkheid om met zijn allen te eten komt niet veel voor. Dat zijn de momenten met gouden randjes.

Geluk en verdriet gaan hand in hand.....

 

 

Offline
Berichten: 4

Wat een heftig nieuws lieve Stoere Leeuw. Ik hoop dat je nu een paar dagen later toch een beetje kunt nagenieten van jullie samenzijn. heart

 

En is de nieuwe schoonzoon door de keuring gekomen? wink

Offline
Berichten: 8

Wat moeilijk nieuws weer! 

Je kan er alleen maar voor hen zijn, en dat betekent vast veel voor hen. Genieten van alle kleine momentjes. Tis zo kort he. 

Dikke knuffel

x

Offline
Berichten: 163

Wat omschrijf je dat mooi: Geluk en verdriet gaan hand in hand.

Wat vreselijk en wat mooi. Tegelijk maar over andere onderwerpen. Lastig hoor! Kan me voorstellen dat je het moeilijk hebt! Sterkte!

Offline
Berichten: 76

Het blijft een rotziekte, zo onvoorspelbaar en hard. Wat een verdrietig nieuws. En dat dan juist na zo'n fijn weekend. 

Offline
Berichten: 1020

Ja de nieuwe schoonzoon is met vlag en wimpel geslaagd. het was een heerlijk relaxt etentje. Geen spanning voelbaar. Dochter en vriend zijn weer in Zweden. Hij vond het ook fijn ons te ontmoeten.

Net een kaartje op de bus gedaan voor schoonzus. Echt dagen nagedacht hoe en wat. Waar ik zelf woest van werd waren b.v. de gelukkiige kerstfeest en zalig nieuwjaar kaarten. Ja ja met anderhalf jaar chemo en immuno voor de boeg.........

Dus goed over nagedacht wat wel en wat niet. Heb een blanco kaart met bloemen gedaan. Gemeld dat we meeleven en aan haar denken.dat is voor nu even de belangrijkste boodschap.

De communicatie verloopt via mijn zwager, hun broer. Maar dit bericht wilde ik zelf sturen en niet via hem. Ze willen met rust gelaten worden, zo ging dat bij mij ook.

Offline
Berichten: 21

Lieve stoere leeuw,

Wat verschrikkelijk toch allemaal. Ik ben een tijdje offline geweest heb me weer wat ingelezen. Ik hoop dat het je goed gaat na het overlijden van je kater Bob.

Liefs van mij.

https://myalbum.com/photo/QHcGILs7H7Dk/540.jpg

 

Een trieste week voor mij. Na 13 jaar afscheid moeten nemen van bijzondere kater Bob. En loslaten doet pijn. Dit was het laatste wat ik nog voor hem kon doen, euthanasie.

Hij kwam in mijn leven als kitten van 12 weken en woog nog geen pond. De volgende dag gelijk naar de dierenarts en die schudde haar hoofd en vroeg waarom ik geen gezond kitten nam, die waren er immers volop.

Maar als ik ergens voor ga, dan ga ik er ook vol voor. Het eerste half jaar bleef het erop op eronder, de ene ellende na de ander. Had hij net een darminfectie overwonnen kreeg hij een longontsteking.

Maar na een half jaar knapte hij op en kon eindelijk kitten zijn en lekker spelen. Helaas zat er wat eten betreft geen rem op. Op het hoogtepunt woog hij 11 kg. Maar Bob was gelukkig en dat was belangrijker dan zijn slanke lijn.

Op het laatst was hij hier de oudste van de groep (9 stuks - nu nog 8). Hij was echt Big Daddy Bob. Iedereen kwam langs om gezicht door Bob te laten wassen en oren te laten soppen.

Het laatst jaar kon hij door artrose niet meer springen. Dus op diverse plekken opstapjes en trapjes, zodat hij toch mee kon blijven doen. Van de week was hij opeens zo benauwd. Meteen dierenarts gebeld en ik kon die middag komen. Hij was niet meer te redden, zijn hart was het aan het begeven en zijn longen liepen vol.

Dankbaar dat hij in mijn leven was bijna 13 jaar lang. Dat hij met dat enorme lijf nog 13 jaar en 1 maand heeft kunnen worden is eigenlijk een wonder. Maar ik had hem graag nog zeker 10 jaar om me heen gehad.

