Amazone
Lid geworden op: 04/11/2015 - 19:11
Offline
Berichten: 40

Het verhaal van OrangeDaisy

Mijn verhaal

Dag chemokrullen crying.

Mijn haar is na de chemo echt heel mooi terug gekomen, best stevig en met mooie krullen. In hebt begin, toen mijn haar nog kort was, waren die krullen onhandig. Maar een paar maanden terug werd ik steeds blijer met mijn haar, maar ik realiseerde me ook dat die krullen waarschijnlijk tijdelijk zouden zijn. Twee weken geleden ofzo merkte ik al dat mijn krullen aan het uitzakken waren, ik had nog hoop dat een knipbeurt zou helpen. Maar niets was minder waar, de kapper heeft mijn laatste krullen eruit geknipt. Boehoe... zo jammer! Dag krullen...

Ach ja, het feit dat ik me hier druk over kan maken zullen we maar zien als iets goeds wink. Nu weer wennen aan mijn oude haar. 

Online
Berichten: 381

Jammer van de krullen, en tegelijkertijd ook weer fijn dat je je 'druk' mag maken over de kleine dingen!  Een leuke 'steile' coupe is ook mooi ;-)

Offline
Berichten: 657

Bij mij ging dat net zo, eerst een dikke bos krullen en iedereen maar pochen hoe leuk dat stond. Ik wist echt bij voorbaat dat het chemo-krullen waren. Inmiddels is mijn haar steiler dan ooit en stuk dunner dan voorheen. Maar ach, we doen het er maar mee. Mij hoor je niet klagen. Komt goed OrangeDaisy!

 

Offline
Berichten: 8

 

Spijtig van de krullen die je zo leuk vond!

De mijne groeiden er ook terug uit, al merk ik nog steeds hier en daar wel eens een golfje dat er vroeger niet was :0)

Blij dat het zo goed met je gaat!

Lieve groetjes Veerle

De scans laten geen afwijkingen zien laughyes. Hoofdstuk gesloten, nu weer verder met leven en de toekomst. Toch wel een geruststelling hoor. 

 

Offline
Berichten: 114

Oh heerlijk!!!! Leef ze!!

Offline
Berichten: 232

Gefeliciteerd OrangeDaisy, hele opluchting heart

Offline
Berichten: 682

Hoera!

Offline
Berichten: 82

Gefeliciteerd OrangeDaisy!

afbeelding van Illya57
Offline
Berichten: 10

Wat ontzettend fijn !

Offline
Berichten: 657

Geweldig nieuws Orange Daisy!

Online
Berichten: 381

Joepie!

Morgen dexa-scan en een skeletscan frown. Heb er een vreemd gevoel bij.

Die dexa-scan vind ik niet zo spannend, ik slik al pillen tegen botontkalking, dus hier zou niets uit moeten komen. De oncoloog wil vooral weten hoe ik ervoor sta. Nou, dan wil ik dat ook. Als er daarentegen wel iets uitkomt, ben ik denk ik de Sjaak. Maar daar ben ik niet bang voor.

Die skeletscan, daar heb ik een vervelender gevoel bij. Het gekke is dat er vrijwel geen aanleiding is om deze scan te doen. Ik moest maandag op controle en toen gaf ik aan dat voor mij nieuw is dat ik soms, tijdens rust, steken onderin mijn rug krijg. De oncoloog vroeg of ik me daar zorgen over maak. Ik zei rationeel niet, maar het speelt altijd mee. Nou dan moeten we een scan maken, puur om het daarna weer naast je neer te kunnen leggen.

Eenmaal thuis ga ik weer piekeren: waarom is ze zo makkelijk in het aanvragen van die scan? Zo'n scan is toch ook duur en belastend voor mijn lichaam? Zou dit dan toch een typische klacht zijn bij botuitzaaiingen? Waarom vroeg ze niet verder door...

We gaan er allebei dat er niets aan de hand is, maar toch... stel nou dat er toch vlekjes te zien zijn, dan wordt mijn doodvonnis getekend. 

Eigenlijk ben ik een beetje boos. Ik ging maandag naar de oncoloog met het idee erin en eruit, maar loop vervolgens de deur uit met een middagje ziekenhuis met 2 scans in het vooruitzicht. En, nog wel erger: ruim 1,5 week onzekerheid. Voor mijn gevoel ben ik weer helemaal terug bij de periode dat ik de diagnose kreeg...

