Amazone
Lid geworden op: 19/01/2014 - 09:13
Offline
Berichten: 878

Het verhaal van Stoere Leeuw

Mijn verhaal

Poeh wat ben ik slecht bestand tegen stress. Mijn hersenen houden op met functioneren en ik kan alleen nog maar janken. Wat er mis ging........

Ik ging zoals elke dinsdag naar mijn moeder. Heenweg geheel volgens plan met twee bussen. Moeder in mineur omdat er een onbekende van thuiszorg haar uit bed had gehaald en dat raakt ze van slag. Zo iemand kent de rituelen niet en moet alles vragen.

Maar samen oma-koffie gedronken met warme melk en biskwietjes erbij. Samen oude liedjes gezongen. Na anderhalf uur liet ik haar een stuk vrolijker achter dan hoe ik haar aantrof. Dus moe maar tevreden aan de terugweg begonnen.

Maar dan......komt er dus geen bus. Een jongen stond er al ruim een half uur en ze horen om het kwartier te rijden. Blijkt een zwaar ongeluk op de snelweg. Vrachtwagen een pijler van viaduct geramd. Mag geen verkeer over viaduct. Dus ook geen bus.

Ik ben twee haltes verder gelopen en onderweg zus ge-sms-t. Dat ik gestrand was. Zij mij bellen maar met mijn ouwe trouwe Nokia versta ik niks in het verkeer - mede door de zenuwen uiteraard. Dus communicatie verder via SMS. En dat typt niet handig.

Zij op weg en ik krom uitgelegd waar ik was. Zij dus naar verkeerde bushalte. Achteraf had ik beter naar die halte kunnen lopen ipv zij keren en vast komen te zitten in over-drukke verkeer.

Nog een mevrouw meegenomen ook, haar uit de brand gered zeg maar - ook onderweg naar een hoog-bejaarde waar ze elke week naartoe gaat en die met smart op haar zit te wachten.

In de auto knapte er iets en kon ik alleen nog maar janken. Waarom......tsja dat weet ik eigenlijk ook niet. Alles kwam toch goed? Na thuiskomst uitgeblust voor tv. Zelfs geen fut meer om te puzzelen. Voel me compleet opgebrand.

Offline
Berichten: 878

Ik vind het gewoon zo jammer dat ik in zulke situatie de grip kwijt raak en ga flippen. Vannacht liggen malen wat ik allemaal anders had kunnen doen. Maar ik moet het loslaten. Mijn zusje zegt, het is toch goed gekomen, dan is er toch niks te verwijten? Ik weet het - boos zijn op mezelf is zonde van de energie......

Offline
Berichten: 134

Het moet gewoon uit je systeem, elke stress-volle, frustrerende, beangstigende, rottige situatie. En dat kost nou eenmaal tijd. De adrenaline ruist waarschijnlijk nog door je heen, dat zal ook een rol spelen. Je leert het wel, om los te laten, of althans de negatieve gedachten erover, en over jezelf in de desbetreffende context. Je leert het wel.

Zelf herken ik het enigszins, ook ik kan lang niet meer hebben wat ik eerst geen probleem vond. Kwam een paar maanden geleden zes uur later thuis met de trein dan ik eigenlijk had moeten thuiskomen vanwege een ongeluk onderweg, en bij thuiskomst barstte ik uit in pure woede. Ik was zo zo zo kwaad. Ben naar de zolder gegaan, om mijn ellende niet op mijn kinderen af te reageren, en heb daar de ergste woede met vuisten op kussens slaan afgeroomd. Daarna was het wat beter. Maar dat kan ik dus gewoon niet meer aan. Het zij zo.

Offline
Berichten: 106

Lastig voor je dat je zo weinig stress kunt hebben, Stoere Leeuw. 

Toegeven aan die huilbui of de woedeaanval is denk ik het beste wat je kunt doen. Dan is het uit je systeem en dan is denk ik wel gezond.

Zelf ben ik een stuk relaxter als vroeger. Dat is wel heel fijn. Ik heb nu zoiets: wat kan me nu nog overkomen na borstkanker? 

Offline
Berichten: 106

Sorry, dat was 2 keer. :)

Offline
Berichten: 878

Bedankt AnneTjula en Mora - jullie woorden doen me goed.

Offline
Berichten: 878

Vandaag is moeder jarig - 94 wat een leeftijd. Ik hoop dat ze een goede dag heeft. Donderdag was ze heel erg slecht. Toen dacht ik echt dat het afgelopen was.

Straks opgehaald coor zusje en dan een uurtje op de koffie. Zus uit USA is er ook, die kwam donderdag aan.

Offline
Berichten: 106

Gefeliciteerd met je moeder, Stoere Leeuw! Hopelijk heeft ze een goede dag en kan ze er zelf wat van genieten. En jij daardoor ook.

Offline
Berichten: 3720

Gefeliciteerd Stoere leeuw, dat ze toch maar een mooie verjaardag mag hebben.

 

Gisteren wel weer een moment waar mijn hart door wordt verwarmd. Ik zat boven te puzzelen toen ik beneden de huistelefoon hoorde. Dan kan ik hem niet opnemen, ben daarvoor niet snel genoeg op de trap.

Maar meteen daarna ging mijn mobiel en die zat in mijn broekzak. Het was mijn zusje. Zij en haar vriend waren in de Blokker en ze zagen puzzels in de aanbieding. Anton Pieck afbeeldingen - 4 voor 30 euro. Of ze die moesten meenemen voor me.

Ik heb een Nokia zonder internet, dus zij stelde voor me een foto te mailen en dan terug te bellen als ik beneden was bij de computer. Leuke puzzels! Zo lief dat ze aan me denken en die moeite nemen. Afgelopen week niet bij winkelcentrum geweest, is een half uur heen en half uur terug lopen.

