Amazone
Lid geworden op: 08/05/2017 - 21:37
Offline
Berichten: 4

Het verhaal van Skaai

Mijn verhaal

Zo goed als het langzaamaan met de familie ging (ik ga als een tierelier, pa en ma meer rust en eindelijk op vakantie, zus en zwager die elkaar weer hervonden, neef van 8 die eindelijk goed gaat met zwemmen) zo hard zijn we gisteren neergeslagen

Mijn neefje van 3,5 is gisteren in de sloot voor zijn huis gefietst en verdronken. Ik ben kapot, gebroken en intens verdrietig. Vrijdag kreeg mijn zus nog een brief van school, dat hij in groep 1 dezelfde juf krijgt als zijn grote broer. En hij poepte sinds deze week ook zelfstandig, iedereen was helemaal blij. Kleine en grote mijlpalen die we nooit meer met hem gaan meemaken. Ik ben gisteren wel drie keer naar hem wezen kijken. Zijn kleine steeds kouder wordende lijfje, zijn Paw Patrol shirtje verknipt aan de kant, bleke snoetje, blauwe oogleden, slangen uit zijn neusje en mondje, bloed naast zijn lipjes. Ik wilde hem oppakken en knuffelen, stevig vasthouden, meenemen en nooit meer los laten.

Ik kon hem alleen zoenen en aaien. Mijn kleine grote, brutale maar intens lieve vriendje, het leven lachte je toe maar het mocht niet zo zijn. 

Offline
Berichten: 93

Och mijn god, wat verschrikkelijk en wat verdrietig! Ik heb er gewoon geen woorden voor. Wat een zwaar verlies voor jullie allen en helemaal voor je zus en zwager. Ik wens jou en je naasten heel veel kracht en sterkteheart

Liefs Billeke

Offline
Berichten: 142

Verschrikkelijk. Gecondoleerd. Heel veel sterkte.

Online
Berichten: 163

Wat een vreselijk nieuws! Zo'n jong kindje! 

Gecondoleerd met dit verlies! Heel veel sterkte!

Offline
Berichten: 76

Verschrikkelijk. Wat een vreselijk bericht. Heel erg veel sterkte voor jou en je familie. 

Offline
Berichten: 32

Wat een verschrikkelijk bericht! Geen woorden voor!zo'n klein mannetje. Heel veel sterkte voor jou en je familie!

 

Liefs dummy

Offline
Berichten: 366

Wat een afschuwelijk verschrikkelijk bericht. Heel veel sterkte voor jou en jouw familie, geen verdere woorden voor. crying

Offline
Berichten: 147

Skaai, ik weet gewoon niet wat ik moet zeggen.... de tranen staan in mijn ogen. Wat een afschuwelijk bericht. Heel veel sterkte!

Offline
Berichten: 3814

Afgrijselijk erg. Lieve Skaai, wat een dreun is er in jouw familie uitgedeeld. Heel veel sterkte voor jou en je naasten.

Offline
Berichten: 38

Wat kan een mens zeggen? Dit is te erg voor woorden. Gecondoleerd en heel veel kracht toegewenst.

Offline
Berichten: 432

Lieve Skaai, wat verschrikkelijk, wat verschrikkelijk. In mijn hart omarm ik jullie allen. heart

Offline
Berichten: 86

Verschrikkelijk wat een leed! Gecondoleerd!

Offline
Berichten: 54

Verschrikkelijk, ik hoorde het gisteren op het nieuws. Dat vond ik al erg, laat staan dat het je directe familie is.... ik wens jullie heel veel sterkte en kracht om dit verlies een plekje te geven.

Offline
Berichten: 4

Dankjullie wel. Vandaag kwam het rouwkaartje met de post en ondanks dat ik heb bijgedragen aan het ontwerp greep het me weer heel erg bij de strot. Er klopt niks van, zo'n jochie van 3,5 hoort rond te banjeren.

Ik heb hem eergisteren nog in het mortuarium gezien  hij lag er heel mooi bij met zijn nieuwe Crocs die hij net nieuw had gehad van mij. Ik heb een knuffel in zijn handje gelegd die ik eerder had gekocht voor bij hem in bed op de camping. 

Morgen met zijn andere tante om tafel, we willen allebei wat zeggen op de uitvaart zaterdag. En binnenkort een mooie tattoo laten zetten ter nagedachtenis van mijn kleine kabouter heart

Offline
Berichten: 114

Ik heb geen woorden om je te troosten, wat een onvoorstelbaar verlies.....

