Verhalen

Op 17 augustus, 2017 - 22:34 werd 'Het verhaal van Technoboy' bijgewerkt.

Woensdagmiddag is Technovrouw opgenomen in het ziekenhuis. Opgehaald door de ambulance. Het ging niet meer en blijkt dat de bloedwaarden niet goed zijn. Lage hoeveelheden witte bloedlichaampjes. Aan infuus en ook prikken tegen misselijkheid. Ze had al dagen niet gegeten en drinken werd ook minder. Vandaag zag ze er al iets beter uit, maar eerst moet ze maar eens goed bijtanken voordat ze naar huis mag komen van mij. HUG van mij!!

Partner
Lid geworden op: 05/02/2011 - 20:38
Offline
Berichten: 30

Op 15 augustus, 2017 - 21:03 werd 'Het verhaal van Technoboy' bijgewerkt.

Het gaat niet goed met Technovrouw. Ze heeft veel last van de gevolgen van de chemo. Al bijna 3 dagen niet gegeten, wel krijgt ze genoeg vocht. Het voelt alsof haar lichaam volledig is uitgewoond en dit gaat ze geen zes kuren volhouden gaf ze aan. Ik heb haar ook zo niet meegemaakt. Aan de andere kant heeft haar lichaamzoveel te verduren met alle gevolgen van dien. Als we binnenkort bij de oncoloog zitten maar een bespreken of de volgende kuur niet kunnen aanpassen. Ik kan niet veel voor mijn vrouw doen behalve steunen en voorzien van natje en droogje. Het geeft een heel vervelend gevoel haar zo te zien hoe zij is. Hopelijk knapt zij de volgende dagen een beetje op. Iedereen een HUG!!

 

Partner
Lid geworden op: 05/02/2011 - 20:38
Offline
Berichten: 30

Op 15 augustus, 2017 - 14:48 werd 'Het verhaal van Skaai' bijgewerkt.

Ondanks de regen voel ik me een stuk beter! Heb wat slaapmedicatie gekregen waardoor ik ook echt aan mijn rust ben toegekomen de afgelopen nachten. Mijn hoofd is nu tenminste rustiger. En er is weer eetlust!
Deze week tussentijdse controle bij oncoloog, zal mijn afgelopen weken eens bespreken. Komende maandag nieuwe kuur, hoop dat mijn bloed weer goed is.

Bezoekje bij collegas heeft me erg goed gedaan. En afgelopen zondag lekker naar de dierentuin geweest met goed weer. Was erg fijn!

Bedankt voor jullie lieve reacties :).

Amazone
Lid geworden op: 08/05/2017 - 21:37
Offline
Berichten: 2

Op 14 augustus, 2017 - 12:53 werd 'Het verhaal van MariekeZ' bijgewerkt.

Nog net geen 25 jaar en dan de diagnose: borstkanker. Gelukkig een redelijk kleine tumor en schone lymfeklieren.
Just in case een eicelpunctie gehad. Vanwege mijn leeftijd en een tante die op redelijk jonge leeftijd borstkanker heeft gehad, is er genetisch onderzoek gedaan. Helaas brca2 mutatie gevonden.
6x tac kuur gehad en de volgende stappen zijn de dubbelzijdige amputatie en borstreconstructie (protheses of dieplap?). Hopelijk blijft de bestraling mij bespaard en zijn kinderen ons uiteindelijk gegund...

afbeelding van MariekeZ
Amazone
25 jaar
Lid geworden op: 10/08/2017 - 14:06
Offline
Berichten: 1

Op 13 augustus, 2017 - 16:30 werd 'Het verhaal van Yvette' bijgewerkt.

 

 

Hoi, hierbij in het kort mijn verhaal.

Op 23 november 2016 zelf een knobbeltje on mijn borst ontdekt. Zelfde dag naar de huisarts gegaan. Die heeft meteen het ziekenhuis gebeld waar ik de volgende dag al terecht kon. Eerst mammagrafie daarna punctie...foute boel... na een week de officiële uitslag; borstkanker....

8 december borstsparend geopereerd. Gelukkig geen uitzaaiingen in de lymfeklieren.

Ik heb na de operatie eerst 21 bestralingen gehad, daarna 4 A-C kuren, daar ben ik echt wel ziek van geweest, ondank alle medicatie tegen misselijkheid. Daarna 12 Taxol kuren waarvan morgen de laatste!! Joepie!! Eindelijk..... heb nu sinds 2 weken erg last van mijn teennagels en vinger nagels. Verkleuren en zijn pijnlijk. Verder de afgelopen weken 3x een schimmelinfectie in mijn mond gehad. Ook merk ik dat ik aan het komen ben door de Dexa. Maar...niet ziek of misselijk geweest met de Taxol kuur. Wel onwijs moe, maar dat was ik met de A-C kuur ook. Donderdag gesprek bij de oncoloog over het vervolgtraject met hormoonkuur. Spannend dus....

 

 

afbeelding van Yvette
Amazone
45 jaar
Noord-Brabant
Lid geworden op: 13/08/2017 - 15:48
Offline
Berichten: 1

Op 12 augustus, 2017 - 20:37 werd 'Het verhaal van Technoboy' bijgewerkt.

