Lid geworden op: 12/01/2015 - 17:01
Offline
Berichten: 119

Het verhaal van kiki26

Mijn verhaal

Na de MRI van mijn hersenen in januari heb ik deze maand opnieuw een scan ondergaan omdat de vorige scan wat dubieuze dingen liet zien. Dingen die ook nu weer te zien waren maar waarvan de arts nu zegt dat het vrijwel zeker is dat het nog een reactie is op mijn bestraling van ruim een jaar geleden. Dat zei ze vorige keer ook maar toen wilde ze nog een slag om de arm houden. Nu leek ze zekerder van haar zaak - 100% zeker is ze echter nog steeds niet. Blijkbaar is het zo dat dergelijke reacties nog tot 5 jaar na dato spontaan kunnen ontstaan. Bij mij geeft het geen klachten, dus ik mag weer terug naar mijn 'oude' controleritme van 1x per 3 maanden. Evt. zou behandeling met dexamethason ook mogelijk zijn, maar als het niet noodzakelijk is, raak ik dat spul liever niet meer aan. De reacties zouden zichzelf moeten kunnen herstellen maar dat kan wel tot 3 jaar duren...

Verder was alles gelukkig stabiel. Het waren spannende weken, maar blij dat alles nu weer 'normaal' is. Mijn arts is top, heeft afgelopen keer echt alles laten zien en toelichting gegeven op de beelden omdat ik heel veel vragen had. Ben erg blij met haar!

Ik hoorde van mijn arts nog iets wat wel het melden waard is op deze plek. Ik wist dit dus niet en het had me wellicht een hoop ellende kunnen besparen, vandaar dat ik het met jullie deel. Een PET-scan is niet het aangewezen middel om eventuele uitzaaiingen in de hersenen op te sporen. Als er verdenking is van uitzaaiingen of je hebt al uitzaaiingen krijg je vaak een PET-scan om in de rest van je lichaam te kijken. Ik hoorde nu pas dat de hersenen altijd aankleuren op de scan, omdat je hersenen altijd actief zijn en dus de suiker zullen opnemen. Het is dan heel lastig om normaal weefsel te onderscheiden van tumorweefsel. Om zeker te zijn zou er dan dus apart een MRI van de hersenen gemaakt moeten worden. Ik verbaasde me er altijd over hoe het kon dat ik 'ineens' uitzaaiingen in mn hoofd had terwijl ze niet op de verschillende PET scans zichtbaar waren. Nu weet ik waarom. Had ik dat maar eerder geweten.... Check dus altijd even bij je arts of een extra MRI aan de orde is!

Offline
Berichten: 106

Fijn dat je stabiel bent, Kiki! Hopelijk blijft dat nog heel lang zo!

Offline
Berichten: 878

Mooi zo stabiel - dat horen we graag!

En zalig dat je je goed voelt bij deze arts.

Offline
Berichten: 3720

wat een goede tip kiki. dankjewel.

Offline
Berichten: 86

Dank je voor de tip Kiki. Ik wist dit niet.

Verder ben ik blij voor jou dat je er zo goed voor staat. Een jaar geleden was het een stuk zorglijker. Geniet ervan!

Goed nieuws: de uitslag van mijn CT Thorax en buik was helemaal goed. 'Alsof er nooit wat is gebeurd' waren de woorden van mijn internist. Dus chemo is voorlopig van tafel. Nu is de komende MRI van mijn hoofd eind feb weer heel spannend. Maar na deze goede uitslag heb ik heel goede hoop dat dit ook wel snor zit.

Offline
Berichten: 365

Oh wauw, wat een goed nieuws, Kiki! Hoop dat de MRI ook heel mooi nieuws geeft! 

Offline
Berichten: 878

Gefeliciteerd Kiki wat fijn! Ik duim mee voor een goede MRI.

Offline
Berichten: 134

Fijn Kiki!!!! Ik duim ook mee voor de volgende uitslag!

Offline
Berichten: 395

Wauw, mooi nieuws!

Offline
Berichten: 106

Gefeliciteerd met je goeie nieuws! 

Offline
Berichten: 86

Gefeliciteerd. Geniet ervan Kiki! Het is je van harte gegund!