Stop al je liefde voor hem -die we hier voelen in jouw schrijven- in je laatste woorden aan en voor hem. Heel veel sterkte, armen om jou en je familie heen

Hoihoi!

De MRI toonde aan dat de uitzaaiingen beter zichtbaar zijn, ze zijn afgebakend. Wat volgens mijn arts een goed teken is. De dames met botuitzaaiingen zullen dit wel weten, maar uitzaaiingen blijf je altijd als litteken zien. Ook als ze kleiner of weg zijn. Mijn 'plekjes' lichten meer op wat op botherstel kan wijzen!

In elk geval groen licht van de oncoloog dat ik met de fysiotherapeut aan de slag kan. Vorige week op de fiets (op de fiets! Ja! Ik heb na tig jaar een fiets gekocht om mijn luie kont minder lui te maken) naar de fysiotherapeute gegaan, wat lichte krachtoefeningen gedaan. Helaas is zij 2 keer per week aanwezig op die sportschool voor begeleid trainen (en ook slechts 2 uur) en aangezien ik dus meer ga werken kan ik dus niet vaak die kant op. Ik heb mijzelf voorgenomen dan hier in de buurt een sportschool te zoeken om daar zelf aan de slag de gaan met de krachttraining, en bij de fysio elke anderhalf tot 2 weken langs ga om samen met haar te checken hoe het gaat en dan eventueel wat ga opbouwen. Ik zie geen andere optie, want ik wil kei graag werken.

Verder gaat het lekker, op Schiphol wel wat last van de warmte (zweten als een otter) maar daar hebben meerdere collega's last van. Ik ben er alleen een beetje zompig van haha.

Fijn weekend!

Offline
Berichten: 1020

Skaai wat een positief bericht - heel blij dat te lezen. Heerlijk dat je weer zoveel kunt ondernemen. Ik ben bijna 5 jaar na diagnose en zweet nog steeds veel meer dan voorheen. Maar ach als dat het ergst is.

Ga zo door Skaai - ik hoop dat het goed lukt met werken en sporten en beide langzaam opbouwen. Zo neem het leven langzaam maar zeker weer normale vorm aan.

Online
Berichten: 163

Jeetje Skaai, dus best goed nieuws! Hopelijk mag dat nog heeeeel lang zo blijven!

Fijn ook dat je zo geniet van het werken! Dat sporten heeft mij echt giga geholpen! Ik hoop dat het jou hetzelfde geeft!

Offline
Berichten: 3814

Zo, dat klinkt echt heel goed. Lekker zo doorgaan Skaai!

 

Offline
Berichten: 76

Positieve berichten Skaai! En goed bezig op de fiets! Ik sport ook nog steeds twee keer per week met de fysio en heb gelukkig een werkgever die dat mogelijk maakt. Ik doe wat meer thuis en maak op andere momenten wat meer uren, zodat ik die twee ochtenden kan blijven sporten. Ik begin dan om 10.30 in plaats van 8.30. Omdat ik 36 uur over 5 dagen kan verdelen is dat voor mij goed te doen. Ik hoop dat jij het ook kan combineren. Werken en sporten is best pittig, maar het geeft ook weer energie. Succes!

Offline
Berichten: 432

Yo Skaai, wat een goed nieuws, tekenen van botherstel! En wat fijn dat je aan de slag kan met de fysio. Ik geniet daar zelf zo van, dus blij voor jou dat je dat mag/kan doen. En aan het werk, hè, allemaal fijn. Zet 'm op liefie!

Offline
Berichten: 8

Dat klinkt goed zeg. Top!

Veel succes met je fysio, you go girl!

x

Hoi hoi!

 

Even een update : het gaat gewoon goed hier!

 

Vandaag controle, tumormarkers zijn nog steeds dalende en ik voel me steeds beter. Werk er een dagdeel bij, vanaf volgende week een uurtje erbij en dan lekker uitbouwen. Binnenkort een MRI van de rug om te kijken of daar verbetering in zit sinds oktober. Wil met een oncologisch fysiotherapeut aan de slag maar wel met wat meer wijsheid smiley

Mexico was fantastich! Wat een prachtig land is dat zeg. We hebben 2 heerlijke weken gehad. Ben nu alweer met de volgende vakantie bezig, gaat toch wel Florida worden!

