Amazone
Lid geworden op: 16/01/2006 - 09:02
Offline
Berichten: 453

boobie-tales

zaterdag, 20 oktober 2007

Vanmorgen even met Hubbie nog wat sloggie-tops gekocht. Deze zitten wel erg lekker. Daarna nog even een boodschapje. Dit was teveel. :?
Heb even een flinke terugslag. Had afgelopen nacht erg slecht geslapen. Veel pijn en last van de drain. Gelukkig mag deze er maandag uit.
Ook het lopen zelf is pijnlijk. Schuifel maar een beetje vooruit. Heb vanmiddag twee keer een uur geslapen. Zo gaat het 's nachts eigenlijk ook. Een uurtje slapen en dan wakker worden van de pijn.
De pijn zit aan de zijkant bij mijn ribben en in mijn rug. Slik wel braaf mijn pijnstilling hoor! Para en diclofenac. Ook ben ik nog steeds erg duizelig. Maar ik ben nog steeds happy hoor :lol:
De nieuwe vriendin geeft geen klachten. Makkelijke meid, past zich prima aan haar nieuwe woning aan. Benieuwd of ze dat ook nog vind als de woonruimte wat krapper gaat worden. Dinsdag 30 okt. is het tankdag [grinnik]
Ik moet het dus nog rustiger aan gaan doen. En dat lukt me aardig, ik laat ze hier in huis lekker lopen voor me.
Mijn onderbeen met de gekneusde zenuw gaat wat beter. Kan hem alleen niet onder mijn andere been leggen want dat vind die zenuw niet fijn.
Dus het komt allemaal goed!

Offline
Berichten: 453

Heb de afgelopen twee dagen veel geslapen. Zowel overdag als 's nachts. Het voelt allemaal nogal strak aan. De borst zelf niet, wel ernaast. Ook heb ik veel last van de wond op de rug. Het trekt behoorlijk. Slik nog steeds paracetamol en diclofenac. Gisteren is de laatste drain eruit gehaald. Een hele opluchting. Ook heb ik toch wel last van mijn oksel, dit straalt uit naar mijn bovenarm. Ze heeft hier behoorlijk wat littekenweefsel weggehaald dus dat is dan ook wel logisch. Dinsdag is de eerste Tankdag! Kan me nu nog niet voorstellen dat het dan allemaal groter wordt. Zou toch fijn zijn als ik mijn tenen kon blijven zien [grinnik]
Morgen gaan de meiden logeren. Komen pas zondag terug. Heb dus alle tijd voor mezelf. Morgen komt Ivonne gecelly op visite! Mijn schoonmoeder heeft vandaag het huis gepoetst. Ik begin mijn arm alweer te voelen, stop dus maar weer met typen. Duik lekker even mijn bed in met een boek :lol:

Offline
Berichten: 453

Er begint zich een behoorlijke "zak" vocht te verzamelen onderaan het litteken in de rug. Heb er gelukkig nog niet veel last van. Hopelijk lost het lichaam dit vanzelf op. De meiden zijn net vertrokken voor hun logeerpartijtje. Ik ga even lekker mijn bedje in. En vanmiddag gecelly Ivonne over de vloer :lol:

Offline
Berichten: 453

Gisteren een leuke middag gehad met Ivonne. Ze had lekker spekkoek meegenomen. (en tijdschriften en celebrations [dans]) Ben dus erg verwend. En ik was niet moe hoor Ivonne. Gisteravond toen ik naar bed ging zag ik opeens dat er bloed langs de hechtpleister liep. Het een beetje losgetrokken om te kijken wat er aan de hand was. Het begon gelijk meer te bloeden. Wel veel oud bloed. Er stond ook veel spanning op van vocht bij de oksel en achter mijn oksel. Toch maar even contact opgenomen met de huisartsenpost. Mocht langs komen. Die arts schrok zich te pletter van de grootte van de borst. (ik was vergeten te vertellen dat er een expander inzat :oops: ) Het bloeden was intussen opgehouden. Hij heeft nog gekeken en zei dat het veel oud bloed was. Er staat wel een heel klein stukje open van het litteken waar wat wondvocht uitkomt.
Ben weer gerustgesteld. Was bang dat het verder zou gaan loslaten. Maar even in de gaten houden en anders weer contact opnemen. Die huidflap moet natuurlijk wel blijven zitten!!!!!!!!!!!!!!