Inmiddels heeft Technovrouw de 5 bestralingen achter de rug. Afgelopen week heeft zij eerste chemokuur gekregen. Ze moest een nachtje blijven om te zien ofer geen negatieve reactie van het lichaam kwam. Helaas moest zij ook 8 i.p.v. 4 Mg Dexamethason weer slikken. Dit ook om de negatieve gevolgen van de kuur te onderdrukken. Bleek dat zij niet was geïnformeerd dat er m.b.t. de kuur een nieuw protocol was. Puntje dat we wel weer gaan bespreken als de oncoloog van vakantie terug is. Vandaag voelt ze zich niet lekker, beetje grieperig en hangerig.  Vermoeid was ze al want om ca. 12.00 uur is de energie op. Afwachten hoe het haar zich houdt na ca. 12 dagen viel vorige keer haar haar uit. Komende week komt kleinzoon logeren  en kan hij oma lekker helpen waar nodig. Iedereen een HUG!!

Partner
Lid geworden op: 05/02/2011 - 20:38
Offline
Berichten: 30

Op 11 augustus, 2017 - 09:02 werd 'Het verhaal van OrangeDaisy' bijgewerkt.

Dag chemokrullen crying.

Mijn haar is na de chemo echt heel mooi terug gekomen, best stevig en met mooie krullen. In hebt begin, toen mijn haar nog kort was, waren die krullen onhandig. Maar een paar maanden terug werd ik steeds blijer met mijn haar, maar ik realiseerde me ook dat die krullen waarschijnlijk tijdelijk zouden zijn. Twee weken geleden ofzo merkte ik al dat mijn krullen aan het uitzakken waren, ik had nog hoop dat een knipbeurt zou helpen. Maar niets was minder waar, de kapper heeft mijn laatste krullen eruit geknipt. Boehoe... zo jammer! Dag krullen...

Ach ja, het feit dat ik me hier druk over kan maken zullen we maar zien als iets goeds wink. Nu weer wennen aan mijn oude haar. 

Amazone
Lid geworden op: 04/11/2015 - 19:11
Offline
Berichten: 39

Op 10 augustus, 2017 - 22:13 werd 'Het verhaal van M@@ike' bijgewerkt.

Toen ik 28 was kreeg ik borstkanker. Ik vond een klein knobbeltje in de rechterborst. Na punctie bleek het een graad 3 tumor te zijn. Met spoed ben ik geopereerd, borstsparend. Godzijdank waren de schildwachtklieren schoon. Omdat ik zo jong was en de tumor agressief heb ik toch chemokuren gekregen en 33 bestralingen.
Tijdens de bestralingen heb ik een longembolie opgelopen. Ik moest een week platliggen in het ziekenhuis, thuis moest ik mezelf injecteren met bloedverdunners. Verder heb ik alles goed doorstaan. Mede omdat ik zo positief in het leven stond.
De vraag was of ik ooit nog kinderen zou kunnen krijgen.
Door de chemo kreeg ik overgangsverschijnselen. Opvliegers.
Maar op een dag, toen ik me er al bij neer had gelegd, kwam opeens de menstruatie weer op gang.
Drie jaar later is onze eerste zoon geboren. Daarna volgden nog twee kindjes. Allemaal kadootjes, waarvan het leven het grootste Kado was. Ik hoop dan ook dat alle jonge Amazones die dit lezen, die in het zelfde schuitje zitten als ik toen zat, hier hoop en moed uit kunnen putten. Er is hoop en leven na borstkanker. Maar ik heb wel heel veel geluk gehad, waar ik tot op de dag van vandaag nog dankbaar voor ben.

Amazone
45 jaar
Zuid-Holland
Lid geworden op: 10/08/2017 - 21:21
Offline
Berichten: 0

Op 8 augustus, 2017 - 22:34 werd 'Het verhaal van Shayenn' bijgewerkt.

De uitslag van de Her2 liet wat langer op zich wachten, maar was negatief. Dat was het in 2012 ook. Ik ben gisteren begonnen met Palbociclib en Letrozol. Lucrin gebruikte ik al. 

Ik voel me (nog steeds) moe en heb af en toe een vlaag van misselijkheid. Verder merk ik (nog) niets. Meer spier- en gewrichtsklachten van de Letrozol kunnen na een wat langere tijd nog wel komen neem ik aan.

Verder hebben we vorige week een hele leuke fotoshoot gehad met ons gezinnetje. Niet wetend of ik nu chemo zou krijgen, wilden we de foto's klaar hebben met mijn "gewone" uiterlijk. Ontzettend leuk om te doen. We hebben ze vandaag bekeken en er zitten meerdere hele leuke foto's bij. 

Aanstaande zaterdag gaan we op vakantie, lekker kamperen met de tent. We krijgen hulp van familie met het opzetten en inrichten van de tent. Heel fijn, want die moeheid is dan wel een dingetje. Tijdens de vakantie moet ik één keer naar het ziekenhuis om bloed te prikken en daarna naar de oncologie-verpleegkundige te gaan. Scheelt weer dat we zo in de buurt kamperen dit jaar :)

 

 

Amazone
Lid geworden op: 06/09/2012 - 19:32
Offline
Berichten: 152

Op 4 augustus, 2017 - 11:17 werd 'Het verhaal van Skaai' bijgewerkt.

Maandag begonnen met de Carboplatin, maar ben sinds gisteren echt een vaatdoek. Geen energie, geen eetlust, misselijk, tabletjes doen niks, wiebelbenen, hoofdpijn. Stoelgang schiet ook niet op. In en uit bed alleen om te plassen. Zulks een feest.

Mijn moeder sjeest nu door het huis om een beetje orde in de chaos te scheppen.
Had er al wat rekening mee gehouden dat van zo'n driewekelijkse kuur de eerste week niet fijn zou zijn...hopen dat het hier bij blijft :P.

Amazone
Lid geworden op: 08/05/2017 - 21:37
Offline
Berichten: 2

Pagina's