Heb ik het liefste zusje van de wereld? Vast en zeker!

Offline
Berichten: 106

Wat ontzettend attent en lief van je zusje, Stoere Leeuw! Geniet ervan!

Offline
Berichten: 50

Wat lief :) yes

 

Offline
Berichten: 70

Wat lief van je zusje Stoere leeuw! Geniet van de puzzels ook!

Gisteren was het weer dinsdag en zoals de afgelopen weken ging ik vol goede moed naar mijn moeder. Twee bussen heen en twee bussen terug. Een hele onderneming.

Normaal zit ze in haar stoel op me te wachten, zet ik dan koffie en eten we er gezellig een biscuitje bij die ik meeneem. Ze lag gisteren op bed. Ik was niet gewaarschuwd. Ze was alleen - mijn hoofd raakte nogal chaotisch - ik wist me met de situatie geen raad.

Toen ik een kwartier bij haar zat ging mijn mobiel, mijn jongste zusje, of ik al bij ma was. Zij was net gebeld door thuiszorg en had me niet op tijd kunnen waarschuwen van de situatie.

Ze vroeg of ze moest komen en ik gaf aan dat dat niet hoefde. Moeder wilde niks eten of drinken, dus ik zette koffie voor mezelf en at een Snelle Jelle. Zij klaagde erover dat het net leek of ze steeds een stroomstoot kreeg. Ze had die nacht daardoor niet geslapen en ze had ook overgegeven.

Ik zat daar naast dat bed en mijn hoofd maalde, was dit gewoon een slechte dag of was het einde nabij. Ze is 93, wordt volgende maand 94. Hartpatiënt en al meer dan 10 jaar kanker met uitzaaiingen. Het is natuurlijk een wonder dat ze er nog is.

Ze zakte weg of viel in slaap en haar ademhaling werd af en toe erg oppervlakkig. Het voelde voor mij als wachten op de dood. Toen het tijd was dat ik normaal vertrek raakte ik in tweestrijd. Zo kon ik haar toch niet achterlaten? Dus mijn zusje gebeld en toen moest ik zo janken dat ze niet begreep wat ik zei.

Normaal zegt ze vaak dat ze dood wil, naar mijn vader toe. Nu zei ze - volgende maand komt Gea (oudste zus uit USA) en ik ben zo bang dat ik er dan niet meer ben. En ze zei dat ze zo had uitgekeken naar de dinsdag en nu dit.

Uur later was zusje er - moeder was bij vlagen wakker en vroeg dan b.v. of de koffie lekker was en of thuis alles goed was. We hebben met ons drie thee gedronken en ik ben naar de bus gegaan. In een soort van waas. Goed opletten dat ik alles goed deed met in en uit stappen.

Thuis gekomen was ik zo opgebrand dat ik niet eens meer ben wezen puzzelen. Waar heb ik zoveel moeite mee? Het onzekere, het onbekende, de dood? Het net opgebouwde contact met mijn moeder verliezen? Het is een wonder hoe goed het ging na meer dan 25 jaar radiostilte tussen ons.

Morgen vriendinnendag. Ik hoop zo dat ik de knop om kan zetten en gewoon kan genieten. 

Offline
Berichten: 3720

Heel heftig Stoere Leeuw. Hebben jullie er geen arts bijgehaald? of wil je moeder dat niet ? Veel sterkte en ik hoop dat je vriendinnen je kunnen verwarmen.

Offline
Berichten: 106

Jeetje Stoere Leeuw! Wat een heftige dag! Ik kan me voorstellen dat je er de rest van de dag niet echt meer bij was. Schrikken zeg!

Is er een dokter geweest doe misschien iets kon doen of uitleggen? 93 jaar is natuurlijk een hele leeftijd maar je moeder kun je denk ik nooit missen. 

Heel veel sterkte en hopelijk kun je toch genieten van je vriendinnen dag!

Offline
Berichten: 409

Wat naar Stoere Leeuw. Veel sterkte, liefs.

Offline
Berichten: 878

Nee thuiszorg vond een dokter niet nodig. Voor mij zijn zulke dagen natuurlijk nieuw, omdat we pas een paar maanden weer contact hebben. Maar ik was blij dat ik mijn zusje gebeld heb. Het voelde gewoon niet goed haar zo alleen achter te laten.

Vandaag lekker vriendinnendag - ik word zo over een half uurtje opgehaald. 

Offline
Berichten: 878

Vandaag weer slechte dag voor moeder. Nu is de huisarts wel gewaarschuwd, die komt vanmiddag. Volgende maand wordt ze 94 - als ze dat al haalt. Ik had dinsdag al het gevoel dat het einde nadert.

Bij vriendinnendag liep alles wat mis kon gaan mis. Voel me nu best schuldig, maar ja ik ben ik en mijn sociaal vermogen was echt op. mede door de stress zijn mijn darmen op tilt geslagen en heb ik de halve nacht op toilet doorgebracht.

Offline
Berichten: 86

Zware tijden, Stoere Leeuw.  Sterkte met alles!

Leg jezelf niet te veel op. Je doet je best!

Offline
Berichten: 106

Hoe gaat het nu met je moeder? Is de huisarts nog geweest?

En vriendinnendag. Weet je, als het echte vriendinnen zijn dan is het niet erg dat alles gaat. Dat is dan gewoon zo en gegarandeerd dat het de volgende keer beter wordt. Echte vriendinnen blijven van houden en weten hoe je bent.

Wel heel vervelend dat je daardoor de halve nacht op de wc hebt doorgebracht. Hopelijk gaat het nu beter.