Niks beter of achter me laten. Zal dit me altijd blijven achtervolgen?

Nou ja, we gaan er vanuit dat ik vrijdag over week, als ik de uitslag krijg, gerustgesteld word en dan kunnen we weer verder...

Offline
Berichten: 657

Ik kan me voorstellen dat je weer in de zenuwstand schiet. Dat gaat van zelf, je hoofd gaat malen - wat als......

Maar het is natuurlijk wle goed die onderzoeken. Ik hoop dat je die dagen voor de uitslag goed doorkomt en dat het je lukt het een beetje los te laten. En NOG meer hoop ik dat de uitslagen allemaal goed zullen zijn en dat je na afloop weer verder kunt met gewoon genieten van alles wat het leven biedt.

Offline
Berichten: 3681

Als je botten zouden zijn aangetast dan is je doodvonnis al getekend, of er nu wel of niet een scan gemaakt wordt. Ik vind het helemaal niet raar dat er een scan wordt gedaan. De arts heeft de verplichting om bij pijnklachten beter naar jou te kijken. Zo'n scan kan duidelijkheid geven. Ik vind het juist heel attent dat ze hiertoe opdracht gaf. De kans dat het niks is, is groot maar even goed is het wel fijn dat er even goed naar gekeken wordt. Dat je daarvan behoorlijk in de stress schiet begrijp ik heel goed. Sterkte met wachten!!! en op naar een goede uitslag!

Offline
Berichten: 682

Ik snap je stress, maar ik denk dat het goed is dat er gekeken wordt. Hoewel vroeger ontdekken niet altijd langere overleving betekent, is het toch wel heel goed dat er bij klachten gekeken wordt. Hopelijk blijkt dat er niets is en dan kan je het inderdaad naast je neerleggen. Het valt wel mee hoe belastend het is voor je lichaam hoor, daar zou ik me niet druk om maken.

Ik hoop dat de scan niets bijzonders laat zien!

Online
Berichten: 565

Heel dubbel idd...Maar vergeet niet dat het gewoon ook nog oké uitslag kan zijn, alleen door wat we hebben meegemaakt ben je daar minder zeker van. Ik denk dat het goed is dat je duidelijkheid krijgt. Bij goed nieuws ben je dolblij en bij slecht nieuws kan er hopelijk een gerichte (pijn) behandeling gegeven worden. Want die rugpijn is toch ook wel heel naar, lijkt me... Heel veel sterkte, even heel zwaar, dat wachten! Maar hopelijk plaats je hier binnenkort goed nieuws, dikke knuffel!! Zangeres

Gisteren droevig bericht gehad, 1 van de dames waarmee ik chemo heb gehad is al overleden :(. Zo ontzettend snel gegaan! Ik had geen contact meer met haar, maar ik ging er vanuit dat ze, net als ik, gewoon weer lekker aan het leven was. Na de operatie zag het er allemaal nog goed uit, en nu, nog geen jaar later is ze al dood... hoezo confronterend. 

Nu dus extra op mijn knietjes danken dat ik er zo goed door/uit ben gekomen. 4 april mag ik voor de 1e foto, spannend, maar we gaan uit van goed nieuws. Verder lekker genieten van het leven!

Fijne zondag! 

Offline
Berichten: 657

Dat is erg confronterend, zeker als je zo'n zware periode samen hebt doorgemaakt. Ik ervaar dat ook zo hoor. En ga me ook schuldig voelen, waarom huppel ik vrolijk rond en is een ander overleden.

Maar wij mogen genieten! Dat zijn we de overledenen eigenlijk ook verschuldigd toch?

Offline
Berichten: 82

Ach ja, droevig. Droevig en confronterend. Vooral als je niet wist dat het eigenlijk niet goed met haar ging.

Stoere Leeuw heeft wel gelijk vind ik: je mag zelf wel genieten van het leven hoor.

Natuurlijk ben je gespannen voor de uitslag van jezelf. Ik sterf ook altijd 1000 doden in de wachtkamer als ik voor de uitslag kom. Maar des te groter is de vreugde als alles goed is. Ik duim voor je!

Offline
Berichten: 4

Wat goed dat het goed gaat met jou!
Natuurlijk enorm confronterend dat je collega-patiënt overleden is... daar sta je niet bij stil he... ik toch niet echt... ik mag daar niet te veel aan denken, of ik kom zelf niet meer toe aan leven en vooruit plannen. En dat moet je, eens te meer als je jong bent.
Qua ziekteverloop hebben we geluk of pech, denk ik. Fucking oneerlijk voor wie pech heeft :s :(

Geniet maar lekker van alles wat goed gaat x  
succes met al je plannen!