Offline
Berichten: 453

Ik schreef het ook al ergens anders, (topic: borstreconstructie)Ga hier maar verder met mijn verhaal. Vrijdagmiddag stond de wond zo'n 7 cm open. Er kwam nog steeds wat wondvocht uit en het rook niet zo fris :-# Ik mocht gelijk naar de SEH komen. Als ik er was zou ze even uit de O.K. komen. Het zag er gelukkig toch goed uit. Nog niet verontrustend. Hechtpleisters mochten eraf. Advies was om twee keer per dag te spoelen onder de douche. Heerlijk, weer onder de douche. Het ziet er nu weer goed uit. Het is mooi ingedroogd. Er zit nog steeds veel vocht onderaan de rugwond. Het doet geen pijn, er is voldoende ruimte voor het vocht. Moet alleen regelmatig gaan liggen want het voelt wel zwaar aan. Ook bij het lopen voel ik dit. Dat gaat dus nog niet zo. Het ziet er nog steeds mooi uit. Huidflap is op kleur en voelt warm aan. Ik merk alleen wel dat het zonder sloggie-topje heel zwaar aanvoelt, niet fijn dus.
De wond op mijn rug jeukt enorm. Niet zo fijn gevoel dus... :lol:

Offline
Berichten: 453

Vocht bij de rugwond is toegenomen. Ik heb gewoon een "vochtrol" in mijn taille hangen. Als ik er op duw golft het tot boven in het litteken :lol:
Ik heb er nu wel veel last van. Heb vannacht amper geslapen van het ongemak wat dit nu geeft. Als ik beweeg zou ik bijna gaan denken dat ik op een waterbed lig. Heb ook een klein beetje verhoging. Morgen moet ik gelukkig naar de PC. De wond ziet er verder gelukkig heel erg mooi uit. Mooi gesloten en nergens rode plekjes ofzo. Alleen wel één pijnlijke plek iets van het litteken vandaan. Dus dat wordt vullen en lozen. (hoop ik) Misschien dat een band wat ondersteuning kan bieden. Nou, we wachten maar af. Maar het gaat gewoon even helemaal niet zo lekker. :(

Offline
Berichten: 453

Vandaag was het Tankdag. Er is 50 cc bijgevuld in de borst en ruim 50 cc uit mijn rug gehaald. Volgende week nog één keer. Misschien nog wat bijvullen. Waarschijnlijk hoeft dit niet meer. Ze zei nu zelf dat ze eigenlijk net zo goed gelijk de prothese had kunnen plaatsen. Maar van te voren weet je ook niet hoe alles uitpakt. En het pakte in mijn geval heel goed uit. Borst is prima van vorm. Heb wel al protheses gepast voor de andere kant. Voor de rest even geen nieuws. Ben even behoorlijk van slag door al die slechte berichten van verschillende Amazones hier op het forum.

Offline
Berichten: 453

Vanmiddag weer wezen tanken. Er zit nu 200 cc in de borst. Vind het al een mooi maatje. Nu even aankijken hoe het volgende week "valt". De tweede operatie doet ze pas na minimaal een half jaar. Ze verwacht dat de rugspier een stuk strakker om de expander zal gaan zitten doordat deze zal gaan krimpen. Hij was behoorlijk ontwikkeld en aangezien ik er nu niets meer mee doe.... Huid is er genoeg. Daar ligt het niet aan. Spier tot nu toe ook nog. Het is gewoon even afwachten. Voor de rest gaat het eigenlijk wel lekker. Het is voornamelijk een heel strak gespannen gevoel aan de zijkant van mijn rug. Vooral lang zitten breekt op. Dus gewoon regelmatig even plat :lol: Dan gaat het wel weer.
En dan die opmerking van de PC: [i]en dan zeggen ze dat ze van een rugspier geen borst kunnen maken, haha dan hebben ze het mooi mis! :lol:[/i]

Offline
Berichten: 453

Het litteken wordt al smaller en platter. De rugspier is nog steeds erg pijnlijk. Is nog steeds een strak gevoel. Vooral aan het einde van de dag. 's Morgens gaat het nog wel. Het is vooral als ik een paar uur op ben. Dus blijf maar braaf mijn oefeningen doen. Beetje rondjes draaien met mijn arm. Lage rondjes hoor :lol: niet boven mijn schouders.
Ga zo lekker mijn bedje in. Voel me nu niet zo lekker en heb hoofdpijn.

