Lid geworden op: 30/10/2004 - 16:23
Offline
Berichten: 144

De verbouwing

zaterdag, 14 januari 2006

Even een berichtje van mijn kant. Ik ben niet veel online geweest en zal het nog minder zijn want de verbouwing is begonnen. De nieuwe combi-ketel hangt, de wasmachine is naar boven verhuisd, alwaar een afvoersysteem gemaakt moest worden... :wink: Vandaag is een houten wand in de woonkamer gesloopt. Ik had alle prullaria al ingepakt, morgen de rest inpakken want maandag gaat het plafond eruit. Daarna is de beurt aan de douche en het toilet, daarna gaat op de benedenverdieping de vloer eruit. Kortom........ik zit de komende weken in de rotzooi. De pc verhuist dus naar boven, op de kamer van Midi (vindt hij ook heeeeeeeeeeel erg.......NOT) De keuken wordt in week 10 (de eerste week van maart) geplaatst. Ik heb ook nieuwe meubelen gekocht, levertijd 6-8 weken. Dus als alles volgens planning verloopt is het medio maart allemaal klaar.

Midi wordt Maxi......Hij wordt 25 april al 17 jaar. Hij is groot, zorgzaam en de laatste tijd oh zo lief. Het puberen is misschien voorbij?? Hij heeft ook verkering. Ja ja, ik heb gewoon een schoondochter :wink: . Een heel lief meisje, een mooi meisje ook. Ze hadden begin 2005 verkering. We zijn toen een weekje naar Turkije geweest en daar had Midi een gouden kettinkje voor haar gekocht (met een "geluksoog") Als hij naar Midimeisje ging, ging het kettinkje mee maar het kwam net zo hard weer mee terug. Hij durfde het niet te geven, vond het gek en eng. Toen ging de verkering uit en het kettinkje bleef in het doosje. Toen school weer begon kregen ze weer verkering en nu heeft Midimeisje het kettinkje voor Kerst gekregen. Hij kreeg van Midimeisje een zilver kettinkje met een hartje eraan met haar naam erin gegraveerd. Ach ja, de liefde............

Ik geniet met volle teugen momenteel. Ben druk doende met mijn huis (en met geld uitgeven :lol: ) en de verstandhouding tussen Midi en mij is optimaal (is altijd wel goed geweest, maar nu helemaal) Ik voel me een beetje schuldig omdat ik niet zo actief ben op het forum. Ik lees wel 1 a 2x per week alles bij maar heb momenteel geen tijd genoeg om op alles te reageren. Ik baal van de berichten over Louise en Suusje, net als jullie allemaal. Ik lees het verhaal van Nana en wat dat bij sommige Amazones losmaakt. Ik lees ook de goede berichten van Marja, Lautje en Karin.
Ik lees over Mamsan's vakantie en het goede gevoel dat Erica heeft. Ik lees en lees en lees..........en ben zo blij dat ik jullie heb leren kennen. De Amazones is een verslavend iets! Ik heb er geen tijd voor maar ik moet het lezen. Er is zoveel (h)erkenning, zoveel begrip. Ieder mag en kan haar verhaal kwijt, ook als het niet met borstkanker te maken heeft.
Ik kon helaas niet naar de nieuwjaarslunch komen (was meubelen kopen) en de sauna laat ik voor wat het is :wink:, ook de Rode Tranen ga ik helaas niet redden want de werklui zijn dan nog volop over de vloer. Maar ik hoop echt heel snel weer bij een meeting aanwezig te kunnen zijn!

Offline
Berichten: 144

Even een update van mijn kant. De verbouwing vordert gestaag.
Het plafond in de woonkamer zit erin! Een prachtig strak systeem plafond, wat ben ik daar blij mee zeg. Mijn oude plafond was van gipsplaten wat door verkeerd rachelen (raggelen?) ging "golven". Bovendien had ik ooit eens lekkage gehad welke plekken er nooit helemaal uit zijn gegaan. Maar ik heb nu een mooi strak nieuw plafond.

De wand (waar schrootjes voor zaten) is opnieuw gestuct en robijnrood geverfd. En dat is mooi!! De raamkozijnen zijn geschilderd (licht terra) en de nieuwe binnendeur is besteld.