Ik hou mijzelf goed bezig, heb een cursus gevolgd om wimperextensions te zetten! Priegelwerkje maar gewoon veel oefenen, dan gaat het steeds beter!

Op naar het mooie weer heart

Online
Berichten: 163

Super dat het zo goed gaat! Hopelijk hou je dat nog heeeeel lang vast en kun je nog genoeg mooie reizen maken!

Offline
Berichten: 76

Wat fijn voor je Skaai! En het mooie weer komt er gelukkig snel aan!

Offline
Berichten: 432

Hee Skaai!

Goed je weer te zien. En nog beter te horen dat het goed gaat.

Dikke kus!

Offline
Berichten: 3814

Hoi Skaai, dat klinkt echt supergoed, fijn!

Offline
Berichten: 366

Wat een heerlijke update! 

Offline
Berichten: 4

Dankjulliewel heart

Hallo allemaal!

Nee ik ga hier de Luizenmoeder niet citeren, hoewel ik het een geweldige serie vind! wink

Hier loopt het eigenlijk allemaal steeds meer op rolletjes. Vorige week een echo van mijn borst gehad en bloed geprikt, gisteren met de uitslag gehoord dat mijn bloedwaarden prachtig zijn, de tumormarkers weer flink zijn gedaald (van 135 naar 85) én de tumor in mijn borst is niet te vinden! Dat alles bij elkaar was reden om met mijn ouders ons favoriete Griekse restaurant te vereren met een bezoekje smiley

De afgelopen weken ben ik weer voorzichtig aan mijn reïntegratie op Schiphol begonnen en ik vind het heerlijk om er weer in uniform meer rond te lopen.  Kom maar op met die passagiers!

Omdat ik mij zo goed voel ben ik ook voorzichtig mijn pammetjes en slaap medicatie aan het afbouwen. Dat gaat tot nu toe goed, ik wil graag van die 2 af want die helpen me vooral met de nacht en ik heb het idee dat ik er nu geen baat meer bij heb. In het begin sliep ik klokje rond, maar nu het leven weer wat op de rit is en ik me vooral weer normaal ga voelen heb ik geen 12 uur slaap meer nodig laugh.

En volgende maand naar Mexico toe met mijn lief, dus er ligt voorlopig veel moois op ons te wachten. heart

Offline
Berichten: 432

Oh, wat fijn allemaal Skaai. Heel blij voor jou met al dit goede nieuws. heart

Offline
Berichten: 3814

oh Skaai, wat een geweldig nieuws! hartelijk gefeliciteerd!

Offline
Berichten: 1020

Wat heerlijk om te lezen - allemaal positieve berichten!

Offline
Berichten: 366

Allemaal goed nieuws, heel veel succes met reintegreren en alvast veel voorpret gewenst voor jullie Mexicaans avontuur! 

Deze decembermaand is tot nu toe een hele mooie! Kerst was fijn, met familie en vrienden gevierd, nog meer etentjes met goede vrienden en vriendinnen, doe mij nog zo'n maand heart

En als klap op de spreekwoordelijke vuurpijl heb ik gisteren een tattoo laten zetten. Ben er erg blij mee, eigen ontwerp is mooi geplaatst. Foto staat onderaan (als het lukt wink)

Vanavond vier ik de jaarwisseling met mijn vriend en zijn moeder en ooms en tantes (op zijn moeder na heb ik die in 2 jaar tijd nog nooit gezien) dus daar heb ik wel zin in. De champagne ligt koud!

Jullie een fijne jaarwisseling en de beste wensen, ik ga er voor mij persoonlijk van uit dat 2018 een mooi jaar gaat worden!

 

 

Offline
Berichten: 1020

Wat heerlijk om te lezen dat je december maand zo goed voor je is. Prachtig vertroeteld en verwend en zo hoort het ook. Je hebt heel wat voor je kiezen gehad. mooie subtiele tattoo. Eenvoudig maar veel betekenend.

Geniet ook van oudjaar ik hoop dat het heel gezellig wordt met de ooms en tantes. En ik wens je een supergoed 2018!

Offline
Berichten: 3814

Mooi Skaai!

Offline
Berichten: 517

Wauw, mooie tattoo. Zo puur!