Vanmorgen zijn trapje uit de huiskamer opgeruimd, naar zolder gebracht. Het voelt bijna als verraad. Ik doe het expres in etappes, voor mezelf maar ook voor de andere katten.

Lieve Bob dankjewel voor alle mooie jaren - ik zal je nooit vergeten.

 

 

Offline
Berichten: 147

Ach wat zielig Stoere Leeuw. Vreselijk toch als je afscheid moet nemen van zo'n maatje dat jarenlang lief en leed met je heeft gedeeld. Je weet dat het misschien een keer nodig is, maar het blijf verdrietig. Heel veel sterkte.

Offline
Berichten: 432

Voel met je mee Stoere Leeuw. Heel veel sterkte heart.

Offline
Berichten: 76

Wat verdrietig stoere leeuw, het is een groot gemis. Wat een mooie foto! Sterkte!

Offline
Berichten: 163

Ahh Stoere Leeuw, wat vreselijk voor je!  En wat een prachtige kat was Bob. Veel sterkte met het verlies van je goede vriend.

Mijn moeder is woensdag weer thuigekomen na een paar dagen ziekenhuis - met pacemaker en zonder katheter. Gisteren ben ik er op bezoek geweest van 10.30 uur tot 15 uur. Mijn jongere zus uit USA is er nog, die is die dagen ziekenhuis ook bij ma gebleven, ook 's nachts.

We hebben fijn kunnen praten, zus en ik, toen ma lag te slapen na een plas gedaan te hebben, was ze uitgeput. Ik zie haar dat eerlijk gezegd niet in haar eentje doen, op de postoel.

Hij staat naast haar relaxstoel maar dan nog, heeft ze de kracht niet om van haar stoel op de po te komen. Echt te triest om te zien die worsteling. Ze geeft dan ook steeds aan de katheter weer te willen.

Toen zus in de keuken eitjes stond te bakken poosje met ma gepraat, ze is nog zo helder en scherp. Koppie wil wel, maar het lijf is op.  De huisarts kwam op bezoek - letterlijk. Bloeddruk meten, nee dat kon niet, ze had dat ding niet bij zich. Terwijl ma woensdag bijna niet naar huis mocht omdat haar onderdruk 44 was.

Oren uitspuiten heeft ze ook niet gedaan (ziekenhuis had aangegeven dat dat moest gebeuren), wat dan wel, nou ze kwam op bezoek. Zus en ik keken elkaar af en toe verbaasd aan. Toen ze wegging zei ze over twee weken terug te komen. Dus zus zegt, over twee weken pas? Ja zegt de dokter, ik kan hier toch niks doen.

Zus bleef er heel boos over en ik gaf steeds aan - laat het los, als er wat is dan belt thuiszorg of jongste zus de huisarts wel. Wie weet heeft ze dan wel iets nuttigs in haar tas.

Maar een erg goed gevoel over gisteren - echt quality - time zowel met ma als met zus. Mijn benen willen momenteel niet wat ik wil, dus de bussen zit er even niet in. Zondag ga ik weer dan haalt jongste zus me en haalt mijn partner me daar weer op. Dat wil zeggen, we spreken af in het winkelcentrum. Hij mag daar (bij ma) niet komen - maar dat verhaal zal ik jullie besparen ;-).

 

Offline
Berichten: 3814

Dat was een raar bezoekje. Ik snap dat ze op bezoek komt maar met deze omstandigheden zou het correct zijn geweest dat ze direct een nieuwe afspraak maakte voor bloeddruk en oren. Dus: net doen of je gek bent en bellen voor een nieuwe afspraak. Oren uitspuiten moet je eerst olie voor druppelen. Laat je goed instrueren!

Offline
Berichten: 1020

Ik heb zelf verder niks te maken met de zorg. Haar oren worden al gedruppeld. Jongste zusje komt er elke dag. Eén na jongste zus uit USA is er nu dus de hele dag voor extra zorg en proberen haar te trainen zelf op de postoel te gaan.

Offline
Berichten: 163

Fijn dat je over gisteren een goed gevoel hebt. Afgezien van dat rare bezoek van de huisarts dan......

