Amazone
Lid geworden op: 16/01/2006 - 09:02
Offline
Berichten: 453

Borstreconstructie

maandag, 11 juni 2007

Een nieuw onderwerp in mijn eigen logje. Ik ga ervoor. Ik wil een nieuwe boobie! Ik heb net een afspraak gemaakt bij de PC in Den Bosch. Maandag 25 juni kan ik er al terecht voor een eerste afspraak. [dans]
Eerste stap is gezet, op naar 25 juni!!!!

Offline
Berichten: 453

Na alle verdrietige berichten van de laatste dagen heb ik ook een leuk bericht.
Vanmiddag had ik een afspraak met de PC. Ik ga voor een reconstructie. Ik krijg hem volgens de rugspiermethode. Er gaat eerst een expander in. Dan wordt er gekeken wat er met de andere borst mogelijk is, coupe theezakje [grinnik] De "nieuwe" borst zal namelijk groter zijn dan de andere. En ze gaat voor symmetrie.
Dat betekent dat er in de andere borst een prothese geplaatst zal moeten worden. Ze gaat dit toch proberen voor elkaar te krijgen bij de ziektekostenverzekeraar. Een borstverkleining na reconstructie wordt nl. wel vergoed.
Anders is het toch voor eigen rekening. Maar dit is dan alleen maar een uur extra huur van de O.K en de prothese. De opname en verblijf niet want dat gebeurt dan tijdens de verwisseltruuk.
In januari stappen we toch over naar een andere ziektekostenverzekeraar dus als iemand een goede tip heeft, een pbtje is welkom.
Ik sta gepland vanaf 1 okt. dit jaar!

Offline
Berichten: 453

Sta ik op 1700 meter hoogte in Oostenrijk gaat mijn mobieltje. Of ik 7 september kan voor reconstructie :shock: Oeps, dat is al snel. Aangezien ik in september veel moet werken dat maar niet gedaan.
Geplande operatie-datum is nu 12 oktober.... :lol:

Offline
Berichten: 453

Gisteren de opname voor de reconstructie geregeld. De datum is definitief vrijdag 12 oktober. Ik hoef die dag ook pas binnen te zijn, anderhalf uur van te voren. Ik ben op dit moment weer enorme pijn in mijn rug, kan amper zitten en lopen. Plat en stil liggen is nog het meest aangename. Ga dus weer gauw mijn bed in en hoop op snel herstel!

Offline
Berichten: 453

Krijg net een brief binnen van de poli PC. Volgende week donderdag 11 okt. om half vijf word ik daar verwacht ivm het aftekenen van het operatiegebied. Dan mag ik naar huis. De volgende dag is de o.k.
Ik weet nog niet of ik 's morgens of 's middags wordt geholpen. Dat hoor ik volgende week. Het begint nu echt allemaal te korten en ik begin de dagen af te tellen. Morgenochtend krijg ik nog een echo van de lever en eierstokken. Ook weer even prikken op de markers. Deze stond al gepland. Volgende week donderdagochtend 11 okt. heb ik ook nog een controle-afspraak bij de chirurg staan. Dan krijg ik de uitslagen van echo en bloedonderzoek. De chirurg wil me nog steeds om de drie maanden zien. Druk dagje dus. Want ik wil toch ook nog even gaan sporten. Dat kan voorlopig niet meer. Dus ik heb toch nog een uurtje spinnen en body-balance ingepland tussen de ziekenhuisbezoekjes in. Nog even in de sauna en in bad en dan kan er getekend worden door de PC. Ik denk dat ik dus maar woensdag mijn tas in ga pakken. Dan heb ik donderdagavond nog lekker tijd voor het thuisfront. En donderdag overdag is dan voor mij en de artsen, gecelly :wink:

Offline
Berichten: 453

De kriebels komen nu echt wel. Straks nog even twee stevige behaatjes scoren voor na de operatie. Die heb ik nog niet. En even op zoek naar mijn noodprothese, voor de andere kant. Want die wordt pas bij de verwisseling aangepast. Vrijdagochtend mag ik me om kwart voor 8 melden bij de afdeling. Hopelijk ben ik het einde van de ochtend aan de beurt. Het kan nog iets later worden maar dat hoor ik dan donderdag nog.

Offline
Berichten: 453

Zo, mijn voor- en achterkant is volgekalkt. Mooi afgetekend voor de operatie. Ik mag me morgen om 9 uur melden bij de opname. Eind van de ochtend word ik geholpen. Ze heeft me ruimschoots ingepland. Ik heb de kriebels, niet van de zenuwen hoor! Meer van die kriebels die je ook hebt als je op vakantie gaat :wink: Ik heb er zin in!!!!

Offline
Berichten: 4265

Hè, hè, hier is dan het bericht van Celly.