Het leven gaat door. Vandaag weer mijn gewone dingen opgepakt. Gisteravond gesproken met mijn neuroloog. Het team weet nog steeds niet precies wat ze nu zien op de beelden. Het lijkt qua vorm niet op een nieuwe uitzaaiing maar er zit wel ineens 'iets'. Dus het plan is vooralsnog afwachten. Over 6 weken weer MRI om te kijken wat het heeft gedaan in de tussenliggende tijd. En tsja, het kan van alles zijn als het geen tumor is. Ze denken nu dat het nog een reactie is van de bestraling van vorig jaar. We'll see.

De CT van buik en thorax gaag wel op korte termijn door. Ben eignelijk toch ook ook wel heel benieuwd hoe het er nu verder van binnen uitziet. Het zou toch wel heel raar zijn als er zonder klachten en met perfect bloedbeeld iets aan de hand zou zijn. Maar ja, je weet het niet hè.

Afwachten maar weer.

Offline
Berichten: 878

Succes met de ct. Hopelijk ziet alles er goed uit! Nee je weet het niet. Dus goed dat er naar gekeken wordt, dat geeft toch een stukje meer zekerheid. Welke kant het ook op mag gaan.

Offline
Berichten: 46

Sterkte met afwachten...

Offline
Berichten: 3

Veel sterkte en een dikke knuffel, wachten blijft waardeloos. 

Offline
Berichten: 11

Waardeloos Kiki, hoop dat het allemaal niets is en dat alles stabiel blijft.

waneer heb je de thorax CT?

Woorden schieten tekort....

Vandaag kreeg ik de uitslag van mijn controlehersenscan. Totaal onverwacht bleken er 'afwijkingen' zichtbaar. Omdat nog niet helemaal duidelijk is wat het is, wordt er eerst nog eens mulitdisciplinair naar de beelden gekeken. Kan het nog een effect zijn van de bestraling? Maar waarom was er dan vorige keer niks zichtbaar? Is een bestaand plekje gegroeid? Ze kunnen het niet met zekerheid zeggen. Omdat ze dit keer zo hebben zitten klooien met het infuus en de contrastvloeistof, vraag ik me af of het wel goed is gegaan. Ik heb nu een heel dubbel gevoel. Aan de ene kant ben ik  blij dat de bekende plekken en de rest van mijn hersenen rustig zijn. En dat ik verder klachtenvrij ben. Aan de andere kant, eenmaal uitzaaiingen... tsja.... je weet natuurlijk altijd dat de kans bestaat dat er nog meer aan het licht komt. Dus nu.... afwachten weer. Behandeling is gelukkig mogelijk, ik mag zelf kiezen waar ik evt. bestraald wil worden, dat kan gewoon stereotactisch. Maar voordat besloten wordt tot evt. bestraling willen ze eerst zeker weten dat  de rest van mijn lichaam ook rustig is. Dus dat betekent binnenkort weer CT scan van thorax en buik. Als de uitslag niet goed is, krijg ik eerst Xeloda.

Getver....ik was zo lekker bezig, met werk, met sporten. Zei ook tegen m'n moeder, eigenlijk is er niks anders dan gsiteren. We weten nu alleen iets dat we gisteren nog niet wisten. En tcoh is alles meteen anders. Ik voel me nog steeds hetzelfde, fit, geen klachten. Maar wel een  nieuw 'dingetje' in mijn hoofd.... Ander probleempje: ik mag (als het inderaad een uitzaaiing) betreft meteen niet meer autorijden. Daar gaat mijn reïntegratietraject. Wat een kl@#$%^ziekte is het toch.

Offline
Berichten: 86

Kiki, wat een verschrikkeloijke tegenvaller! Wat een dreun! En nu weer onderzoek, wachten, praten, wachten, overleggen. Ik kan me voorstellen dat je het helemaal gehad hebt met die k**ziekte.

Maar misschien, misschien, misschien.........  valt het mee en is het geen uitzaaiing. Ik hoop dat je je daaraan vast kunt houden de komende dagen.

Ik duim, ik hoop zo voor je dat dit goed afloopt!

liefs, Berendina

Offline
Berichten: 46

Jeetje wat een tegenvaller. Juist nu je zo lekker bezig bent! Ik hoop dat je in ieder geval snel meer duidelijkheid krijgt. Heel veel sterkte.

Offline
Berichten: 409

Hè jasses Kiki, wat een rotbericht. En wat ontzettend balen van dat autorijden! Wel erg fijn om te weten dat het in principe te bestralen zou zijn. Maar dan eerst weer afwachten of er verder niks gevonden wordt. Nog fijner zou het zijn als het toch iets anders (onschuldigs) bleek te zijn. En daar zit je weer tussen hoop en vrees. Pff, heftig. Succes de komende tijd met de nieuwe ontwikkelingen, we duimen voor een zo gunstig mogelijke uitkomst. Hou je ons op de hoogte? Hug voor jou.