Offline
Berichten: 878

Moeder blijft een beetje op en af. Na mijn bezoek van gisteren was ze weer een stuk vrolijker zei mijn zusje. En daar doen we het voor. Ik was wel gesloopt toen ik thuis kwam. Maar dat is het me waard.

Offline
Berichten: 106

Knap dat je dat voor je moeder doet. En goed dat ze het zo fijn vindt als je langskomt. Hopelijk is ze nog heel lang bij jullie.

Offline
Berichten: 878

Gisteren weer heel slecht met mijn moeder. Heel jammer hoe de familie (ze heeft 6 kinderen) dan met elkaar op de vuist gaat - nou ja woordelijk dan hè. Een ieder vindt wat anders en vindt dan een ander wat meer of minder moet doen. Ik zou zeggen laat elkaar in de waarde en laat een ieder zelf bepalen wat hij/zij wel of niet wil.

Gisteren had ik daardoor weer heel sterk de neiging af te halen. Maar dat wil ik niet, daar zou ik vooral mezelf mee hebben. Alhoewel al dit gedonder ook niet gezond voor me is. Heb er gewoon slecht van geslapen.

De belerende teksten van broer en tante (de jongste zus van moeder) zijn tenenkrommend...... Die zelfde tante heeft me het leven ook zuur gemaakt tijdens mijn kanker-behandeling. Alles denkt ze beter te weten - had het gevoel overal me voor te moeten verdedigen.

Offline
Berichten: 134

Klinkt als narcisme Stoere Leeuw, die broer en tante. Heel erg moeilijk dus voor degenen die "onderwezen" worden, die ze uitkiezen om hun gal over heen te spugen. Discussie aangaan is koren op de molen, daar wordt door diegenen die zich narcistisch gedragen, alleen maar van genoten. Dus enige optie: niet in discussie gaan. Maar dat genereert bij jezelf weer enorme ontevredenheid omdat je dan de onrechtvaardigheid over je kant moet laten gaan, je verontwaardiging niet kunt uiten. Ik heb een narcistische ex, sinds 2011 spreek ik hem niet meer. Ondanks dat we twee kinderen hebben samen. Sinds die beslissing ben ik me beter gaan voelen. Werd ik weer mezelf. Maar deze situatie dwingt je om met je familie om te gaan. En hoe pak je het dan aan. Bereiken zul je ze denk ik niet. Dus ergens een acceptatie dat ze niet te veranderen zijn uit je tenen omhoog zien te halen, daar zal het in zitten denk ik. Sterkte. Dit is akelig. Alsof het verdriet rondom je moeder niet al erg genoeg is.

Offline
Berichten: 878

Dankje AnneTjula voor je wijze woorden. Het contact is 20 jaar weggeweest. Was eigenlijk best wel lekker rustig ;-). Maar op zich - hoe pijnlijk dit laatste stadium van mijn moeder ook is - ben ik blij en dankbaar dat die wekenlijkse bezoekjes mogelijk zijn. Voor mij toch een vorm van afronding.

Nu nog leren tante en broer te negeren. Broer verbrak ruim 20 jaar geleden het contact, vanwege iets wat mijn echtgenoot heeft gedaan. Hij stelde me voor de keuze - scheiden of hij wilde niks meer met me te maken hebben. Ik was op dat moment zwanger van mijn derde kind.

Toen ik kanker bleek te hebben nam hij uit het niets contact op per Facebook. Met de schurende tekst, dat normaal als hij met mensen brak, dat voor altijd was. Maar voor mij wilde hij wel een uitzondering maken. Poehee, moest ik op mijn blote knietjes van dankbaarheid zeker. Ik had op dat moment wel wat anders aan mijn hoofd en heb het bericht genegeerd. Komt op mij over alsof hij denkt Jezus himselve te zijn.

Vanwege de staat van moeder zit ik nu in een gezamelijke mail. Met als nadeel dat ik dus die belerende teksten van broer en tante cadeau krijg. Laatste bericht van jongste zusje is best positief. Ma doet het beter dan gisteren, heeft gegeten. Maar wilde niet onder de douche - dat doen ze eens per week op donderdag.

Straks naar mijn moeder. Ik zie er extra tegenop. Bij een zwager is kanker geconstateerd, met uitzaaiingen. Dus opereren en chemo doen ze niet meer. Zus en zwager zijn er kapot van. Zij gingen elke maandag en vrijdag naar mijn moeder, maar zien dat nu niet zitten.

Ik zie het ook niet zitten vaker te gaan. Ben ook bang dat mijn moeder het steeds over kanker wil hebben, niet echt mijn geliefdste onderwerp met haar. Ik zit nog steeds slecht in mijn vel en ben bang dat ik vluchtgedrag ga ondervinden bij haar.

Mijn zus zoekt steun bij mij, niet echt logisch omdat 28 jaar geleden de hele familie uit elkaar plofte nadat deze zus een relatie met mijn echtgenoot bleek te hebben. Mijn echtgenoot kreeg de schuld en mijn broer eiste dat ik van hem zou scheiden. Toen ik dat weigerde viel ik opeens volledig buiten de familie, buiten mijn persoonlijke schuld dus.

Zus beweerde later dat mijn man haar gestalkt had en nog weer jaar later dat hij haar aangerand had - en later werd dat verkracht. En mijn partner dreigde haar aan te geven voor smaad. Jaaaaaa heel gezellige familie. En toch is het contact er dus weer. En ga ik eenmaal per week naar mijn moeder sinds kort.

Zowel mijn partner als die zus zijn leugenaars, heb ik ondervonden. Zus heeft ook een keer een agent aangeklaagd voor verkrachting. Terwijl ze mij dagelijks mails stuurde over de geweldige sexbelevingen met hem. Toen hij het uitmaakte werd het dus opeens verkrachting.

