Lid geworden op: 13/03/2005 - 17:29
Offline
Berichten: 618

Operatie/littekencorrectie

maandag, 8 januari 2007

Ik ben er weer...............beetje dizzie en draaierig en moe nog, maar mag niet klagen en dat doe ik ook niet, het gaat goed! :wink:

Mijn gehele litteken is weer opengehaald en ondanks alle pleisters die er nog op zitten zie ik toch maar een dun streepje [dans]

Ook heb ik voordat ik naar de OK ging mijn PC nog gevraagd even goed naar die pijnlijke oksel/plek te kijken en dat heeft ie gedaan. Niet verwacht (hij voelde vanaf de buitenkant helemaal geen afwijking, maar ik had pijn........ :? ) maar toch duidelijk meer dan gemiddeld wat onderhuidselittekenstrengetjes gevonden. Die heeft ie los gemaakt en ik moet over ongeveer 10 dagen opnieuw gaan starten met huidtherapie. Hij hoop echt met me mee dat mijn pijnklachten wat meer verdwijnen en hij zegt dat die klachten zeker van die littekenstrengetjes vandaan konden komen, goede hoop dus!! :D
Ik hoop echt dat die pijn in ieder geval wat minder is, daar zal ik ZO blij mee zijn dan...........duim duim duim duim [-o< [-o< [-o< [-o< [-o<

Nu duik ik de bank lekker op, want ik kwam nog maar net binnen wandelen en toch effe eerst hier wat posten..........beetje verslaafd he 8)

[kiss] Thanks voor het duimen en denken aan mij en die kaarsjes die gebrand hebben, jullie zijn skatten! [kiss]

Offline
Berichten: 618

The day after............ :wink:

Ik heb al met al "redelijk" geslapen (wel ieder uur op de klok gezien :? ). Normaal gesproken ben ik echt standaard een buikslaper en nu die vreselijke rug weer op :shock: , uiteindelijk is het mijn linker zij geworden. Das toch ietsje beter dan op de rug. Wel helemaal ingebouwd met kussens, dus omrollen kon ik niet zo makkelijk (ingepakt door StamperT als een baby zeg maar [grinnik] ).

De pijn is ook echt goed te doen. Gisteravond 2 molletjes op en eigenlijk nu net pas weer omdat het begint te "zeuren". Het trekt allemaal wel, maar ik kan het hebben. :wink: Natuurlijk is zon "niettiet" al niet zo gevoelig als eigen borsten, daar zal het ook wel mee te maken hebben. Ik hoop dat het zo blijft! :wink:

Vandaag even mijn PC bellen voor een afspraak over 10 dagen. De verpleegkundige had me een afspraak gegeven voor over 3 weken, maar gelukkig zal mijn PC dat nog bij het bezoekje voordat ik naar huis ging. 3 weken was veel te lang, ivm controle en hechtingen enzo......ga ik zo effe rechtbreien. :wink:
En mijn huidtherapeut vast op scherp stellen, zodat zodra ik aan de slag mag weer daarmee dat dat ook kan........... Ik hoop echt dat dit toch een stap in de goede richting is geweest ook qua pijn. Op je eigen gevoel afgaan (mijn gevoel dat die pijn toch wel degelijk ergens vandaan kwam) is toch wel belangrijk, nu kan het hoogst waarschijnlijk dus toch aan die onderhuidse littekens hebben gelegen.....zo zie je maar! :wink: Ik roep nog maar niet te hard, maar hopen doe ik wel hard! :lol: :wink:

Ja, ik laat de boel de boel. Zo lastig, thuis blijft alles liggen en het werk is onder bezet. Maar het mag niet, rust zeker totdat ik op controle ben geweest en dan kijken of we op mogen bouwen. Ik ga me er aan houden, mijn litteken ziet er nu onder de pleisters dan nog wel heeeeel mooi uit, en dat wil ik graag zou houden!! :lol: [kiss]

Offline
Berichten: 618

Net alweer de PC gebeld vanwege een blaartje op het uiteinde van een van de pleistertjes.

(Shitty, ik had al aangegeven dat ik slecht tegen pleisters kon, dus hebben ze al rekening mee gehouden :wink: )

Ik ga zo een deel van die pleister er zelf afhalen, dat mocht. Werd het erger moest ik terugbellen!! :wink:

Veel rusten, veel liggen, beetje lopen maar GEEN kracht zetten voorlopig!!

Gister heb ik best wel een rotdag gehad, in de ochtend voelde ik me een heel mens, maar 's middags knapte ik helemaal af en dat kwam voor de rest van de dag ook niet echt meer goed..... :?