Offline
Berichten: 878

Afknapper Kiki - die had je niet aan zien komen. Zo jammer dit, terwijl het zo lekker gaat met je. Ik duim voor een wonder, dat het toch onschuldig is. En dat ze het je lichaamscan geen nieuwe dingen vinden.

Als het behandeld moet worden wens ik van harte dat die behandeling heel goed gaat en dat je je fit blijft voelen.

Knuffel van mij voor jou!

Offline
Berichten: 365

Dat het maar onschuldig mag zijn, Kiki, en jij verder kan gaan op je positieve pad. Ik duim x

Ik zal weer even een kleine update geven. Sinds half september ben ik weer aan het werk. Ik zit inmiddels op 50% van mijn oude uren, en ik merk dat de rek er een beetje uitraakt. Ik wil namelijk ook nog wel een beetje puf overhouden voor mezelf en leuke dingen met mijn gezin. Ik fiets graag (als het weer meezit) rondjes van zo'n 15 km. Daarnaast ben ik vorige week gestart met fysiotherapie voor mijn klapvoet (beschadigde voetheffers) en ga ik begin volgend jaar starten met een therapeutisch groepstraining om mijn conditie weer op peil te krijgen en weer wat dexakilo's eraf te krijgen. Ik heb goede hoop dat ik beter ga lopen, zodat het minder vermoeiend is. Ik begin wel behoorlijk last te krijgen van mijn gewrichten door de vervroegde overgang, en voel me af en toe (vooral 's ochtends) echt zoooo oud.... Ik hoop dat de oefeningen en training ook op dit gebied verlichting kunnen geven. Mijn epilepsie houdt zich gelukkig rustig.
Medio januari heb ik dan weer controle in het AVL en eind januari moet ik weer naar de bedrijfsarts, waarna het UWV-balletje zal gaan rollen. Ik ben heel dankbaar dat ik het afgelopen jaar zo goed door ben gekomen (zij het met de nodige ups en downs) en dat ik zoveel steun krijg van mijn omgeving. We hebben dit jaar met heel veel plezier Sinterklaas gevierd en inmiddels staat er een vrolijke kerstboom in de kamer (die stond er vorig jaar ook niet).

Ik wens iedereen alvast fijne feestdagen!

Offline
Berichten: 409

Jij ook fijne feestdagen Kiki. Het klinkt alsof je op meerdere fronten goed bezig bent, wat fijn dat dat lukt en gaat. Ik hoop dat de fysio en de training je verlichting gaan brengen. De kerstboom, die hebben wij nog niet staan. Maar hij komt wel! Mooie dagen gewenst Kiki, met je gezin.

Offline
Berichten: 878

Voor jou en je familie ook heel fijne feestdagen Kiki!

Fijn dat het zo goed met je gaat en dat je verstandig nadenkt over het verspreiden van je energie. Alles in werk steken is niet verstandig.

Ik hoop dat het gesprek met de bedrijfsarts positief uitpakt.

Offline
Berichten: 365

Wat klinkt dit goed georganiseerd en onder controle, Kiki. Alvast fijne dagen gewenst!

Offline
Berichten: 86

 

Die klapvoet, is dat neuropathie of is er een andere oorzaak? Kan dat nog weer verbeteren denk je? Kun je er achter staan dat je gedeeltelijk afgekeurd gaat worden? Dat is ook wel weer een acceptatieproces dat energie vraagt.  Fijn dat het een beetje loopt allemaal.

Geniet van de Kerst Kiki, samen met je gezin!

 

Offline
Berichten: 119

@ Berendina, die klapvoet heb ik spontaan gekregen in sept 2016. Ik had 's nachts ineens ongelofelijke kuitkramp (zodat ik bijna tegen het plafond zat). Ik kon mijn voet ook bijna niet meer ontspannen toen. De dagen daarna ging ik steeds slechter lopen. Eerst weet ik het aan de spierpijn, maar het werd maar niet beter. Toen ook al bij de fysio geweest (dat was voordat we wisten van de uitzaaiingen in mijn hoofd) maar het verbeterde niet. Mijn neuroloog van het AVL houdt het op bestralingsschade, maar (eigenwijs als ik ben) ik geloof dat niet zo. Als je ziet hoe het verbeterd is in de tussentijd, heb ik wel het idee dat ik nog wat verder kan komen met de juiste begeleiding. Om verdere 'schade' aan mijn heupen te voorkomen (door scheef lopen en 'slepen' met mijn been) krijg ik nu een orthese die me verplicht om recht te lopen en mijn voet goed af te wikkelen.

