Verhalen

Op 20 maart, 2018 - 13:25 werd 'Het verhaal van isalan' bijgewerkt.

Eindelijk na twee lange weken de uitslag...

Chirurg was niet ontevreden. Hij had een tumor weggehaald van 1.9 cm ipv 1 cm. Het schijnt bij invasief lobulair van tevoren ook slecht te zien te zijn. Ook wat onrustige cellen verwijderd maar dat was vlgs mij nog dcis. Poortwachter wel schoon ! tumor was graad 1.

Nu op naar de bestralingen. De grens van verder behandelen ligt op 2 cm dus dat is er nog maar net onder. Ik heb chirurg verteld dat ik dit toch wel eng vind maar hij zei dat dit in een team besproken is en als ik zijn vrouw zou zijn ook hij ook niet verder zou laten behandelen. Tenslotte is chemo en hormoontherapie ook niet niks. 

Over een week belt de chirurg terug om te vragen of hij alsnog een afspraak moet maken bij de oncoloog. Waarschijnlijk ga ik hier voor mijn geruststelling toch een keer mee praten. 

Nu toch nog even laten bezinken....

Lid geworden op: 11/03/2018 - 11:46
Offline
Berichten: 14

Op 18 maart, 2018 - 10:28 werd 'Het verhaal van Daisieke81' bijgewerkt.

Hoi lieve lotgenootjes,

Na een rustpauze weg van werkdruk ben ik in januari terug van start gegaan. Met nieuwe moed en een verse kijk. 

Gelukkig 2018 trouwens! :0)

Tijdens de pauze (eind van het jaar, rond mijn oorspronkelijke diagnosetijd) vond ik weinig normaliteit en was ook vaker iets bezorgder over mijn lijf. Stomme knop! Kan ik die nu niet gewoon afzetten? Er zat niets anders op dan een extra controle, maar eigenlijk was er niets om me echt zorgen over te maken. Mijn gyn begrijpt het echter goed en heeft geen probleem me om een extra echo te sturen, al was het enkel voor peace of mind. Alles in orde dus! Stom he :0)

Op vlak van fertiliteit ligt wel nog alles stil, het eerste half jaar is gepasseerd. Moeilijk nog steeds maar na die pauze op het werk en de nodige rust ben ik tot de realisatie gekomen dat ook onze relatie wat meer voorrang en zorg moest krijgen. We werken er bewust aan nu en dat is echt belangrijk, ook naar de toekomst toe, met of zonder kids, je moet je met twee ook nog goed en gelukkig blijven voelen. 

Het begint stilaan wel terug te kriebelen maar ik weet dat ik er nog niet aan toe ben, misschien tegen de zomer terug. Weten dat we aan ons moeten blijven werken, en ook echt kunnen en bewust willen werken is voor mij belangrijk om vooruit te kunnen met onze kinderwens.

Over alles kunnen praten met mijn/onze psych is aangenaam en was duidelijk de juiste stap. Blij dat ik daar in september niet over getwijfeld heb.

De ene voet voor de andere he!

liefs

x

 

Amazone
Lid geworden op: 25/09/2012 - 09:27
Offline
Berichten: 8

Op 18 maart, 2018 - 08:54 werd 'Het verhaal van isalan' bijgewerkt.

Wachten...

Was ik in de eerste week na de operatie nog zo opgelucht dat het achter de rug was, nu deze afgelopen tweede week wordt de spanning steeds erger. Dinsdag, na 15 dagen pas , de uitslag....

Zoveel pijntjes, de spanning zit in mijn hoofd maar niet in mijn lichaam ! Steken in mijn schouder, dit had ik al in mindere mate voor dit hele gedoe ook al, pijn in mijn rug op een plek waar ik dit nooit heb, in het midden, pijn in mijn lies terwijl ik helemaal niet sport op het moment, hoofdpijn pffff blush Het litteken van de SWK is ineens wat opgezwollen en er zitten twee bobbeltjes vlak naast terwijl er niets gevoeld was en er niets op de echo te zien was. Oh en op het rapport staat dat er een aankleuring in het tumorgebied maar ook een achtergrond aankleuring asymmetrisch, das toch ook niet goed !

Als ik al jullie verhalen lees moet ik me schamen voor mijn geklaag, ik weet nog niet veel en tot nu toe is het ‘ meegevallen ‘. Maar aan de andere kant, wat ben ik beter dan een ander.

Maar, wachten is vreselijk. Nog twee lange dagen frown

 

 

 

Lid geworden op: 11/03/2018 - 11:46
Offline
Berichten: 14

Op 17 maart, 2018 - 09:37 werd 'Het verhaal van Mora2202' bijgewerkt.