Ik vond dat niet eerlijk dat hij op die manier zijn baan zou verliezen en heb contact opgenomen met zijn leidinggevende. Waar hij zich schuldig aan maakte was vreemdgaan en nee dat is niet netjes, maar geen reden tot rechtzaak en ontslag.

Dus nee niet echt logisch dat dezelfde zus nu bij mij komt uithuilen. Maar uiteraard ben ik er wel voor haar, dit gun je niemand toe.Tot waar ik die trein kan trekken weet ik eerlijk gezegd niet.

Mijn jongste zus gaat elke dag, na haar werk, een uurtje voor mijn moeder in bed wordt gelegd door thuiszorg. Ze is dan om 21.30 thuis en kan zowat gelijk naar bed omdat ze om 7 moet beginnen. Dat is dezelfde zus die met mij naar alle chemo-behandelingen ging. Ik maak me best zorgen om haar, die loopt zichzelf echt voorbij.

Offline
Berichten: 46

Jemig wat een toestanden... hoe ging het bij je moeder vandaag?

Offline
Berichten: 878

Ging prima bij mijn moeder. Busreizen ging ook goed. Tevreden over vandaag. Heb zelfs nog nagedacht of ik tweemaal per week moet gaan. Maar ik voel me daar niet verplicht toe. Ik hou het bij de dinsdag.

Ik zou me zo graag weer "fijn" willen voelen. Waarom lukt me dat toch niet.......

Offline
Berichten: 878

Ik voel me ook heel rusteloos. Als ik goed nadenkt is het het meest alsof ik medicatie (Mirtasapine) aan het afbouwen ben. En er is helemaal geen sprake van dat afbouwen. In het verleden meermalen met hulp huisarts, geprobeerd. Maar dan verval ik steeds weer in - wat ik nu ook heb. Te kwetsbaar, rusteloos, ongedurig - kan mijn vinger er niet echt opleggen. Benen gaan overigens ook slechter nu - body and mind control.

Offline
Berichten: 106

Wellicht dat je iets kunt doen met yoga of meditatie. Het voordeel van beide is dat je niet helemaal lichamelijk in orde hoeft te zijn. Je doet wat je kunt.

Ik heb al sinds ik me kan heugen last van een piekerstoornis. Sinds ik aan yoga doe, is er een stuk innerlijke rust gekomen. Ook zit ik lekker in mn vel. Misschien dat het iets voor je is.

Offline
Berichten: 878

Voel me een stuk beter en heb een aantal beslissingen genomen. Dat ruimt lekker op in mijn overvolle hoofd.

Offline
Berichten: 878

Gisteren weer op stap geweest. In een kringloop een gifgroen stoffen kinderstoeltje gescoord voor de katten. Kat Luuk heeft er meteen de hele avond in gelegen. En zeg nou zelf - wie wil er nou niet een gifgroen stoeltje in de woonkamer.......

Offline
Berichten: 878

Gisteren weer bij mijn moeder geweest en dat was prima. Mijn jongste zusje had mijn "angst" weggenoemn. Ik hoef immers alleen voor anderhalf uur gezelligheid te zorgen. En dat is gelukt. Andere zussen hebben 's middag geskyped met haar en ze bleef maar enthousiast zeggen dat het zo gezellig was met mij. Nou dan is mijn dag weer goed.

Mag ik de handelwijze van Wehkamp vreemd vinden? Ik had vrijdag een jas en een bodywarmer besteld. Zaterdag kwam de bestelling, bodywarmer prima, jas te krap. Dus retourafspraak gemaakt en kreeg die voor maandag 15/1 tussen 11-15 uur. Hele dag voor niks beneden zitten wachten, de jas werd niet gehaald. Ik kan dan ook niet boven puzzelen, want boven hoor ik de bel niet.

Afijn dinsdag voor vertrek naar mijn moeder rond 8 uur Wehkamp berichtje gestuurd dat het pakket niet was gehaald. Rond 12 uur kwam ik terug, nog geen bericht van Wehkamp. Ik zat te lunchen toen rond 13 uur de bel ging. DHL om het pakket te halen. Nou prima, klaar.......dacht ik.

Krijg ik rond 15 uur een bericht van Wehkamp, spijtig dat het niet is opgehaald, maar ze hebben een nieuwe afhaalafspraak voor me ingepland - woensdag 17/1 tussen 1 en 15 uur. Poehee, hij gaat lekker....

Ik teruggeschreven dat het pakket dinsdag alsnog was gehaald en dat de nieuwe afspraak voor 17/1 geannuleerd kan worden. Dan zou je toch denken - nu is het klaar, maar nee.

Krijg ik reactie van Wehkamp terug:

"""" Graag ben ik u van dienst.

Fijn te vernemen dat uw retourzending is opgehaald.

Verder informeer ik u dat de retourafspraak niet geannuleerd kan worden. Indien de vervoerder langskomt om uw retourzending op te halen, mag u deze gerust weigeren bij de deur.""""""

Dat is toch raar? Hoe moeilijk kan het zijn om iets terug te draaien? Werken ze daar met postduiven of zo? Maar toch fijn dat ik hem mag weigeren aan de deur. Beetje zonde om ze voor niks nog een keer te laten rijden. Maar dat is hoe dan ook hun fout en niet de mijne.

Maar ach hier kan zelfs ik de humor nog wel van in zien!

Offline
Berichten: 46

Ja je staat er soms van te kijken... Blijkbaar heel moeilijk om zo'n afspraak weer te annuleren. cheeky

Offline
Berichten: 878

Schijnt dat ze een eenmaal gemaakte afspraak met DHL moeten betalen. Dus afzeggen loont de moeite niet. Maar belachelijk vind ik het wel. Dan maar zo'n bezorger voor niks laten rijden en lopen?