Wat mijn werk betreft, had ik er ineens gewoon genoeg van. Dat gezeur. Ik wil werken, laat me dan ook werken. Niet dan weer met de een praten en dan weer met een ander. Ze zeggen toch allemaal hetzelfde. Ze kunnen geen prognose geven en ik moet het in mijn eigen tempo doen. Gisteren hebben we mijn leidinggevende gevraagd of ik kan blijven waar ik nu zit. Nog geen reactie gehad, maar ik denk dat zij blij is als ik niet meer onder haar hoede val, hoeft ze me ook niet meer te monitoren. Ze vindt me denk ik nogal lastig wink. Het botert niet zo tussen ons, zal ik maar zeggen. Ik hoop vanaf januari gedetacheerd te worden. Als ik daarbij 50% afgekeurd word, heb ik daar vrede mee. Maar dat proces gaat pas vanaf juni 2018 lopen tenzij al eerder duidelijk is dat er niet meer inzit. Het geeft me nu al meer lucht nu ik weet dat ik binnenkort met een andere manager mijn zaken kan regelen.

 

Nooit geweten dat terug aan het werk gaan zo'n enorme klus is met zoveel haken en ogen. Je zou denken dat zowel werkgever als de overheid er blij mee zouden zijn als je uit jezelf zegt dat je weer aan het werk wilt. Inmiddels heb ik mijn eerste jaarsevaluatie gehad en heb ik een gesprek gehad met de arbeidsdeskundige (vond het wel heel vreemd dat hij ging adviseren terwijl hij mijn ziektegeschiedenis niet kent - uit privacyoverwegingen gaf hij zelf aan. Maar dit terzijde).

Vooral financieel zijn er nogal wat gevolgen om weer aan het werk te gaan, en deze zijn niet heel gunstig... Je wordt bijv. niet aangevuld vanuit een uitkering als je er minder dan 35% op achteruit gaat. Ik weet nu al dat ik de 32 uur die ik werkte niet ga halen. Mijn leidinggevende wil dat ik minstens 24 uur ga werken. Ik weet ook niet of ik dat red. Red ik dat niet, dan weet ik nu al dat ik er volgend jaar uitlig. Red ik dat wel dan worden mijn contracturen aangepast en krijg ik, als ik evt daarna ooit een uitkering aan zou vragen, nog maar 70% van die 24 uur en houd ik dus niks over.

Ik wil heel graag aan het werk, maar als er zoveel moeite voor gedaan moet worden om op een plek te komen die je zelf ook wilt en aankunt, en je je zo ontzettend goed moet laten voorlichten over de finciële consequenties, weet ik niet of ik daar al die energie - die ik juist zo hard nodig heb voor mijn reïntegratie - in wil steken. Ik ben niet van het opgeven maar ik ben nu echt van mening dat ik word gestraft voor mijn doorzettingsvermogen. Gelukkig ben ik alleen nog arbeidstherapeutisch aan het werk en ben ik nog niet gedeeltlijk hersteld gemeld. Ik kan dus ieder moment de handdoek in de ring gooien. Maar eigenlijk wil ik dat dus helemaal niet. 

Ik krijg daarnaast ook tegenstrijdige berichten. De bedrijfsarts zegt dat ik eventueel een goede kans maak op de IVA (maar ja, 1x aangevraagd en afgewezen, dan kan ik geen 2e keer aanvragen) terwijl de arbeidsdeskundige zegt dat die kans heel klein is omdat er altijd wel een functie is die ik wel zou kunnen doen. Er zal alleen geen werkgever zijn die mij wil aannemen. Het risico op uitval is te groot. Het aanvragen van de IVA gebeurt op mijn initiatief dus ik heb wel de regie, maar is dit dan wel de juiste keuze en het juiste moment? Aan de andere kant trekt mijn leidinggevende nu aan me dat ze me z.s.m. weer op mijn oude werklocatie (kantoortuin met veel prikkels) wil zien en dat de reïntegratieplek (waar collega's allemaal op detacheringsbasis werken) geen uitzicht biedt op een werkplek omdat er geen geld voor zou zijn. Zucht. Dus toch gewoon een ordinaire centenkwestie. Hier word ik dus pas echt moe van. Want wat is nou wijsheid en wat is de juiste keuze?