Offline
Berichten: 1020

Mezelf weer veel teveel opgewonden ;-). Ik heb vogeltjes genomen en wilde voor de zekerheid een vangnet. In het winkelcentrum is een dierenwinkel maar ik wilde geen half uur lopen met zo'n onhandig ding.

Dus ik bestelde er een via internet - vorig weekend - kon aangeven wanneer ik hem wilde ontvangen - ik gaf woensdag aan. En dus kwam hij donderdag......toen ik bij ma zat.

In plaats van bij buren is hij afgeleverd in een winkel in het winkelcentrum. Nee dat schiet lekker op. Moet ik niet alleen met een onhandig groot net sjouwen voor een half uur - nee ook nog 3 bussen schelpenzand.

Ik vrijdag met enorme schoudertas naar die winkel. Nee die was nog niet afgeleverd. Kom ik thuis krijg ik mail van DPD dat ze het hebben afgeleverd. heb ik hem net gemist. Weet onderhand niet of ik erom moet lachen of janken. Heb ik weer.

Krijg ik vanmorgen bericht van dat bedrijf of ik mijn beoordeling wil geven. Ik heb het nog niet eens in huis.........nou die beoordeling heb ik ze gegeven.........maar of ze er blij mee zijn.......kan me niet schelen of het aan het bedrijf of aan de vervoerder ligt.

Het bedrijf geeft op de site aan - vandaag besteld morgen in huis. Dan mogen ze ook voor een fatsoenlijk vervoersbedrijf zorgen. Met Post.nl heb ik zulke problemen nog nooit gehad - met DPD is dit al de 4-de blammage.

Meteen erbij gezet eens en nooit meer bij ze te bestellen.

Offline
Berichten: 76

Wat een gedoe. En niet echt klantvriendelijk... Probeer je er niet al te druk om te maken, maar ja dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Gelukkig heb je wel een heel fijn moment met je moeder gehad! 

Na maanden met aanvallen is mijn moeder gisteren naar het ziekenhuis gebracht voor onderzoeken. Twee jongste zussen met haar mee. Haar hersenen bleek niks mis mee te zijn. Tijdens een hartonderzoek kreeg ze een aanval en toen werd duidelijk dat haar hart dan even stilstond.

Ze heeft gisteren meteen een pacemaker gekregen, onder plaatselijke verdoving. Een narcose in haar slechte staat zou waarschijnlijk fataal geworden zijn. En ze is 94.

Kreeg van zus uit USA door dat ze vannacht goed geslapen heeft. Zus kwam gisteren aan op Schiphol en ik ben meegeweest haar te halen. Zij is vannacht bij ma gebleven. Wie weet komt er dan toch nog verbetering.

Zus heeft 3 puzzels meegenomen uit USA en dinsdag ga ik samen met haar puzzelen bij ma. Ik heb er ook een van mijn Jan van Haasteren puzzels klaar staan om daar tijdelijk neer te zetten.

Offline
Berichten: 163

Lieve Stoere Leeuw,

Het verhaal van moeder gaat gelukkig nog even door. Toch wel fijn dat ze nu eindelijk weten wat er mis is. En hopelijk dat ze door de pacemaker geen aanvallen meer krijgt.

Fijn dat je zus uit de Usa er is. Ook al ligt jullie moeder in het ziekenhuis. Lief van je zus dat ze puzzels voor je heeft meegenomen en dat jullie samen bij jullie moeder gaan puzzelen. Dat maakt het emotioneel gezien misschien voor jou ook iets makkelijker. Dan sta je samen sterk en kun je het samen opvangen.

Ik wens je voor de komende tijd heel veel sterkte!

Liefs Mora

Offline
Berichten: 142

Die moeder van jou is toch wel een tough cookie. Wat fijn dat ze die pacemaker hebben kunnen plaatsen. Ik hoop voor jullie dat ze nog lang mee kan. 

Offline
Berichten: 1020

Helaas begint nu ook het geruzie weer. Broer vindt - vanuit Engeland - dat dit HET moment is om ma niet meer naar huis te laten gaan, maar naar verpleegtehuis. Ma wil dat helemaal niet en jongste zus die de meeste zorg op zich neemt steunt ma daarin.

