Lid geworden op: 30/10/2004 - 16:23
Offline
Berichten: 144

3 year survivor

woensdag, 26 september 2007

Het is voor mij deze periode 3 jaar geleden dat ik de diagnose borstkanker kreeg.

Om precies te zijn op 16-09-2004 kreeg ik de gevreesde uitslag om op 29-09-2004 onder het mes te gaan voor een amputatie + okselkliertoilet.
Vervolgens kreeg ik nog 4 chemokuren (AC) en nog later Tamoxifen en Zoladex.

Vorig jaar, op 30 juni 2006, heb ik een reconstructie vanuit mijn rug laten doen.

Ik heb toen niet kunnen vermoeden dat het me nu zo goed zou gaan. Het keerpunt is voor mij toch wel de reconstructie geweest. Vanaf dat moment voelde ik me veel beter, zelfverzekerder, minder gericht op kanker. Ik weet niet hoe ik het moet omschrijven. De kanker heeft veel meer impact op me gehad dan ik zelf vermoedde en daar kwam ik pas achter na mijn reconstructie.

Het gaat goed met me, heel erg goed. Ik voel me goed, doe weer van alles wat ik vroeger ook deed (en met vroeger bedoel ik " voor de borstkanker".) Ik werk fulltime en ook dat gaat prima.
Natuurlijk moet ik met bep.dingen rekening houden. Ik moet mijn energie verdelen. Dat viel me moeilijk omdat ik weer "gewoon" alles wilde doen wat ik voorheen deed. Maar nadat ik een poosje achter mezelf aan had lopen rennen en ik erachter kwam dat de enige die er last van had ikzelf was ben ik gaan accepteren dat deze ziekte nou eenmaal bepaalde gevolgen heeft die je niet zomaar kunt negeren :-k

Deze periode blijft altijd moeilijk. Alle herinneringen dwalen door mijn hoofd. Data die ik nooit meer zal vergeten, gevoelens en gedachten, ze komen allemaal weer boven. Niet dat ik ze echt vergeten ben maar ze verdwijnen naar de achtergrond. Als iemand mij dat een jaar geleden verteld zou hebben zou ik ze niet geloofd hebben. :^o

Ik kon me niet voorstellen dat dat alles omvattende gevoel ooit naar de achtergrond zou verdwijnen. Dat ik mijn leven toch weer zo zou kunnen leiden als dat ik nu doe. Dat er zelfs dagen zijn dat ik er niet aan denk dat ik kanker heb gehad. Want ja, zelfs zo denk ik zo nu en dan, ik heb kanker gehad!

Ik besef me terdege dat ik ontzettend "Lucky" :wink: ben geweest. Geen uitzaaiingen, schone lymfen en snijranden, geen oedeem, en nu, bijna 3 jaar later, nog steeds geen klachten en alle controles goed.

Maxi komt net binnen en vraagt wat ik aan het doen ben. ' Een verhaal aan het schrijven op de Amazones' , zeg ik. 'Want het is deze week 3 jaar geleden dat ik kanker heb gehad'.

Artikelen van Lucky1963

5 jear survivor!
4 Year survivor
Weblog
3 year survivor
Midi wordt Maxi
Stoere man
Ditjes en datjes
two year survivor

Pagina's

Webloggers