afbeelding van goudblok
Amazone
Lid geworden op: 31/08/2004 - 11:53
Berichten: 3539

En toen was ze KLAAR

donderdag, 23 december 2004

[color=indigo]Ik kan het nog steeds niet geloven.

Dinsdag middag geopereerd en woensdag ochtend al weer naar huis!
Ik was er zo van onder de indruk dat ik helemaal vergeten was hier te vertellen dat ik thuis was :oops:

Maar dat gaan we oplossen.[/color]
Om twaalf uur waren mr goudblok en ik weer thuis.
[quote="goudblok"][color=indigo]Heerlijk om weer thuis te zijn. Ik kruip op deze barkruk met een spa-fruit.[/color][/quote]
En dan voel je je heel wat :wink:
[quote="goudblok"][color=indigo]Maar nu duik ik even de hangmat in. Mijn hoofd is moe. En omdat ik pas net uit het ziekenhuis ben denk ik dat het slim is om daar aan toe te geven.[/color][/quote]
En als je dan slaperig wakker wordt gebeld gebeuren er soms stomme dingen…
[quote="goudblok"][color=indigo]~goudblok strompelt uit de hangmat~

Fieuw ik was best een beetje moe. Ooops
~goudblok blijft met haar drain hangen aan het deurtje achter de bar~

Chips Slang er uit en vacuum eraf. Oke daar gaan we dan. Meteen maar een nieuwe drain eraan. Goed dat ik er drie mee heb :?

~goudblok gaat met een fles ontsmettingsmiddel en een schaar + drain aan de grote tafel zitten~[/color][/quote]
[color=indigo]Ik heb niet alleen les gehad in hoe vervang ik de drain pot. En hoe vervang ik het slangetje en de drain pot maar ook hoe plak ik mijn draindraad (het kleine slangetje dat de eigenlijke drain is en die in je gaat en vast gehecht zit) het beste vast.
Ik heb natuurlijk een peuter rond lopen. Dus ik moet de draindraad zo vast plakken dat als hij er aan trekt de kracht altijd eerst op een pleister komt en niet direct op de hechtingen. Dat is goed gegaan. Toen ik met mijn slaperige hoofd bleef hangen voelde ik niets. ik hoorde ineens plok (het slangetje dat losschoot) en daarna sissen (de pot die van zijn vacuüm afging).
Erg stom dus. Maar goed ik heb nu ook zonder meester geoefend :wink:. Mocht het nog eens gebeuren.[/color]

afbeelding van goudblok
Berichten: 3539

Vanmorgen werd ik gemist op het forum;
[quote="goudblok"][color=indigo]
Ik was druk , druk , druk en ik vond het heerlijk. Maar nu is het muntje op en is mijn hoofd weer moe. Maar ik heb toch even heerlijk allerlei dingen gedaan waarvan ik had verwacht ze echt niet te kunnen doen.

Vanmorgen om 7:30 met mr goudblok naar het KDV gebracht. Met de cadeaus + brief voor de leidsters. Bedankt voor alle extra zorg voor ons kleintje in het afgelopen jaar. Daar even thee gedronken tot 8:45.Toen door het park gelopen (het KDV zit aan de rand van een park) naar de andere kant waar de winkels zitten. Even kletsen bij de visboer (ff zitten :wink: ) toen een prachtig bos mistletoe gekocht. Echt zo mooi. Het staat nu in een vaas maar er moet natuurlijk een tak naar het plafond. Ik koop ieder jaar zo'n bosje en vraag me af of ik het vorig jaar wel gedaan heb. Maar goed.
Natuurlijk de kerst zegels gehaald en toen nog even lekker geshopt voor een kalender. Nog wat gekocht en toen moest ik kijken hoe ik dat allemaal mee kon krijgen. Links mag ik niet tillen en rechts moet ik oppassen voor oedeem. Maar gelukkig allemaal goed gegaan. En nu heb ik echt zo'n overwinnings gevoel . Ken je dat?

Heerlijk!
Dus ik neem een kopje thee en dan duik in een hangmatje in :) tenslotte is de operatie nog geen 48 uur geleden…[/color][/quote]

afbeelding van goudblok
Berichten: 3539

[color=indigo]Ik kan haast niet uitleggen hoe lekker dat is KLAAR MET DE BEHANDELINGEN!!!. Oké de drain moet er nog even uit maar dan ben ik toch echt klaar. Het hele jaar al bezig. Vanaf April ziekenhuis in ziekenhuis uit en nu [b]KLAAR[/b].