Ach ja met 5 zussen en 1 broer kun je daarop wachten natuurlijk. Ik hou me verre van die discussie. De communicatie is ook altijd opletten met gezamelijke mail wie wat krijgt. Een zus en broer kunnen helemaal niet door 1 deur zeg maar. En als die zus reageert laat ze broer eruit. Dat heeft niet iedereen op tijd door en zo mist "arme" broer nog wel eens wat.

Ze zoeken het maar uit, geef mijn portie maar aan fikkie.

Offline
Berichten: 39

Wat een ellende altijd met familie ruzie's,ik geef je een dikke knuf en veel wijsheid

Offline
Berichten: 93

Ja dat is altijd een dingetje in familie's. Zie het bij twee vriendinnen ook gebeuren, de overgebleven ouder is ziek en hulpbehoevend geworden en dan begint het geruzie tussen de kinderen. Oud zeer komt boven en degenen die het meest zorg leveren vinden dan vaak dat ze ook wel wat meer recht van spreken hebben over wat er gebeuren moet met pa of ma. Pa of ma spreken vaak wel met alle kinderen en vinden vaak ook nog dat ze het prima redden en dat geloven degenen die wat verder weg wonen, terwijl de zorg ondraaglijk wordt voor de kinderen die in de buurt wonen.  Toch jammer dat het zo moet gaan en dat dit soort zaken hele families splitsen.

Veel sterkte met alles en denk ook aan jezelf!

Gisteren weer naar ma geweest. Helaas een heel slechte dag. Ik zou er beter tegen moeten kunnen, maar helaas dat kan ik niet. Ik trek het niet en haar gejammer "dit is geen leven meer en was ik maar dood" galmt nu nog na in mijn hoofd.

Ik heb mijn zusje gebeld en die is vanaf haar werk gekomen. Toen ik aankwam om 9.15 uur, na een tocht met 2 bussen en wandeling van half uur, waren er twee mensen van thuiszorg met haar bezig. Maar ze wilde niks. Niet opstaan, niet aangekleed, niet eten en drinken.

Vandaag komt de huisarts weer. Is vorige week ook geweest. Maar toen was ze goed en helder. Mijn zwager heeft later een aanval weten te filmen. Dat heeft ze al weken/maanden. Ze zegt dat het voelt als onder stroom staan. Ze dachten daarom eerst dat het statische electriciteit was. Iemand van thuiszorg dacht dat dat via de katheter ging.

Maar het lijkt op epilepsie. Zwager is met het filmpje naar de huisarts gegaan. Ze heeft nu twee ab-kuren gehad. Maar de aanvallen blijven. Haar handen vliegen daarbij in de lucht, met alles wat ze vasthoudt. Gisteren nog net haar thee kunnen redden.

Ze is 94 en wil alleen nog maar naar pa - daar boven in de hemel. En dat gun ik haar van harte toe. Of is dat raar gezegd? Ik heb net een paar maanden ma terug in mijn leven en ze is altijd dankbaar als ik kom. Maar ik ben het met haar eens : genoeg is genoeg. Alleen de huisarts wil haar niet helpen. Volgens haar is er geen uitzichtloos lijden.

En bovendien, ze heeft 6 kinderen en uiteraard lopen de meningen erg uiteen. Jongste zus is mantelzorger, naast een full time baan. En die heeft meeste recht van spreken. Ze steekt al haar vrije tijd erin, met liefde. Zij is het vooral die door wil gaan, met ma thuis. Broer en oudste zus willen al jaren dat ze naar een verzorgingstehuis gaat. Ze kan niks meer, ze zit of ligt daar maar, grotendeels alleen.

Na het bezoek liet ik haar achter in de zorgzame handen van jongste zus. Ik zat er helemaal doorheen en ma haar gejammer galmde nog na. Daar in huis heb ik me goed gehouden maar onderweg naar de bus bleven de tranen rijkelijk vloeien. Ik kon niet meer ophouden.

ik heb al gesprekken met mijn huisarts gehad over (mijn) euthanasie. Zo wil ik niet oud worden. Als mijn tijd daar is, dan wil ik zelf bepalen tot hier en niet verder. Sorry voor dit dramatisch verslag maar ik moest het even kwijt.