Ik heb zojuist haar man gesproken. De operatie duurde wat langer dan gepland: 6,5 uur. Pas om half 7 kwam ze weer terug. Het was meer werk dan verwacht. Nu ligt ze behoorlijk aan de pijnstillers want ja, rug- en borstwond, dus dat is nog even pittig, maar dat doet Celly dan ook braaf.
Technisch is alles goed gegaan. Pfffffff, toch weer een opluchting hé ?

Ik heb inmiddels kamernummer en telefoon van Celly dus als je haar een kaartje wil sturen dan stuur me maar een pbtje.

Groeten van een blij opgeluchte Ellenk

Offline
Berichten: 4265

Zo net ff met Celly gebeld.

Het gaat redelijk met haar en ik moet jullie vooral de groetjes doen van haar. :lol: :lol: :lol:
De operatie heeft lang geduurd dus. De reden hiervoor is dat er onder haar oksel heel erg veel littekenweefsel van de bestraling zat. Daardoor kon de spier er niet onderdoorgetrokken worden. Dat weefsel moest dus weggehaald worden: er moest een tunneltje gemaakt worden voor die spier en dat duurde een uurtje extra. Ook aan de borstkant moest heel veel littekenweefsel verwijderd worden voor alles daar goed gemaakt kon worden. Die borstkant is dus ook behoorlijk gevoelig nu.
Celly heeft daardoor ook erg lang op haar zij gelegen. Daar heeft ze een gekneusde beenzenuw aan overgehouden : ze heeft voor een poos geen gevoel aan de bovenkant van haar voet maar daar kan ze wel mee leven. Met een paar maanden is dat weer weg zeggen de verpleegsters.
Al die rare houdingen zijn niet bevorderlijk voor haar stuitje, dat speelt natuurlijk weer op.
Omdat ze lage bloeddruk heeft mag ze nog een paar dagen plat blijven: pas maandag mag ze weer haar bed uit.

Celly is er zelf positief onder. Ze is blij dat het erop zit en met luisterboeken gaat ze heerlijk liggen luieren.

Offline
Berichten: 4265

[b]Op bezoek[/b]

Vanmiddag zijn Marjo en ik gecelly bij Celly op bezoek geweest. :lol: :lol: :lol:
Hoewel we het z'huis goed kennen hadden we ons vergist. We kwamen vrolijk om half 3 binnenstappen toen het bezoekuur dus juist voorbij was :shock: .
Maar niet getreurd, Marjo werkte daar ooit en het was zó geregeld. Marjo regelde trouwens en passant ook een laken ipv het warme dekbed want eens verpleegster blijft verpleegster.

Celly was natuurlijk nog niet de ouwe maar wel onmiskenbaar Celly. Met haar eigen verhaal over de operatie, hoe lief onze pc wel niet is, hoe ze gewoon door had gewerkt ook al duurde het nog zo lang. En op zaterdag nog even langs was geweest om te vertellen wat ze allemaal had gedaan. Dat ze donderdagavond voor de operatie en na het aftekenen 's middags nog had gepiekerd en daarna net voor de operatie weer alles opnieuw had afgetekend omdat het op een andere manier toch beter zou zijn.

Over hoe hard bestralingen aan kunnen pakken.
Over hoe spannend de volgende operaties weer zijn. Na het verhaal van Marjo's operatie wordt dat nooit meer 'het blinde vertrouwen op'.

We hebben gezellig geklept en geklept dat de man die naast Celly lag er zichtbaar moe van werd.
Over het forum, alle wel en wee.
Celly was vanmorgen even eruit geweest.
En haar nieuwe vriendin is nu al groter dan haar 'ouwe'. :wink: Dus die komt straks ook nog aan de beurt, tegelijk met de wissel.
Dat we nog niet klaar zijn maar wel al een heel eind op de goede weg.
En dat het z'huis goed aan ons verdient :wink: gniffelden Marjo en ik al in het winkeltje. We hebben een beschermengeltje en een 'prachtig' roze hart douche gelletje gekocht met roze fliebertjes eraan. En we hebben gezegd dat we nog terugkomen.

Ja het was leuk en Celly is er nog wel even zoet mee maar het komt helemaal goed met haar.

Offline
Berichten: 4265

Hoi allemaal,

Celly is vandaag al weer aanmerkelijk fitter.
Lekker gewassen, ook haar haar, dat scheelt al de helft.
En eruit geweest.
Gisteren wat verhoging maar vandaag niet meer dus dat is ook goed.
De drains lopen nog behoorlijk dus die blijven lekker zitten.
Ze heeft het vandaag goed gezien en is er erg blij mee. Het wordt mooi, zei ze enthousiast ! :lol: :lol: :lol:
Nu op naar verder herstel.

En o ja, heel veel groetjes van Celly :lol: :lol: :lol:

Offline
Berichten: 4265

Iedere dag is Celly een stuk fitter.