Ik leef, voluit laugh. Ik verbaas me nog steeds, maar ik ben ook zo dankbaar. Het gaat echt goed met me. Soms vraag ik me af of het niet te goed gaat. Maar goed, zolang het goed gaat blijf ik leven en genieten. Ik zit weer helemaal vol plannen.

Zo gaan we zaterdag verhuizen. Al vanaf halverwege december zijn we druk in ons nieuwe huis en zaterdag gaan we dan echt over. 

En in maart start ik met een opleiding. Die opleiding wil ik al 2 jaar volgen, maar in 2015 werd het niets vanwege praktische redenen en vorig jaar gooide de kanker roet in het eten. Maar dit jaar ga ik hem doen! Joe hoe. 

En last, but zeker niet least, ik ben nog in de running voor een nieuwe baan. Vrijdag 1e gesprek gehad en ze willen me nog een keer spreken smiley. Zo gaaf, maar ook zo spannend! Het is een best lastige functie, maar ik heb er wel zin in, dus mijn duimen draaien hard.

Neem ik teveel hooi op mijn vork? Negeer ik wat me is overkomen? De tijd zal het leren. 

Woensdag mag ik weer naar de chirurg. Dat wordt de 3e 3-maandelijkse controle. Ik verwacht er niet veel van. Maar die volgende, in april... dan wordt er een mammo gemaakt, dat vind Ik wel spannend. Maar zover zijn we nog niet.

O ja, vorige week ook weer een shot lucrin gehad. Dit keer heb ik hem zelf gezet. Wauw, wat voelde ik me stoer cheeky. Volgende keer kan ik hem dus ook thuis zetten en hoef ik niet naar de huisarts. Heerlijk!

Ik realiseer me dat er veel dames meelezen met wie het minder goed gaat. Ik hoop dan ook echt dat ik niemand verdriet doe met mijn optimistische verhaal. Ik hoop juist dat mijn verhaal hoop biedt. En ik wil nogmaals benadrukken hoe dankbaar ik ben...

Offline
Berichten: 657

Orange Daisy nee hoor mij doe je echt geen verdriet. Ik ben alleen heel blij te lezen dat het goed met je gaat en dat je vol plannen zit. Houwen zo!

Offline
Berichten: 82

Geniet ervan Daisy! Geniet! Fijn voor jou!

Online
Berichten: 381

Heerlijk te lezen dat het zo goed gaat!!!

Offline
Berichten: 110

Verdriet doen? Nee joh, heerlijk om te lezen! Succes met de verhuizing, je opleiding die eindelijk gaat gebeuren en wellicht ook nog een nieuwe baan! En sterkte met de mammo.

Online
Berichten: 565

Hele fijne berichten die ik met plezier lees, hoor!

Een jaar geleden was het donderdag, donderdag 19 november 2015. De donderdag waarop ik mijn eerste chemo kreeg. Jeetje,  wat zat ik er toen anders bij zeg.

Het is nu echt een vreemde periode, telkens weer de gedachte wat er precies een jaar geleden gebeurde: de diagnose, de pet-scan, de chemo, de operatie, de bestralingen het komt er allemaal aan.

Maar goed, ik verbaas me soms hoe goed het met me gaat. Sinds deze week ben ik 100% aan het werk, ik sport weer volop, ben niet extra moe en heb weinig last van bijwerkingen. Ik heb geluk gehad en daar ben ik dankbaar voor! 

Het leven lacht me weer toe. Er gaat geen dag voorbij dat ik niet aan de kanker denk, en ik ben nog steeds bang, maar het leven is ook weer mooi. Het was een zware periode, maar eigenlijk ben ik de heel heftige dingen alweer 'vergeten,  echt, mijn herinneringen zijn zoveel milder geworden. Daar ben ik ook dankbaar voor. 

Zo, ik ga weer lekker verder met leven :)

afbeelding van Gabi37
Offline
Berichten: 6

Wat fijn om te lezen! En wat goed dat je je "oude" leventje weer hebt kunnen oppakken. Ik zit momenteel precies in het midden van mijn chemokuren. Ik kan het nu allemaal nog niet overzien... maar ik hunker naar de situatie zoals jij die omschrijft. Dat geeft moed om door te gaan!