Offline
Berichten: 878

Gisteren heerlijk met partner op stap geweest. Wat was ik daar aan toe, ik heb genoten. Via de Houtribdijk van Lelystad naar Enkhuizen. Al dat water geeft me op de één of andere manier een gevoel van vrijheid.....

Daarna naar IJmuiden, via een pont Noordzeekanaal over. En dan terug naar Hier in de buurt en ergens een ongezonde vette hap gegeten. Ik had friet en een loempia. De rest van de avond bankhangen voor tv en nagenieten van alle indrukken.

Mijn hoofd is weer leeg. Alle bagger over mijn schouder wegmikken en weer door.

 

Offline
Berichten: 395

Lekker dagje :). Fijn he, kun je echt van opladen.

Nee ik zit niet goed in mijn vel. Ik kan daardoor slecht tegen teleurstellingen. (en die kreeg ik helaas - van een zus van mij). Af en toe een off-day dat kan, maar ik blijf er nu in hangen. Zit zelf te denken weer terug te gaan naar therapeute.

Om mezelf op te krikken was ik vorige week naar Utrecht gegaan, maar in deze stemming is dat geen goed idee. Niks gekocht. Daarna op internet een jas gekocht. Die werd bezorgd en bleek te klein. Vandaag zou hij weer opgehaald worden tussen 11 - 15 uur. het is nu 16.45 uur en ze zijn er nog niet. Heb de hele dag beneden zitten wachten.

Puzzelen doe ik boven zodat de katten me niet komen "helpen". Maar boven hoor ik de bel niet. Dus als ik wacht op een vervoerder kan ik alleen tv kijken en computeren.

Offline
Berichten: 46

Ik moest wel even lachen om je katten hoor... wink Zo herkenbaar.

Ik hoop dat je snel weer wat lekkerder in je vel zit. Is de jas nog opgehaald vandaag?

Offline
Berichten: 409

Een dikke knuffel voor jou Stoere Leeuw. Is de jas inmiddels opgehaald? Als het mis is, lijkt het soms wel of ook werkelijk alles tegen moet zitten. Wel aardig van je katten dat ze je willen helpen trouwens... wink

Offline
Berichten: 878

Nee de jas is niet opgehaald. En dat heeft mijn stemming niet verbeterd, de hele dag voor niks beneden zitten wachten.

Ik weet ook niet waar het mis gaat in mijn kop, is het door een aantal lullige ervaringen of is het vanzelf en hakken de lullige ervaringen er daardoor heftiger in dan nodig is. te overgevoelig momenteeel en dan gaat het gauw mis.

Wat overheerst is het gevoel dat ik niet belangrijk ben, dat ik er niet toe doe. B.v. door een opmerking van een zus. Ik heb 4 zussen en 1 broer, we mailen gezamenlijke mails. Ik ga op dinsdag naar mijn moeder en stuur iedereen dan verslag na thuiskomst. Zodat zij ook mijn moeder kunnen melden dat ik weer veilig thuis ben.

Maar vandaag ga ik echt geen gezellig bericht sturen, ik voel er niks bij. Ik meld het wel in een persoonlijk bericht aan jongste zus dat ik er weer ben. Te teleurgesteld door andere zus. maar ik moet uitkijken, ik wil helemaal niet bitter en wraakzuchtig zijn. Die tijd hebben we gehad, heeft jaren therapie gekost.

Eigenlijk ook niet gemotiveerd om naar mijn moeder te gaan. Maar ik ga wel, het arme mens kijkt er zo naar uit en zij kan het ook niet helpen. Nou ja eigenlijk ook weer wel, zij heeft als ouder gefaald in mijn jeugd. Maar ik wil in het nu leven. En nu is ze 93 en altijd blij met mijn komst.

Snappen jullie het nog een beetje ;-)? Ik zit gewoon van me af te zwammen......

Offline
Berichten: 86

Zwammen mag hier Stoere Leeuw. Daar zijn we voor. Ik kan jouw verhaal inderdaad niet helemaal volgen, maar dat maakt niet uit. De conclusie is dat je niet lekker in je vel zit.  Dat herkennen wij allemaal denk ik.

Blijven zwammen, dan gaat het het snelst weer over........ laugh

Ben ik te hard.....

In 2013 kregen van mijn dochter en schoonzoon beide moeders te horen dat ze kanker hadden. Ze hielpen waar mogelijk hier in huis en bij dochter haar schoonouders. Toen was al duidelijk dat dochter haar schoonvader het niet trok. Schoonmoeder was meer bezig met hem troosten dan met haar eigen staat.

Afijn in 2015 is zij overleden. Dochter haar schoonvader wil mijn steun maar ik heb het geprobeerd dat te bieden. Tot ik door kreeg dat hij niet te helpen is. Het is nu 2,5 jaar geleden en ik ben van mening dat niemand voor een ander uit kan/mag maken hoelang je rouwt.

Maar in plaats van hem helpen, voel ik mezelf leeggezogen worden. Het is een tijdje rustig geweest, maar momenteel heb ik het gevoel dat hij me "stalkt". Gisteren had ik bij viskraam warme kibbeling gehaald en hij stond voor mijn deur met de fiets toen ik daarmee terugkwam. Ik heb gezegd - sorry maar ik moet naar huis anders wordt de vis koud.

Voel me nu wel een beetje bruut eerlijk gezegd. Maar ik kan het niet meer opbrengen. Hij zuigt me leeg en hij wil alleen in ellende dompelen. Ik wil helemaal niet geconfronteerd worden met dat ik ook dood kan gaan. Ergens ben ik zelfs een beetje boos - om hoe hij haar totaal niet heeft gesteund op haar sterfbed. Ze is met een hoofd vol zorgen heengegaan.