Met name het litteken in haar rug is nog erg lastig. Het is ook een hele jaap van zo'n 30 cm verticaal geworden (en Celly is niet zo groot dus.... :wink: ).

Twee drains zijn er al uit en ook haar infuus is vandaag verwijderd.
Geen verhoging, alleen nog een lopende drain (uit haar rug).

Daarom : duimen want Celly wil naar huis en wel vandaag nog.

Ze heeft haar tas maar vast gepakt en hoopt dat de pc straks meldt dat het goed is.
Kan ze lekker in haar eigen bed slapen, dat zal toch aanmerkelijk beter gaan dan in het ziekenhuis.

Lieve Celly ik duim voor je meid, je klinkt goed en dat is het halve werk.

Vanavond zelf online !

[kiss] Ellen

Offline
Berichten: 453

:lol: BEN WEER LEKKER THUIS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Mocht morgenochtend met nog 1 rugdrain naar huis. Wilde graag al vanavond en hier zit Celly weer gecelly achter haar eigen pc, compleet met drainfles. Deze loopt nog zo'n 70 cc per dag. Maandag moet ik weer terug want dan [b]moet[/b] de drain eruit. Ik ga er wel weer vandoor, lees en schrijf morgen wel bij. Ben nog wel wat dizzy en moe. Nu weer gauw naar Dr. House en de aardbeientaart :wink:

Offline
Berichten: 453

Morning! Het is heerlijk om weer thuis te zijn. Vannacht redelijk geslapen. Wel regelmatig wakker door de pijn maar er zit vooruitgang in.

Ik wil allereerst Ellen ontzettend bedanken voor de dagelijkse telefoontjes en update-jes [kiss]
En verder wil ik jullie allemaal bedanken voor de lieve kaartjes en berichtjes. Dat heeft me echt goed gedaan. Het was een operatie waar ik zelf voor gekozen heb maar ik zeg heel eerlijk dat het niet makkelijk was. Heb veel pijn gehad. De rugwond is toch geen 30 cm zoals ze vertelden maar 25 cm. Maar op dat kleine ruggetje van Celly is dat behoorlijk. Ook mijn stuitje en onderrug heeft me flink opgebroken. Ik wist echt niet meer hoe ik moest liggen. Kussens onder mijn benen, hoofdsteun omhoog, dan weer omlaag. Morfine tegen de pijn. En ik had die bedrust van vrijdag na de o.k. tot maandagochtend.

Mijn bloeddruk is nog steeds aan de lage kant. (90/60) Iets lager dan normaal want mijn bovendruk komt bijna nooit boven de 100 uit. Na de operatie zakte hij na 12 uur tot 70/43. Daarna begon hij langzaamaan weer wat te stijgen. Maar ik zag het flink draaien af en toe. En nu nog steeds, best vervelend eigenlijk. Iemand tips?

[quote]Celly heeft daardoor ook erg lang op haar zij gelegen. Daar heeft ze een gekneusde beenzenuw aan overgehouden : ze heeft voor een poos geen gevoel aan de bovenkant van haar voet maar daar kan ze wel mee leven. Met een paar maanden is dat weer weg zeggen de verpleegsters.
[/quote]

:? Heb ik weer hoor! Maar gelukkig komt er al een beetje gevoel terug. Voelt wel raar aan hoor, zo'n "dooie"voet :wink:

[quote]
De operatie heeft lang geduurd dus. De reden hiervoor is dat er onder haar oksel heel erg veel littekenweefsel van de bestraling zat. Daardoor kon de spier er niet onderdoorgetrokken worden. Dat weefsel moest dus weggehaald worden: er moest een tunneltje gemaakt worden voor die spier en dat duurde een uurtje extra. Ook aan de borstkant moest heel veel littekenweefsel verwijderd worden voor alles daar goed gemaakt kon worden. Die borstkant is dus ook behoorlijk gevoelig nu.
[/quote]

Wat bestraling niet allemaal kan doen hé. Ik had begrepen dat ze de oksel schoongemaakt had om de spier door te kunnen halen. Dit ging dus niet. Was toch te weinig ruimte en teveel risico op beperkingen daarna in mijn arm. Mijn rugspier loopt nu dus over de zijkant van mijn ribben naar voren. Daar voel ik nu dus de verdikking. Dit zal nog wel wat slinken maar niet veel meer.

Maar ik ben ontzettend gelukkig en blij met mijn vriendin. Ik ben gewoon helemaal in "luf" [grinnik] En ze is ook goed op temperatuur! Ik had er rekening meegehouden dat het koud zou aanvoelen zoals in de meeste gevallen. De eerste dagen was dat ook zo. Nu dus niet meer. Voelt net zo warm aan als de rest van mijn lichaam.

Stop weer even met typen want mijn arm begint zeer te doen :?
[wink] [kiss]

[size=75]p.s. Mies, ik kan mijn tenen nog zien hoor! [bigsmile][/size]

Artikelen van celly

Webloggers