Mijn moeder

Vandaag is het 4 jaar geleden dat mijn moeder overleed aan longkanker. Vergeten zal ik het nooit. Ik was net een half jaar moeder en vond het moeilijk om mijn leven weer op te pakken. De band met mijn moeder was al jaren niet heel goed. 

Nadat ze in januari de uitslag longkanker kreeg heeft ze nog 3 maanden geleefd. Ik vond het moeilijk. We waren heel verschillend en liefde alleen was niet voldoende om de band te herstellen. 

Toen ze al heel ziek was heb ik haar een brief van mij aan haar voorgelezen. Daar stonden alle dingen in waarvoor ik haar dankbaar was. Dat was heel bijzonder, al vraag ik me af hoeveel ze er nog van heeft meekregen. Het was goed zo.

Op 15 maart is ze gaan slapen d.m.v. palliatieve sedatie. Op 17 maart is ze overleden. Ik was moe en blij voor haar dat ze geen pijn meer had. Ze had de rust meer dan ruim verdiend.

Het bijzondere is dat ik pas na haar dood vrede met haar heb kunnen maken. Zij kon eindelijk niets meer terug zeggen en ik kon eindelijk luisteren. De band die we nu hebben is vele malen beter als toen ze nog leefde. Bijzonder eigenlijk. Het was alsof we de stilte tussen ons nodig hadden. Ik begrijp haar en haar keuzes nu beter. Misschien ook omdat ik nu zelf al wat langer moeder ben.

In de 4 jaar dat ze er nu niet is, wordt het eigenlijk steeds makkelijker. Gelukkig heeft ze mijn borstkanker niet mee hoeven maken. Althans niet in levende lijve. Misschien is ze wel degene die heeft gezorgd dat ik er vroeg bij was. Hoe bedenk je anders dat je naar de huisarts gaat voor je rechterborst en borstkanker in je linkerborst blijkt te hebben. De klachten van rechts heb ik daarna nooit weer gehad.

Toeval? Mijn moeder? Geen idee, maar een geruststellende gedachte dat ze toch nog ergens is en over ons waakt! 

Bedankt mam!

Amazone
Lid geworden op: 21/01/2018 - 16:38
Offline
Berichten: 106

Op 14 maart, 2018 - 00:30 werd 'Het verhaal van wiggles' bijgewerkt.

Sinds een maand ben ik dan ook lid van de amazones. De club waar je eigenlijk geen lid van wilt zijn.

2017 zou mijn jaar gaan worden. Na ruim 2 jaar te hebben getracht nog plezier in mijn werk te kunnen krijgen werd ik dan ook "uitgekocht". (Binnen een aantal jaren te veel reorganisaties en fusies meegemaakt die de werksfeer compleet vergald hebben. Nieuwe fusie was ook al weer gaande. Heel jammer, want ik mis mijn "oude" collega's van voor de laatste fusie enorm. We waren echt een fijne club samen. ) Ik was volop aan het solliciteren en kreeg nog best aardig wat reacties.

Ook de zorgen rond mijn kinderen eindelijk een stuk minder. Ook de jongste ging slagen voor haar eindexamen en had een mooie vervolgstudie gekozen. Omdat ook zij inmiddels zelfstandig kon zijn werd het voor mijn man en mij ook makkelijker om eens buiten de schoolvakanties weg te gaan. We schaften een mooie tent aan, kochten kampeerspullen, oefenden in het opzetten en afbreken van de tent....(Wij zijn dol op het bezoeken van Engeland met onze honden, een eigen accomodatie maakt het boeken van een verblijf met je honden daar een stuk makkelijker.) De eerste trip hadden we ook al geboekt. Alles ging helemaal de goede kant op.

Tot begin juni. Toen stortte mijn wereld helemaal in elkaar. In plaats van de vrijheid te hebben te gaan en staan waar en wanneer we dat wilden, zaten we nu in een heel ander traject. Met hangen en wurgen hebben we nog 5 daagjes naar engeland kunnen gaan. 

Nu zit ik hier en bedenk mezelf dat ik zo ongelooflijk veel spijt heb van alles wat ik niet gedaan heb. Voor mijn gevoel heb ik alleen nog maar gewerkt en gezorgd. Met het idee in mijn achterhoofd dat mijn tijd nu zou gaan komen. En nu is het zover en krijg je dit....zo zonde.

afbeelding van wiggles
45 jaar
Geen regio
Lid geworden op: 25/02/2018 - 23:07
Offline
Berichten: 25

Op 13 maart, 2018 - 16:03 werd 'Het verhaal van kiki26' bijgewerkt.