Het vervelende is daarbij dat ik niet weet of ik dit volgende week nog een keer trek.............

Offline
Berichten: 163

Lieve Stoere Leeuw, ik weet niet zo goed wat ik moet zeggen. Behalve dat ik het heel erg voor je vindt. Het lijkt me lastig om met al die emoties om te gaan. Op een gegeven moment gun je iemand soms de dood. Niet omdat je ze kwijt wilt, maar omdat ze de rust verdienen.

Wat schrijf je liefdevol over je jongste zusje!

Heel veel sterkte! Een digitale knuffel van mij voor jou!

Offline
Berichten: 1020

Mijn jongste zusje is me onbeschrijflijk dierbaar. Zij is ook meegeweest tijdens mijn gehele behandeling die 1,5 jaar heeft geduurd. Zo'n zus gun je iedereen. Ze is er gewoon altijd voor me. ze kreeg het zelfs voor elkaar het gezellig te maken tijdens de uren aan het infuus.

Offline
Berichten: 24

Niemand wil, hoe oud ze ook zijn, haar ouders kwijt. Al zijn ze nog zo ziek of slecht, je wilt ze voor altijd bij je houden. 

Maar ik kan me ook goed voorstellen dat jullie dit geven menswaardig leven voor haar vinden. Dit zijn altijd van die vreselijk moeilijke situaties.

in ieder geval heel veel sterkte in deze moeilijke tijd Xx

Offline
Berichten: 1020

Mijn zusje heeft gisteren voor niks vrij genomen van haar werk om op de huisarts te wachten. Toen ze belde bleek het verzet te zijn naar vandaag. Maar huisarts belde 's avonds wel om excuses te maken. Ze gaan ma op proef epilepsie - medicatie geven. Hopelijk gaat dat verlichting geven, want zo kan het niet langer.

Offline
Berichten: 1020

Ik weet niet of ik het op kan brengen volgende week weer naar haar toe te gaan. Ik merk dat het alle energie uit me slurpt. Misschien laf als ik voor mezelf kies.

Offline
Berichten: 76

Een moeilijk dilemma voor jou. Het is gewoon super zwaar om te gaan en kost zoveel energie. Het is ook een hele reis er naar toe en weer terug zo lees ik. Ik vind het best te begrijpen dat je dat soms even niet meer kan opbrengen. Maar kan me ook voorstellen dat je eigenlijk vindt dat je gewoon moet gaan in deze omstandigheden. Maar het moet niet ten koste gaan van jezelf. Laf vind ik het daarom zeker niet hoor, als je niet zou gaan! Heel veel sterkte!

Offline
Berichten: 1020

De kogel is door de kerk. Mijn zus gevraagd aan mijn moeder door te geven dat ik morgen niet kom, omdat ik naar een zwangere vriendin ga die jarig is. 

Ik heb nu weer flink vocht in mijn onderbenen, kan er diepe deuken indrukken. Ze geven me liever geen plastabletten omdat mijn hart ook niet goed is en plastabletten schijnt een aanslag op je hart te zijn.

Voor de operatie in 2013 werd er een hartruis ontdekt en daarna moest ik diverse uitgebreide hartonderzoeken ondergaan. Met het oog op de narcose, kwam uit dat ik een lekkende hartklep heb. 

Maar ik denk dat alle stress ook meespeelt hoor, dan spelen zulke dingen vaak op. Ik blijf lekker thus. Moment voor mezelf.

Offline
Berichten: 1020

Van mijn zus doorgekregen dat ma niet goed reageert op de medicatie tegen de aanvallen die ze had. Ze is nu zo apatisch dat ze de telefoon en skype niet eens opneemt.

Ik voel me erg schuldig naar mijn zusje maar ik trek het echt niet om morgen te gaan.

Offline
Berichten: 76

Je moet echt voor jezelf kiezen. Een ander doet dat niet voor jou. Goed dat je een beslissing hebt genomen, hoe moeilijk ook. Voel je niet schuldig, je kan er echt niets aan doen dat je het niet trekt. Jouw zusje weet dat ook!

Naar dat je moeder zo slecht reageert op de medicatie. Het is te hopen dat een ander middel wel gaat werken. Sterkte!