De douche is uitgehakt en opnieuw betegeld en er is nieuw sanitair geplaatst. Dit heeft even wat tegen gezeten dus ik heb een dag of 10 bij buren en vrienden moeten douchen. Dat is op zich al vervelend maar het ergste was nog dat toen de vloer betegeld was wij er 48 uur niet op mochten lopen. Dus ook niet om naar het toiltet te gaan! Zie je me al zitten op een emmer??? :wink: Nou ja, ook dat is weer voorbij en ik heb nu een prachtig nieuw wc-tje waar ik op kan gaan wanneer ik wil en moet...hahaha. Ook in de douche zit een nieuw systeemplafond met inbouw halogeenverlichting en een afzuigsysysteem.

Het plafond in de keuken is ook vernieuwd en dat is hetzelfde als in de woonkamer en in de douche. Dus ook een systeemplafond met inbouw halogeenverlichting. De wand in de keuken is al geracheld en daar gaat maandag een nieuwe wand tegenaan. De keuken wordt 6 maart geplaatst, dus mooi op schema.

Ik heb inmiddels draadloos internet aangelegd (pffffffffff........wat een klus was dat zeg!) De meneer in de winkel zei, poeh mevrouw dat is een eitje. Stekkers erin en dan gaat het eigenlijk vanzelf. Tja, dat klopte wel, ik had alleen geen internet! Maar ja, na een paar uur freubelen en met hulp van een wizkid-maatje van Midi en de helpdesk van mijn provider is het dan toch gelukt. Dus ik zit nu draadloos te mailen :D
Ik heb inmiddels wel besloten dat de pc boven blijft staan en dat ik voor beneden een laptop koop. Ik ben me al druk aan het orienteren.

Ik heb ook een andere auto. Ik heb een auto van de zaak (dat was een Nissan Micra Ferrari rood :lol: ) Dit autootje beviel me prima maar was inmiddels 9 jaar oud. Mijn baas riep me bij zich een week of 3 geleden en vroeg of ik misschien een andere auto wilde? EUhmmmm....tja......dat wil ik wel hoor! En dus rij ik nu rond in een zilvergrijze Nissan Micra Shift (3 jaar oud) met alles erop en eraan. Elektrische ramen, boordcomputer (helaas geen nav.systeem) cd speler, kortom the works.

Materieel gezien gaat het me dus voor de wind en heb ik geen klagen.

Lichamelijk en geestelijk gaat het redelijk goed. Ik merk dat ik heel erg mijn grenzen moet bewaken want soms ben ik echt helemaal kapot. Ik werk natuurlijk de hele week en iedere avond 2 mannen over de vloer die aan het verbouwen zijn, dat valt niet mee. Ook zaterdags zijn ze er al om 08.45 uur....dus uitslapen kan alleen op zondag.

Ik ben afgelopen donderdag in het ziekenhuis geweest voor een echo van mijn lever. As donderdag krijg ik de uitslag. Ik ga ervan uit dat het verslechtering inderdaad van de Tamoxifen was maar ben toch wel een beetje angstig. Stel je voor dat............maar zo moet ik niet denken!

Geestelijk ben ik soms een beetje wankel. Het verhaal van Maisa heeft een hoop bij me omhoog gehaald. Ik heb 3 jaar geleden de liefde van mijn leven verloren door zijn dochter (het is een lang verhaal en zal het jullie besparen) Het is een andere situatie als die van Maisa maar het heeft enorm veel raakvlakken. Door het verhaal van Maisa kwam dit allemaal weer bij me boven en ik merk dat ik eea toch minder goed verwerkt had als ik dacht.

De dood van Suusje heeft me enorm geraakt. Ik las het vanmorgen pas en ik heb enorm gehuild. Nu ben ik pas wat rustiger en kan ik erover schrijven zonder te huilen. Ik heb Suusje en Misha leren kennen op het Amazone-feest en ik heb haar meteen in mijn hart gesloten.
Ik weet dat zij dit gevecht niet kon winnen, en ik weet dat zij nu beter af is, zonder pijn en met rust. Maar toch ben ik opstandig en vraag me af, waarom??? Waarom moet haar dit overkomen en moet zij haar mannetje en Kim achter laten? Waarom moet dit ons ueberhaupt allemaal overkomen. Waarom zijn wij ziek geworden. Waar hebben wij dit aan verdiend? Hebben wij dan ergens in ons leven zoiets verschrikkelijks gedaan dat dit onze verdiende loon is? En of het allemaal nog niet erg genoeg is om borstkanker te krijgen worden wij ook nog eens geconfronteerd met allerlei gerelateerde problemen. Door de nabehandelingen worden we dikker, we kunnen geen (of voorlopig geen) kinderen meer krijgen, we kunnen misschien ons beroep niet meer uitoefenen, we hebben opvliegers, lymfe oedeem, enz enz.

