Lid geworden op: 13/03/2005 - 17:29
Offline
Berichten: 618

Hormonen enzo.....

dinsdag, 28 maart 2006

Een heel gevoelig onderwerp, maar ik ga het toch proberen op te schrijven hier. Ik vind het niet makkelijk :roll: , want op het moment is dit een grote zorg voor mij…….. :(

Toen ik begin vorig jaar geconfronteerd werd met borstkanker werd mij aangeraden direct te stoppen met de pil. Te veel hormonen …. :?

Ik ben op mijn 16e of 17e met de pil begonnen op aanraden van de gynaecoloog. Ik ben daarbij onder behandeling geweest vanwege het uitblijven van mijn menstruatie. :oops: :?
Mijn hormoonhuishouding klopt niet helemaal waardoor mijn lichaam niet voor een spontane eisprong zorgt. Er is mij toen verteld dat als ik ooit een kinderwens zou krijgen dat het waarschijnlijk gestimuleerd zou moeten worden doormiddel van het spuiten/slikken van extra hormonen. Maar mogelijk is het wel........

Toen ik vorig jaar moest stoppen met de pil kreeg ik er een zorg bij. :cry: Zou mijn menstruatie nu wel normaal zijn……..? :? En hoe zou dat verder gaan? Op dat moment vond ik dat een zorg voor later en ik zou het wel zien. Eerst het een en dan het ander. :wink:

Dat “later-gevoel” is voor mij nu gekomen. Ik ben nog niet toe die kinderwens, maar achter in mijn hoofd blijft het malen………….hoe moet dit verder? En kan het eigenlijk wel? Zou het verkeerd zijn nog extra hormonen binnen te gaan krijgen of zou ik er enigszins een gevaar mee kunnen lopen? :shock:
Mijn menstruatie is er nog steeds niet :evil: …………en eerlijk gezegd knijpt het mijn keel wel een beetje dicht. :cry:

Ik heb hier in een topic al een aantal vragen gesteld over een eventuele hormoongevoeligheid bij DCIS. Ik heb daar niet precies verteld hoe het bij mij zit………ik denk omdat ik daar nog niet aan toe was en vind het moeilijk om te vertellen. :oops: Ik vind het voor mezelf heel confronterend en het zit me hoog. Maar ik schrijf het toch, misschien heb ik er wat aan……het schrijven lucht me in ieder geval wel op. :wink: Of misschien weet iemand er hier iets van? Ik heb er nog niet over gelezen, maar wie weet heeft iemand in de toekomst iets aan mijn verhaal…..

In mijn omgeving hoor ik vaak “ach laat het even zo, dit is een zorg voor later. Het zal wel loslopen”. En inderdaad, dit is misschien ook wel een zorg voor later. En als het niet zou lukken dan lukt het niet [size=59](dat zou normaal ook zo zijn als ik niet ziek zou zijn geworden)[/size]………maar toch wil ik het graag weten, want dit blijft door mijn hoofd spoken. :?
Het is zo oneerlijk, je word ziek en je krijgt er nog tig-aantal zorgen bij……….en dat maakt me enorm verdrietig. :(

Aankomende vrijdag ga moet ik op controle bij mijn “nieuwe chirurg”. Ik heb hem een keer ontmoet en ik vond hem erg aardig. :D Vrijdag ga ik het onderwerp aansnijden en ik hoop dat ik er een goed en duidelijk gesprek uit voorkomt…….. [-o<

Offline
Berichten: 618

Vandaag bij de chirurg op controle geweest en ook mijn vraag met betrekking tot hormoongevoeligheid van DCIS en mijn "zorg" voorgelegd.

Hij kon mijn vraag heel goed begrijpen en vond dat ik errug op de hoogte was 8) (jawel, ik ben niet voor niets een amazone :wink: ).

Hij ging meteen kijken in mijn pathologieverslag of de hormoongevoeligheid (progesteronreceptor en oestrogeenreceptor) erin vermeld stond. Dat stond het dus niet..... :? Hij belde wel meteen het lab. om te vragen of het nabepaald kon worden. (kijk dat is wel fijn, meteen actie :wink: ) Hij krijgt dit binnenkort te horen.........als het nog mogelijk is gaan ze dit dus alsnog nakijken. Ik hoor dat bij mijn volgende controle en als ik het sneller wilde weten mocht ik altijd bellen! :D

Toen hij mijn PA-verslag aan het lezen was vermeldde hij wel meteen dat erin stond dat "her2 neu" bij mij negatief was. Dat vond hij (en ik natuurlijk ook) zo ie zo wel positief! :wink:

De bezorgdheid over het eventuele hormoongebruik voor een zwangerschap kon hij zich heel goed voorstellen.
Hij stelde ook voor (ook als de cellen niet hormoongevoelig zouden zijn) dat ik tegen de tijd dat er een kinderwens zou zijn langs zou komen. Om dan vooraf een MRI-scan te laten maken. Zodat we er zeker van zijn dat er geen "verdacht weefsel" zit. (dat zou me denk ik wel gerust stellen).
"Hormonen veroorzaken geen borstkanker, maar ze bevorderen het wel." Dat vertelde hij en dat weet ik ook.

Eerst mijn eigen leventje weer goed op een rijtje krijgen en daarna zien we het allemaal wel. Maar ik ben blij dat ik het aangekaart heb en dat hij me zo serieus nam. Het spookte toch wel steeds door mijn hoofd......
:roll:
Het word nu onderzocht en ik wacht het maar weer af....... :wink:

Offline
Berichten: 618

De hormonen gieren door mijn lijf op het moment........helemaal ontregeld! :roll:

Ik zit onder de pukkeltjes ( :twisted: :oops: :roll: ) en mijn gewicht blijft schommelen.......(de ene keer kan ik alles makkelijk laten staan, en dan opeens kan ik weer nergens vanaf blijven :oops: ).
Na het stoppen van de pil had ik al meer last van een "vervelende" huid......maar de laatste maanden is dat hopeloos, nog nooit zoveel problemen met mijn huid gehad...... :?

Nu al voor een derde maand op een rij (ja niet helemaal precies uitgekiend en nog erg onregelmatig) heb ik een gewone menstruatie gehad :shock: dat is echt nog nooit voorgekomen!!

Zou mijn hormoonhuishouding zich dan toch uit zichzelf gaan herstellen.............?? [-o< [dans]
Hoop is er...........ik wacht het gewoon af........ :wink:

Artikelen van Bambie

Webloggers