Offline
Berichten: 657Fijn OrangeDaisy dat het zo goed met je gaat en dat je de draad zo goed hebt kunnen herpakken. Je kunt trots op jezelf zijn.

Liefs,

D.

Vandaag is een rare dag, we zouden vandaag trouwen. Ware het niet dat ik kort na het aanzoek te horen kreeg dat ik borstkanker had. We besloten de bruiloft uit te stellen, over 2 jaar gaan we trouwen: 12-10-2018. 

Vandaag had ik in die mooie jurk willen/moeten staan. Maar we hebben de juiste keuze gemaakt. Ik wilde niet tijdens de chemo jurken passen. En ik ben niet blij met het lichaam dat ik nu heb. En mentaal gaat het ook te snel. Maar o, wat had ik vandaag graag 'ja' gezegd tegen mijn vent.

Vanavond gaan we uit eten. Bij het restaurant dat waarschijnlijk gaat cateren op onze bruiloft, al weten ze dat zelf waarschijnlijk nog niet eens :). En volgend jaar, dan zeggen we niet: nu zouden we 1 jaar getrouwd zijn. Nee, dan zeggen we: Volgend jaar gaan we trouwen!

Verder gaat het net ups-and-downs. Dinsdag weer een shot lucrin gekregen. En of het daar nou door kwam of niet, woensdag was ik echt depri. Weet niet precies waarom, maar ik was verre van happy. Dat is gelukkig weer beter. Ik ga meer voor mezelf kiezen. Me niet druk maken over werk, proberen niet stil te staan wat anderen van me denken en vooral doen wat ik leuk vind.

Gisteren een grote stap gemaakt: Ik heb Facebook verwijderd! Ik besteedde daar echt te veel tijd aan en eigenlijk is het allemaal onzin. Ik ben benieuwd of ik nu veel ga missen...

Voor nu: fijn weekend allemaal!

Offline
Berichten: 657

Kan me voorstellen dat de datum van gisteren heel dubbel aanvoelt. Je zit nu in de achtbaan van genezing. Dat is wel even wat anders dan trouwen.

Jij ook heel fijn weekend en succes met kuren!

Liefs,

D.

Offline
Berichten: 110

Kan me voorstellen dat het raar moet voelen. Maar weet uit ervaring dat 12 oktober een prachtige datum is om op te trouwen! :-) en straks als de energie weer wat meer terug is je op een rustig tempo gaan voorbereiden op die mooie dag! Heel veel plezier alvast daarmee. 

Voor jezelf kiezen is altijd goed helemaal in deze tijd! Sterkte!

 

Online
Berichten: 565

Hee, hoi Orange Daisy. Dat is zeker even slikken..Het leven loopt anders dan je gepland had..." Life is what happens when youre busy making other plans..." zong John Lennon ooit, moet er nog vaak aan denken en nu weer.

Gelukkig heb je iets om naar uit te kijken nu en die Lucrin, daar kun je zéker erg depri van raken. Facebook verwijderen scheelt een enorme berg aan tijd ( en onzin), helemaal goed, alleen maar voor quality time gaan eigenlijk nu!!

Liefs, Zangeres..

Alweer een maand verder. Uiteindelijk hebben we toch een huis gekocht! Nog wel onder voorbehoud van financiering, maar aangezien de orv al is afgesloten verwacht ik geen grote problemen. Dus als alles goed gaat, kunnen we 15 december ons droomhuis betreden. Daar ben ik zooo blij mee!

Een ander ding waar ik heel blij mee ben, is dat we de bruiloft weer aan het plannen zijn, zo leuk! Ik voel me eigenlijk weer de oude. Maandag is mijn vakantie voorbij en ga ik weer aan het werk. De kanker verdwijnt meer en meer naar de achtergrond.

Tot ik net een appje krijg van een oud-collega. Zij heeft in 2011 borstkanker gehad en nu zijn er uitzaaiingen in de lymfen ontdekt. Ze heeft alweer een okselklierdissectie ondergaan en vrijdag krijgt ze de uitslag. Ik hoop zo dat de nabehandeling mee gaat vallen... maar goed dit laat maar weer zien dat je nooit van de kanker af bent. Wat een rotziekte zeg...crying

Offline
Berichten: 657

Wat heerlijk dat jullie een huis hebben gekocht en dat jullie weer plannen maken voor de bruiloft.

Zulke berichten van je vriendin ja dat is schrikken. Maar laat dat niet jouw geluk in de weg staan. Jij bent jij.