Ik zit niet in een dip hoor, dit is onmacht en woede. Zoals gezegd heeft het overlijden van Suusje me erg geraakt (zoals bij velen natuurlijk) en komen dit soort gedachten naar boven. Ik vraag me dan af wat de zin van het leven is en ben op zoek naar antwoorden (die ik toch niet krijg)

Jullie zijn weer even op de hoogte. Ik ga nu snel verder met inpakken want mijn meubels gaan er eind van de week uit want dan gaat de bestaande laminaatvloer eruit en een nieuwe erin! (dat wordt ook nog een hele klus.)

Offline
Berichten: 144

De nieuwe laminaatvloer ligt erin! Ahhhhhhhhhhhhhh.........zo mooi! :lol:
En, het begint op een huis te lijken. Sjonge jonge.......wie had dat gedacht? Woensdag 1 maart worden de nieuwe meubelen bezorgd, de lampen zijn er al maar moeten nog opgehangen worden, de gordijnen zijn in de maak, 6 maart wordt de keuken geplaatst, het bankstel duurt wat langer dat wordt in week 13 afgeleverd (als het goed is....... :wink: )

Het einde is dus in zicht en dat is maar goed ook want ik ben het spuug en spuugzat! Haha....klinkt zo ondankbaar maar ik heb het echt een beetje gehad. Maar goed, de laatste loodjes wegen het zwaarst zal ik maar denken.

Offline
Berichten: 144

Pfffffff..........het zit erop! De verbouwing is klaar! Nu nog een beetje "aankleden" , maar dat is alleen maar leuk om te doen. Ik heb gisteravond uitgeblust zitten genieten van mijn "nieuwe" woonomgeving.
Alleen het bankstel, de eethoekstoelen en de gordijnen ontbreken nog. Maar goed, dat is een kwestie van neerzetten/ophangen en dan is het gedaan. Geen grote klussen meer!

Alle dozen zijn uitgepakt en alle spullen zijn schoon en hebben een nieuw plekje gekregen. Wat heeft een mens een hoop spullen zeg, niet normaal meer. Het voordeel van een verbouwing/verhuizing is, dat je meteen een hoop weg doet. De kerk en de rommelmarkt waren blij met me! Ik heb zoveel spullen weggegeven......ruimt lekker op hoor!

Offline
Berichten: 144

Ik zal dit topic ook nog even updaten, dan zijn jullie weer helemaal van alles op de hoogte [bigsmile]

Beneden was alles gedaan, en toen ben ik in oktober maar boven begonnen. Midi en ik hebben van kamer geruild. Ik had nl. een hele grote slaapkamer en hij een kleinere. Doordat hij aan een nieuwe opleiding was begonnen had hij een groter bureau nodig. En dat was wat krap.

Dus het idee was, ff verven en behangen en dan ruilen van kamer. Maar ja......ik wilde boven eigenlijk ook wel laminaat. En ja, dat houten plafond moest er dan ook maar uit. Maar ja, dat hout zat ook in de hal en op de overloop..... :-w . Enfin, de hele bovenverdieping incl. overloop, trap naar beneden en hal heeft een metamorfose ondergaan. En ik wilde altijd al een boxspring (elektrisch verstelbaar natuurlijk) dus ook die maar aangeschaft. En Midi zei, nu heb ik zo'n grote kamer, ik wil eigenlijk ook een twee persoonsbed. Dus van het een viel ik in het ander. Maar het was niet zo'n grote klus als beneden, dus met een maandje was het gepiept.

Het enige wat nu nog moet gebeuren zijn een nieuwe voor- en achter deur. Deze heb ik al besteld en worden 9 februari geplaatst.

En dan is mijn hele toko klaar!!

Artikelen van Lucky1963

5 jear survivor!
4 Year survivor
Weblog
3 year survivor
Midi wordt Maxi
Stoere man
Ditjes en datjes
two year survivor

Pagina's

Webloggers