Mijn vriendin A. is vorig jaar vlak voor kerst ook overleden aan kanker. Ik heb haar katten in huis en help haar vriend. En dat gaat prima, hij is voor mij goed te helpen. Mijn vriendin ging met een gerust hart over de regenboog. Wetende dat de katten en F. goed opgevangen werden.

Tijdens haar sterfbed belde hij soms wel 4 x per dag. Dat was best slopend, maar na haar dood belde hij maar eens per week. En hij staat positief in het leven. Heeft af en toe behoefte aan iemand die meedenkt. Hij is hier in dat jaar 2 x op bezoek geweest en dat voelde voor mij heel "natuurlijk". Het is goed zo.

Misschien dat ik juist door dit verschil van die beide alleen overgebleven mannen zo "hard" ben voor dochter haar schoonvader? Er zijn veel overeenkomsten, beide overleden vrouwen eind 60 en beide mannen ook. En beide overleden aan kanker.

Maar ik mag ook aan mezelf denken toch? Ik durf er niet zo goed over te beginnen met mijn dochter. Zij weet niet hoe hij me leegzuigt. Soms denk ik ook wel dat ikzelf steviger in mijn schoenen moet staan en wel ook voor dochter haar schoonvader moet blijven zorgen. Ik wil hem hoe dan ook niet hier thuis ontvangen. Dat voelt helemaal fout voor mij. Alsof ik de dood thuis omarm - beetje rare uitspraak misschien, maar zo voelt dat.

Ik sta positief in het leven en ik wil genieten en doen waar ik zin in heb. Ben ik nou egoïstisch?

 

Offline
Berichten: 134

Lieve Stoere Leeuw, je bent niet hard, laat staan egoistisch. Je beschermt jezelf, en met recht. Energievretende, leegzuigende mensen moet je zorgvuldig aan de lijn houden vind ik. Want hun aandacht-tekort is niet op te lossen, het gat dat zij in zichzelf hebben is bodemloos. In feite zijn zij hard, in de zin dat je geen grens hebben aan wat ze van je eisen. Draai het maar om, dat is vaak erg verhelderend.

Offline
Berichten: 3720

Grenzen stellen is altijd goed Stoere leeuw. Dus ook in dit geval. Je kunt best - heel voorzichtig - aangeven dat intensief contact met jou niet is wat je wil. Als je dan meteen aangeeft wat je wel wil: bijvoorbeeld, een paar keer per jaar ergens samen een kopje koffie drinken - op afspraak - maar verder niet, en sluit je hem ook niet helemaal uit. Dat er iemand onverwacht voor je deur staat is sowieso niet jouw ding toch?

Offline
Berichten: 878

Bedankt voor die lieve reacties. Dat stelt me gerust. Ik raak er behoorlijk van in de war eerlijk gezegd. Ik begrijp die man zijn verdriet echt wel, maar ik kan er niks meer mee. Ik wil gewoon blij zijn en fijn leven - hoe simpel dat ook klinkt.

Vandaag zoals eens per week weer naar mijn moeder. Dat is 2 bussen heen en 2 bussen terug. En ja dan tref je wel eens een chauffeur die beter een baantje zonder mensenlijke contacten kan gaan nemen......

Ik was extra kwetsbaar, moest met een nieuw OV-pasje reizen en was bang dat hij het niet zou doen - maar gelukkig op dat front geen probleem. Mijn benen wilden wat minder, gisteren heel gezellig met zijn allen gegourmet en daarbij te lang in foute houding gezeten.

Eerste bus was prima op tijd, dus dan kan ik de aansluiting wel halen, maar is wel krap. Ik heb 2 minuten, vandaag 3 en moet nog twee straten oversteken en de bocht om. Voor ik het paaltje bereikte kwam de bus aanrijden dus ik fanatiek zwaaien. Was 10 meter van het paaltje en er is daar geen inham voor de bus.

Dus hij had prima naast me kunnen stoppen. In plaats daarvan reed hij door, tot 10 meter na het paaltje. Nou bleek later dat het de bedoeling was dat ik zou gaan rennen, maar helaas, dat laten mijn benen niet toe......

Ik stapte in en meneer siste iets onverstaanbaars tegen me. Ik checkte in zei vriendelijk goedemorgen en vroeg beleefd wat hij zei. Toen snauwde hij me toe dat het de bedoeling is dat ik op hem wacht en niet dat hij op mij moet wachten. Huh.....dat heeft 20 seconden geduurd voor ik instapte.

En ik ben ik en dan klap ik dus dicht, ik begrijp simpelweg zijn houding niet. Dus ik loop maar door, had geen weerwoord. Maar voor ik kon gaan zitten trok hij heel hard op zodat ik mijn evenwicht verloor. Een mevrouw kon me nog net aan mijn mouw tegenhouden en voorkomen dat ik horizontaal de bus insuisde.

Ik stapte best wel verdrietig de bus uit en liep naar mijn moeder. Zij is 93 en afhankelijk van thuiszorg. Ik was er om 9.15 uur en gelukkig was thuiszorg er nog en het was iemand die ik al vaker ontmoet had. Dus aan haar dat verhaal van dat stuk chagrijn van een chauffeur verteld. Fijn even te kunnen ventileren. Mijn moeder ga ik daar niet mee opzadelen.

En een klacht indienen zoals mijn zus wil - nee dat doe ik niet. Dan moet ik een stumperig verhaal ophalen over hoe moeilijk ik het heb en daar pas ik voor. Ik denk bovendien dat ik heel wat blijer in het leven sta dan die mislukte chauffeur. Als ik niet tegen hufter-gedrag kan dan kan ik beter thuis blijven........