Offline
Berichten: 4

Dankjulliewel! Gelukkig Nieuwjaar dames laugh

Offline
Berichten: 366

Dat 2018 jou maar veel mooi nieuws en mooie momenten mag brengen, Skaai! En supermooi jouw tattooheart

Vandaag controle bij de oncoloog, en mijn bloedwaarden zijn heel mooi (hb is heel goed hersteld na de transfusie) en mijn tumormarkers zijn gehalveerd in vergelijking met eind oktober! Dit is in elk geval al het resultaat na 6 weken hormoontherapie en ik hoop dat de daling nog even doorzet. Fijn nieuws! Meteen met moeders de stad in gedoken om wat te shoppen!

Nu met 7 tot 8 weken weer controle. Ik wilde ook nog graag een echo van de borst en die maken we over 7 weken. Ik heb weinig last van nare bijwerkingen (wat last van mijn nek/schouders soms, en onregelmatige stoelgang maar dat kan wel kloppen met alle andere pillen die ik slik cheeky)

Voor nu dus even lekker rust mbt ziekenhuisbezoek! Deze week weer mijn neus laten zien op het werk en dat langzaamaan een beetje uitbreiden. Woensdag dagje Duitsland met mijn ouders, morgenavond lekker kneuterig kerststukjes maken met een aantal collega's. De maand wordt steeds mooier heart.

Ik weet dat er een aantal Amazones zijn die nu in een rot situatie zitten mbt gezondheid, maar ik hoop dat jullie toch een beetje van de sneeuw kunnen genieten. Fijne dagen allen smiley

 

Offline
Berichten: 1020

Fijn dat je bloedwaardes zoveel beter zijn. En mooi dat de bijwerkingen je alles meevallen. Lekker even 2 maandjes ziekenhuis-rust!

Geniet morgen van je dagje Duitsland!

Offline
Berichten: 432

Skaai, dat is toch weer een goed nieuws show daar bij jou, hè wat fijn. Ik hoop met jou dat de Tamoxifen nog meer goed werk voor je gaat doen. En weer voorzichtige stapjes richting werk, wauw. Veel plezier lieve Skaai bij onze oosterburen en vanavond op je creatief-met-kerst-bijeenkomst smiley.

Offline
Berichten: 366

Erg fijn om zo’n positieve update van jou te lezen, Skaai. Een mooie maand wens ik jou!

Offline
Berichten: 3814

Halvering van je markers? dat is echt wel top zeg!

Met mij gaat het momenteel best goed. Op af en toe wat spierpijn en vermoeide rug na ga ik eigenlijk als een tierelier! Mijn psych bezoekjes en de daarbij ondersteunende pillen doen hun werk zo goed, dat ik vorige week een halve dag op het werk training heb gevolgd. Dat voelde zo goed! Fijn om weer onder collega's te zijn, en zaterdag ook even op de koffie weer geweest. HR laat me heel vrij hierin, dus morgen ga ik een dag training volgen (opfriscursus). Half december met de bedrijfsarts en plannetje opzetten. 

Ik lig alleen nog maar in bed om te slapen, ga de deur lekker uit, wandel zo nu en dan, ben lekker Sint cadeaus aan het inslaan en heb online jurkjes besteld voor ons personeelsfeest volgende maand. Normale situaties, het voelt goed. 

Halverwege december wel even controle om te kijken wat die Tamoxifen allemaal doet met die uitzaaiingen. Ik krijg 20mg (standaard denk ik) maar er bestaat ook 40mg. Eens vragen waarom ik 20mg krijg. Mijn gevoel zegt 'geef me die 40mg maar om die lijers te onderdrukken!' maar dit kan natuurlijk een voor mij logische denkwijze zijn, maar misschien wel verkeerd. Ik kom er met 2 weken achter!

Zometeen naar de kapper voor het eerst in dik een jaar, mijn haar is wat dunner dus ik kan wel een knipbeurtje gebruiken yes.

Offline
Berichten: 86

Fijn Skaai! Goede berichten! Geniet ervan!

Offline
Berichten: 93

Super Skaai! Wat kun je dan genieten van zaken die voor de diagnose zo vanzelfsprekend waren hè. Lekker even weer onder collega's en wat fijn dat je zo vrij gelaten wordt.

Geniet lekker van de kapper, jurkjes passen, het personeelsfeest en sinterklaasheart

 

Offline
Berichten: 432

Yeej Skaai, music to my ears, deze berichten. laughlaughlaugh

Offline
Berichten: 366

Goed te lezen dat je weer mag genieten van de ‘normale dingetjes’, Skaai!

