Lid geworden op: 13/03/2005 - 17:29
Offline
Berichten: 618

1 jaar verder!

vrijdag, 3 februari 2006

Vandaag “vier” ik mijn 1e jaardag!! :D

Vorig jaar op 3 februari kreeg ik te horen dat ik borstkanker had (ik vind het nog steeds moeilijk om te zeggen, omdat het een voorloper was en kan het eigenlijk nog steeds niet bevatten/accepteren dat het zo is :oops: ). Ik kreeg te horen dat er een DCIS was gevonden in het weggenomen borstweefsel, maar dat het wel opgestuurd was naar het AvL voor een second opinion, ik was immers nog zo jong. Tien dagen later zouden we de definitieve uitslag horen. Die tien dagen ben ik blijven hopen dat ze het toch helemaal verkeerd hadden gezien. Maar goed, eigenlijk wist ik wel beter (alleen struisvogeltje spelen houd je op dat moment wel wat sterker :oops: ). Daarom vier ik op 3 februari gewoon mijn 1e verjaardag! :P

Ik kan het zien als een emo-dag, omdat op deze datum eigenlijk geen goede herinneringen liggen, maar dat doe ik lekker niet :wink: . Ik zie het als een dag die ik vier! :D
Ik ben een jaar verder en heb het allemaal maar doorstaan! Ik voel me sterk…….lekker puh! 8) \:D/

Ik wankel af en toe nog wel een beetje, maar dat is niet erg, iedere keer kom ik er weer wat sterker uit! :wink:
Op het werk ben ik ook weer goed aanwezig, nog niet mijn hele dagen, maar ik ben hard onderweg! :P
Waar ik wel van baal is dat ik van het een in het ander val :? ……dit is nog niet achter de rug maar het volgende komt er alweer aan……maar ook daar komen we weer overheen… :wink:

Ik kan eindelijk ook de positieve kanten van dit jaar zien…….ik ben zoveel “rijker” geworden. :D (ik zou het niet meer over willen doen, maar als het dan toch zo is, steek ik er meteen maar wat van op) :wink:

Belangrijke punten die bij mij veranderd zijn:

-Geniet van ieder moment, want je weet nooit hoe het leven loopt. Pluk de dag en geniet van alle kleine dingen…… (als ik nu soms om mij heen kijk, zie ik dingen die me nog nooit opgevallen waren) :oops:

-Steek je energie in de mensen die het echt waard zijn. En houd de rest van de energie lekker bij jezelf (daar was ik eerst heel erg slecht in, maar gaat steeds beter!) :wink:

-“Leven een laten leven” (voor mij een hele belangrijke, ieder zijn eigen ding en dat is ook het mooie in dit leven)

-De uitspraak “laat die mensen maar een hert gaan vangen” komt vaak in mijn gedachten voorbij…..(eerst kon ik me overal druk om maken en kan ik dingen makkelijker “laten varen”) 8) :D

-Direct zijn. (Wat is het een verademing als je niet alles meer slikt en gewoon dingen zegt waar je mee zit. Bijna alles is uit te spreken………… :wink: )

En eigenlijk kan ik zo nog wel even door gaan. Ik voel me in ieder geval een stuk rijker, ik kan ook de kleine dingen meer waarderen. En eigenlijk leef ik nu een stuk “relaxter” als voorheen……"t komt allemaal wel"! 8)

Ik vond het moeilijk om begin dit jaar te zeggen “2006 word mijn/ons jaar”. Ik zeg gewoon helemaal niets. Ik zie het wel…….ik leef van dag tot dag en mijn jaar komt vast nog wel……ik merk dat gewoon tegen die tijd. Iedere dag is er 1 en ik blijf lekker genieten!! \:D/

En vandaag.......vandaag voelt een beetje als "mijn dag"! :D

Offline
Berichten: 618

Weer een dag om even bij stil te staan......

Gisteravond bedacht ik me opeens "jeetje vorig jaar zat ik flink in de stress voor de dag van morgen......de dag voor de amputatie" :shock:
Ik had er de afgelopen week wel aangedacht, maar door alle drukt ook maar niet teveel :wink:

Om deze tijd vorig jaar was ik heel erg zenuwachtig maar ook bang. Bang voor wat er komen ging.........mijn borsten eraf, jeetje dat is nogal wat..... :roll:
Een zware operatie voor de boeg en het enige wat ik vooraf kon doen is "jezelf er druk over maken"...... :? Ik was echt bang voor de operatie, niet zozeer voor het verliezen van mijn borsten, maar wel voor de operatie zelf. Hoe zal ik wakker worden? En hoe zal ik mezelf dan voelen? Dat spookte steeds door mijn hoofd......

Toen ik vorig jaar rond 21.30 uur 's avonds wakker werd en helemaal alleen op de verkoeverkamer lag was het enige wat door mij heen ging "ik heb het gehad en wat ben ik opgelucht, het is goed zo"........ :D

Daar sta ik nog steeds achter.......in mijn geval is het goed zo! :wink: Borsten weg = zorgen zo goed als weg. Zo werkte dat ook...... :wink:

Soms vind het ik nog steeds lastig mezelf in de spiegel te zien. Maar liever mijn neppe vriendinnen die mij gezond laten zijn, als mijn echte "vijanden" (zo zag ik ze eerst nooit, maar sinds vorig jaar wel) die mijn ziek konden maken.........het is goed zo! :wink:

Het allerbelangrijkste is dat vandaag precies een jaar geleden die rotcellen uit mijn lijf werden gehaald en dat ze daar de kans niet meer kregen weer te gaan groeien!! Daar ben ik blij om........dankbaar omdat ik er zo op tijd bij heb mogen zijn....... [kiss]

Dankbaar dat ik doordat wat ik heb meegemaakt ook veel heb mogen leren.......ik sta zoveel sterker in het leven (gelukkig kan ik dat zelf nu ook zeggen :wink: ). Ik ben er nog niet.......maar ik kom er uiteindelijk wel! :wink:

Ook ben ik dankbaar dat ik in die moeilijke tijd "de-amazones" heb mogen vinden (dank je wel vriendin van papa, die mij in contact bracht met Marieta :wink: ).
Ik ben zo blij met jullie en heb zo ontzettend veel aan jullie gehad, en nog :wink: (en hiermee bedoel ik de amazones he :wink: )
Jullie zijn er een stel uit duizenden [kiss].
Veel steun aan elkaar en er is altijd iemand om je op te vangen in moeilijke tijden.....maar ook in betere tijden.
Erg bij elkaar betrokken en daarom ook allemaal zo ontdaan als het met iemand niet zo goed gaat.....op dit moment door het nieuws van Lau... :( .....we branden kaarsjes en denken aan en sturen straaltjes met zijn allen..... Er proberen te zijn voor elkaar in zo'n tijden is zo belangrijk. Dat maakt deze site echt als een warm bad........ [kiss]

Artikelen van Bambie

Webloggers