Offline
Berichten: 453

Voel me gelukkig al weer wat beter. Ben gewoon moe aan het eind van de dag. En dat is iets wat ik niet zo gewend ben van mijn lichaam.
Ik heb trouwens nooit geweten dat ik op mijn rug wat kleine zwarte haartjes had. IK HEB BORSTHAAR........................... :shock:
[bigsmile]

Offline
Berichten: 453

Vanmiddag voor de laatste keer wezen tanken. Er zit nu 250 cc in. De aanvraag voor de verwisseling gaan ze alvast doen. De linkerkant moet namelijk aangepast worden. De verzekering gaat hier altijd mee akkoord als het om een[b] verkleining[/b] gaat van de gezonde borst. Bij mij is het andersom. Bij mij gaat het om een vergroting om de boel in balans te brengen. Dan wil de verzekering nog wel eens moeilijk doen. Dat ze het niet willen vergoeden. Als dit zo is heb ik nog even tijd om over te stappen naar een andere verzekering die dit wel doet. De verwisseling zal ongeveer in mei/juni gaan plaatsvinden.
Moet pas volgend jaar terugkomen. In april /mei om te passen voor de linkerkant. Nu nog verder herstellen.
Met het sporten moet ik wel goed opletten. Over vier weken voorzichtig weer beginnen met wat hardlopen. 1 km. Dit is haar advies, haha ik heb nog nooit hardgelopen. Nieuwe uitdaging! Spinning moet ik nog mee uitkijken, je steunt dan toch op je armen. Krachttraining mag niet meer :cry:
Voorlopig moet ik het nog steeds rustig aan doen. De rug moet zich nog helemaal herstellen. Ook in de oksel is het nog onrustig. Dit is het gevolg van het verwijderen van al het littekenweefsel. Ze begon er vandaag weer over, dit was haar behoorlijk tegengevallen.
Er zit nu nog één vervelend "strengetje" in de oksel. Dit is pas na de O.K. gekomen. W.s. toch nog een strengetje littekenweefsel. Ik moet het wel in de gaten houden.

Offline
Berichten: 453

Verplaatst naar nieuw onderwerp: Pijn

Offline
Berichten: 453

Verplaatst naar nieuw onderwerp: Pijn

Offline
Berichten: 453

Mijn nieuwe borst is vandaag 6 weken. Het herstel gaat nog niet lekker. De wonden zelf zijn mooi genezen. Maar mijn rugspier....pffff.
Gisteravond was de spier kei- en keihard. Niet het gedeelte op de borst maar het gedeelte dat achter en over de ribben loopt. Het trekt enorm en ik heb het idee dat de spier al aan het krimpen is. Ik heb nu al van een aantal mensen te horen gekregen dat mijn rechterschouder naar beneden staat. En zo voel ik het ook. Als ik er niet op let en mezelf naar links "trek" sta/loop ik ook harstikke scheef. Had jij dit ook zo Ellen? Anders neem ik maandag contact op met de PC of fysio een idee is.
Het is allemaal ook pijnlijk. Maar nu kan de pijn onder mijn rechterschouderblad ook weer het gevolg zijn van de galblaas. Heel verwarrend dus allemaal. Maar gisteravond had ik het echt helemaal gehad. Wist niet meer hoe ik moest zitten/lopen/liggen. En het is ook niet zo dat ik er helemaal niets mee doe. Ik beweeg er wel mee, gedoseerd dan. De spier zal opgerekt moeten worden denk ik, op de juiste manier.
En dan die stomme galblaas ook. Het ging een paar dagen wat beter maar op dit moment speelt die ook weer op. Ga maar weer even heen en weer lopen, dan zakt de pijn.

Offline
Berichten: 453

Het is inderdaad geen spier waar ik last van heb. Het is het litteken zelf. Die staat helemaal gespannen terwijl er geen vocht onder zit. Aan de onderkant lijkt het helemaal vast te zitten. Krijg het ook niet los gemasseerd. Heb gebeld naar de poli en heb voor morgenmiddag een afspraak staan.

Offline
Berichten: 453

Het litteken staat wat strak. Niet overal gelukkig. . Het is ook wat breder geworden dan het was De pijn die ik vlakbij het litteken voel komt volgens haar van de galblaas. Dit kan naar die plek uitstralen.
Ik heb een verwijzing gekregen voor een huidtherapeut om het litteken soepeler te maken. Morgen maar gauw een afspraak maken

Offline
Berichten: 453

Ik ben nu drie keer bij de huidtherapeut geweest en het geeft een goed resultaat. Het litteken zat op een klein gedeelte al vastgegroeid aan mijn ribben. Dit is nu weer los. Ben er op tijd bij. Nog 2 weken twee keer per week en daarna 1 keer per week naar de huidtherapeut.
Na de behandeling heb ik twee dagen meer pijn. Flinke pijnscheuten, een soort zenuwpijn in mijn arm. Het litteken is goed rood nu, een teken dat de doorbloeding goed op gang komt. Het is nog wel breder geworden aan de onderkant. Ik moet nu twee keer per dag smeren met Dermatix Siliconengel om het soepel te houden en om verdere verkleuring en dik worden van het litteken tegen te gaan.
Ik ben vanmorgen voor het eerst wezen zwemmen. Dit viel me echt tegen. Ik kon de schoolslag met mijn rechterarm bijna niet maken. Voor het litteken is dit natuurlijk ook goed. Blijf dit dus voorlopig 1 keer per week doen.
Maar het gaat vooruit :lol:

Offline
Berichten: 453

[quote]]De aanvraag voor de verwisseling gaan ze alvast doen. De linkerkant moet namelijk aangepast worden. De verzekering gaat hier altijd mee akkoord als het om een[b] verkleining[/b] gaat van de gezonde borst. Bij mij is het andersom. Bij mij gaat het om een vergroting om de boel in balans te brengen. Dan wil de verzekering nog wel eens moeilijk doen. [/quote]
Heb de goedkeuring van de verzekering binnen [dans] Hoef dus niet te sparen voor mijn andere Boob.

Offline
Berichten: 453

Afgelopen maandag heb ik voor het eerst na de operatie weer gesport. Heerlijk was het om na drie maanden van niet-sporten weer de zweetdruppels over mijn hoofd te voelen lopen. :D
Ik heb meegedaan aan de steples. Conditioneel was het geen probleem, kon het goed volhouden. Maar met mijn rechterbovenarm en schouderblad ging het nog niet echt lekker. Het voelt allemaal nog wat krap en strak aan. Ook kan ik mijn arm nog niet helemaal omhoog doen.
Maar ik ga gewoon verder. Probeer het vier weken. Zie ik dan geen vooruitgang dan trek ik weer aan de bel. Het is niet zo dat het echt pijnlijk is, het zit gewoon niet lekker. Het voelt ook heel stijf aan. Gewoon raar :?
Maar het was weer heerlijk thuiskomen in de sportschool want zo voelde het :D Geknuffeld en mensen die heel blij waren om me weer terug te zien. Een heerlijk warm bad! En maandagavond was helemaal lekker. Heerlijk naar bed met loodzware moeie benen. Zalig!!!!
Vanavond naar de body-shape, half uur aerobics en half uur spierversterkende oefeningen. Kijken hoe dit uitpakt.

Offline
Berichten: 453

Gisteren naar de bodyshape geweest. Had gisteravond toch wel wat last van mijn oksel aan de geopereerde kant.
Er zit daar een pijnlijk plekje wat al gevoelig is sinds de operatie.
Vanmorgen keek ik in de spiegel om te kijken of ik iets bijzonders zie aan die oksel en ik schrik met te pletter. Ik zie twee knobbels zitten.
Eén bij de oksel en één iets verder. Ze zijn zacht en ik kan ze niet pakken. Als ik lig voel ik ze niet. Alleen als ik sta. Ze zijn dan ook duidelijk zichtbaar.
En dan ga ik twijfelen, zijn het nu de lymfklieren of niet :?
De huisarts maar gebeld voor een afspraak. Kan morgen terecht maar nadat ik zeg dat ik twee knobbels in mijn oksel heb mag ik over een half uurtje komen.
Hij ziet ze ook duidelijk maar voelt ze niet als ik lig. Na een grondig onderzoek komt hij tot de conclusie dat het volgens hem niet de lymfklieren zijn. Pfff, wat een opluchting. Volgens hem zijn het de kleppen in de aders die wat open staan. Maar hij kan zich voorstellen dat ik er van geschrokken ben. Hij drukt me dan ook op het hart dat het heel goed is dat ik ben gekomen en dat als het niet weggaat of ik het opnieuw niet vertrouw terug moet komen. Bij elke knobbel die ik ontdek. Want knobbeltjes zegt hij, daar moet je niet mee blijven lopen maar zo snel mogelijk komen. Daarna vroeg hij nog belangstellend hoe het met mijn meiden was. Even gekletst. Toen opgelucht de spreekkamer verlaten.
De wachtkamer was leeg. Volgens mij had hij helemaal geen spreekuur vandaag . :wink:

Offline
Berichten: 453

Het gaat GOED!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
De bezoekjes aan de huidtherapeut hebben een goede uitwerking gehad op het litteken. Het zit niet meer verkleefd.
Ik kan nu tenminste weer wat makkelijker iets pakken of gewoon simpel een kopje koffie op de salontafel neerzetten. Wat voelt dat lekker zeg :)
Ook ben ik twee weken geleden weer begonnen met sporten. Eerst om de dag, toen af en toe elke dag en nu weer dagelijks. Met één rustdag in de week. Afgelopen vrijdag was ik bij de peut en ze kon de huid rondom het litteken al wat omhoog halen zonder dat ze eerst gemasseerd had.
Het gaat nu echt in een heel rap tempo vooruit.
Vanaf volgende week dus over naar één keer in de week naar de huidtherapeut.
En als het dan hetzelfde blijft naar één keer in de twee weken.
Het sporten gaat weer heerlijk. Ben begonnen met een lesje steps en nu doe ik alles weer. Zelfs spinning kon ik zonder moeite weer meedoen. Had dit niet verwacht na 13 weken niks doen. Mijn conditie is weer helemaal op peil.
Heb toch ook de bodypump maar weer opgepakt. Train met lichte gewichten boven de gordel :wink:
Moet alleen nog erg wennen met de oefeningen voor de rugspier aangezien het dan ergens anders samentrekt [grinnik]
Maar het krappe gevoel is weg. Het zit nog wel strak maar niet meer zo erg als voorheen. Het zit nu gewoon strak omdat daar de huid voor de borst tussenuit is gehaald. Maar niet meer vast op mijn ribben en dat gaf die problemen.
Ik bruis dus weer van de energie en voel me eindelijk weer eens celly :lol: [dans]
Nu op zoek naar werk want daar ben ik nu ook wel weer fit genoeg voor.

Offline
Berichten: 453

[dans] Ben aangenomen. Ga vanaf 11 feb. weer aan de slag voor gemiddeld 20 uur per week in de thuiszorg als verzorgende.
De ene week wat meer, de andere week wat minder. En ong. 1 weekend in de drie weken werken.
Ben zo blij. Werk voornamelijk in de ochtend vanaf 8 uur. De ene dag ben je om 11 uur klaar, de andere dag om 1 uur.
Ook heb ik dan nog wel eens bereikbaarheidsdienst. En soms ook het eind van de middag nog 2 uurtjes. Het ligt aan de klanten die je hebt.
Behoorlijk afwisselend dus maar niet al te lange werktijden.
En klanten in alle leeftijden en verschillende zorgvragen. Ook terminale patienten dus. Maar hier wordt je goed in begeleid en als het teveel achter elkaar is dan moet je dit aangeven.
Ik heb er alle vertrouwen in!
En nog iets, ik heb dus eerlijk verteld dat ik mei/juni onder het mes moet voor de verwisseltruc. En dat ik dan zes weken niet mag tillen.
Dit was geen probleem. Evt. kan ik arbeidstherapeutisch aan de slag, wel verantwoord dus.
Maar ik kan daar met een goed gevoel een start gaan maken.
Een hele nieuwe uitdaging, heb 20 jaar geleden mijn verpleegkundige diploma gehaald, toen nog als z-verpleegkundige. Dus dit is wel iets nieuws.
2008, nieuwe boobies, nieuwe baan :D Dat gaat vast goedkomen

Offline
Berichten: 453

En het blijft in stijgende lijn goed gaan. Ik ben zo blij. :lol:
Heb nu drie daagjes gewerkt en ik had na 10 minuten alweer "het gevoel" te pakken. Ik heb heerlijk gewerkt en ga met een voldaan en tevreden gevoel naar huis toe. Wat heb ik het zorgen voor toch gemist zeg. Ook al krijg je ook met terminale klanten te maken zoals de zorg voor een vrouw met BK met uitzaaiingen. Het voelt ontzettend goed. Het geeft me allemaal heel veel positieve energie.
En ik heb geen last van het litteken op de rug. :lol:
Het doet nog pijn op een heel klein stukje bovenin. Zo'n cm of 5 [b]boven[/b] het litteken. Het zit niet verkleeft ofzo. De therapeut ziet er ook niets bijzonders aan. Het is alleen maar pijnlijk bij aanraken of als ik op mijn rug ga liggen en mijn kussen er net tegenaan drukt.
Morgen kan ik bij de apotheek een Dermatix Siliconenpleister ophalen zodat ik niet meer twee keer per dag hoef te smeren. Of Hubbie dan, en dat is wel zo fijn aangezien ik om kwart over zes al uit bed ben. Dit houdt het litteken goed soepel en het wordt minder dik en donker.
De huidtherapie is nu 1 keer in de twee weken. De laatste twee weken zat het nergens meer verkleeft dus we gaan het proberen.
Ben nog weinig online maar heb gewoon geen tijd. :roll: En 's avonds ga ik op tijd mijn mandje in aangezien de wekker me om kwart over zes wakker maakt.
Maar ik loop op wolken op dit moment. Heerlijk gevoel \:D/