Slapen.........tja wat een ellende zeg :shock: . Op mijn rug doe ik geen oog dicht en op mijn linker zij lig ik dus. Maar een hele nacht in 1 houding is geen pretje, mijn heup en rug doen zeer. En mijn linker oor ligt steeds dubbel [bigsmile] en die doet dus ook zeer. Hihihi....

Vandaag rustdag dus :wink:

Offline
Berichten: 618

In moviehuis Bambie [grinnik] gaat ut goed, vandaag films gekeken en ja zo kom ik toch wel beetje de dag beter door :lol: :wink:

Vandaag nog wel gebeld, omdat ik weer een blaartje erbij had :?

Toch een overgevoeligheid van de pleisters waarschijnlijk. Dus ze adviseerde die eraf te halen :shock: :shock: Best wel eng om bij jezelf te doen als je net geopereerd bent........
Ik vraag dus nog of het geen kwaad kan omdat er dan meer spanning op de snedes komt te staan?? "de assistente lachte en zei me nee, het springt heus niet open ofzo :shock: :? ".
Oke, fijn ik voelde me best effe dom :oops:
Maar t gaat om mijn lijf en ik wil het beste daarvoor, dus......... :wink:

Net een paar pleisters eraf gehaald (meer dan de helft zit nog) en het begin is gemaakt. Het ziet er goed uit, wel nog wat bloederig en nat, maar dat komt natuurlijk ook door de reactie op die pleisters.

In het begin durfde ik amper te bewegen :oops: [bigsmile] Maarrr.....nu loop ik weer gewoon rond hoor! [grinnik]

Ook ben ik ietsje minder duf.........gaat wat beter dus :D :D

Offline
Berichten: 618

Mijn blaren lijken in te gaan drogen.......... [dans]
Moet nog steeds wel wat pleisters verwijderen (tja er kunnen er heel wat op op zo'n litteken he), op de een of andere manier lijken me die wel wat zekerheid te geven ofzo.......maar ga ze er zo afhalen, beloofd! :oops: :wink:

Ik voel me een stuk fitter dan vorige week! :wink: Ik voelde me echt een dweil zeg :roll: ........hihi

Rustig aan steeds beter, heerlijk! :D (fijn om verbetering te merken he :wink: )

Af en toe nog wat zeer, maar al met al is dat goed te doen! (die oksel pest wel af en toe, maar daar is dan ook het een en het ander gebeurd :wink: ).

Het litteken word zeker mooier dan voorheen! :D Een mooi dun streepje, het is het zeker waard geweest! [ok] En als de pijnklachten nou ook minder blijken te zijn (of helemaal weg) dan ben ik helemaal happy! (uiteindelijk zal ik daar nog veel blijer om zijn!) :wink:

Ik weet niet of ik nog wel voor de lippo-filling zal gaan :-k (vanwege mijn kuil in decollete), daarvoor moet ik denk ik eerst effe bij ShitterT informeren.......... :wink:
Voor nu is het even goed zo, even geen gefriemel aan mijn lijf. :wink:

Eerst opknappen en dan kijken we weer verder, maar dit stapje heb ik weer gehad.........stapje de goede kant op :D ..........nu weer opknappen!
[size=75](en rustig aan doen, valt toch niet mee, maar films helpen me goed hoor [grinnik] )[/size] :wink:

Offline
Berichten: 618

Baal..........baal...........baal............. :roll:

Hoe positief je jezelf ook voelt, hoe goed het ook voor je gevoel lijkt te gaan...............schijn kan toch bedriegen :twisted:

Vanochtend werd ik wakker en lekte er wondvocht door het gaasje en door mijn bh heen.......... :? (toch ging er geen echt belletje rinkelen ofzo hoor, ik was nog steeds tevreden :wink: )

Ik moest vandaag op controle bij mijn PC en was dus ook vol goede moed dat hij ook enthousiast was en dat ik op zijn minst morgen weer de auto in mocht en ook langzamerhand alles weer op mocht gaan bouwen! (was ik stiekem gister al beetje mee begonnen.........wasje gedraaid, sopsnol uitgeruimd, beetje gekookt :-w ). Ik was lekker positief....... :wink:

Dus ook tegen hem verteld..........hij wilde het uiteraard dan wel effe zien. Ik vertelde tussen neus en lippen door ook van die blaren en dat ik daarvoor 3x gebeld had en dus zelf de pleisters verwijderd had en dat dat niet grappig was! :? Dat snapte hij en vond ook dat ik daarvoor gewoon langs had mogen/moeten komen........

