Lid geworden op: 06/01/2005 - 10:46
Offline
Berichten: 38

LYMFEOEDEEM Enzo..

zondag, 19 november 2006

Hoi dames,

Nou jullie vroegen mij om wat meer te gaan schrijven, en aangezien ik dat ook wel weer prettig vind hier maar weer even een berichtje,

Lymfeoedeem is op mijn pad gekomen,het begon een aantal maanden geleden dat ik er last van begon te krijgen, en dus vertelde ik dit aan mijn internist bij de vorige controle.
Hij verwees me door om therapie voor mijn arm te gaan volgen, en dus klopte ik aan bij een lymfeoedeem specialist.

Een vreselijk stug en stil mens, maar o zo een schatje..
We gingen mijn arm opmeten, en er bleek op een aantal plaatsen in vergelijking met mn 'goede'arm ruim 2 centimeter verschil te zijn.

Daar schrok ik wel van, zo erg had ik het niet verwacht eigenlijk.

We zijn direct begonnen mn arm in te zwachtelen, om zo op een snelle manier het vocht af te voeren, daarnaast krijg ik twee keer in de week een soort van massage, eigenlijk zeer slaapverwekkend, want het gaat zó zachtjes..
Inmiddels ben ik een aantal weken verder, en is afgelopen donderdag mijn arm op nieuw gemeten, er bleek de eerste keer 250 mililiter vocht in mijn arm te zitten, dit was nu teruggezakt naar 190 mililiter.
Een mooi resultaat dus, het nadeel is dat er veel vocht in mijn bovenarm blijft zitten, mede door het feit dat het verband steeds weer afzakt,waarschijnlijk omdat ik linkshandig ben, en dus toch een hoop met die arm blijf doen.

Maar goed, de therapeute vond het goed genoeg om een kous aan te meten, en dus ben ik gisteren voor het aanmeten van een armkous naar zo een winkel geweest.
Dat mens begon me meteen het hemd van mijn lijf te vragen, dat ik nog jong ben, of ik het zelf had ontdekt bla bla bla, nou daar had ik dus ff geen zin in en heb dus maar mn mond gehouden.

Het zal nog een goede 3 weken duren voordat de kous klaar is, daar baal ik wel van, daargezien iedere dag met een plastic zak onder de douche ook wel gaat vervelen...!!

Verder is het de bedoeling die kous dagelijks te gaan dragen, maar er is me verteld dat je op een gegeven moment niet meer zonder kan. Hebben jullie hier ervaring mee?

Verder kreeg ik ook te horen dat je zo een kous dus eigenlijk al vanaf het begin moet dragen, ter voorkoming van lymfeoedeem, daar heb ik nog nooit over gehoord,jullie wel??

Nou goed, eigenlijk kan ik hier prima mee leven!