Offline
Berichten: 453

Gisteren bij de PC geweest om de volgende operatie door te spreken.
Op een gegeven moment stond de pc, de verpleegkundige en een andere arts om me heen om de toekomstige maten te bepalen. Wordt het een B-tje, wordt het een C-tje????? Welke vorm? Het was toch nog niet zo makkelijk.
De reconstructiekant zal weinig problemen gaan geven. Het "stukje rug" wat daar zit is goed van dikte. Het litteken wordt wel gecorrigeerd. Er is net wat huid teveel. Voordeel: de litteken-gaatjes van de nietjes die er na de amputatie zaten zijn weg. Een nadeel is wel dat het hele litteken weer open moet.
Het is juist de "gezonde" borst die een probleem is. De huid aan de linkerkant waar ook een prothese gaat komen is niet zo best. Het is heel erg dun. De prothese zullen ze dus heel goed onder de borstspier moeten plaatsen. Misschien zullen ze hiervoor de borstspier toch wat ruimer moeten maken en wat breder.
Anders is ze bang dat de huid dit niet aankan. Ze heeft me al gewaarschuwd dat dit de eerste tijd behoorlijk pijnlijk zal zijn.
Ook zal de ingreep iets langer gaan duren. Het hangt daarna van de drainproduktie en pijn af of ik de volgende dag naar huis mag. Anders blijven we gewoon een nachtje langer.
Maar er komt dus een lading protheses aan zodat ze ruime keuze zullen hebben op de operatietafel. Ze heeft dus vier verschillende maten/modellen besteld. In verschillende cc-tjes.
De arts die er later bij kwam vroeg aan mij of hij ook bij de operatie mocht zijn. Schijn een bijzonder geval te zijn. Maar ze gaan met zijn allen straks bekijken welke protheses samen de beste symmetrie geven.
Helemaal gelijk zal nooit gaan lukken.

Er zijn toch wat problemen met de vergoeding van de ziektekostenverzekeraar. Ik heb toen de goedkeuring gekregen. Ik had de brief bij me en heb nog eens nagevraagd of het echt goed was. Hun hadden de brief ook in het dossier zitten. Er stonden verschillende code's op dus de assistent ging het toch voor de zekerheid navragen. Nou, die goedkeuring is dus alleen maar voor de "borstkankerkant".
De pc had toen twee aparte aanvragen in moeten dienen en ze had het niet op 1 blad mogen aanvragen. Maar daar hebben we dus nooit iets van gehoord. En als er dan goedkeuring komt neem je aan dat het voor de hele aanvraag is.
Morgen gaat de assistent terugbellen. Dan is het aan de medisch adviseur voorgelegd. Voor de zekerheid hebben we alvast foto's gemaakt zodat het aantoonbaar is dat het echt noodzaak is om symmetrie te gaan krijgen. (Heb nu een AAtje en een B/Ctje.)
Ben benieuwd maar dit valt weer even tegen.

Heb het ook nog gehad over mijn arm/schouderproblemen.
Als ik op de grond lig kan ik mijn rechterarm niet boven mijn hoofd plat op de grond leggen. Kan mijn arm niet eens op de grond krijgen. Ook kan ik nog steeds mijn arm niet helemaal omhoog strekken.
Ze vond het toch verstandig om te starten met fysiotherapie.
Dit komt waarschijnlijk doordat ik heel lang (de operatie duurde 7 uur) met mijn arm omhoog heb gelegen. Het kan dus best goed komen maar dit kan nog lang gaan duren.

De operatiedatum is op donderdag 5 juni. Al over 8 weekjes :D

Offline
Berichten: 453

De operatiedatum is verzet naar 19 juni. De andere arts die ook graag bij de operatie aanwezig wilde zijn kon niet op 5 juni.
En goed nieuws! De ziektekostenverzekeraar heeft alles goedgekeurd! En nu echt voor de hele voorgevel :D

Offline
Berichten: 453

[quote="celly"]De operatiedatum is verzet naar 19 juni. De andere arts die ook graag bij de operatie aanwezig wilde zijn kon niet op 5 juni.
En goed nieuws! De ziektekostenverzekeraar heeft alles goedgekeurd! En nu echt voor de hele voorgevel :D[/quote]
Vanmiddag weer een telefoontje van het ziekenhuis, de operatie is weer uitgesteld naar 27 juni. Nu ben ik er dus echt de hele zomervakantie zoet mee :evil: De pc heeft een congres op 19 juni.
Heb nog gevraagd of het dan toch niet op de eerste datum kon, 5 juni maar dit kon echt niet. Ze moeten deze operatie echt met zijn tweetjes doen, de pc en de "prothese-man".

