Amazone
Lid geworden op: 16/01/2006 - 09:02
Offline
Berichten: 453

Pijn

vrijdag, 16 november 2007

Het gaat niet zo lekker. Heb al een week of drie pijn onder mijn rechterrib. Niet constant. Het komt en het gaat. En als de pijn er is dan is dat ook niet constant. Het begint en het stopt weer en zo gaat het door.
Maar ik ben er toch niet gerust op.
Gisteren ben ik om 18:00 uur maar even gaan liggen. Met de nodige paracetamol achter de kiezen. Maar de pijn komt wel vaker nu. Heb dus toch maar de huisarts gebeld. Vanmiddag om kwart voor drie heb ik een afspraak. Aangezien de pijn meestal op komt zetten na het eten denk ik dat het mijn darmen zijn of de galblaas die zit te vervelen. Ik heb 6 weken geleden nog een echo van de boven en onderbuik gehad en die was goed. Dat stelt me wel weer gerust. Verder heb ik regelmatig hoofdpijn. En dan nog het herstel van de operatie. Bléh! Het gaat gewoon even niet meer.

Offline
Berichten: 453

Volgens de huisarts zijn het galstenen. Moet 3 dec voor een echo. Tot die tijd op mijn eten letten, geen vet, geen koffie en geen frambozen . (Frambozen schijnen ook een aanval uit te kunnen lokken)
Nog twee weken dus maar dat gaat wel als ik mijn voeding in de smiezen houd. Ik hoop dat het allemaal meevalt. Moet niet aan een operatie denken
Vandaag is Hubbie jarig, morgen mijn schoonmoeder. Even maar geen taartjes Maar na die aanval van gisteren is het niet zo moeilijk om het te laten staan, heb echt dubbel gevouwen tegen het aanrecht gestaan van de pijn. Ach, dat kan er ook nog wel bij. Gewoon blijven lachen

Offline
Berichten: 453

Van zaterdag op zondagnacht heb ik tot vijf uur 's ochtends veel pijn gehad. Sinds gisteren gaat het gelukkig beter. Af en toe wat pijnscheutjes niet meer zo veel en lang. Ik hoop toch zo dat er gewoon een steentje dwars lag en dat die de oorzaak was van de pijn. Ik heb even gegoogled en gelezen dat veel mensen (vooral vrouwen) galstenen hebben zonder dat ze er last van hebben. Die weten dan niet eens dat ze galstenen hebben. Of mensen die er even last van hadden en toen niet meer. Nog twee weekjes wachten op de echo, dan weet ik meer.
Maar ik heb wel al een besluit genomen. Als er inderdaad uitkomt dat ik een knikkerzak ipv een galzak heb en het advies is om hem te verwijderen ik dit zo snel mogelijk wil. Mijn collega heeft haar operatie toen uit laten stellen en die kreeg toen een ontsteking. Die heeft echt helse pijnen gehad en dat wil ik liever niet.
Ook speelt het volgende mee:

Per 1 december stopt de drogist waar ik werk ermee. Het is financieel voor mijn bazin niet meer haalbaar. Ik kreeg dit een paar dagen voordat ik het ziekenhuis inging te horen. Heel moeilijk. We werken er maar met zijn viertjes en hebben het zo leuk met elkaar. Per 1 dec. kom ik dus in de WW. (die ik nog aan moet vragen :oops: ) Ik blijf gewoon in de ziektewet aangezien ik nog niet kan werken. Ik moet dus op zoek naar een andere baan. Alleen dat valt niet mee. Ik weet tenslotte dat ik nog een operatie ga krijgen over een half jaar. Dat zal niet positief uitpakken in een sollicitatie want dan lig ik er weer even uit. En het verzwijgen doe ik niet, is niet zo collegiaal. Dus voorlopig wil ik het straks maar mbv uitzendbureaus gaan doen.

Dus als ik dan toch onder het mes moet, dan maar zo snel mogelijk want dan ben ik weer een aantal weken uit de roulatie.
Het kan via een kijkoperatie maar niet als je al eerdere buikoperatie(s) heb gehad. En aangezien ik twee keer een keizersnede heb gehad....
(het litteken daarvan zit wel in de bikinilijn)
Voor de rest denk ik er nog maar niet aan, nog een litteken erbij en dan over mijn buik. :?
Maar als ik hiervan uitga kan het alleen nog maar meevallen toch?

Offline
Berichten: 453

Ik heb sinds vanmiddag dus continu pijn onder mijn rechterrib. Op andere dagen was de pijn nog wel eens weg. Ik wacht even morgenochtend af. Even kijken hoe het gaat als ik niet heb gegeten. Anders bel ik de huisarts of de echo eerder kan. Ik heb vanmiddag voordat de pijn kwam wel ei op. En dat kan ook klachten geven Ik moet eerlijk zeggen dat ik best bang ben. De galblaas hangt onder de lever. En het zit me nu echt niet lekker. Paracetamol en diclofenac vermindert de pijn ook al niet.
Maar het zijn echt koliekpijnen. Dus ik hou er goede hoop op dat het de galblaas is. Maar toch, pffffffffffffffffff

Offline
Berichten: 453

De pijn is vannacht gelukkig verdwenen. Nu even afwachten hoe het gaat als ik heb gegeten. En maar even geen ei meer :wink:
Ben wel weer wat gerustgesteld hierdoor. Dus ik kijk het vandaag even aan. Gaat het weer niet, dan kan ik altijd nog bellen.

