Lid geworden op: 08/05/2005 - 13:45
Offline
Berichten: 60

....logie!

donderdag, 18 mei 2006

Zoals ik de vorige keer vertelde ben ik nog steeds in een hevige strijd verwikkeld met de kilo's, maar dan wel om ze eraan te krijgen. Ben nog steeds geen grammetje aangekomen ondanks de vele chocomelletjes, 4 maaltijden per dag en alles wat maar veeeeel calorieen bevat! :shock:
Ik hijs mezelf nog steeds elke dag in maatje 164 en trek de broeksriem nog maar eens strak aan. Ik heb mezelf uit pure rebellie laten doorboren, op m'n 36e een navelpiercing!
De internist waar ik enige weken geleden ben geweest heeft gisteren gebeld met de bloeduitslagen. Alles was goed, gelukkig! Tumormarkers, vitaminen, lever-en nierfunctie enz enz, alles okidoki. Fantastisch natuurlijk maar WAAROM word ik zo eng dun en ben ik nog steeds zo bekaf en doet mijn lijf zo'n pijn?! Nou, ze had een nieuwe ingeving... na oncologie, gynaecologie, reumatologie, chirurgie had ze nu een nieuwe ' logie' bedacht. Cardiologie!
Ik vond het in eerste instantie een vreemde keuze, ik heb toch niks aan mijn hart? Maar goed, ik ben overal voor in, zolang als het maar eindigd op ' logie'!
Vanochtend om zeven uur al onder de douche, mooi setje aan want het zal wel weer uitkleden worden en ik moet natuurlijk wel goed voor de dag komen als hij vraagt wat mijn beroep is. Om half negen stond ik aan de balie. Mijn dossier was er niet ( erg handig ) dus vroeg hij me wat mijn klachten waren. Terwijl ik ze vertelde vroeg ik me af of hij ook vond dat ik hier absoluut niet op mijn plaats was!
Er werd een lichamelijk onderzoek gedaan, kwam dat mooie setje toch van pas, en een ECG. Daarna 4 hele minuten ( :oops: ) gefietst. Ik viel bijna van die hometrainer af zo zwaar trapte die, de tour de france was er niks bij!
Twee uur later mocht ik bij de arts terugkomen.
Verassend maar waar... hij had iets gevonden! Mijn bloeddruk was wat aan de lage kant; 80/60. Maar bij inspanning steeg hij wel naar meer normale waarden; 120/80. Op de hart echo hadden ze gezien dat mijn linkerhartkamer erg matig werkt. Dit is volgens hem tengevolge van de chemokuur, dat tast de hartspier aan.
Normaal krijg je dan medicijnen om de doorbloeding te bevorderen maar met zo'n lage bloeddruk is dat niet verstandig, dan word die nog lager. De vermoeidheid komt dus daar vandaan, maar of het gewichtsverlies daar ook van kwam kon hij niet met zekerheid zeggen.
Ik moet over een half jaar terugkomen want hij hoopt dat het zich nog gaat herstellen.
Als ik weer in de auto zit bedenk ik ineens dat ik vergeten ben te vragen of dat gevaarlijk is zo'n matig werkende hartkamer!!? Maar ik ga de 22e terug naar de internist dan vraag ik het haar wel. Ben benieuwd wat zij ervan vind.
Misschien vind ze nog wel een nieuwe ' logie'. Het leven blijft verassen...

Artikelen van marga

jarig
Alleen...
Midlife?
nieuwe start
nieuws
¨verder
APK-bibbers
en verder...
....logie!

Pagina's

Webloggers