afbeelding van Siep73
Lid geworden op: 18/05/2017 - 15:11
Offline
Berichten: 0

Het verhaal van Siep73

Mijn verhaal

02-01-2014 diagnose 21-02-2014 amputatie Maart begin chemo, 21 Maart haar eraf en 11 augustus onverwacht door zenuwpijn klaar met de chemotherapie december 2016 reconstructie dmv diepflap dat was een operatie van 13u eerste 2 dagen een hel maar daarna gaat het snel en zou ik het zo weer doen. Ben enorm aangekomen en dat vind ik eigenlijk het ergste van alles maar dat schijnt niet te mogen...je bent er nog wordt er dan gezegd . Op dit moment heb ik enorm veel last van alles en gaat het in mijn hoofd niet zo lekker door dit alles en heb ik moeite met mijn eigen motto.

Offline
Berichten: 3729

Siep, ik begrijp het best. Ik kwam ooit door chemo wel 15 kilo aan. Toen ik een keer wat hersteld was en gewend aan de hormonen ben ik heel langzaam maar wel consequent gaan lijnen. Geen snoep geen koek, wel heel goed ontbijten lunchen en avondeten en na een jaar waren die 15 kilo er weer af. Dat voelde een heel stuk beter, dus ik zou zeggen: begin er vandaag nog aan en hou vol! lukt het je niet in je eentje ga dan bij de weight watchers oid, zodat je een steuntje in de rug hebt!

Veel succes,

ellenk

Offline
Berichten: 922

Ook ik ken het, veel aankomen. Maar ben nu vanaf februari 10 kg afgevallen. Heel blij mee. Geen dieet, maar zelf doen. Zorgen dat ontbijt, lunch en avondeten genoeg variatie heeft om me tevreden te stellen wat smaaksensatie betreft.

Ik koop elke ochtend 1 vers hard broodje. Tussen de middag snijd ik dat door. Ene helft met worst, andere helft met chocopasta. En los stukje kaas erbij. Daarbij drink ik 2 grote mokken thee zonder suiker. Dan voel ik me vol en tevreden en heb niet de neiging te snacken voor het avondeten.

Mijn behandeling was februari 2015 klaar. Op dat moment had ik psychisch gezien echt niet kunnen lijnen. Er speelde teveel en het was zeg maar druk in mijn hoofd. Daar ging dus 2 jaar overheen. Ik weet nu dat ik het kan en ben vast van plan dit gewicht zo te houden, nog 1 kg eraf zou leuk zijn, maar dan ben ik tevreden.

Dus Siep73 gun jezelf de tijd. Dat lijnen dat komt wel - als je eraan toe bent. Voor nu, niet te streng zijn voor jezelf, je hebt veel meegemaakt en dat het tijd nodig. Zowel lichamlijk als psychisch.

En neem de kreten van anderen voor lief "je bent er nog" en dus niet zeuren. Ja we kennen ze allemaal. Mensen denken vaak niet na wat ze er uit kramen. Begrijpen simpelweg niet wat een behandeling tegen kanker met je doet. Eigenlijk dacht ik voor mezelf er net zo over toen op mijn verjaardag in 2013 de boodschap kwam dat ik borstkanker had. Ik dacht, behandelen, verstand op nul, en daarna door met mijn leven. Tuurlijk ik ga nu door met mijn leven. Ik ben een blij/gelukkig/tevreden mens. Maar het zal nooit meer hetzelfde zijn. Niet alleen verloor ik mijn borsten en mijn baan. Ik verloor veel meer. Dat is een ander niet uit te leggen.

Offline
Berichten: 409

Hoi Siepie,

Je hebt in elk geval je gevoel voor humor nog, je opmerking: 'ik heb moeite met mijn eigen motto' deed mij wel een beetje grijnzen.

Ik zou ook zeggen: wees lief voor jezelf. Mensen die zulke dingen zeggen, zeggen dat in hun onmacht om jouw worstelling aan te zien, denk ik. We hebben dit soort reacties allemaal wel eens gekregen denk ik, en dat kan je zo het gevoel geven dat je in de kou staat, dat je niet moet zeuren. Naar. Knuffel daarvoor.

Ik werd bij de start van de hormoontherapie gewaarschuwd door de radioloog dat ik erg zou kunnen aankomen. Dat wilde ik per se niet, omdat ik vijf jaar geleden al in één klap 10 kg zwaarder was geworden door het gebruik van antidepressiva, en ik vond dat ik wel aan mijn max zat. Uiteindelijk ben ik alleen maar afgevallen, en, haha, dan maak ik me daar weer zorgen om natuurlijk. De internist heeft me gerustgesteld, ik had zoveel veranderd in mijn leefpatroon (eten en bewegen), dat de gewichtsafname niet zo gek was.

Mijn grootste tip voor als je er aan toe bent (en anders lekker vergeten): geraffineerde suikers weglaten uit je dieet. Ik eet nog 1 koekje/taartje/chocolaatje per dag, in het weekend 2 per dag (en smokkel ook wel hoor), verder doe ik geen zoetigheid op brood of zoete dranken, gewoon allemaal zo min mogelijk.

Verder eet ik tussendoor veel wortels (als je het makkelijk wilt maken koop je ze geschrapt in een zakje) en noten. Wortels zijn supergezond en missen de fruitsuikers waar je ook niet mee moet overdrijven, ideaal. Roggebrood vult lekker. Een banaan op brood is heerlijk.

Doe rustig aan met jezelf en gun jezelf gewoon de ruimte om bij te komen en te balen, wat anderen er ook van zeggen. Zij zitten niet in jouw lijf, jij bent de enige die het weet. Sterkte Siep, het wordt ook weer lichter.