Lid geworden op: 26/03/2017 - 23:13
Offline
Berichten: 1

Het verhaal van Sammygirl

Mijn verhaal

hoi hoi

Mijn naam is Samantha en ik ben 28 jaar oud. Een paar jaar geleden dropte mijn vader de bom, hij is drager van brca2. Ik heb na lang nadenken, de voors en tegens te hebben overwogen en het plotselinge overlijden van mijn schoonmoeder (3 weken van diagnose tot overlijden aan nierkanker) de stap genomen om mijzelf te laten testen. Vandaag de uitslag gehad, ik ben ook drager van het brca2. Vanuit de klinisch genetica nu doorgestuurd naar de mammapoli. Ik sta nu nog aan het begin maar merk al wat voor impact alles heeft, hoe lastig de beslissingen zijn. Gelukkig heb ik een partner en familie die me hier door dik en dun in steunen. 

Offline
Berichten: 59

Dag Samantha, welkom hier. Wat fijn dat je partner en familie je zo goed steunen, je hebt ze ook nodig in het traject wat gaat komen. Wat je ook maar gaat beslissen. Laat je goed voorlichten en stel alle vragen die je hebt. Heel veel sterkte de komende tijd!

Offline
Berichten: 159

Dat is zeker ewn lastig traject met alle keuzes die je moet maken! Ik ben nog in afwachting van de uitslag van het genetisch onderzoek. De kans op de genmutatie ligt tussen de 5 en 10 % maar toch is het spannend. Juist om alle moeilijke keuzes die dan komen gaan. Heel veel sterkte in deze moeilijke tijd!