Vanaf nu alleen nog controles en Tamoxifen.....

Jippie !!!!!!![/color]

afbeelding van goudblok
Berichten: 3539

[color=indigo]De drain begint een beetje te irriteren.
Laat ik het zo zeggen daar waar hij mijn lijf in gaat begint het langzaam rood te worden.
Bij die mooie groene borduurdraadjes trouwens ook.
Nou las ik net in de folder die ik mee heb gekregen dat ik de pleister die daar over heen zit goed schoon moet houden. Maar er zat dus geen pleister over heen.
Ik heb vanmorgen alle pleisters vernieuwd. Behalve die op de wond die is er nu af.

De drain loopt al minder. Gisteren overdag heeft hij niet echt gelopen. Maar in de nacht toch wel zodat ik vanmorgen toch 30 kon noteren. Vandaag heeft hij 20 gelopen dus hij zou er morgen wel uit gemogen hebben. Maar ja niet op tweede kerstdag. Dus word het maandag.
Of de plek waar de drain ingaat moet echt gaan ontsteken. Dan bel ik op en moeten ze hem er alsnog maar morgen uit halen.

Ik heb nu heel erg dat knisper gevoel. Kennen jullie dat? Dat je geknisper onder je huid voelt.
En ik vraag me dus af wanneer ik mag beginnen met het insmeren van mijn wond. [/color]

afbeelding van goudblok
Berichten: 3539

[color=indigo]Vandaag is de drain er uit gegaan.
Ik moest er nog een afspraak voor maken ook.

Pfff even dopje open draaien (vacuum eraf).
Hechtdraadjes doorsnijden en trekken maar.

Ik had het zelf net zo snel gekund maar goed.
Ik moet eerlijk zeggen ik had er ook voor naar de huisarts kunnen gaan maar ik wilde nog wat vragen.
Over het tillen en autorijden. Ik zie echt niet in waarom dat nog niet mag. Dus even onderhandeld. Het autorijd verbod geld nog een week. Het til verbod is wat lastiger uit te leggen maar blijft nog even van kracht.
En dan heb ik het natuurlijk met name over mijn 13 kilo wegende bijna drie jarige peuter.
Die vandaag weer aan het verkondigen was;
Ik ben twee jaar, en ik wordt bijna vier en dan ga ik naar de basisschool :D de schat (hij kan heel goed tellen maar dan even niet :wink:).

Oja dat was natuurlijk nog een reden om naar het AVL te gaan voor het verwijderen van de drain. Het mannetje had nog een spuit te goed. Ik had tenslotte weer in het ziekenhuis gelegen. Een grote was de wens. Dus zonder drain en met grote spuit gingen wij tevreden naar huis :D :D[/color]

afbeelding van goudblok
Berichten: 3539

[color=indigo]Vandaag voelde ik me een beetje slap. Beetje moe ook. Ik heb gewoon alles gedaan hoor maar het zal me tegen vallen dat kleintje goudblok morgen thuis is (het KDV is dicht). Ach op tijd naar bed vanavond misschien helpt dat ook.
Je kan je zo maar in eens een wereld dag hebben morgen.

Verder voel ik me goed. Haahahha iedereen vraagt hoe het voelt om klaar te zijn. Ik wordt er dus steeds aan herinnert en dat vind ik helemaal niet erg. Ik kan het nog steeds niet helemaal geloven namelijk.
Dus mentaal kan ik de hele wereld aan :D nu het lichaam nog.

Ach ik mag zeker niet klagen. Aan de wond en mijn niettiet heb ik geen pijn. Helaas krijg ik wel meer last van zenuwpijnen. Niet in verhouding tot de andere kant maar ze zijn er wel. Dat valt me toch een beetje tegen. Maar goed ik heb medicijnen daar tegen dus als ik nu eens niet eigenwijs ben :roll: en die medicijnen niet meteen weer wil afbouwen maar gewoon blijf slikken dan heb ik nergens last van.

Hmmm toch eens gaan denken over kleding voor "de party".[/color]

afbeelding van goudblok
Berichten: 3539

[color=blue]en dat was was twee....