Na de MRI van mijn hersenen in januari heb ik deze maand opnieuw een scan ondergaan omdat de vorige scan wat dubieuze dingen liet zien. Dingen die ook nu weer te zien waren maar waarvan de arts nu zegt dat het vrijwel zeker is dat het nog een reactie is op mijn bestraling van ruim een jaar geleden. Dat zei ze vorige keer ook maar toen wilde ze nog een slag om de arm houden. Nu leek ze zekerder van haar zaak - 100% zeker is ze echter nog steeds niet. Blijkbaar is het zo dat dergelijke reacties nog tot 5 jaar na dato spontaan kunnen ontstaan. Bij mij geeft het geen klachten, dus ik mag weer terug naar mijn 'oude' controleritme van 1x per 3 maanden. Evt. zou behandeling met dexamethason ook mogelijk zijn, maar als het niet noodzakelijk is, raak ik dat spul liever niet meer aan. De reacties zouden zichzelf moeten kunnen herstellen maar dat kan wel tot 3 jaar duren...

Verder was alles gelukkig stabiel. Het waren spannende weken, maar blij dat alles nu weer 'normaal' is. Mijn arts is top, heeft afgelopen keer echt alles laten zien en toelichting gegeven op de beelden omdat ik heel veel vragen had. Ben erg blij met haar!

Ik hoorde van mijn arts nog iets wat wel het melden waard is op deze plek. Ik wist dit dus niet en het had me wellicht een hoop ellende kunnen besparen, vandaar dat ik het met jullie deel. Een PET-scan is niet het aangewezen middel om eventuele uitzaaiingen in de hersenen op te sporen. Als er verdenking is van uitzaaiingen of je hebt al uitzaaiingen krijg je vaak een PET-scan om in de rest van je lichaam te kijken. Ik hoorde nu pas dat de hersenen altijd aankleuren op de scan, omdat je hersenen altijd actief zijn en dus de suiker zullen opnemen. Het is dan heel lastig om normaal weefsel te onderscheiden van tumorweefsel. Om zeker te zijn zou er dan dus apart een MRI van de hersenen gemaakt moeten worden. Ik verbaasde me er altijd over hoe het kon dat ik 'ineens' uitzaaiingen in mn hoofd had terwijl ze niet op de verschillende PET scans zichtbaar waren. Nu weet ik waarom. Had ik dat maar eerder geweten.... Check dus altijd even bij je arts of een extra MRI aan de orde is!

Lid geworden op: 12/01/2015 - 17:01
Offline
Berichten: 119

Op 13 maart, 2018 - 15:44 werd 'Het verhaal van Stoere Leeuw' bijgewerkt.

Poeh wat ben ik slecht bestand tegen stress. Mijn hersenen houden op met functioneren en ik kan alleen nog maar janken. Wat er mis ging........

Ik ging zoals elke dinsdag naar mijn moeder. Heenweg geheel volgens plan met twee bussen. Moeder in mineur omdat er een onbekende van thuiszorg haar uit bed had gehaald en dat raakt ze van slag. Zo iemand kent de rituelen niet en moet alles vragen.

Maar samen oma-koffie gedronken met warme melk en biskwietjes erbij. Samen oude liedjes gezongen. Na anderhalf uur liet ik haar een stuk vrolijker achter dan hoe ik haar aantrof. Dus moe maar tevreden aan de terugweg begonnen.

Maar dan......komt er dus geen bus. Een jongen stond er al ruim een half uur en ze horen om het kwartier te rijden. Blijkt een zwaar ongeluk op de snelweg. Vrachtwagen een pijler van viaduct geramd. Mag geen verkeer over viaduct. Dus ook geen bus.

Ik ben twee haltes verder gelopen en onderweg zus ge-sms-t. Dat ik gestrand was. Zij mij bellen maar met mijn ouwe trouwe Nokia versta ik niks in het verkeer - mede door de zenuwen uiteraard. Dus communicatie verder via SMS. En dat typt niet handig.

Zij op weg en ik krom uitgelegd waar ik was. Zij dus naar verkeerde bushalte. Achteraf had ik beter naar die halte kunnen lopen ipv zij keren en vast komen te zitten in over-drukke verkeer.

Nog een mevrouw meegenomen ook, haar uit de brand gered zeg maar - ook onderweg naar een hoog-bejaarde waar ze elke week naartoe gaat en die met smart op haar zit te wachten.

In de auto knapte er iets en kon ik alleen nog maar janken. Waarom......tsja dat weet ik eigenlijk ook niet. Alles kwam toch goed? Na thuiskomst uitgeblust voor tv. Zelfs geen fut meer om te puzzelen. Voel me compleet opgebrand.

Amazone
Lid geworden op: 19/01/2014 - 09:13
Offline
Berichten: 878

Op 13 maart, 2018 - 10:30 werd 'Het verhaal van isalan' bijgewerkt.

Omdat ik ook de verhalen van anderen lees wil ik toch ook meer over mijzelf vertellen. 