Zo, mijn klaagzang in een notendop. Moest het even van me afschrijven.

Offline
Berichten: 3720

Wat vreemd. Aan mij werd IVA in een vloek en zucht toegekend. Ik vind dat de financiën zeer serieus moet nemen. Als je straks terugvalt op 70% van veel minder dan kun je niet meer ervan leven joh.  En als je werkgever zegt minimaal 24 uur (mag dat überhaupt wel???) dan heb je echt een probleem. Misschien even een pbtje sturen? dan kunnen we privé sparren? als je dat wilt?

Offline
Berichten: 878

Jeetje wat een burocratie. Kan me voorstellen dat je daar heel erg moe van wordt. Zo zonde van je energie, die zou je graag nuttiger willen gebruiken. Ik ben na 2 jaar ziektewet wel 100% afgekeurd. Maar ook ik ging er 500 euro op achteruit. Ja dat is schrikken - en het gevoel dubbel gestraft worden.

Ik deed mijn werk met plezier en had dat met liefde tot mijn 67-ste gedaan. Maar ja het is wat het is en met wat aanpassingen loopt het financiëel goed. En heb ik thuis mijn draai gevonden. Ik krijg vaak de vraag of ik mijn werk niet mis. Nee in mijn huidige staat niet. Het zit er simpelweg niet in.

Ik wens je veel sterkte en wijsheid met je situatie. Hopelijk weet je de voor jou juiste keuze te maken. Wat die ook moge zijn. Als het voor jou maar goed is.

Offline
Berichten: 409

Hè Kiki wat vervelend om te lezen dat je met al je enthousiasme dat zo afstraalde uit je vorige berichten, nu toch allerlei obstakels tegenkomt. Ik kan me voorstellen dat je het niet ziet zitten om daar tegen op te boksen (zonde van je energie, die heb je veel te hard nodig zoals je zegt). En ik ben het eens met Ellen, als het financieel uiteindelijk zó ongunstig voor je uit gaat pakken, dan moet je je nog eens goed achter je oren krabben.

Naar is het af en toe, dat hele arbo-gedoe. Ik had toevallig vandaag mijn 1e jaars evaluatie, iedereen van goede wil maar jemig wat vond ik het moeilijk. Ik kan er niet goed mee omgaan, voel me zó onzeker. Is het misschien een idee om eens met iemand (geen arbomens/collega) hier over te praten, zoals de huisarts of maatschappelijk werk? Het is best heel pittig om deze puzzel in je eentje uit te vlooien en af te wegen.

truus
afbeelding van truus

Veel dames hebben zoveel ellende gehad met het geraken in de IVA. Als je uitzaaiingen hebt, moet je het vaak realistisch bekijken, want we weten dat we achteruit gaan. We willen wel, maar helaas heeft ons lot het anders beslist en ik adviseer dames ook, als je naar de bedrijfsarts gaat, zeg wat je niet kunt, want als je net doet, dat het mee valt, geraak je meestal in problemen. Want als je zegt, o, het gaat wel goed(voor jouw doen dan) Dan zegt een bedrijfsarts ze kan gewoon weer werken. Ik heb mij direct ziek gemeld en de klachten telkens doorgegeven, Na 2 jaar kwam ik direkt zonder problemen in de IVA. Wat ik bij jouw zo begrijp, heb je binnen de 2 jaar IVA gevraagd en dan kun je het niet nog een keer vragen, dan moet je wachten op tot 2 jaar. En dan gaat het wel.

Mijn werkgever wilde mij niet eerder in de IVA doen, dat had met een financieel plaatje te maken. Hij moest bij ontslag, alles uitbetalen en het bedrijf ging het slecht mee, dus dat wilde men niet.   