Ik ben bezig op de laptop van mr goudblok en op de een of andere manier raak ik dan altijd alles een paar keer kwijt. Eén verkeerde vinger over het touchpad terwijl je typt en je hele lap tekst is weg :( Nog maar een keer dus.

Daarstraks belde dokter ER (de chirurg). Hij is er vanmiddag misschien niet zelf en wilde me wel persoonlijk spreken. De PA uitslagen zijn negatief. Goed dus. We rekende er natuurlijk op dat ze niks zouden vinden maar het is toch fijn om het zeker te weten.
Over de zenuwpijnen die steeds erger worden heeft hij gezegd dat ze echt weg gaan.
Ik begon toch wel een beetje bang te worden nu de pijnen steeds erger worden. Dat komt me helaas wel erg bekend voor van de andere kant. Maar hij zegt dat het in dit geval niet blijvend is. Dat het echt over gaat en dat ik niet te zuinig niet doen met pijn medicatie. Nou hij weet wat hij aan zenuwen heeft doorgesneden en wat niet, dus hij zal het wel weten. Ik houd hem er aan in ieder geval :).

Vanmiddag even naar een vervanger of de mamacare om de wond te laten zien. Er zit een beetje vocht linksonder maar echt niet genoeg om te puncteren (heb ik ook gezegd) maar goed ik laat er maar weer iemand naar kijken. Kan nooit kwaad.[/color]

afbeelding van goudblok
Berichten: 3539

[color=indigo]Donderdag een afspraak met dokter ER. Hij was toch op tijd terug en na enig verwarring dus toch door hem ontvangen.
De wond zag er goed uit vond hij maar wel wat veel vocht. Dat moet je zo maar even laten wegzuigen. Dus ik vraag nog of het daarvoor wel genoeg is of ik niet moet wachten tot het meer is ook om het niet op te wekken enz. Nee onzin het moet er weg dat komt de genezing te goede (met wilde handbewegingen twee huidlagen aangevend).
Het gaatje boven mijn wond is een brandgat. Lekstroom was zijn letterlijke uitleg. De nuchtere uitleg van mr goudblok achteraf “hij is gewoon uitgeschoten met zijn elektrische mes” :). Hij verontschuldigde zich echt heel schattig. Alsof het heel wat was. JA dat doet zeer. Vervelend enzo. Hihi nou zo veel stelt het niet voor maar het kan nooit kwaad door dokter ER “getroost” te worden :wink:
Ik heb ook nog even gevraagd naar de narcose. Daarover zal ik bij ‘de amputatie’ nog wel even wat schrijven.
En verder zei hij nog dat ik alles weer mocht. Dus ik vroeg alles? Hij bevestigd dat. Ook autorijden? Ja ook autorijden. (ik blij). Ik mag nu ook de wond insmeren. Dat wilde ik ook graag maar de mamacare verpleegkundige had gezegd dat het voorlopig nog niet zou mogen.
Ik was dus blij dat ik de dokter zelf nog sprak en niet de verpleegkundige.
Over drie maanden terug komen :)
Toen op naar de mamacareverpleegkundige. Hij vond dus helemaal niet nodig dat het vocht werd afgetapt. Zo vol zat het nog niet en wat hem betreft moest er dus meer spanning op staan en dus meer vocht in zitten. Tja die discussie hadden we dus al gevoerd. Nou hij ging het nog wel met de dokter over leggen maar zou nu wel doen wat hem gevraagd werd. Dus met wat moeite puncteren en toch nog bijna een volle spuit er uit. Ik moet zeggen dat ik het wel prettig vond zonder vocht.
Dus zo ver mijn afspraakje afgelopen donderdag.[/color]

afbeelding van goudblok
Berichten: 3539

[color=blue]wat ik gisteren nog ben vergeten te vertellen,[/color]

[color=red]per 1 januari ben ik marmotloos[/color].

[color=blue]Ik bedoel dat ik nu dus zonder marmot over straat ga (hihi met fleese buff muts) maar ook dat ik hem niet meer op doe als ik ergens naar toe ga. Zo ben ik gisteren dus bij de familie op bezoek geweest met mijn cavia haar.

hihi was iedereen na een halfjaar helemaal aan mijn marmotje gewend kunnen ze weer overnieuw beginnen.