Offline
Berichten: 366

Goed te lezen dat je weer mag genieten van de ‘normale dingetjes’, Skaai!

Offline
Berichten: 1020

Wat fijn Skaai dat je zo lekker gaat en kunt genieten van wat je allemaal kunt!

Offline
Berichten: 3814

Zo, dat leest goed zeg! Volgens mij heeft onderzoek aangetoond dat 40 mg niet beter werkt dan 20 mg.

Vandaag scan uitslag gehad, wat hebben die 4 rondes Carboplatine nou gedaan? Gelukkig voor nu een hoop; de levertumoren zijn niet meer waar te nemen op de ct scan! Mijn botten zijn stabiel, maar de levertumoren zijn gelukkig zo gekrompen dat de radioloog ze niet meer zag. Ze kunnen er nog zijn (klein) maar ik hoop dat de hormoontherapie (vorige week mee begonnen) de botuitzaaiingen dat nog een schop gaat geven.

Na maanden stress geeft dit voor nu hopelijk rust, vooral tussen mijn oren. Anderhalve week geleden ben ik nog even in het ziekenhuis geweest voor een bloedtransfusie, ik had door 16x chemo bloedarmoede. Gelukkig na 2 zakjes bloed en rust heeft zich dat goed hersteld. Maar niet goed genoeg voor nog 2x chemo. We kijken het nu 6 weken aan met de Tamoxifen. Krijg binnenkort thuis de botversterker door iemand geïnjecteerd en vorige week heb ik een Lucrin shot gehad. Dat was daarna wel even heftig, nogmaals een bevestiging dat kinderen geen optie meer zijn.

Ik ben nog patiënt bij mijn oude ziekenhuis, in overleg met AVL een andere oncoloog als dokter nu en dat geeft wel even rust, het is een fijne vrouw. Heb ook eindelijk wat geestelijke bijstand en dat wordt ondersteund door medicatie. Ik ben gelukkig niet meer zo neerslachtig als 2 maanden geleden, vandaag weer voor het eerst in 4 maanden uit eten geweest en ik smeer weer mascara en teken mijn wenkbrauwen bij. 

En sinds een week hebben we er een kat bij. De campingpoes die al maanden zonder baasje rondliep en bij ons aandacht, eten en knuffels kreeg is nu ons huisgenootje. Ze moet nog even aan mijn kater wennen (die vind het wel interessant) maar het gaat steeds beter. Het is echt een schatje en een welkome afleiding.

Het veganistische eetpatroon staat even op een laag pitje. Met een hoop blabla dacht ik dat wel even te doen, tijdens chemo. Nou niet dus. Ik heb het een maand de kans gegeven en bedacht me dat ik op krachten moet blijven. Ik wil het nu ik langzaamaan ga bijtrekken van de chemo en me weer lekkerder ga voelen, het later nog een kans geven. Maar stapje voor stapje, ik moet niet zo streng zijn voor mezelf :).

 

Offline
Berichten: 1020

Wat een positief bericht Skaai - fijn dat te lezen. Mooi dat de chemo goed werk heeft gedaan. 

Nee inderdaad niet te streng zijn voor jezelf, lief zijn voor jezelf. Fijn dat je ook hulp hebt voor het stukje tussen de oren zeg maar. Lijf en geest werken nauw samen. Je klinkt zoveel positiever dan in het begin. Heel mooi.

Ben trots op je - ga zo door. Hopelijk blijft alles heel lang stabiel en voel je je lichamelijk steeds wat beter.

Lief dat jullie je ontfermen over de campingpoes. Ik hoop dat de katten het prima gaan doen samen. Ik heb er nu 9. Twee stuks van mijn overleden vriendin erbij. Was een heftig jaartje ook op kattengebied. Maar we komen er wel.

Offline
Berichten: 93

Dat is positief Skaai! Hoop dat je ook een beetje rust in je hoofd krijgt, maar dat valt niet mee als je lichaam zo'n opdonder heeft gekregen. Veganistisch eetpatroon vergt idd. wel enige verdieping en is niet iets wat je zomaar even oppakt. Heb je ook het Vlaamse onderzoek gelezen dat een suikervrij/arm dieet heel goed is voor kankerpatiënten? ( voor iedereen denk ik eigenlijk zelf). Dat is iets wat veel gemakkelijker is toe te passen. 