Na een aantal...........hhhmmmm.........hhhmmmmssss zei hij "nou ik ben niet heel enthousiast, ik ga je toch aan de antibiotica zetten"......... :shock: :shock:
Tja je hebt toch last van wondvocht en het 2 kleine plekjes staan iets open....... :roll: (de borst voelt wel warmer dan de ander, maar ja tis toch ook aan het helen dacht ik :wink: ).
En autorijden? Nee, dat mag nog niet.............tot minimaal volgende week vrijdag rust houden. En hij drukte nog effe op mijn hart dat rust ook echt "rust" betekend :oops: :wink: 8)
Geen autorijden, niet teveel doen.............en volgende week vrijdag terugkomen en opnieuw beoordelen of het dan dus wel weer mag :wink: [-o<

Verbindmateriaal meegekregen: absorberend verband en betadinegaasjes.
Ga zo mijn eerste pil antibiotica maar weer nemen :roll:

Goh wat een tegenvaller zeg....... :roll:

Gelukkig gister wat nieuwe filmpies gehuurd en morgen komt papa me lekker halen. [size=75](mamas sterfdag :cry: )[/size]

Vrijdag terug voor de hechtingen eruit te laten halen, nu was dat toch nog te vroeg.

Komt ammel goe, maar iets minder snel dan dat Bambie dacht....... :?

Offline
Berichten: 618

[dans] de knoopjes zijn eruit!!

Eindelijk, want die waren inmiddels heeeel rood aan het worden. Het begon steeds meer zeer te doen en gister zag ik bij eentje dat er 1 draadje gewoon in mijn huid aan het groeien/prikken was, dus dat is niet zo raar dan. :wink:
De PC (niet mijn eigen) vond het er goed uitzien, afgezien van de wondjes die er zaten dan, maar dat komt uiteindelijk ook wel goed zei hij! :wink: Maaruh wel rustig aan doen nog hoor [jamaar]

Ik voel me verder best goed. Vandaag met StamperT even naar de winkel geweest, want we willen een open haard. Lekker er even uit, heerlijk! [dans] Maar wel heeeel snel afgebrand zeg :oops: :roll: [size=75]Wel beetje raar he? [/size] Maar zal wel komen omdat ik eigenlijk bijna 2 weken niks heb mogen doen........ :?

Gaat best goed dus, knoopjes eruit en dus kan het nog meer helen! :D

Offline
Berichten: 618

Mijn antibiotica is op en het ziet er een stuk beter uit!! [ok]

Alleen had ik vannacht in het gaasje weeer wondvocht zitten :shock: (daarom kreeg ik dus die antibiotica van de PC, plekjes die open gaan en wondvocht dat daar uit kwam). Maar het is maar 1 plekje wat open is en zolang het daarbij blijft vind ik het goed. Ik wacht het af en hoor het vrijdag van de PC wel, als het dan nog niet alweer dicht is :wink:

Net voor het eerst weer bij de oedeemtherapeut geweest en het voelt goed, litteken zit niet vast [dans] en oksel voelt ook goed, houden zo!! :D

Voor de oksel is het goed de arm veel te bewegen zegt ze. Maar mijn PC zegt ivm het litteken rustig aan doen........... :shock: duidelijk wel [bigsmile] .
Dus we zijn samen tot de conclusie gekomen om rustig aan te doen en als ik dan oefeningen ga doen mijn borst (litteken) vasthoud, zodat daar niet al teveel spanning op komt. (ja ja, samen komen we er wel [bigsmile] ).

We hebben het nog even gehad over het nichtje van mijn vriendin, zij kende haar ook. En hoe verschrikkelijk dat wel niet was..........34 :cry: :evil:
En ik kreeg ook de vraag wat dat met mij deed..........

Ze kon haar er ook kwaad over maken dat iemand zo jong met kanker te maken krijgt. Haar woorden "22 jaar en dan borstkanker krijgen is gewoonweg oneerlijk..........ook al word jij 100 jaar, onbezorgd zul je NOOIT meer worden.........en dan veel onbegrip uit de omgeving daarvoor".....
Ze slaat de spijker op zijn kop...........niet dat mensen je niet willen snappen, maar iemand die nooit een foute uitslag heeft gehad en zich ook niet probeert in te leven in iemand met kanker KAN dit gewoon ook niet begrijpen.........
Velen denken dat je weer verder gaat met je oude leventje..........maar dat is gewoon weg en komt nooit meer terug!

Offline
Berichten: 618

Goffer de goffer de goffer............. :evil: Mag ik effe mopperen (lees vloeken :wink: )

Dinsdag was mijn antibioticakuur gestopt en was de wond om en nabij dicht [dans] (feestje :wink: )
Woensdag zat er WEER wondvocht op de gaasjes........maar wondje stond een inimine beetje open.........no worries :? komt goed :wink:
Vandaag...........haal ik de gaasjes van mijn wond en ik voel het wondvocht zo over mijn buik heen lopen :shock: Wond weer stukje open gegaan en echt een "gaatje/tunneltje" te zien......... :shock: :?