 

 

Offline
Berichten: 878

Ik heb me vannacht bedacht en vanmorgen alsnog een klacht ingediend. Mede voor hulpbehoevende bejaarden die ook wel eens met de bus moeten kunnen. Het bedrijf maakt notabene reclame voor die mogelijkheid met rolstoelen de bus in en dat daar dan ook hulp bij geboden wordt. Nou de praktijk is heel anders. Ik heb wel gehoord - ook van die mevrouw van thuiszorg - dat bussen zelfs wel eens gewoon doorrijden als er een invalide bij de halte staat. Deze man is niet geschikt om met mensen om te gaan. Ik had mijn nek wel kunnen breken toen hij zo hard optrok.

Offline
Berichten: 134

Heel goed. Ik denk dat iedereen die zoiets meemaakt zo'n klacht zou moeten indienen. Anders verandert er niks.

Offline
Berichten: 395

Goede actie van je. Inderdaad: service is er niet alleen voor mensen met zichtbare beperkingen. Zo'n chauffeur zou beter moeten weten.

Offline
Berichten: 878

Ik ben alleen een beetje bang dat het vervoersbedrijf als reactie zal geven dat ik dan de volgende keer maar een begeleider mee moet nemen.........

Ik heb geen hulp nodig bij in- en uitstappen. Maar ik heb behoefte vriendelijk benaderd te worden en niet afgebekt en afgesnauwd te worden - omdat ik niet snel genoeg ben.

Offline
Berichten: 3720

Sjonge, sommige mensen, inderdaad .....

Offline
Berichten: 878

Ik kreeg tot nu toe : een ontvangstbevestign, een week later een bericht dat het helaas wat langer zou duren en dan twee dagen later een klanttevredenheidsonderzoek. Hoe ik vind dat mijn klacht is afgehandeld. Huh????

Eigenlijk vervolg op mijn topic - voedselintolerantie na chemo:

Voor wie dat niet geveolgd heeft, na de chemo bleef ik 8 maanden aan de diarree. Het bleek dat ik o.a. niet meer tegen lactose kon, maar ook niet tegen veel fruit en groente en noten. Vooral als ik met openbaar vervoer moet reizen neem ik geen risico. Thuis wel eens, dan is de wc dichtbij ;-).

Ik was al allergisch voor champignons. Maar daar reageert ik veel heftiger op, dan ben ik echt een week ziek met heftige buikpijn. Ik had een keer in een restaurant een pannenkoek gegeten, op de lijst met ingrediënten werden zo'n 7 dingen opgesomd, daar stond champignon niet bij. Dus die nam ik. Helaas zaten er dus wel champignons in, ontdekte ik pas toen ik de helft al op had en ik heb een week niet kunnen werken.

Heb een klacht ingediend bij het restaurant. Ik vind dat ik mag verwachten dat er op komt wat ze opnoemen. kreeg als reactie dat ik zelf aan had moeten geven dat ik niet tegen die dingen kan - zit op zich wel wat in en tegenwoordig doe ik dat ook. maar dan nog - kijk als er staat "diverse groentes" dan neem ik het of niet of ik vraag of ze erop zitten. Bij een opsomming hoort alleen het genoemde erop te zitten, toch?!?

Na 1,5 jaar behandeling heb ik complete body-scan gehad en nog een extra voor mijn hersenen omdat ik allerlei verschijnselen had/heb. Dus ook mijn darmen zijn bekeken.

De laatste keer bij de oncoloog vorige maand had ik eerlijk gezegd een broek-afzak-gevoel. Ik had een knots van een koortslip en alleen daar heeft hij de tijd over volgeluld. Ik was te verbouwereerd om mijn vragen te stellen. Hij legde uit dat het een vorm van herpes is en dat ik ermee naar de huisarts moet. Vind ik onzin, de man ziet me aankomen...... Die dingen komen en gaan, of ik er nou Zovirax opsmeer of niet. Ik heb ze altijd een paar keer per jaar, staat misschien smerig, maar ik zit er niet mee.

Dus mede daardoor ook niet over mijn darmaandoening begonnen. Ik heb geen advies gevraagd over koortslippen en ik vind het zonde van mijn tijd en geld - door het eigen risico moet ik het zelf betalen. Jammer - voelt als een gemiste kans. Ik had het ook nog over mijn hartaandoening willen hebben - maar ik klapte dicht.

Littekens, oksels en halsklieren waren in ieder geval goed en rustig.

Hij adviseerde ook nog dat ik naar een oedeemtherapeut zou kunnen, maar daar zie ik van af. Zoals ik al zei - ik ben ziekenhuis-moe. Ik kan er prima mee leven en weet waar mijn grenzen liggen. Ik heb er eerlijk gezegd geen vertrouwen in dat het zou helpen, zo'n oedeem-therapeut.

Over het algemeen ben ik blij en tevreden met de situatie en met mijn nieuwe ik.

Vandaag 8 legpuzzels halen van Jan ven Haasteren. Geweldige nieuwe hobby, vooral nu ik door de gladheid minder buiten kwam.

Offline
Berichten: 134

Fijn dat het puzzelen zo'n genoegen doet Stoere Leeuw. Dat is toch waar het om gaat: dat je iets vindt dat je leuk vindt om te doen. Jammer dat ome Onco zo'n hannes is. Zijn er geen manieren om dat te sturen, zulke gesprekken? Zelf maak ik graag gebruik van mijn OLVG, daar kan ik op inloggen en berichten schrijven aan mijn artsen. Als ik dat doe voordat ik een afspraak heb dan kan hij dat voorafgaand daaraan lezen, en kunnen we een hoop gepraat overslaan. Bovendien heb ik dan best wel invloed op de inhoud van de afspraak, en ik neem de tijd om op een rij te zetten wat ik hem wil vertellen. Is er niet zoiets bij jouw ziekenhuis? Zo ja, maak er gebruik van, maak een nieuwe afspraak. Darmproblemen zijn ernstig, daar moet je wat mee.