Wat leuk dat je een nieuwe aanwinst hebt en dan neem ik aan dat het de poes is die nu op jouw avatar staat? Wat een schatjeheart Wat kunnen ze toch heerlijk troostend werken. Een van onze katten week ook echt niet van mijn zijde ten tijde van mijn chemo's.

Wens je een stijgende lijn toe en geniet nu maar van leuke dingen, want dat heb je wel verdiend!

 

Offline
Berichten: 3814

Wat geweldig dat de chemo zó goed zijn werk heeft gedaan. Dat geeft echt rust he? Heerlijk! en dan zo'n huisgenoot erbij. Supergezellig en inderdaad een heel fijne afleiding. Geen kindjes: is natuurlijk het allermoeilijkste. Maar hopelijk vinden jullie samen door je weg in. Liefs, ellenk

Offline
Berichten: 769

Wat mooi dat de chemo zo goed heeft gewerkt!! Wat gezellig dat jullie er een huisgenoot bij hebben. Nu rustig aan met de Tamoxifen. 

Offline
Berichten: 366

Supergoed nieuws dat de Carboplatin zo succesvol is, Skaai. En goed te lezen dat je je ook geestelijk weer sterker voelt. Dat de Tamoxifen ook maar een paar goede klappen mag uitdelen. Mooi dat die mooie harige huisgenoot bij jullie een warme plek gevonden heeft! X

Offline
Berichten: 432

Lieve Skaai, mijn hart maakte een sprongetje toen ik je bericht las. Wat een goed nieuws nadat de vorige ronde zo weinig had opgeleverd. Ik ben erg blij, je kon wel een opsteker gebruiken. Hopelijk doet de tamoxifen een nieuwe duit in het zakje.

Goed te horen ook dat je lekkerder in je vel steekt en dat je daar hulp bij krijgt die blijkbaar helpt! Haha, mascara is voor mij ook een graadmeter. Als ik die ga gebruiken, nou, dan gaat het echt goed met me wink.

En wat een schatje van een poezebeest. HIj ziet er erg gelukkig uit! Prachtig toch.

Offline
Berichten: 4

Bedankt voor jullie lieve berichtjes! 

Billeke ik heb dat onderzoek niet gelezen, nou eet ik al weinig tot geen suikers maar ik kan er altijd meer over lezen. Staat het ergens online dat je weet?

De kat op de foto is toevallig niet de nieuwe poes, maar die op de foto is ook heel lief hoor! 

Dit is de nieuwe poes ;-)

Offline
Berichten: 93

Hey de foto van de nieuwe poes is niet te zien. Heb geprobeerd om de link naar het onderzoek te plaatsen, maar dat lukte niet. Ik heb mijn zoon het laten proberen, maar dat lukte ook niet.

Het stond als volgt vermeld. Onderzoek tumor groeit door suiker. Het is een Vlaams onderzoek en het stond in de Telegraaf.

Offline
Berichten: 432

Hey de foto van de nieuwe poes is niet te zien.

Wat is dat toch met die plaatjes? Ik zie hem namelijk wel! Hij is heel knap, grijs met een wit kinnetje en witte teentjes. En hij ligt heerlijk te genieten van een knuffel in het zonnetje! Ben ik de enige die 'm ziet? Op wat voor 'iets' zit jij Billeke? Telefoon, tablet, of pc? Windows, Apple of Android? Ik zal nog eens aan Karen vragen hoe het zit met de afbeeldingen.

Over het plaatsen van een link heb ik hier https://de-amazones.nl/nl/forum/vraag-en-antwoord-de-website-van-de-amazones/link-bericht-maken een berichtje geplaatst, Billeke!

Offline
Berichten: 4

Gek nu zie ik de foto ook niet meer. De omschrijving van Jolien71 klopt wel heart

Offline
Berichten: 432

Ik zienum nog steeds! Raadselachtig. Benieuwd wanneer hij bij mij verdwijnt smiley.

Offline
Berichten: 432

Ik zal het jullie nog sterker vertellen, ik zienum wel op mijn laptop (Windows, Firefox) en niet op mijn telefeun (Android, Samsung Internet). ?