Gelukkig was vandaag al de controle-afspraak bij mijn PC, want anders vond ik wel dat ik er vandaag nog tussen had gemoeten, maar stond al vast dus scheelde weer regelwerk........ :wink:

PC vond dat ook niet zo super..................tja toch WEER aan de antibiotica :roll: :roll: (had ik wel verwacht na vanochtend).
Waarschijnlijk zat er dan toch een abcesje onder dat plekje en die bacterie die daar dan in zit moet er toch uit.........vandaar dat het open gesprongen is.......
Ik mag weer gaan beginnen met verbinden met betadinegazen en antibiotica voor 10 dagen............aankomende dinsdag weer op controle, want hij wil dit even goed in de gaten houden!

Dus rust is nog aanbevolen......... :roll: :-#)
En de papa-taxi blijft nog effe rijden........... :? :wink:

Kabbel.....kabbel.........kabbel en ik baal wel een beetje heel erg, steeds die rompslomp :?

MAAR.........kom (uiteindelijk) ammel goe war!! :wink:

Offline
Berichten: 618

Vandaag weer controle :wink: (kom ik Marieta nog tegen [kiss] want die werkt daarnaast, leuk!!)

Mijn PC vind het er iets beter uitzien dan vrijdag, dus dat is wel positief! [dans]
Volgende week vrijdag weer terug en hopelijk is het dan veeeeeel beter weer!! [-o<
Wel heb ik nog voor 5 dagen extra antibiotica meegekregen. Als het 2 dagen helemaal dicht is mag ik pas stoppen. Nog effe doorslikken dus :? :wink:

We wachten het af, ik doe rustig aan en hopelijk kom het dan nu heel snel toch ammel goe! :lol: :wink:

Offline
Berichten: 618

Mijn wondje is dicht!! [dans] [dans] En ik ben gestopt met mijn antibiotica!! [dans] Das wel een dansje waard he [dans]

Ik ben blij, ik was zo bang dat het zich uit zou breiden..........dat heeft het even gedaan, maar daarna is het langzaamaan gewoon dicht gegaan!! :D

Ik ben tevreden!! Morgen naar mijn PC, maar waarschijnlijk is die er net zo tevreden over als ik! :D :wink:

Ik ga weer wat doen, HEERLIJK :wink: :wink: [grinnik] En volgende week ga ik weer richting werk. Ik heb genoeg van het thuiszitten. Ik ga weer lekker opbouwen! :D

Het gaat dus helemaal de goede kant op hier!! :D Eindelijk..........mag ook wel weer nu he :wink:

We zijn vandaag ook nog oom en tante geworden, dus dat is ook geweldig, zo'n klein lief "wondertje"! :D

Offline
Berichten: 618

Controle nummero................. [grinnik]

Mijn PC is ook tevreden!! :D :D
Dat ik gestopt was met de antibiotica vond hij prima! [ok]

Het korstje wat er nog op zit mocht blijven zitten, want dat valt er vanzelf af! :wink: (vorige operatie haalden ze die er steeds af, omdat er dan "viezigheid" onder kon zitten).

Ik hoef pas over 2 maanden terug [dans], mits ik hem uitdrukkelijk beloofde dat ik heeeeeel laagdrempelig eerder terug zou komen. (iets wondvocht, of wat roder, of net wat.........bij alle, wat ik denk, "negatieve veranderingen".........Ja dat beloof ik :P :wink: ).

Ik mag lekker op gaan bouwen........... :lol:
Zelfs het paard op mocht weer van hem............ :? (twijfel twijfel :P )als het voor mij goed voelde en ik dat aandurfde dan :wink: . MAAR doe het rustig aan jij, en ga GEEN uitputtingsslag met jezelf aangaan hoor [jamaar] . Ja ja, hij is streng en zuinig op mij [grinnik] [kiss]
Over twee weekjes ofzo maar weer proberen :wink:

Mijn strakke [shock] BH moest voorlopig nog even dag en nacht aanblijven, dat is altijd beter voor de genezing :wink:

Zwemmen zolang de wond niet helemaal dicht is is geen goed idee. Volgend weekend gaan we lekker met paps en zus en familie weg en dan word er uiteraard veel gezwommen. Ik ben een waterrat, maar deze keer houd ik het gewoon lekker bij wandelen naast de zee..........uitwaaien, heerlijk!
Effe eruit, samen met StamperT......zijn we eigenlijk stiekum saampjes wel een beetje heel erg veel aan toe :oops: :wink:

Het gaat stukken beter dus :D . EN ik ben nu al heppy met het resultaat!!!!!!!! :D [dans]

Artikelen van Bambie

Webloggers