En wat ik ook altijd zeg, Het is moeilijk de situatie, maar probeer meteen zoveel dingen te doen die je wilt, Dus geen belemmeringen, zoals geen vrij krijgen van de werkgever of zo, maar ga op vakantie of wat ook, want nu kun je nog, Dat kan morgen anders zijn en dan is het te laat.                                                                                                                                                                                           

Offline
Berichten: 728

Jeetje, toch erg lastig allemaal. Het begon bij mij telkens al snel te duizelen als ik na moest denken over dit soort dingen... Had zelf wel ook jouw idee: ik wil niet part-time gaan werken dan daarover 70% uitkering krijgen. 
Ik zit sinds deze lente in de IVA (kan je daar in zitten?)? Omdat mijn contract was afgelopen moest ik naar een bedrijfsarts van het reintegratiebureau. Zij kende mij en mijn situatie helemaal niet en kwam over als een ijskonijn, het leek wel alsof het idee van ongeneeslijk ziek zijn haar weinig deed. Dus toen was ik wel bang dat het niet zou lukken. Maar opeens was het toch allemaal geregeld. Tot nu toe is dat bij bijna iedereen met uitgezaaide borstkanker die ik ken, gelukt. Bij de een iets sneller en makkelijker dan de ander, maar volgens mij is het bij niemand echt afgekeurd.

Ik zit me ook af te vragen of je niet IVA kunt aanvragen en dan nog op vrijwillige basis wat werkt? Evt op je oude werkplek? Ik dacht dat zoiets zou kunnen, weet niet of er ook echt een term voor is.

Ik heb zelf nog bijna 5 jaar doorgewerkt na mijn diagnose (uitzaaiingen dus) en daar ben ik wel heel blij mee. Maar nu ben ik ook blij dat ik geen verplichtingen meer heb en de tijd die ik heb echt aan mezelf kan besteden. Niet alleen maar aan werk en aan het ziekenhuis en alleen de weekenden voor leuke dingen...

Nou, hier heb je ws niet heel veel aan he... Maar succes in elk geval. Je mag altijd een berichtje sturen als je vragen hebt.

Offline
Berichten: 119

Bedankt voor jullie reacties. De oplossing lijkt inmiddels wat dichterbij. Op mijn reïntegratieplek is volgend jaar zeer waarschijnlijk toch een formatieplek. Ze willen me nl heel graag houden. Wat een opluchting zeg. Dat betekent dat ik in januari langs het UWV zou kunnen om me (deels) te laten (af)keuren. Toch fijn als de dingen die je zelf hebt bedacht toch mogelijk blijken.

Met dit soort dingen begin ik af en toe echt aan mezelf te twijfelen (heb ik het wel goed begrepen, heb ik geen info gemist), maar nu wordt weer eens bevestigd dat ik toch echt niet (helemaal) gek ben en er dus echt wel meer kan dan aanvankelijk gezegd. Het vraagt alleen wat meer inspanning van alle partijenwink

Offline
Berichten: 409

Och, blij voor je Kiki, fijn als optimisme en inzet beloond worden met een oplossing! yes

Offline
Berichten: 878

Wat fijn Kiki dat het toch geregeld kan worden op een voor jou prettige manier!

Offline
Berichten: 573

Ohhh, wat een gedoe, wat een stress er bij, en wat kun je je energie zoooo goed voor iets anders gebruiken.,,Maar je laatste bericht is gelukkig meer hoopvol. Hou vol, Kiki, het gaat je lukken, een voor jou passende oplossing!

De uitslag van de scan is dik in orde. De artsen zijn zeer tevreden. Wat ben ik toch blij met ze; zo lief en zo warm.

Offline
Berichten: 409

Hè Kiki, wat fijn. Allemaal goede berichten. Ik ben blij voor je hoor!
 

Offline
Berichten: 3720

Gefeliciteerd Kiki!

Offline
Berichten: 134

Fijn Kiki!

Offline
Berichten: 878

Goed nieuws - fijn zo Kiki!

Offline
Berichten: 573

Go, Kiki!!

We zijn weer een paar weken verder. Inmiddels ben ik gestart op mijn 'nieuwe' werkplek. Wat vind ik het heerlijk om daar te zijn!  Ik leef er helemaal van op. Mijn collega's zijn allemaal zo lief... Aanvankelijk was ik op de fiets gegaan, maar 15 km enkele reis (weliswaar op een e-bike) bleek toch nog even wat teveel in combinatie met het weer opstarten. Zelfs ik heb mijn grenzen laugh. Nu ik ander vervoer heb, is dat geen probleem. Ik werk nu nog 2 dagen een paar uurtjes, maar als ik 's middags vertrek, heb ik gewoon alweer zin om de volgende dag weer te gaan. Een heel goed teken lijkt me zo. Ik krijg er een bult energie van. Mijn collega's zijn alert en sturen me naar huis als ik het te gek maak. Top!

