Amazone
Lid geworden op: 15/04/2006 - 21:14
Offline
Berichten: 126

ISOC award (off-topic)

woensdag, 13 september 2006

(Dit heeft niks met borstkanker te maken, maar enfin.)

De Internet Society Nederland - [url]http://www.isoc.nl[/url] - kent soms prijzen toe voor dingen die op & rond internet gebeuren. De vorige keer was in 2003, en vandaag deden ze het weer. In de categorie 'Veiligheid en privacy' was ik genomineerd vanwege mijn boek [url=http://www.tnty.nl/uitgaven/deel1cover.html]Medische geheimen[/url], over het elektronisch patiëntendossier. Ook [url=http://www.bof.nl]Bits of Freedom[/url], waarvan ik gedurende het hele bestaan voorzitter ben geweest, was genomineerd.

In 'mijn' categorie werden vanavond bij hoge uitzondering twee winnaars aangewezen. Inmiddels was ik er, om allerlei redenen, van overtuigd geraakt dat Bits of Freedom een van die winnaars was, zodat ik het niet annemelijk vond dat ik er ook een zou krijgen (twee recalcitrante types/organisaties beprijzen vond ik niet in de lijn liggen). Maar ik kreeg 'm wel! De andere winnaar was NLnet Labs. De tranen schoten me in de ogen toen mijn naam werd genoemd. Daarnaast is dit een heel prachtig moment om zo'n prijs te krijgen, net nu ik weer aan het werk ga.

Het was niet de bedoeling dat de winnaars nog iets zeiden, anders had ik XS4ALL en TNTY omstandig bedankt want alleen door de reeks vond ik een plek voor dit verhaal over het EPD, en alleen omdat XS4ALL de serie draagt kon ik de ziekenhuizen zo gek krijgen dat ze zich lieten testen - en juist door die test sloeg het verhaal in als een bom. Nu kon ik alleen maar zeggen dat ik Heel Erg Blij was en de prijsuitreiker zoenen. Ik kreeg prompt een ovatie :)