Offline
Berichten: 93

Hoop dat je een beetje tot rust kan komen Stoere leeuw. Het is geen makkelijke situatie voor je en ook de beslissing om voor jezelf te kiezen,  geeft de nodige stress. Veel sterkte voor jou en je naasten!

Offline
Berichten: 1020

Flink last van mijn voeten - de neuropathie speelt flink op. Daardoor heel raar gedroomd vannacht. Ik had knalrode opgeblazen voeten en kwam bij een dokter. Die zei - niks meer aan te doen mevrouwtje, die voeten moeten er af. Werd helemaal zwetend wakker.

Nee het is fysiek echt niet te doen nu, die trip naar ma.

Offline
Berichten: 1020

Vrijdag komt er weer een zus uit USA. Ik ga mee haar ophalen van Schiphol. 4.30 uur opstaan maar dat het ik er dik voor over. Gaat nog erg op en af met ma.

Vandaag naar de verjaardag van jongste kleindochter geweest. Ik had maandenlang al van alles verzameld en een mooie doos vol cadeautjes samengesteld. Ze was heerlijk enthousiast bij het uitpakken.

En wat me nog het meest blij stemde, was te horen dat jongste dochter, die in zweden woont, weer een nieuwe liefde in haar leven heeft. Zo fijn!

Na de verjaardag met middelste dochter en schoonzoon uit eten, pizza. Heel gezellig. Ben nu wel uitgeblust van alle indrukken. Lekker met een cola-rum voor tv. Moe maar zeer tevreden. Wat een fijne dag was dit.

Offline
Berichten: 76

Wat fijn dat je zo'n heerlijke dag hebt gehad. Daar heb je die vermoeidheid graag voor over!

Offline
Berichten: 163

Stoere Leeuw, wat een topdag heb jij gehad, zeg! Nu maar lekker bijkomen!

Offline
Berichten: 86

Fijn voor je Stoere Leeuw, dat je zo'n fijne dag had. Als je zo hebt moeten inleveren als jij is het wel heerlijk dat je van deze dingen kunt genieten: liefde, warmte aandacht (en een lekkere borrel smiley)

Ik ben blij voor je dat je zo kunt genieten! Liefs Berendina

Offline
Berichten: 1020

Wat een lieve reacties - bedankt allemaal!

Poeh wat ben ik slecht bestand tegen stress. Mijn hersenen houden op met functioneren en ik kan alleen nog maar janken. Wat er mis ging........

Ik ging zoals elke dinsdag naar mijn moeder. Heenweg geheel volgens plan met twee bussen. Moeder in mineur omdat er een onbekende van thuiszorg haar uit bed had gehaald en dat raakt ze van slag. Zo iemand kent de rituelen niet en moet alles vragen.

Maar samen oma-koffie gedronken met warme melk en biskwietjes erbij. Samen oude liedjes gezongen. Na anderhalf uur liet ik haar een stuk vrolijker achter dan hoe ik haar aantrof. Dus moe maar tevreden aan de terugweg begonnen.

Maar dan......komt er dus geen bus. Een jongen stond er al ruim een half uur en ze horen om het kwartier te rijden. Blijkt een zwaar ongeluk op de snelweg. Vrachtwagen een pijler van viaduct geramd. Mag geen verkeer over viaduct. Dus ook geen bus.

Ik ben twee haltes verder gelopen en onderweg zus ge-sms-t. Dat ik gestrand was. Zij mij bellen maar met mijn ouwe trouwe Nokia versta ik niks in het verkeer - mede door de zenuwen uiteraard. Dus communicatie verder via SMS. En dat typt niet handig.

Zij op weg en ik krom uitgelegd waar ik was. Zij dus naar verkeerde bushalte. Achteraf had ik beter naar die halte kunnen lopen ipv zij keren en vast komen te zitten in over-drukke verkeer.

Nog een mevrouw meegenomen ook, haar uit de brand gered zeg maar - ook onderweg naar een hoog-bejaarde waar ze elke week naartoe gaat en die met smart op haar zit te wachten.

