Lid geworden op: 11/11/2004 - 13:39
Offline
Berichten: 1113

Oedeem

maandag, 23 maart 2009

Goffer de goffer de goffer :evil:

Offline
Berichten: 1113

En ik maar denken dat ik de oedeem dans zou ontspringen.

Hier lees je zo vaak dat zelfs mensen zonder okselkliertoilet oedeem krijgen, dus was het misschien behoorlijk naief van me. Maar ja; eigenwijs is ook wijs. Het is toch ruim vier jaar goed gegaan ondanks mijn amputatie, oksekliertoilet en bestraling.

Geen idee wat het getriggerd heeft, maar ik had al een tijdje last van mijn arm/elleboog. Eigenlijk dacht ik dat het rsi was en ben ik behoorlijk aan het schuiven geweest met mijn werkplek en houding.

Maar afgelopen weken heb ik een paar keer in de tuin gewerkt (net als vorig jaar overigens) en mijn arm werd alleen maar dikker. Na een nachtje slapen zag hij er nog hetzelfde uit en het werd niet minder. Als je dan gaat googlen word je niet gelukkig, want één ding is wel duidelijk. Het is chronisch en je komt er niet (makkelijk) meer vanaf.

Omdat ik niet ga zitten wachten tot het echt erg is, heb ik afgelopen maandag gelijk aan de bel getrokken en ben ik vanmorgen bij de oedeem therapeut geweest. Alles opgemeten en de diagnose is mild oedeem. Het advies is om twee keer in de week te behandelen. Omdat ik eind volgende week op vakantie ga en niet met een olifantenpoot terug wil komen beginnen we nog voor de vakantie. Daarnaast krijg ik een soort van kous mee voor in het vliegtuig want een uurtje of vijftien vliegen is niet echt bevorderlijk voor oedeem.............

Offline
Berichten: 1113

Toen ik bij de oedeemtherapeut de deur uitging, was ik helemaal verbaasd dat mijn arm zo licht was. Ik had niet eens in de gaten dat hij in de loop der tijd stiekum zo zwaar was geworden (zou daarom die weegschaal...... :D Ik was helemaal blij dat het na één keer al zo verschillend voelde. Maar de volgende dag voelde het weer als vanouds, alleen nu heb ik in de gaten dat ik een zware arm heb :?

Any way, die therapie is wel lekker en ik ga er maar vanuit dat het goed gaat komen.

Ik heb nog even gegoogled op duiken en oedeem, maar er is niet veel te vinden. Als ik al iets vind dan is het dat mensen er baat bij hadden en iig geen negatieve gevolgen, dus dat geeft de burger moed. Als ik er inderdaad baat bij heb, ga ik volgend jaar mijn duikvakantie aftrekken van de belasting als "therapeutisch kamp of zo" :wink:

Morgen vertrek ik naar de Filippijnen, ik lees hier pas weer over ruim twee weken.
Met verschillende Amazones gaat het op het moment ronduit slecht, ik vind de woorden niet om overal op te reageren. Maar weet dat ik aan jullie denk en ik duim dat jullie kwalitijd krijgen samen met jullie geliefden.

Tot gauw!

Offline
Berichten: 1113

[quote="Ikkes"]Gisteren ben ik weer bij de oedeemtherapeut geweest. Noch het vliegen noch het duiken heeft invloed gehad op mijn oedeemarm. Hij is nog net zo dik als voor ik vertrok. Tijdens de hele heen en terugreis heb ik de tubigrip gedragen en hij is in ieder geval niet dikker geworden.[/quote]

Ondertussen is alles weer back to normal, behalve mijn arm. Hij wordt niet dikker, maar ook niet dunner. Twee keer in de week therapie doet dus weinig. We gaan zwachtelen.............want ik wil gewoon mijn arm terug. Het is echt maar mild oedeem, het is maar een paar centimeter meer, maar ik ben als de dood dat hij stiekum alleen maar dikker wordt.
Dus ik wil mijn arm terug :twisted:

Offline
Berichten: 1113

Even een update over mijn oedeem.

De fysio met zwachtelen, tapen en drainage haalde helemaal niets uit. En omdat ik me niet 1, 2, 3 bij zoiets neerleg ben ik overgestapt naar de huidtherapeut.
Zij begon ook weer met zwachtelen, tapen en drainage. Maar alles wel net even anders. Plakzwachtels, andere manier van tapen en masseren, maar ook hier, helaas geen enkel resultaat.
Dus werd er een nieuwe kous aangemeten (heb nu klasse 3 en zij vind dat het echt klasse 2 moet zijn). Afgelopen dinsdag was mijn kous gearriveerd en gingen we nog maar eens een keer meten.
Is hij toch dunner geworden :D
Ik had net mijn doel "ik wil mijn arm terug" bijgesteld naar "hij moet zo blijven" en nu is hij ineens dunner. Terwijl we al niet meer zwachtelden.......... Ik wilde al af gaan bouwen, want ik zag er echt het nut niet van in en nu dit :shock: Ik was echt kei blij, eigenlijk nog steeds wel. De huidtherapeut gaf wel aan dat ze er ook niets van begreep en het hier wel bij zou blijven, maar dat gaat er dan bij mij weer niet zo makkelijk in. Ik zeg doorzetten want [b]IK WIL MIJN ARM TERUG [/b]

taniawalters2
afbeelding van taniawalters2

Decorato con un Orologi replica cammeo di bastoni bianchi e blu, la lunetta causa vetro zaffiro conificato Imitazioni Rolex in un vortice di luce. Come il quadrante in madreperla, punteggiata di mani di oro bianco, esso viene tagliato da una flangia con Panerai replica 48 diamanti e 12 tormaline Paraibae. Infine, il braccialetto indossa diamanti, zaffiri e onde in ceramica laccato lucidata. 

Artikelen van Ikkes

Webloggers