Offline
Berichten: 453

Overmorgen is het zover, de verwisseltruc. Ik vind het echt ontzettend spannend, slaap heel onrustig. Rechts de expander eruit en prothese erin en links een prothese erin voor de symmetrie.
Ik hoop gewoon dat alles goed gaat en dat het allemaal zal gaan lukken. Dat ze geen gekke dingen tegenkomen "onderweg" en dat er niet teveel littkenweefsel zal zitten wat problemen gaat geven.
De fysiotherapie gaat goed, twee keer per week worden mijn schouder, nek en evt. bovenarm losgemasseerd. Ook het litteken wordt twee keer per week losgemasseerd van de ribben. Het zit na elke massage weer wat verkleefd. Ik hoop dat de therapie al weer snel door mag gaan, het kan ook zittend. Maar ik kijk er naar uit, ben benieuwd en vind het doodeng en zie er tegenop :wink:

Offline
Berichten: 453

En ze is weer thuis [dans]. Het ging vanmorgen zo goed dat ik toch naar huis mocht gaan.
Zoals Ivonne al schreef is het allemaal goed gegaan. De operatie verliep toch sneller dan de PC had gedacht. Er zit alleen toch nog een behoorlijk "breedteverschil" tussen links en rechts. Maar er zitten nog pleisters op dus ik wacht rustig af. Mocht gisteren al snel naar de o.k. toe.
Infuus prikken was weer een probleem. Ik voelde al snel dat de eerste niet goed zat, voelde de vloeistof onder mijn huid stromen. Volgens de prikmeneer zat hij goed maar hij ging toch aan het twijfelen. Even later verscheen er toch een bult op mijn arm dus toch maar ergens anders geprikt. Van de dag zelf weet ik nauwelijks nog iets, heb echt de hele dag voor pampus in mijn bed gelegen. En toen ik wakker werd was ik kotsmisselijk. 's Avonds een paar hapjes yoghurt op en dat bleef er in.
Toen ze de anti-biotica er in wilden laten lopen voelde ik alweer dat het infuus niet goed zat. Mijn hele arm werd koud en dik. En ja hoor, er moest weer opnieuw geprikt worden. Aan de binnenkant van mijn arm vonden ze na lang prutsen eindelijk een ader waar hij bleef zitten. Anders hadden ze het in mijn voet gedaan. En dat allemaal voor twee zakjes antibiotica :? Maar het gaat best lekker al ben ik nog steeds dizzy van de narcose, ga zo lekker even mijn bed in want het is al weer genoeg geweest. Bedankt voor het duimen en jullie lieve berichtjes [kiss]

Offline
Berichten: 453

Het is nu alweer de derde dag na de operatie. Gisternacht nauwelijks geslapen van de pijn. Vannacht regelmatig wat weggedoezeld. Half zittend slapen gaat nog het beste. De drains lopen nog. Links had nog 60 cc gelopen, ik denk niet dat die er morgen al uit mag. Rechts slechts 25 cc, maar die drain zit in de gereconstrueerde borst en daar heb ik geen last van, voordeel dat het nog steeds gevoelloos is. Alleen de hechtingen trekken daar, ze heeft het litteken opnieuw "gemaakt" zodat de niet-gaatjes van de amputatie weg zijn.
Links, aan de opgepimpte kant voel ik de drain echt zitten.
Morgen gaan de pleisters eraf. Ben benieuwd. :) Er zit wel een behoorlijk verschil in links en rechts, zowel in de breedte als in de hoogte.
Maar dat moet met een goede bh op te lossen zijn.
Het is wel raar om aan de linkerkant ineens ook een echte borst te hebben. :shock: Zoiets heb ik voor het laatst na de geboorte van de jongste nooit meer teruggezien.
Ik zie mijn ribben opeens niet meer van bovenaf [bigsmile] Die staken eerst meer uit dan wat daarboven hing.
Dus Celly is wel tevreden.
En Ellen, de PC wacht op jou [grinnik]

Offline
Berichten: 453

Vanmiddag op controle bij de PC geweest. Live_is _ is meegeweest, dan hoefde Hubbie geen vrij te nemen. De drains mochten er allebei uit [dans] Het ziet er goed uit. Links is er 255 ingegaan, onder de borstspier en rechts 170 cc, onder de rugspier :wink: Recht zit hij prima, links zit hij toch wat hoog. Het advies is om voorlopig een band te dragen om de boel naar beneden te duwen voordat ik mijn hoofd erop kan laten rusten.
Het amputatielitteken is aan de bovenkant opnieuw gemaakt. Er is een reepje huid tussenuit gehaald dus ben nu verlost van die witte puntjes van de nietjes. Volgende week terug om de knoopjes van de hechtingen eruit te halen. Maar ze benne mooi me nieuwe boobs \:D/ Celly is helemaal HDP [bigsmile]