Offline
Berichten: 93

Ik zit ook op mijn telefoon. Maar het is toch raar dat hij er dan niet is en op de laptop welsurprise

Offline
Berichten: 432

Ja, nee, dat is niet de bedoeling. En ik heb al vaker meegemaakt dat het plaatje later alsnog van mijn scherm verdween. Dus ik kijk nu regelmatig ff bij de kat van Skaai of hij al weg is. Tot op heden ligt hij hier nog steeds lekker te spinnen in het zonnetje. Karen weet inmiddels van het probleem, hopelijk kan het opgelost worden.

Inmiddels een paar weken verder. Emotioneel gezien ga ik er op vooruit, ik heb niet meer de hele dag huilbuien. Die 6 dagen Rome waren fijn, soms moeilijk, maar fijn. Ook voor mijn vriend, die is alleen maar met mij bezig.

Heb de stap gezet om de behandelingen voort te zetten in het Anthonie van Leeuwenhoek omdat er het e.e.a in mijn huidige ziekenhuis niet ging zoals verwacht. Dit wordt hopelijk deze week in werking gezet.
Afgelopen woensdag no. 3 van Carboplatin gehad. Ook bloed getest, en toen bleken de tumormarkers te zijn gestegen. Ik in de stress, bleek dat men dit nog helemaal niet wil testen, het na 2x van deze chemo veel te vroeg is om dit te bepalen. Een van de situaties waarom ik denk dat ik niet bij mijn huidige ziekenhuis moet blijven.
Tevens bleek uit erfelijkheidsonderzoek dat ik belast ben met de Chek2 mutatie. Mijn moeder en zus gaan zich ook laten testen. Eventuele info is hier op de site en anders via Google te vinden, sorry maar mijn hoofd zit er nog vol van :).
Tevens heb ik besloten mijn eetpatroon aan te passen. Ik ben naar plantaardig over en het bevalt me tot nu toe redelijk. Ik wil zelf iets kunnen doen en wellicht is dat tegen beter weten in, maar ik wil en kan op het moment niet toekijken en me continu maar machteloos voelen. Gezonder eten mocht in elk geval al, ik hoop gewoon dat het iets bijdraagt in mijn welzijn en wie weet meer. Ik herken mezelf momenteel niet en dat hoort en is normaal maar ik wil mijn power weer terug pakken en ervóór gaan.

Offline
Berichten: 3814

Soms kan men inderdaad niet meteen zien of een behandeling helpt en is er meer voor nodig dus op zich kan dat heel goed. Wel balen van de mutatie op het Chek2 gen. Ik hoop dat je moeder en zus er niet mee belast zijn. Ook voor je vriend is het moeilijk, hij heeft net als jij tijd nodig om te laten landen dat jullie toekomst zo anders is dan ooit gedacht. Succes met je dieet, ik eet nog alles maar ben in de loop van de jaren wel steeds minder vlees gaan eten. Ook eten we wel eens veganistisch. Het voelt inderdaad wel goed.

Offline
Berichten: 769

Ha Skaai, voor je familie niet fijn, die Chek2 mutatie. Hopelijk hebben zij het niet.
Ze (de wetenschappers) zijn wel bezig met medicijnen ontwikkelen die werken op/bij bepaalde mutaties... ik weet niet hoe dat zit bij Chek2, maar wie weet komt er nog iets? Dat zou dan wel weer mooi zijn.
Ik hoop dat je je goed op je gemak voelt in het AvL. Dat is toch heel belangrijk. En tja, het eetpatroon, baat het niet, dan schaadt het niet, geldt zeker voor veganistisch eten (als je maar wel genoeg eiwitten en ijzer binnenkrijgt). En denk maar zo: het is sowieso heel erg goed voor zowel het milieu (duurzaamheid) als dierenwelzijn, dus daar ben je sowieso heel goed bezig. Hopelijk helpt het jou zelf ook.

Offline
Berichten: 432

Dat is rotnieuws van de mutatie op het CHEK2-gen Skaai. Gaat er weer een hele rits aan mogelijk gedoe open voor je familieleden. Er stond me bij dat je in je eerste post hier had geschreven dat andere vrouwen in de familie ook bk hadden gehad. Toen ik het na ging kijken zag ik i.d.d. je moeder en oma. Hoop voor jouw moeder en zus dat zij de mutatie niet hebben. Aan de andere kant ben ik van mening dat je het beter kunt weten als het zo is. Ik denk dat mama en zus er ook zo over denken, aangezien ze het gaan uitzoeken.