In februari mag ik voor de derde keer voor het bevolkingsonderzoek. Ik dacht net dat het fijn was dat ik niets gehoord had toen ik zag dat de huisarts gebeld had. Toch doorverwezen maar de breast clinic. Ik maak me niet druk want het eerste bevolkingsonderzoek was ik ook geweest en toen was het een onschuldige kyste.  

Eerst weer mammografie en daar zegt degene die de foto maakt dat ze het knap vindt dat ze mij doorgestuurd hebben wang zij ziet niets op de foto. Daarna echo, ook bijna niets te zien maar uiteindelijk toch een biopt genomen en gezegd dat ik er toch wel ernstig rekening mee moet houden dat ik borstkanker heb.

Week later afspraak bij de chirurg. Ja hoor borstkanker .... Invasief lobulair carcinoom wat op mammo en echo slecht te zien is, als het klein is niet te voelen dus door voor een mri.

Vrij snel de mri gehad en later weer naar de chirurg. Nu komen de zenuwen pas echt ! Het is een tumor van 1 cm, borstsparende operatie en poortwachtersklier verwijderen. Het is 100 % hormoongevoelig en her2 negatief. Ik lees dit zelf in mijn dossier dus maak mezelf gek. Ik lees ook dat bloom en Richardson niet gemeten is dus weet ik eigenlijk nog niets.

Operatie nu achter de rug en vanmorgen heb ik zowaar mijn pleisters eraf durven halen blush

Nu ben ik dus aan het wachten op de uitslag, net als een mens haal ik me van alles in mijn hoofd. Naar de kapper ga ik maar niet, stel je voor dat ik chemo moet...

Ik heb heel veel bewondering en respect voor jullie allen, wat moeten jullie doorstaan yesheart

Lid geworden op: 11/03/2018 - 11:46
Offline
Berichten: 14

Op 12 maart, 2018 - 10:46 werd 'Het verhaal van Artemis' bijgewerkt.

Vier op een rij.

Half februari heb ik mijn jaarlijkse pet-ct scan gehad. Ook deze keer kreeg ik te horen dat ik nog steeds ziektevrij ben! Ik ga inmiddels mijn vierde ziektevrije jaar in na de diagnose uitzaaiingen. Ben ik nu genezen? Nee, helaas is ziektevrij niet hetzelfde als genezen in de wereld van kanker. Was het bij de primaire borstkanker in 2007 nog zo dat de onzekerheid minder werd naarmate de tijd verstreek merk ik dat het nou precies andersom is. Naarmate ik verder na de diagnose ben vind ik de scans steeds spannender want zal de kanker wegblijven en voor hoelang? Toch durf ik de teugels een beetje te laten vieren door te switchen van medicijn. Ik gebruikte Lucrin en Letrozol maar had daar veel bijwerkingen van en dan met name gewrichtspijnen. Op mijn verzoek weer aan de Tamoxifen en de Lucrin laten staan in de hoop dat ik inmiddels in de overgang ben. Wel spannend hoor want blijkbaar deden de Lucrin en Letrozol hun werk en never change a winning team! 

Amazone
Lid geworden op: 30/03/2008 - 14:27
Offline
Berichten: 443

Op 11 maart, 2018 - 08:58 werd 'Het verhaal van OrangeDaisy' bijgewerkt.

Al bijna 2 jaar kankervrij, joehoe. De 2e mammografie komt er weer aan (12 april) en ik ben blij als dat weer achter de rug is.

Een nicht, waar ik al jaren geen contact mee had, heeft ook borstkanker, triple negatief. Ze is geopereerd en omdat de poortwachtklier besmet was, moet ze ook aan de chemo. Ze heeft geen contact met haar moeder, ik wel. En haar moeder heeft het voorgevoel dat dit verkeerd afloopt. Dat blijft in mijn gedachten zitten... Ik hoop zo dat dit wel goed afloopt...

Verder ook nog een man van het sporten met maagkanker. Daarvan ben ik echt bang dat het niet goed gaat aflopen.

Wat mij betreft weer even teveel kanker in mijn omgeving...

En dan weer terug naar mijzelf. Sinds eind december hebben we een pup. Heel leuk, maar o zo vermoeiend. Nu merk ik pas echt dat ik op energie heb moeten inleveren. Na een dag werken ben ik echt kapot en op vrijdag al helemaal... Mijn vriend heeft hetzelfde, door zijn gezondheid is zijn energie ook beperkt. Aan de ene kant fijn, want we gaan lekker samen op tijd naar bed, maar aan de andere kant natuurlijk wel jammer. Maar goed dat wij geen kinderen hebben/willen, dat zouden we nooit trekken.

Verder gaat het leven gewoon door, we genieten. Het leven is mooi, zelfs op een regenachtige zondag.

Amazone
Lid geworden op: 04/11/2015 - 19:11
Offline
Berichten: 49

Pagina's