Lid geworden op: 11/11/2004 - 13:39
Offline
Berichten: 1113

Hormoontherapie

dinsdag, 23 augustus 2005

Mag ik al voorzichtig juichen?

Het is morgen 4 weken geleden dat mijn Zoladex gezet is en ik merk er hoegenaamd (raar woord :? ) weinig van. Af en toe krijg ik het ineens wat warmer, maar het is niet zo dat het over mijn rug loopt in straaltjes. Tot nu toe ben ik 's-nachts één keer wakker geworden van de warmte.
Stemmingswisselingen etc. kan ik niet ontdekken, maar ik zit natuurlijk al in een zeer emotionele periode. Er is niets wat ik nu direct aan de zoladex kan/wil wijten en dat maakt me blij. Ik heb hier echt enorm tegenop gezien.

Iedere avond om 19.00 uur gaat mijn telefoonalarm om me aan de tamoxifen te herinneren, dus dat gaat ook prima. Netjes iedere dag op dezelfde tijd.

Volgende week moet ik op controle, als het zo door gaat krijgt die oncoloog toch bonbons van me :lol:

Offline
Berichten: 1113

Nou die bonbons heeft de goede man toch gemist.
De laatste week begint het toch behoorlijk te fladderen hier, ook 's-nachts wordt ik er wakker van :?
Het is niet dat ik moet douchen en mijn bed moet verschonen, maar leuk is anders.

Offline
Berichten: 1113

Ik zit bijna een jaar aan de hormoontherapie.
Het valt me niet mee, zeker niet met deze temperaturen, want de opvliegers lijken wel 10 keer zo heftig en ik heb er behoorlijk wat op een dag.

Afgelopen week weer eens voor controle naar het ziekenhuis.
Op mijn vraag hoe ik aan de andere kant van de wereld aan een zoladexinjectie kom, was de wedervraag of ik al had overwogen mijn eierstokken te laten verwijderen. Ja dus, vorig jaar heb ik daar ongeveer 2 seconden over nagedacht. Nu iets langer, maar ze blijven lekker zitten, want anders kan ik niet duiken in oktober, dat is geen optie.
:?: Dus hoe kom ik aan een spuit en hoe kom ik aan een arts die hem erin wil jassen :lol: suggesties zijn welkom.

Er is weer een aanvraag uit voor mammo en MRI, dus deze ronde geen verrassing, de MRI is al aangevraagd en op mijn verzoek dan ook maar een botdichtheidsmeting, want ik wil wel weten waar ik mee bezig ben.

Dan nog zo'n bijwerking waar je niet op zit te wachten, geirriteerde slijmvliezen en/of vaginale droogheid, vooral met sporten is dat pijnlijk. Alle zalfjes op hormonale basis zijn uit den boze, maar de gyneacoloog had wel huis tuin en keukenmiddeltjes. Olijfolie :shock: of Lanette créme. Ik ga de Multi-Gyn van Annemieke maar eens uit proberen en laat de olijfolie nog even in het keukenkastje staan.

FF off topic:
Terwijl ik zit te wachten komt de hematoloog van Mr. Ikkes bij me zitten en als ik aan de beurt bent blijk ik een vervanger te hebben. De zaalarts van Mr. Ikkes vorig jaar :shock: Zo zie of spreek je niemand, zo doe je in een uur tijd weer 2 keer je verhaal.

Offline
Berichten: 1113

Op vrijdag 5 januari 2007 om 9:10 in Sydney schreef ik op mijn reisblog

Hormoontherapie onderweg......................

Gewapend met mijn Engelse doktersverklaring ga ik op weg naar een apotheek in Sydney, als het mee zit krijg ik gewoon zon'n spuit mee denk ik nog Inderdaad, het is geen probleem, mevrouw de apotheekster vertelt me nog wel even dat dit heeeeeeeeeeeeeeel duur is, wel meer dan 1000 dollar, maar ja, ik weet het, ik doe het ook niet voor mijn lol. Dus zij bestelt de spuit en 2 dagen later kan ik hem ophalen als ik 1280 Aussi dollars meebreng Ondertussen loop ik een medical centre binnen die er zoveel te vinden zijn en vraag daar of iemand mij de Zoladex kan toedienen, dat blijkt geen enkel probleem te zijn en ik maak een afspraak voor 2 januari.