Goed dat je overgestapt bent naar het AvL. Zo belangrijk dat je voldoende vertrouwen voelt bij je ziekenhuis. Zo min mogelijk bijkomende stress bij de behandeling. En ik ben blij dat je je iets rustiger voelt en minder hoeft te huilen. Hoewel het me volkomen logisch lijkt dat je uit je evenwicht raakt als je dit allemaal te verwerken krijgt. Ga daar maar eens mee om. Maar ik kan me voorstellen dat je naar een beetje kalmte verlangt. Het is gewoon moeilijk om de hele tijd zulke heftige emoties te ervaren.

Lieve Skaai, we denken aan je. Zet 'm op. <3

Offline
Berichten: 21

Hey Skaai, hier fingers crossed voor je mama en zus, dat jij dan maar de eerste mag zijn die de mutatie draagt. Wanneer krijg je de uitslag? 

Wat je schrijft over het eetpatroon, vind ik erg herkenbaar. Toen mijn man vier jaar geleden kanker kreeg, ben ik me daar in gaan verdiepen. Wij aten niet gek ongezond, maar wel, laat ik zeggen, Westers. Dat zijn we toen gaan aanpassen naar een meer plantaardig voedingspatroon, met minder vlees en zuivel, minder alcohol, minder toegevoegde suikers zoals in frisdrank, koek/snoep, voorverpakt eten. Ons bevalt het erg goed en toen mijn man voor een tweede keer moest worden geopereerd herstelde hij aanzienlijk sneller dan na de eerste keer. Mocht je er behoefte aan hebben, dan kan ik je wel een lijstje sturen van boeken die ik raadpleeg, zowel kookboeken als informatieve boeken. 

Veel kracht gewenst met de behandeling en bij de overstap naar het AvL - als ik het zo lees, een wijs besluit. Liefs, Mrs Fox 

Ondanks de regen voel ik me een stuk beter! Heb wat slaapmedicatie gekregen waardoor ik ook echt aan mijn rust ben toegekomen de afgelopen nachten. Mijn hoofd is nu tenminste rustiger. En er is weer eetlust!
Deze week tussentijdse controle bij oncoloog, zal mijn afgelopen weken eens bespreken. Komende maandag nieuwe kuur, hoop dat mijn bloed weer goed is.

Bezoekje bij collegas heeft me erg goed gedaan. En afgelopen zondag lekker naar de dierentuin geweest met goed weer. Was erg fijn!

Bedankt voor jullie lieve reacties :).

Offline
Berichten: 1020

 

 

Wat fijn Skaai dat je je wat prettiger voelt! Rustiger in je hoofd en weer wat eetlust - mooi zo. Slaapmedicatie was dus een heel goed plan.

En heerlijk een dagje dierentuin - helpt mij ook altijd enorm, eruit en op stap.

Ga zo door - ik ben trots op je!

Liefs en een knuffel,

D.

Offline
Berichten: 3814

Top, ga zo door!

Offline
Berichten: 1020

Hoe gaat het nu Skaai?

Offline
Berichten: 4

Vandaag wel aardig, slik nog steeds wat kalmerende en slaap-
medicatie omdat de afgelopen weken psychisch gezien dramatisch waren. Ik had niet verwacht dat ik mijzelf zo ellendig zou voelen. Ik ben nog steeds strijdlustig en misschien wat naïef maar ik zie mijzelf nog laaaaang niet doodgaan (en zo'n vrouw worden die dan maar chronisch kanker heeft), maar ik heb de afgelopen weken veel nare scenario's in mijn hoofd gehad zonder dat ik dat wil, en dat resulteerde in hele dagen janken joh. Krabbel nu langzaam uit die vette dip want ik moet mijn krachten sparen voor chemo's

Vanmiddag een fijne massage gehad, dinsdag lekker voor 6 dagen naar Rome met mijn lief! Even de gedachten verzetten :)

Offline
Berichten: 432

Een dikke hug voor jou, Skaai. En dank voor de update. Ik valt me nog steeds op dat je zo helder kunt verwoorden wat er in je omgaat. En naïef of niet (ik kan die inschatting hier niet maken), hoop doet leven. We gaan dus voor de chronische vrouw smiley. Heel erg veel plezier in Rome met je schatje. X

Offline
Berichten: 366

Ik wens jullie een prachtige reis en geweldige tijd in Rome <3

Offline
Berichten: 3814

Het is ook zo moeilijk je te realiseren dat je geen 100 gaat worden. ik hoop dat je het fijn hebt in Rome!

Pagina's