De bedoeling was natuurlijk ook een beetje dat niet iedereen hoeft te weten wat je allemaal doormaakt en dat ik ziek ben/was. maar ja met mijn verhaal in de Cosmo werd de groep mensen die het wel weten natuurlijk ineens wel een stuk groter.

En mr goudblok was het helemaal met sommige Amazones eens dat het best kan zo'n heel kort koppie. dus vanaf 1 januari blijft hij thuis.[/color]

[color=indigo]Weer een stapje verder klaar [/color]:D

afbeelding van goudblok
Berichten: 3539

[color=indigo]Een heftig weekje en niet eens veel in het ziekenhuis gebeurd.
Ze wilden het vocht niet aftappen maar ik had eigenlijk niet anders verwacht. We moesten plotseling weer een paar keer heen en weer voor de onderzoeken van mr goudblok maar dat is ook allemaal goed dus ligt weer achter ons.
Toch een heftig weekje of eigenlijk een heftig weekend. Ik had donderdag middag al meer last van zenuwpijnen en het vocht was steeds pijnlijker. Ik heb ook een paar gekneusde ribben geloof ik dus liggen is zelfs in een waterbed zoeken en draaien.
Maar goed door de zenuwpijnen zowel rechts als links raak ik toch sneller geïrriteerd. Slaap slecht en zo kom je langzaam in een spiraal waar je niet in en dus zo snel mogelijk uit wil komen. Dat viel niet mee. Het gevolg; twee emo dagen.
Het begon allemaal met een paar opmerkingen van mr goudblok die de bekende druppel waren maar daarna was het echt emo tijd. :cry: Gelukkig is het nu (na ruim een dag) weer over (hoop ik). Misschien komt het door de Tamoxifen, de overgang of de vermoeidheid, misschien is het gewoon alle ships die het afgelopen jaar over me heen is gekomen (zoals AMS over haar zelf schreef) Afijn we hebben het weer even gehad nu.
De gouden jurk is gepast. Ik paste er keurig in helaas de protheses niet :( en vervolgens kreeg ik hem niet alleen meer uit omdat mijn arm dan pijn deed :cry: (er zit geen rits in) dus moest mr goudblok me verlossen. De jurk is onbruikbaar. Misschien als ik er zelf een ander bovenstuk in het zwart voor maak kan ik er, met wat knip en naai werk, nog wat mee anders is het een miskoop geweest. Maar ja dat kon ik destijds niet weten.
Vandaag zijn we even de stad in geweest om voor kleren te kijken. Daar wordt je ook niet vrolijk van. :? Of de voorkant is te laag of de zijkanten zodat je met of zonder protheses altijd litteken blijft zien. Er is nog een winkeltje in de Jordaan waar ik al twee mooie jurken vandaan heb die wel wat heeft en anders moeten we maar zelf achter de naaimachine kruipen. Dat is ook nog een optie. Ik wil in ieder geval geen dagen in pashokjes staan en het één na het ander aantrekken dat vervolgens niet kan. Daar voelt een mens zich niet beter door.
We vinden er wel wat op.
Ondertussen stort ik me maar op het huishaten en het maken van de versieringen voor het feest (champagne flessen en drieën van karton). Feestig muziekje op en we gaan er weer voor !!![/color] :D :) :D

afbeelding van goudblok
Berichten: 3539

[color=blue]Hoi Meiden,

Bedankt allemaal voor jullie lieve woorden!
Met mij gaat het goed. Ik ben weer helemaal mijn eigen drukke spontane ikje.
Vandaag ben ik (met zoon en moeder) naar de Westerstraat (markt met veel stof) geweest.
Ik heb een paar mooie lappen gekocht. Wat dingen voor de carnaval maar ook een hele mooie stof voor een jurk voor het feest. Ik ben nu alleen het patroon wat ik in mijn hoofd had kwijt. Uitgeleend dus ik moet even kijken hoe ik dat snel terug krijg.
Dan kan ik de komende twee weken op donderdag achter de naaimachine kruipen. Dan moet het wel lukken iets te maken dat aan mijn hoge eisen voldoet :D