Offline
Berichten: 453

Kan weer niet slapen, van de pijn. Ben er dus maar weer uitgegaan om wat bij te lezen (en te schrijven :wink: )
Sinds gistermiddag heb ik wat verhoging. Zo tussen de 37.8 en 38.0.
Ondanks paracetamol. Geen hoge koorts dus maar normaal gesproken kom ik niet boven de 37.0 uit. En zeker niet als ik niks doe.
Ik voelde me ook niet echt lekker gisteren. Ontzettend moe, heel de dag gelegen maar niet kunnen slapen. Gisteravond wel naar de afscheidsmusical van de jongste geweest maar me daar ook rustig gehouden. En nu kan ik weer niet slapen, wordt elke keer wakker van de pijn. Dus ga straks maar weer mijn hoofdeind omhoog zetten en kijken of het dan wel lukt.
Morgenochtend bel ik even naar het ziekenhuis. Als het maar goed gaat :(

Offline
Berichten: 453

Ik voel me een stuk beter ondanks dat ik in totaal maar zo'n 3 uurtjes heb geslapen, elke keer een hazeslaapje. De moeheid die ik voelde in heel mijn lijf is weg en de verhoging ook.
En ik heb vannacht om 1 uur de laatste keer paracetamol gepakt. Dus het wordt niet onderdrukt.
Nu moet het zo blijven. Hou het goed in de smiezen. Dinsdag moet ik weer naar de PC, dus hopelijk blijft het bij die afspraak op dinsdag.

Offline
Berichten: 453

Heb vannacht als een blok geslapen. Van 1 uur tot half 10 vanmorgen :shock: Heerlijk!!!!!!!!!!! En nog steeds koortsvrij [dans]
Gisteren een leuke dag gehad. Gistermiddag naar Live_is geweest en gisteravond zijn Ivonne en de rest hier geweest. Heerlijk gekletst.
Ik ga nu lekker genieten van onze nieuwe veranda 8)
En Ivonne, mijn moeder heeft gisteravond genoten van je zoon. Ze had het vanmorgen nog over hem [kiss]

Offline
Berichten: 453

Vanmorgen weer een kleine controle gehad bij de PC. Het ziet er toppie uit. De knoopjes van de hechtingen zijn er nu ook uit. Alleen van de "goede" borst was er één knoopje naar binnen verdwenen. Zit nu onder het litteken. Deze lost na een tijdje vanzelf op. Mocht ik er meer last van krijgen, het is nu een klein gevoelig bobbeltje, dan kan deze er alsnog uit. De borst is wel wat aan het zakken. Heb toch geen band aan, niet meer gevonden.
Heb nu een sporttop/bh aan (cup c :) ) en deze drukt de boel ook naar beneden en geeft ook goede steun aan de onderkant. Onder de kleding is het net een topje.
In een beha ziet het er goed symmetrisch uit, zonder wat minder maar niet echt heel erg.
Maar ik ben meer dan tevreden, nu al :D

Offline
Berichten: 453

[quote="celly"]Vanmorgen weer een kleine controle gehad bij de PC. Het ziet er toppie uit. De knoopjes van de hechtingen zijn er nu ook uit. Alleen van de "goede" borst was er één knoopje naar binnen verdwenen. Zit nu onder het litteken. Deze lost na een tijdje vanzelf op. Mocht ik er meer last van krijgen, het is nu een klein gevoelig bobbeltje, dan kan deze er alsnog uit. [/quote]

Dat kleine gevoelige knobbeltje is nu een pijnlijk rood schijfje geworden om het knobbeltje heen. Het is helemaal hard maar ik denk dat het een beginnende ontsteking is die nog niet "rijp"is.
De PC gebeld en ik kan voor 12 uur even komen. Ik hoop dat ze er hem uithaalt, zal niet fijn zijn maar dan ben ik er wel van af.

Offline
Berichten: 453

[quote="celly"][quote="celly"]Vanmorgen weer een kleine controle gehad bij de PC. Het ziet er toppie uit. De knoopjes van de hechtingen zijn er nu ook uit. Alleen van de "goede" borst was er één knoopje naar binnen verdwenen. Zit nu onder het litteken. Deze lost na een tijdje vanzelf op. Mocht ik er meer last van krijgen, het is nu een klein gevoelig bobbeltje, dan kan deze er alsnog uit. [/quote]

Dat kleine gevoelige knobbeltje is nu een pijnlijk rood schijfje geworden om het knobbeltje heen. Het is helemaal hard maar ik denk dat het een beginnende ontsteking is die nog niet "rijp"is.
De PC gebeld en ik kan voor 12 uur even komen. Ik hoop dat ze er hem uithaalt, zal niet fijn zijn maar dan ben ik er wel van af.[/quote]

Knoopje mag blijven zitten. Ze halen het er liever niet uit, juist dan kan het verkeerd gaan omdat ze het open moeten maken.
Heb nu voor 10 dagen een AB-kuur meegekregen.

Artikelen van celly

Webloggers