Oppasdag.

11/11 gingen we 8 uur op weg naar kleindochters. Schoonzoon was al weg en dochter ging nog gauw even de hond uitlaten. Mijn echtgenoot bleef nog van 9 tot 10 en ging met kleindochter van 7 een potje dammen, en nog een potje. Maar daarna wilde ze puzzelen. Dus opa ging maar vast richting schaaktoernooi.

We begonnen met een puzzel van 300 stukjes, een ronde van de Muppets. Erg leuk ding. Het was nog een hele klus en na anderhalf uur werd vooral de jongste van 5 het zat. Dus we gingen pauzeren, de dames wilden filmpjes kijken en ik ging Libelle lezen.

Maar helaas, ik merkte al gauw dat dat niet werkte, ik viel ervan in slaap. Dus leesbril weggelegd en Libelle weggestopt. Dan maar in mijn eentje verder puzzelen. Ach ik had er nog twee - eentje van 60, echt iets voor die van 5 en eentje van 100. Een bal met piepkleine harde stukjes.

Algauw sloten de dames zich weer aan en we puzzelden verder. Om 12.30 uur een broodje gegeten en vervolgens de Muppets afgekregen. Dames weer filmpjes kijken en ik keek mee met die van 5 - The Allien. Poehee na 5 van die filmpjes had ik het wel gehad hahahaha. Dus ik zei kom meiden we gaan nog een puzzeltje maken.

Jongste aan die van 60 gezet en oudste aan de bal, geholpen met het begin, zo zeg best lastig, goede training van fijne motoriek. Ik hielp om en om beide dames.

Om 17 uur kwam schoonzoon terug en om 18 uur mijn partner. Toen had ik het ook wel gehad. Best vermoeiend die twee, maar wat was het leuk!

Nog even ergens een pizza gegeten en om 21 uur voor tv in slaap gevallen. Kreeg de volgende dag bericht van dochter dat de meiden het zo leuk hadden gehad met oma Dinie. Nou mijn dag kon niet meer stuk. Wat heerlijk om te horen.

Ik ben daarna geschikte puzzels blijven zoeken, in kringlopen zie je daar niet zoveel van, eentje met een hondje gevonden. Via Marktplaats 12 puzzels gekocht, die kan ik zaterdag halen. Op naar de volgende gezellige dag met de dametjes! Ik ben er heel blij mee, met hoe het gegaan is, wel slopend maar ach wat leuk. En wat een heerlijke meiden. Vanaf 2013 niet meer op ze gepast.

 

Offline
Berichten: 134

Wat heerlijk Stoere Leeuw! Toch weer een mijlpaal, niet? 

Groet, Anne

Offline
Berichten: 878

Ja absoluut een mijlpaal. Alleen al dat mijn dochter het me vroeg - en dan gelijk zo'n hele dag. Dat gevoel dat ze me dat toevertrouwt dat stemde me al zooooooo blij.

Offline
Berichten: 86

Fijn Stoere Leeuw! Na al die jaren toch een weer stukje levenskwaliteit terug! Heel fijn! Geniet ervan!

Offline
Berichten: 70

Super stoere leeuw dat het zo'n succes was, het oppasdagje! Is toch weer even anders hè, gezellig iets alleen met je kleinkinderen doen.

Offline
Berichten: 409

Mijlpaal Stoere Leeuw. Ik word helemaal vrolijk van je verhaal. heart

Offline
Berichten: 878

Gisteren vier uur op Schiphol doorgebracht. Twee uit USA ophalen - de zoon van oudste zus en mijn jongere zus (ik heb 4 zussen en 1 broer, 2 zussen wonen in USA en broer in Engeland).

Vermoeiende maar positieve en fijne dag. Dit was de eerste keer dat ik die neef ontmoette en hij is nota bene al 26 jaar.

Hij reisden vanaf Chicago, mijn zus vanaf St. Louis en Philadelphia. de ene kwam rond 9 uur en de andere rond 11 uur. Maar ach lekker koffie en broodjes aldaar te krijgen. En mensjes kijken is altijd leuk.

Als ik dinsdag weer naar mijn moeder ga is mijn zus uit USA daar en dan gaan we samen puzzelen. Ze heeft voor mij 3 puzzels meegebracht, hele leuke met poesjes. En donderdag ga ik weer mee om haar terug naar Schiphol te brengen.

De neef blijft niet bij ma, die huurt een auto en gaat Europa doorcrossen.

Offline
Berichten: 3720

Wat mooi om te lezen zeg! en wat goed dat het zo goed ging!

Offline
Berichten: 878

Helaas geveld door de griep. Maar ik denk dat ik er niet zo lang in blijf hangen als vorig jaar - toen was ik echt 5 weken ziek en kostte het daarna enorme moeite mijn energie weer op te bouwen. Gisteren gewoon uur gewandeld.

Om kwart voor drie opgestaan. Ik word om kwart voor vier opgehaald. Zus gaat weer terug naar USA en ik ga mee wegbrengen naar Schiphol. Drie uurtjes geslapen. Ach dat haal ik vanmiddag voor tv vast wel weer in.

Offline
Berichten: 70

Beterschap stoere leeuw! Ik hoop dat je toch een leuke en gezellige dag hebt, ondanks de griep.

Offline
Berichten: 409

Beterschap!!!!!! smiley

Pagina's