In de auto knapte er iets en kon ik alleen nog maar janken. Waarom......tsja dat weet ik eigenlijk ook niet. Alles kwam toch goed? Na thuiskomst uitgeblust voor tv. Zelfs geen fut meer om te puzzelen. Voel me compleet opgebrand.

Offline
Berichten: 1020

Ik vind het gewoon zo jammer dat ik in zulke situatie de grip kwijt raak en ga flippen. Vannacht liggen malen wat ik allemaal anders had kunnen doen. Maar ik moet het loslaten. Mijn zusje zegt, het is toch goed gekomen, dan is er toch niks te verwijten? Ik weet het - boos zijn op mezelf is zonde van de energie......

Offline
Berichten: 142

Het moet gewoon uit je systeem, elke stress-volle, frustrerende, beangstigende, rottige situatie. En dat kost nou eenmaal tijd. De adrenaline ruist waarschijnlijk nog door je heen, dat zal ook een rol spelen. Je leert het wel, om los te laten, of althans de negatieve gedachten erover, en over jezelf in de desbetreffende context. Je leert het wel.

Zelf herken ik het enigszins, ook ik kan lang niet meer hebben wat ik eerst geen probleem vond. Kwam een paar maanden geleden zes uur later thuis met de trein dan ik eigenlijk had moeten thuiskomen vanwege een ongeluk onderweg, en bij thuiskomst barstte ik uit in pure woede. Ik was zo zo zo kwaad. Ben naar de zolder gegaan, om mijn ellende niet op mijn kinderen af te reageren, en heb daar de ergste woede met vuisten op kussens slaan afgeroomd. Daarna was het wat beter. Maar dat kan ik dus gewoon niet meer aan. Het zij zo.

Offline
Berichten: 163

Lastig voor je dat je zo weinig stress kunt hebben, Stoere Leeuw. 

Toegeven aan die huilbui of de woedeaanval is denk ik het beste wat je kunt doen. Dan is het uit je systeem en dan is denk ik wel gezond.

Zelf ben ik een stuk relaxter als vroeger. Dat is wel heel fijn. Ik heb nu zoiets: wat kan me nu nog overkomen na borstkanker? 

Offline
Berichten: 163

Sorry, dat was 2 keer. :)

Offline
Berichten: 1020

Bedankt AnneTjula en Mora - jullie woorden doen me goed.

Offline
Berichten: 1020

Vandaag is moeder jarig - 94 wat een leeftijd. Ik hoop dat ze een goede dag heeft. Donderdag was ze heel erg slecht. Toen dacht ik echt dat het afgelopen was.

Straks opgehaald coor zusje en dan een uurtje op de koffie. Zus uit USA is er ook, die kwam donderdag aan.

Offline
Berichten: 163

Gefeliciteerd met je moeder, Stoere Leeuw! Hopelijk heeft ze een goede dag en kan ze er zelf wat van genieten. En jij daardoor ook.

Offline
Berichten: 3814

Gefeliciteerd Stoere leeuw, dat ze toch maar een mooie verjaardag mag hebben.

 

Gisteren wel weer een moment waar mijn hart door wordt verwarmd. Ik zat boven te puzzelen toen ik beneden de huistelefoon hoorde. Dan kan ik hem niet opnemen, ben daarvoor niet snel genoeg op de trap.

Maar meteen daarna ging mijn mobiel en die zat in mijn broekzak. Het was mijn zusje. Zij en haar vriend waren in de Blokker en ze zagen puzzels in de aanbieding. Anton Pieck afbeeldingen - 4 voor 30 euro. Of ze die moesten meenemen voor me.

Ik heb een Nokia zonder internet, dus zij stelde voor me een foto te mailen en dan terug te bellen als ik beneden was bij de computer. Leuke puzzels! Zo lief dat ze aan me denken en die moeite nemen. Afgelopen week niet bij winkelcentrum geweest, is een half uur heen en half uur terug lopen.

Heb ik het liefste zusje van de wereld? Vast en zeker!

Offline
Berichten: 163

Wat ontzettend attent en lief van je zusje, Stoere Leeuw! Geniet ervan!

Offline
Berichten: 56

Wat lief :) yes

 

Offline
Berichten: 93

Wat lief van je zusje Stoere leeuw! Geniet van de puzzels ook!

Pagina's