Morgen is er een stroom onderbreking in het ziekenhuis. Daarom is mr goudblok zijn afspraak niet verzet en de mijne wel. Nu is afgesproken dat de dossiers aan elkaar worden gekoppeld. Zodat we toch morgen misschien twee afspraken kunnen doen. En anders de rest volgende week woensdag.
Morgen om 14:00 worden we tegen over het NKI verwacht. Ga we samen mijn nieuwe meiden uitzoeken. Niet zoals Asmas maar toch een paar nieuwe ballen en een netje om ze in te doen. :wink:
Ik hoopte op plaktieten maar dat zit er voor mij voorlopig niet in. De eerste mastectomie is al wel 8 maanden geleden maar de laatste nog maar drie weken. En de bestralingen zijn ook nog niet zo lang geleden. Dus het advies is toch een halfjaar wachten met de plakkers. En dus het eerste jaar maar “gewone” kipfiletjes te nemen.
Ik baal er best wel van. Omdat ik een beetje bang ben dat ik ze minder zal dragen. Maar misschien is dat onterecht. Ik vraag me af of ik niet wen aan het niet dragen dus geen borsten zoals ik wende aan het hebben van maar één borst. Maar goed tijd zal het leren.
Best wel spannend dat uitzoeken. Ik ben natuurlijk helemaal vrij in vorm en maat.
Hoe hebben jullie dat gedaan? Nika, Juzobo ? Eventuele andere Amazones?[/color]

afbeelding van goudblok
Berichten: 3539

[color=indigo]Vandaag was het de dag dat ik mijn nieuwe meiden ging uitzoeken.
Het kostte niet zo veel tijd als ik van te voren had gedacht. Het is ook een stuk makkelijker, zei de dame van de winkel, als je geen andere borst hebt om rekening mee te houden. Ik heb een eenvoudige zwarte bh uitgekozen. Of eigenlijk heeft die dame dat met name gedaan. Maar goed. Ik ging dus voor zwart. In overleg met Asmas van wie ik een beige of champagne of huidkleurige krijg (ze weet niet wat voor kleur hij heeft, zeker ook chemobrains, terwijl ze hem volgens mij tot een paar weken terug nog heeft gedragen).
De maat was ook best snel gevonden. Het is een 4tje geworden. Op de doos staat 75B op het papier 80A dus vertel het me maar. We zullen het er maar tussen in houden. Geen druppel maar wel een rechts en een links model. Lichtgewicht. En vergelijkbaar met de plaktieten die ik over een jaar graag wil.
Mr goudblok heeft instemmend geknikt en vond de eerste (maat 4 ) al meteen mooi. Ik heb ook maat 3 nog geprobeerd maar uiteindelijk is het dus toch de wat grotere geworden. De maat die ik altijd al had willen hebben zeg maar. Toen ze er eerst in gingen dacht ik weer even wow ik geef weer borstvoeding maar ik moet zeggen ik was er snel aan gewend. We zullen wel zien. Een jaar proberen en dan kan ik altijd nog voor een drietje gaan. Even voor de duidelijkheid zonder borstvoeding had ik een kleine AA en tijdens de borstvoeding een flinke B. Misschien is nu ook duidelijk waarom ik 18 maanden borstvoeding heb gegeven :wink:
Ze namen wel de tijd (er was een uur gereserveerd) maar die hadden we dus niet nodig. Zoals mr. Goudblok het zei. 5 minuten voor het uitzoeken van de tieten en 45 voor het promoten van de site. [/color]

[color=violet]Ja ja het promotie team was weer op pad. Heb ik al verteld dat ik een nieuwe jas heb? Mr goudblok heeft hem uitgezocht dus hij kan mij de schuld niet geven… maar hij is roze :)
Er liggen nu dus ook roze Amazone flyers bij de prothese winkel tegen over het AVL.[/color]