Ondertussen ga ik mijn tweede ziektejaar in en moet er ook weer van alles. Dus binnenkort eerstejaarsevaluatie en bezoek aan de arbeidsdeskundige. Ik kreeg ook alweer een brief van het UWV en van mijn werk dat mijn salaris gekort gaat worden. Maar omdat ik wel al bezig ben met reïntegratie staat daar een compensatie tegenover gelukkig. Ik lever maar 15% in i.p.v. de gangbare 30%. Ik ben zo blij met mijn werkgever. Dat mag ook wel eens gezegd worden. Want ik hoor ook hele andere verhalen om me heen.

Verder ben ik erg bezig met het onderhouden van mijn conditie. Ik probeer iedere dag minstens 15 km te fietsen en 5 km te lopen. Meestal lukt dit wel, al laat ik het wel afhangen van het weer en andere 'echte' verplichtingen. Het moet wel leuk blijven.

Deze week is weer een spannende. Gisteren weer voor de MRI geweest, daarvan krijg ik volgende week de uitslag. Alles verliep zo soepeltjes. het infuusprikken, de scan, de afspraak. Alles keurig op tijd. Het kan dus wel. Gisteren dus ook gesproken met de oncoloog. Mijn bloedbeeld was weer perfect. Ik mag stoppen/afbouwen met een aantal pillen, dus dat is heel fijn. Mijn pillendoos slinkt steeds verder. 

En nu is het nog een beetje zoeken hoe we verder gaan. Gaan we actief scannen op zoek naar afwijkingen? Ieder (half) jaar een CT? Ik ben er geen voorstander van. Het kost tijd en geeft een hoop extra spanning. Bovendien blijft het een momentopname en geeft het een soort van schijnzekerheid. Niet alles is zichtbaar. En zolang ik geen klachten heb.... ik geniet liever van het hier en nu. We laten het nog even afhangen van mijn afspraak volgende week met de neuroloog. Ik laat jullie weten wat er uit de scan is gekomen, maar ik heb hele goede hoop!!

 

 

Offline
Berichten: 878

Wat fijn weer wat uurtjes werken en dat dat helemaal goed gaat. En afbouwen met wat medicatie, ook alleen maar positief. Misschien kun je met de oncoloog bespreken dat je een afspraak maakt voor een scan als jij eraan toe bent.

Voor nu genieten van je energie - hopelijk blijft het lang stabiel.

Offline
Berichten: 86

Fijn van je te horen Kiki! En nog fijner dat het zo goed met je gaat. Ik kan me goed voorstellen dat werken jou doet opleven. Zo werkt het bij mij ook.

Ik zit met hetzelfde dilemma als jij: hoe vaak laat ik me eigenlijk controleren? Ik zit nu op 2x per jaar een botscan en een ct-scan thorax. Maar ik weet ook wel dat het schijnveiligheid is. En die stress om een controle: huizenhoog. Ik heb besloten nog één keer voor een half jaar te gaan. dan ben ik drie jaar na de diagnose. Daarna stap ik over op één keer per jaar. Maar..... spannend is het wel.

Toi, toi en geniet van de opwaartse spiraal!

Offline
Berichten: 365

Wat een fijne, positieve post, Kiki. Goed te lezen dat je het erg naar je zin hebt en blij bent bij/met je werkgever! Verder lijk je super en bewust in balans, power woman! 

Offline
Berichten: 573

Oh wat fijn, dit bericht, Kiki! Je positiviteit lees ik tussen de regels door, wat een kracht heb je hervonden om door te pakken, zeg! Fijn dat het werk ook zo lekker gaat en dat het je energie geeft! Goed hoor!!

Korte update... vandaag gesprek met de bedrijfsarts omdat ik zelf had aangegeven wel weer wat te willen doen. Ik zie mezelf namelijk nu nog helemaal niet voor de IVA gaan. Zolang het kan, wil ik nog wel actief blijven, en ik voel me momenteel erg goed. Ik heb geen klachten.

Ik heb het aanbod gekregen om op een andere, rustigere plek te reïntegreren, dus ik ben helemaal blij! Volgende week onder het genot van een kopje koffie werkinhoudelijke afspraken maken en dan de week erop weer aan de slag voor 2 of 3x per week een paar uurtjes. Heb ik echt zin in. Weer onder de mensen, andere omgeving. En op de fiets te doen, dus weer extra buitenlucht en beweging. Allemaal positief dus.

Begin oktober dan weer controle-MRI.