De spuit heb ik opgehaald (Amex altijd handig) en afgelopen dinsdag naar de dokter, helaas had de dokter waar mijn afspraak gepland was ineens een vrije dag, dus of ik een uur later terug kan komen. Tuuuuuuuuuuuuuuuurlijk, ik wandel nog wel even door Coogee met mijn spuit in mijn rugzak. Na nog een keer een half uur wachten (ja, ook hier volle wachtkamers) mag ik eindelijk naar binnen. Mr. de dokter wenst me een goed 2007 en vraagt wat hij voor me kan doen. Als antwoord tover ik mijn spuit uit de rugzak en hij kijkt er heel even naar er zegt dan, sorry dat is specialistisch werk, dat doen wij hier niet
Dat zal me toch niet gebeuren denk ik bij mezelf, vanmiddag vertrek ik naar Melbourne, moet ik daar weer alles gaan uitzoeken. Ik sputter tegen, zeg dat ik het heb gemeld bij het maken van de afspraak maar hij is onverbiddelijk, hier doen ze dat niet. Terwijl hij de deur al voor me open houdt zeg ik nog maar eens dat mijn huisarts het zelf doen en hij kijkt me aan van................ dat implantaat in je arm door de huisarts Niet in mijn arm zeg ik, in mijn buik moet dat ding. Hij kijkt nog een keer naar mij, nog een keer naar de verpakking, zucht, steunt, kijkt nog een keer, zegt dat ik even moet wachten terwijl hij de verpakking nog maar een keer bekijkt, dus ik sta daar in de deuropening te hopen dat het toch nog goed komt.............. zegt hij sorry, je hebt gelijk dit is makkelijk, dat doe ik wel even Zo denk ik bij mezelf, da's ineens wel een hele andere instelling

Hoewel ik er absoluut geen vertrouwen in had dat die man wist wat hij deed, had ik wel zoiets van: jas die spuit er maar in, dan ben ik er weer vanaf voor 3 maanden................. we zien wel hoe het gaat, kan nooit heel moeilijk zijn.
Hij heeft me even alleen gelaten (volgens mij om de gebruiksaanwijzing te lezen) en toen hij terug kwam heeft hij de zoladex bijna pijnloos toegediend. Pffffffffffffffft hij vond dat ik het goed had gedaan, want het is toch wel een behoorlijke naald, maar ik kon het compliment terug geven, want ook hij heeft het goed gedaan, bijna pijnloos ging hij erin.

Opgelucht en vrolijk huppelde Ikkes bijna het medical center uit.
Op naar de volgende zoladex. die moet ik in Thailand zien te scoren dus ik ben benieuwd

Offline
Berichten: 1113

De zoladex is ook verkrijgbaar in Thailand. Ik ben opgemeten en geregistreerd in een superluxe internationaal ziekenhuis (bedankt voor het adres [color=red]Goudblok[/color]) en heb een eenvoudig een afspraak kunnen maken voor het "zetten" een paar weken later.

Op woensdag 28 maart 2007 om 10:20 in Zuidoost-Azie schreef ik in mijn reisblog

Wat een ellende, opvliegers als het 38 graden is....... ik heb zelfs nog even overwogen die hele afspraak te "vergeten", maar helaas, het verstand spreekt luider dan het gevoel in deze!! Was nog eens goed geregeld daar, het Radboud kan er nog iests van leren, ik stond na een half uur alweer in de lift, de spuit werd gezet door een aardige verpleegster met zo'n leuk wit kapje op. Waarom ze toch ook hier me erop willen wijzen dat het wel een grote naald is...... het is me een raadsel, daar wordt je echt niet vrolijker van..... Voor 36000 Bht heb ik weer 3 maanden opvliegers. Wat een ziekenhuis trouwens, het lijkt wel een hotel. Als je aankomt staat de beveiliging het verkeer te regelen, mannetjes in uniform openen je portier en desgewenst parkeren ze ook de auto voor je........ Ik kwam per boot aan om de hoek, daar stonden ze me niet op te wachten haha. Bij binnenkomst winkeltjes, Starbucks coffee en allerlei gezellige zitjes, echt waar, kan de lobby van een 5* hotel zijn.......
[color=red][Echte naam vervangen door nickname Goudblok][/color]

Artikelen van Ikkes

Webloggers