Geniet van de plannen.

Liefs,

D.

Offline
Berichten: 110

Heerlijke plannen! Geniet ervan!

Nare verhalen zullen altijd blijven komen en gaan helaas en ons altijd weer even laten beven...

Online
Berichten: 565

Wel gefeliciteerd met jullie huis en huwelijk! Weer aan het werk, je de oude voelen, wat een machtig gevoel moet dat zijn! Maar wat een domper. Dat iemand uit je directe omgeving zulk nieuws te horen heeft gekregen, ja...dan denk je toch, houdt het nooit op. Maar een rotziekte, ja dat is het absoluut!!

Liefs

Vandaag bericht gehad van icz, ik word er verdrietig van. Ik ben geaccepteerd voor een orv, maar wel tegen een heel hoge premie: €290,31 per maand voor de eerst 9 jaar, daarna €12,45 per maand (nog 21 jaar). Dit gaat om zo veel geld... dat wordt echt even een nachtje erover slapen en goed overleggen met mijn vriend.

Ik baal crying.

Na een half / driekwart jaar niet aan een toekomst durven denken, doe ik nu niet anders. We hebben besloten dat we willen verhuizen, zo snel mogelijk.

Het liefst willen we kopen en daar zit de crux. Ik verdien het meest en we hebben mijn salaris keihard nodig om een hypotheek te krijgen en om een beetje een fatsoenlijk huis te kopen. Maar ja, dat betekent ook dat ik een overlijdensrisicoverzekering (orv) moet afsluiten. En in dat proces zitten we nu. Gezondheidsverklaring invullen, de oncoloog om  aanvullende informatie vragen en dan vooral hopen... hopen dat ik word geaccepteerd en hopen dat de premie niet te hoog wordt. 

Het doet me best wel wat. Ik ben eigenlijk zo boos dat die K-Kanker alles zoveel moeilijker maakt. Met mijn inkomen zouden we zo een mooi huis kunnen kopen, maar door die K-Kanker is het niet meer zo eenvoudig. En als we nou een jaar terug niet zo voorzichtig wat betreft geld waren geweest en gewoon toen al iets hadden gekocht, was er geen probleem geweest... En dat vind ik zo gemeen!

Maar wat kan ik nu anders doen dan hopen en afwachten? Niets... Dus ik probeer maar te berusten in de wetenschap dat als kopen niet lukt, we ook gelukkig zullen worden in een huurhuis...

Offline
Berichten: 4217

OrangeDaisy, even weinig tijd, maar zorg dat je eerste recht van inzage van het advies mbt je ORV-aanvraag krijgt. Zodat je die aanvraag bij een negatief advies kunt intrekken. Als je aanvraag geweigerd wordt (en helaas, die kans is groot), dan wil je niet voortaan 'ja' moeten antwoorden op de vraag of je ooit een verzekering geweigerd is. Door dat eerste recht op inzage en het voorbehoud de aanvraag dan nog evt te kunnen intrekken bescherm je jezelf hiertegen. 

(Maar ik hoop toch dat het lukt, of dat je een hypotheek vindt die géén ORV verplicht stelt)

Offline
Berichten: 114

Goeie tip van Bergamot! Om het zure in elk geval iets minder zuur te maken. 

Ik wens jullie een fijne zomer!

Groet, Anne

Offline
Berichten: 40

Hoi Bergamot, ik zorg er zeker voor dat ik eerst het advies krijg. Ik heb namelijk de hulp van icz (intermediair chronisch zieken) ingeschakeld. Hun werkwijze is erop gericht dat er geen afwijzing komt. Ik hoop echt dat ze kunnen toveren...

Mijn oncoloog was echt makkelijk. Gisteren om aanvullende informatie gevraagd en gewoon vandaag al gekregen! Nu ligt alle informatie bij icz en binnen een week krijg ik nu uitsluitsel. Het wachten hierop lijkt net zo erg als het wachten op de uitslag van een scan oid. Geduld is een schone zaak.

afbeelding van patris
Offline
Berichten: 17

Spannend spannend spannend, tijd om vooruit te gaan en niet weer teruggetrokken te worden door de kanker.

Online
Berichten: 565

Hoop dat het lukt, OrangeDaisy!

Offline
Berichten: 657

Ik hoop dat het jullie lukt OrangeDaisy om een leuk huis te kopen! En dat het regelen van het financiële gedeelte soepel mag verlopen.

Pagina's