Offline
Berichten: 728

Wat fijn dat je binnenkort kunt reïntegreren. Ik werk nu niet meer, omdat mijn contract ophield. Maar heb 5 jaar doorgewerkt terwijl ik uitgezaaide borstkanker had. Eerst fulltime, daarna lange tijd 80% en op het laatst wel echt minder. Ben zo blij dat ik dat heb kunnen doen want het voegt wel echt wat toe aan je leven.

Veel plezier!!

Offline
Berichten: 365

Goed zo Kiki, fijn te lezen dat je zo goed de regie hebt en bewuste keuzes kan maken! 

Offline
Berichten: 365

Goed zo Kiki, fijn te lezen dat je zo goed de regie hebt en bewuste keuzes kan maken! 

Offline
Berichten: 86

Fijn van je te horen, Kiki. En nog fijner te horen dat het goed met je gaat. Ik snap zo goed dat je wilt werken. Ik ben toentertijd met 2 x 2 uren begonnen. Dat bleek al een hele klus te zijn, maar vanaf het moment dat ik over de drempel stapte, leefde ik op! Geniet er van! Liefs, Berendina

Offline
Berichten: 3720

Je werk weer hervatten, dat je dat wilt en dat er dan ook nog wordt meegewerkt! dat is toch geweldig. Heel veel succes!

Allereerst mijn complimenten voor de schitterende nieuwe site. Ik ga straks op mijn gemak even op onderzoek uit... Petje af voor iedereen die hier duidelijk veel tijd en energie in heeft gestoken.

Dan een korte update van mijn verhaal. Vorige week weer in het AVL geweest voor een nieuwe MRI. We zijn inmiddels helemaal over - de reis naar Tilburg was toch wel erg inspannend. Tot onze verrassing kijkt Tilburg nog graag over de schouder van het AVL mee, dus dat is wel een heel prettig idee.

Daarna een week wachten op de uitslag. Afgelopen maandag kregen we het verlossende woord dat alles rustig is in mijn hoofd. 3 van de 6 plekjes zijn niet meer zichtbaar. De rest is rustig. Geen groei, en mogelijk zelfs verdere krimp. Vanwege aanhoudend oedeem is het lastig meten... Ik heb de afgelopen weken weer wat last gekregen met lopen, dus heeft de neuroloog besloten dat het toch handig is om weer te starten met de dexamethason, in lage dosering. Ik sta hier helemaal achter. Moet wel goed mijn weerstand in de gaten houden zodat ik geen nieuwe blaasontsteking oploop, die evt. insulten kan triggeren. Maar nu we dat weten, zijn we er extra alert op uiteraard.

Vandaag was de kennismaking met mijn nieuwe internist. Wat een leuk mens. Nam de tijd om mijn verhaal te horen en kon ook heel goed begrijpen wat er het afgelopen half jaar allemaal de revue heeft gepasseerd, de angst voor terugkerende epilepsie en de spanningen rondom mijn 'hoofdzaken'. Mijn bloeduitslagen waren ook allemaal goed, en geen bijzonderheden bij het lichamelijk onderzoek. Ik ben dus weer voor 3 maanden door de keuring....! Yesss, dat hadden we een half jaar geleden niet kunnen denken. We gaan genieten van een heerlijke zomer.

De afgelopen weken heb ik verhalen van amazones voorbij zien komen bij wie het momenteel, om wat voor reden dan ook, wat minder gaat. Ik wens iedereen heel veel sterkte en ik hoop dat iedereen mag genieten van een rustige zomer.

 

Offline
Berichten: 878

Kiki wat een goede uitslagen. Kunnen jullie heerlijk 3 maanden van de zomer genieten. Fijn dat het klikt met de nieuwe internist. Dat is een groot goed, dat je een prettig contact hebt met de artsen en dat je je gehoord voelt.

 

Offline
Berichten: 409

Yes, Kiki! Dat is goed nieuws allemaal. Heel blij voor jou. xxx

Offline
Berichten: 3720

Oh wat heerlijk kiki, een relatief zorgeloze zomer! Enjoy, xxx

Offline
Berichten: 119

De herstart met de dexamethason heeft effect. Het lopen gaat inmiddels weer goed. Op deze manier komt een hele fijne (licht actieve) vakantie voor mij binnen handbereik

Offline
Berichten: 409

Kiki, wat een ontzettend fijn nieuws. Ik ben heel blij voor je!
 

Offline
Berichten: 878

Kiki wat heerlijk voor je, vakantie, even uitwaaieren en resetten. geniet ervan!

Pagina's