Offline
Berichten: 453

Morgenochtend mijn echo. Ik heb vanaf woensdag geen last meer gehad :lol:
Dus wie weet????
Misschien ben ik er voorlopig vanaf. Ik hoop het zo. [-o<

Offline
Berichten: 453

Heb net de echo gehad. De radioloog heeft de hele buik onderzocht. Toen ik klaar was vroeg ik hoe het zat met de uitslag. Hij zei dat de uitslag naar de huisarts zou gaan en dat hij geen galstenen gezien had. Dus ik loop naar de kleedkamer, kleed me opgelucht aan en loop naar de auto.
Ik rij naar huis en denk opeens, hij heeft me verteld dat er geen galstenen waren maar hij heeft verder niet gezegd dat alles goed was, dat hij niks bijzonders zag.
2 maanden geleden toen ik een echo boven en onderbuik kreeg ter controle werd wel gelijk gezegd dat alles goed was.
Met knobbeltjes en pijntjes tussendoor ook. Waarom nu niet?
Aangezien dit nog kort geleden is moet ik er gewoon vertrouwen in hebben dat alles goed is. Er werken meer radiologen en ieder doet het op zijn manier. Tenslotte heb ik al een aantal dagen geen klachten meer.
Alleen stom dat ik zelf op dat moment niet gevraagd heb of hij iets bijzonders zag. Nu zit ik toch een beetje wel met een ongerust gevoel.
Ik bel morgenochtend even de huisarts of de uitslag al in de computer staat. Gelukkig kan ik altijd dezelfde dag nog bij hem terecht.
Als ik geen borstkankerpatient zou zijn zou ik me geen zorgen maken maar nu vind ik het toch wel eng. Terwijl het w.s. allemaal gewoon goed is.

Offline
Berichten: 453

[quote="celly"]Ik bel morgenochtend even de huisarts of de uitslag al in de computer staat. Gelukkig kan ik altijd dezelfde dag nog bij hem terecht.
Als ik geen borstkankerpatient zou zijn zou ik me geen zorgen maken maar nu vind ik het toch wel eng. Terwijl het w.s. allemaal gewoon goed is.[/quote]
Pfff, alles is goed [dans] Wat een opluchting zeg. Ik heb nu vanaf woensdag geen pijn meer gehad. Mocht ik weer klachten krijgen dan moet ik weer terugkomen.

Offline
Berichten: 453

Heb dus weer pijn :? Al de hele middag. Snap er niks van. Ik heb alleen nog maar brood op vandaag voordat ik weer pijn kreeg.
Morgen maar weer hetzelfde en dan kijken hoe het gaat. Dan kan ik zondag het brood eens weglaten.

Offline
Berichten: 453

Na al die dagen van pijn heb ik vanmiddag de huisarts weer opgezocht.
Hij benadrukte nogmaals dat er op de echo niets bijzonders is gevonden. Alles is nagekeken, lever, alvleesklier, nieren, galblaas en ook alles wat zich onderin de buikholte bevindt. Dat was toch wel een hele opluchting, dat echt alles is nagekeken.
Met de vraag aan hem of het niet mijn darmen konden zijn gingen we daarop verder. Had tussen de middag namelijk express gebakken eieren gegeten en had er nu geen last van.( Heb al meer last gehad van een prikkelbare darm maar dan linksonder in mijn buik.)
Vanmiddag had ik namelijk weer geen pijn! Had vanmorgen wel ontlasting gehad. En het viel me wel al op dat daarna de pijn op andere dagen ook wel verdween. Mijn darmen zijn een gevoelig punt in mijn lijf. Ik moet echt zeer vezelrijk eten en veel drinken. En zelfs hiermee stagneert het wel eens.
Hij heeft daarna nogmaals de buik onderzocht. Op de plek waar ik de pijn had kon het inderdaad ook de dikke darm zijn. En de binnenkant van de darmen zijn niet echt goed zichtbaar op een echo.
Ik moet nu twee keer per dag een zakje Movicolon innemen. Over vier weken moet ik laten weten hoe het gaat.
Daarna hebben we nog gekletst over mijn nieuwe Boobie. Hij wilde hem nog even zien en ook het litteken op de rug heeft hij nog even bekeken. De voorkant vond hij er harstikke goed uitzien. Het litteken op de rug zit inderdaad nogal vast en voelt strak aan. Maar daar wordt aan gewerkt.
Maar ik ben toch wel weer opgelucht. :lol:

Artikelen van celly

Webloggers