afbeelding van goudblok
Berichten: 3539

[color=indigo]Daarna oversteken om op tijd voor de afspraak in het AVL te zijn. Natuurlijk even gecontroleerd of er nog genoeg flyers waren rond poli 1 en bij de info bali en toen ons gemeld bij de bali. De dok zat zelf achter de balie. Hihi dus ik riep nog o hij doet het zelf maar hij zei maar snel nee nee dat niet. Maar ik roep jullie zo. Dus bij de dame achter de balie aangemeld. Heerlijk die verwarring. Eerst mr goudblok, ponskaartje afgeven naam aan turven en dan ik er vrolijk achter aan roepen en ik ben die er onder :D hihi
Eigenlijk was mijn afspraak af gezegd in verband met een stroom onderbreking maar ik had met de poli geregeld dat ik toch mocht.
Eerst mr goudblok. Nou dat was 1 minuut werk. Alle uitslagen goed. Nieuwe afspraak over een jaar. Dus toen mw goudblok. Dat was iets langer werk. Hij vond me nog wel wat wit maar niet meer heel wit (ik zat niet te wachten op weer bloedprikken). Natuurlijk allerlei vragen (daarover straks meer) en toen lichamelijk onderzoek. We zaten net weer om nog even de laatste vraag door te nemen en toen ging het licht uit.
Donker! Met een hoofdletter. Echt helemaal geen licht. De kamers hebben geen ramen en zelfs onder de deur door kwam geen licht. Pik donker. Wij lachen. Ja dat praat wat lastig zei dok met zo’n cynische ondertoon. Het is zeker drie uur. Dus wij weer lachen en hij op de tast naar de deur. Zullen we maar naar de gang gaan riep hij nog? En toen ging het licht weer aan. Hhahah je moet er bij zijn voor het beste resultaat maar het was echt heel grappig. De noodgenerators werkten prima maar de computers mochten niet meer aan. Dus een afspraak maken kan dat nog ? Nee schatje! Daar moet ik morgen dus voor gaan bellen. Altijd leuk om te merken hoe los de meeste artsen omgaan met de verpleegkundigen en ander personeel in het AVL. Dat is in andere ziekenhuizen die ik ken wel anders.

Nog even over de vragen:

De sauna en het stoombad zijn geen probleem. Niet te snel na de bestraling maar verder gewoon lekker doen.
De zon in Nederland is geen probleem. Niet rond het middag uur, niet bakken en goed smeren. In warme landen adviseert hij extra voorzichtig te doen, smeren en een t-shirt. En niet bakken. Dus we gaan in mei lekker naar Turkije, lopen ingesmeerd en met T-shirt en zwemmen buiten de heetste uren goed ingesmeerd.
Hij benadrukte nog maar eens dat deze regels niets met borstkanker te maken hebben. Door de bestraling heeft je huid gewoon een verhoogde kans op huidkanker. Dit geldt dus alleen voor de bestraalde dames. Hij benadrukte ook nog maar even dat iedereen voorzichtig met de zon moet doen. Ik was toch al nooit een bakker (ik heb een hele lichte huid, het is licht of rood).
Mr goudblok hielp nog even herinneren aan de zonnebank vraag. Zijn antwoord: VERKOPEN. En hij meende het. De zonnebank is een duidelijke NEE. UVA , UVB het maakt allemaal niet uit. Het is gewoon voor niemand goed en als je dit noooooooit meer mee wilt maken (hmm hij herinnert me aan mijn eigen woorden) dan verkopen dat ding.
Dus binnenkort op marktplaza een zonnebank. Speciaal type zonder de “slechte” stralingen (maar verboden terrein voor Goudblok)[/color]

afbeelding van goudblok
Berichten: 3539

[color=indigo]Hier moet ik nog even het verhaal schrijven voor Liesbeth over de Tamoxifen.

Ik ben namelijk weer naar de apotheek geweest en ik heb nog even gevraagd of het nou echt klopte van die klasse twee stoffen.
Dus wel.
Ik mag mijn Tamoxifen dus ook eigenlijk niet in een weekdoosje doen omdat je contact ermee moet vermijden. (dat slikken wij iedere avond door :? )

dus ik vertel dat ik de enige van alle vrouwen hier ben die zo'n brief heeft meegekregen en of dat niet een beetje raar is. Ja dat vond ze raar. Dat jullie niet allemaal zo'n brief hebben gekregen van je apotheek.
Dus dames volgende keer om vragen :D :D [/color]

[quote][b]Gebruikersinstructie speciale geneesmiddelen
Niveau 2 stoffen.[/b]
Even een zin uit dit formulier;
Van groot belang is te weten dat dit geneesmiddel voor u als gebruiker maar ook voor anderen in uw nabije omgeving extra gezondheidsrisico’s met zich meebrengt wanneer er niet op de juiste manier mee wordt omgegaan. [/quote]

Artikelen van goudblok

Weg
Tegen welke prijs?
Loslaten
tja
gevoelens...
Winterdip ?
Rare garnaal
"Gewoon" ziek
Nieuw weblog

Pagina's

Webloggers