Amazone
Lid geworden op: 01/05/2017 - 18:41
Offline
Berichten: 0

Het verhaal van Jony

Mijn verhaal

6 maart 2017, s'avonds zittend op de bank. Net terug van een paar fijne dagen Euro Disney met Bart en de kids. Want wat hadden we het nodig om even bij te tanken. Ik voel een hard schijfje onder in mijn borst, ik voel en vergelijk met mijn andere borst, iei dacht ik t zal wel niets zijn maar ik blijf eraan voelen. Ik bespreek het met Bart en hij zegt, ga morgen maar naar de dokter. Ik zeg; och t zal wel niets zijn maar kan het ook niet helemaal los laten. De volgende ochtend zat ik bij de huisarts. Hij vraagt hoe het met me gaat...ik vertel over de zorgen die we hebben over Cas en Tess en dat ik nu dus mijn borst wil laten controleren omdat ik schrik heb dat het toch niet goed is. Papa heeft half januari te horen gekregen dat hij uitgezaaide slokdarmkanker heeft, dus het komt erg dichtbij. Dan wrijft de dokter zijn handen warm, het blijft vreemd dat een andere man aan je borst zit, maar het is voor een goed doel. De huisarts denkt dat het een opgezette klier is maar geeft aan dat ik voor de zekerheid een mammografie mag laten maken om me gerust te stellen. Dat vind ik fijn. Met een gerust gevoel ga ik naar huis en maak een afspraak. Wat fijn, ik kan dezelfde ochtend nog terecht. Omdat Tess op dinsdagochtend niet naar school ging liet ik Bart samen met Tess op de gang wachten. Ik wist dat het een vervelend onderzoek zou zijn, maar dat zou me wel lukken. Maar na de mammografie moest ik ook nog een echo. De vpk wist me gerust te stellen en zei dat doen we altijd als er iets te voelen is. Oké dacht ik en ging op het bed liggen voor de echo. De radioloog keek en zei zorgelijk dat hij iets had gevonden wat er niet thuis hoorde maar dat we door een biopt af te nemen pas konden bepalen wat het was. Er volgde 3 hele vervelende biopt prikken, ik dacht dat ik door de grond ging van de pijn. Ik lag te rillen als n rietje van de spanning. En Bart zat maar te wachten met Tess op de gang. De vpk heeft hen naar binnen gehaald toen het klaar was en ik moest naar de mamma- poli om een afspraak te maken. Ik zei nog dat de huisarts had gezegd dat ik de uitslag via hem te horen zou krijgen maar de radioloog gaf aan dat het beter was dat ik daar een afspraak kreeg. Ik naar de mamma-poli en werd opgevangen door de mammacare- vpk. Zij vroeg me hoe het met me ging, ik zei; ik kwam hier om me gerust te stellen maar ik ga ongerust naar huis toe. Dat begreep ze wel maar ook zei kon me voor dat moment niet gerust stellen. Ze vroeg me of ik nog een kinderwens had....en ik dacht wat heeft dat er nou mee te maken. Nu weet ik waarom.
Er volgden spannende dagen vrijdags zou ik de uitslag krijgen. Terwijl papa met zijn 2e chemo kuur bezig was kreeg ik te horen dat het schijfje wat ik voelde, borstkanker was. Er zouden meerdere onderzoeken volgen maar te beginnen met een mri. Omdat er naast het schijfje onderin mijn borst ook nog wat bovenin mijn borst te zien was.

Offline
Berichten: 959

Jony wat een schrik. Je zit nu aan het begin, een onzekere periode met veel ziekenhuisbezoeken en onderzoeken. Ik wens jou en je gezin veel sterkte met straks de gehele behandeling.

Probeer het steeds per stukje en beetje te zien. Probeer niet tegen een onneembare berg aan te hikken. Maar hapklare brokjes zeg maar. Het lijkt lang en veel, maar geloof me, ook hier komt een eind aan.

En we gaan uiteraard voor een goede afloop uiteindelijk!

Offline
Berichten: 573

Jeetje, Jony...Wat een klap zeg...En nu wachten op de mri en andere uitslagen. Dit is een moeilijke periode met veel onzekerheid en angst. Toch klopt het wat Stoere leeuw ook zegt, om stapje voor stapje de fases door te gaan. Fijn dat je je hebt aangemeld, Jony. Hopelijk vind je hier de nodige info en steun. Heel veel sterkte met alles!

Lieve groetjes, Zangeres